Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Prijsanalyse bitcoin: uitbraak

Prijsanalyse bitcoin: uitbraak

Het is nu maandagmorgen 27 mei en men ontwaakt na de forse koersstijging van zondagavond. Ten tijde van schrijven kleurt de tabel met de top 10 van cryptocurrencies prachtig groen, met Litecoin als hardste stijger (11%) en Binance Coin, eerder al gestegen, met een stijging van slechts 1,15%.

Eerder deze week liet Facebook weten haar eigen ‘coin’ te ontwikkelen, maar op de koersen had dat geen effect.

Global Coin

Sinds de aankondiging van Global Coin, zoals het project van Facebook wordt genoemd, is CryptoTwitter in rep en roer. Wat bezielt Facebook in vredesnaam om zichzelf om te katten tot een van de grootste partijen ter wereld binnen de financiële dienstverlening? Want dat is waar Facebook op koerst. Facebook opent hiermee het vuur op Amazon en ondermijnt dan uiteindelijk de euro en de dollar.

Uit de plannen die bekend gemaakt zijn door de Britse BBC blijkt dat Facebook een ‘coin’ – of eigenlijk een token -  wil introduceren. Deze token zal het bedrijf mogelijk gaan aanbieden via Facebook, Whatsapp en Instagram, waardoor instantbetalingen met behulp van Global Coin mogelijk zijn.

Doordat een paar miljard mensen toegang krijgen tot deze nieuwe digitale economie zal dit grootse gevolgen kunnen hebben. Wie zou er immers met tikkie betalen als dat ook direct met Global Coin kan?

Stablecoin

Klinkt leuk, maar het brengt een enorm risico met zich mee. Deze token zal de functie van een stablecoin vervullen, wat inhoudt dat de munt 1 op 1 de koers van de dollar of de pond zal aanhouden. Deze dollars zullen ergens gestald moeten worden; dat is immers de backing van het systeem.

Omdat er gezien de enorme potentie erg veel geld richting de nieuwe munt van Facbeook kan gaan vloeien, is dit een enorm risico, waarbij de regulators een duidelijk framework moeten maken. Het mag namelijk niet fout gaan.

Bekend is dat Facebook gepraat heeft met het ministerie van Financiën in Amerika, de Centrale bank van Engeland en de cryptocurrency exchange Gemini.

Privacy

Natuurlijk is een Facebook Coin de natte droom van de FIOD: met behulp van deze token heeft de FIOD – en andere partijen die daarvoor willen betalen – inzicht in alles wat men doet met betrekking tot betalingen. Ook interesses en contacten zijn bekend. Het privacy-aspect is daarmee helemaal verdwenen.

Over de precieze vormgeving van de token is nog niets bekend. Het wordt dus afwachten of dit een vorm van cryptocurrency is (met een eigen blockchain) of dat het een verkapte nieuwe PayPalversie betreft. Een ding is duidelijk: alles staat of valt met regulering, gezien het feit dat Facebook van een van de machtigste techbedrijven ineens een van de machtigste financiële bedrijven zou kunnen worden.

Uitbraak

Klik om te vergroten

Kijkend naar de koers zien we dit nieuws van Facebook niet terug. Vorige week gaf ik aan dat de koers zich in een consolidatiefase bevond. “Bij een opwaartse uitbraak uit deze Symmetrical Triangle zou deze in het slechtste geval een koersdoel van $8600 hebben.” Inmiddels is de koers uitgebroken en schommelt deze rond de $8750. De belangrijkste vraag is natuurlijk: what’s next?

Negatieve divergentie

Kijkend naar de daggrafiek is te zien dat de koers prachtig uitbrak en dat het volume deze uitbraak bevestigde. Over het geheel genomen ziet het volume er goed uit. Het bevestigt namelijk de trend.

Klik om te vergroten

Daarnaast zien we dat de RSI zich in een overbought gebied bevindt. Er moet dus opgepast worden voor negatieve divergentie. Zodra de RSI terug het 70-30 kanaal inschiet, kan er een neerwaartse beweging worden verwacht.

Klik om te vergroten

Op de 4-uursrafiek is te zien dat de koers zich in wat rustiger vaarwater bevindt. Dit houdt in dat de koers zich opmaakt voor een nieuwe uibraak. Deze zal kleiner zijn dan de uitbraak van zondag. Er kan gerekend worden op een schommeling van $100 tot $200.

Belangrijke weerstandslijnen bevinden zich op $8770 en $8950; een opwaartse uitbraak zal de koers richting de $10.000 pushen. Steunlijnen die in de gaten gehouden moeten worden bevinden zich op $8400, $8100 en $8050. Bij een doorbraak van deze drie steunlijnen kan geanticipeerd worden op een koersdaling.

Momenteel is er geen duidelijk patroon zichtbaar waarop kan worden gebaseerd of de uitbraak opwaarts of neerwaarts zal zijn.

Samenvatting

  • Volume bevestigt de trend;
  • RSI in een overbought gebied: oppassen voor negatieve divergentie;
  • Op de korte termijn consolideert de koers;
  • Belangrijke steun en weerstandslijnen bevinden zich op $8770, $8950, $8400, $8100 en $8050.
Madelon Vos is crypto-analist en volgt sinds 2013 de cryptomarkt op de voet. Naast columnist voor IEX Crypto is Madelon co-host van de BNR’s Cryptocast, heeft zij een eigen YouTubekanaal en geeft ze het vak Technische Analyse op de Hogeschool van Amsterdam. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Bij cryptovaluta is de volatiliteit vaak hoog. Ontwikkelingen zoals beschreven in crypto-analyses kunnen dus ingehaald worden door de actuele ontwikkelingen. Meer op www.madelonvos.nl

Auteur: Madelon Vos

Madelon Vos is crypto-analist en volgt sinds 2013 de cryptomarkt op de voet. Naast columnist voor IEX Crypto is Madelon co-host van de BNR’s Cryptocast, heeft zij een eigen YouTubekanaal en geeft ze het vak Technische Analyse op de Hogeschool van Amsterdam. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel belegg...

Meer over Madelon Vos

Recente artikelen van Madelon Vos

  1. dec '20 Bitcoin doorstaat perfect storm met speels gemak 85
  2. nov '20 Bitcoin heeft genoeg ruimte voor een verdere koersstijging 147
  3. nov '20 De bitcoin bull run is begonnen! 62

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 28 mei 2019 20:04
    quote:

    deflationist schreef op 28 mei 2019 16:44:

    Madelon is er niet een hoofd schouder patroon in de maak? Hoofd is top 2017 en schouder de top van nu? Enorm bearish zou dat dan zijn?
    Daarom moeten jullie in Ripple!

    BC is voor paupers.

    Ripple staat aan vooravond van enorme Bullrun. Doen nu 40cent.

    Gr.
  2. [verwijderd] 29 mei 2019 13:03
    quote:

    Snugger schreef op 28 mei 2019 19:23:

    Er is wel degelijk een hoofd schouder patroon, en bovendien ook nog een parabolische vorm aanwezig. En da's bearish ja, al een tijdje hoor...
    Op welke tijds basis? Week? Kun je dat laten zien met een plaatje want ik zie geen hoofd schouder patroon.
  3. forum rang 4 efreddy 29 mei 2019 13:30
    quote:

    Enzo123 schreef op 29 mei 2019 13:03:

    [...]
    Op welke tijds basis? Week? Kun je dat laten zien met een plaatje want ik zie geen hoofd schouder patroon.
    Ik zie ook geen maar het kan me geen snars schelen of het er nu 1 is of niet.

    Wat ik wel weet is dat iedereen wie aan de helft van de huidige prijs of lager heeft gekocht toen er hard werd geroepen dat BTC naar 0 ging zie voorbeeld

    Prijsanalyse-bitcoin-Onrust/reacties

    peter545 25 nov 2018 om 05:17
    Gezien de grafiek, zou ik geen bitcoin durven kopen; bitcoin lijkt op een faillissement uit te draaien.
    peter545 schreef op 26 nov 2018 om 17:48:

    efreddy, bent U nu blij, dat U die bitcoins gekocht heeft?
    De koers staat op dit moment op E 3.175,00.
    Tja, ik héb U gewaarschuwd.

    en er nu (koers rond de 7800€)iets meer dan de helft van heeft verkocht of verkoopt in gelijk welke omstandigheid hoe dan ook winst zal hebben tegenover zijn positie toen ,de winst zal natuurlijk groter zijn wanneer de top van december 2017 word doorbroken dan wanneer men naar 0 gaat of tussen deze top en de 0 blijft maar er is sowieso winst.
  4. [verwijderd] 29 mei 2019 16:17
    Ze snappen helemaal niks. Ze refereren aan een hoofd schouder patroon met het hoofd op 20k en de schouder op 9k. Zo'n patroon bestaat helemaal niet. Wat bestaat is een 'schouder, hoofd, schouder' patroon; met 2 schouders dus, maar dat is in geen enkele crypto-grafiek te zien. Wat we wel kunnen krijgen is een omgekeerd hoofd en schouders patroon wanneer de koers eerst doorstijgt naar 10k, dan terugzakt naar 6k en daarna de neklijn op 10k doorbreekt voor een minimaal koersdoel van 17k. de omgekeerde hoofd bodem ligt immers op 3k.
  5. forum rang 4 efreddy 1 juni 2019 20:02
    quote:

    Enzo123 schreef op 31 mei 2019 09:50:

    Ik ben nog steeds op zoek naar dat hoofd schouder patroon, ik heb er wel 1 gezien maar weet niet of die wel geldig is...
    Die is zeker geldig en erg duidelijk bovendien.

    Veel duidelijker in ieder geval dan deze lijn bij de Bitcoin prediction tracker waar de koers zowel 80% onder de lijn als 397% erboven heeft gestaan en nu een goede 20% erboven staat.

    fnordprefekt.de/?percent=0.125284&...

    Het voordeel hierbij is dat men zelf lijnen kan maken en er dus voor elk wat wils is,voor degene die veel negatiever zijn en de BTC naar 1000$ zien gaan is er bvb deze

    fnordprefekt.de/?percent=-0.125284&am...

    Hoewel dit waarschijnlijk toch ook niet snel genoeg gaat aangezien de daling tot 1000$ hier nog niet voor eind dit jaar en waarschijnlijk veel vroeger zou zijn en we dus eind dit jaar dan toch nog iemand zullen moeten quoten.

11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Volg IEX altijd en overal Meer »

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links