Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Europa, Euro, Brexit, etc.

2.111 Posts
Pagina: «« 1 ... 68 69 70 71 72 ... 106 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Chiddix 25 mei 2019 11:06
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 25 mei 2019 10:33:

    [...]
    De Britten hebben niks aan een hardliner als het parlement tegen stemt.
    De problemen blijven dan net zo groot.
    Het vertrek van May levert alleen extra problemen op.
    May heeft met zich laten sollen door Brussel en geblunderd. Een deal tekenen en dan voorleggen aan het Lagerhuis in het besef dat de getekende deal onherroepelijk is. Ga je dan ook nog na afwijzen deal naar Rutte om troost te zoeken, vraag ik mij af.....
    Er zijn dingen fout gegaan. May was tegen Brexit bij het referendum en werd premier. Nu is het zaak het recht te zetten. Dan heb je geen slapjanus nodig. Inzet blijft deal maar dan in gewijzigde vorm.
  2. forum rang 6 Chiddix 25 mei 2019 11:44
    quote:

    Cézan schreef op 25 mei 2019 11:09:

    BJ kan wel van alles willen maar er zijn wel meerdere die de zetel van May willen.
    Bovendien een gemaakte zaak dat hij het wordt? Zag net een waslijst van kandidaten.

    Boris is favoriet(40%) , anderen 16%. Hillary 89% in 2016(New York Times), Ajax... enz
  3. forum rang 10 DeZwarteRidder 25 mei 2019 17:30
    Boris is al aan het terugkrabbelen:
    =======================================

    Boris Johnson wil 'pragmatische Brexit' en vreest 'no deal' niet
    24 mei 2019 16:50 Laatste update: 23 uur geleden
    239

    Boris Johnson, een vooraanstaande 'Brexiteer' en oud-burgemeester van Londen, zegt dat hij een "pragmatische Brexit" wil. Tegelijkertijd moet het land zich ook voorbereiden op een 'no deal-Brexit' als onderhandelingstactiek.

    "De manier om een goede deal te krijgen, is om ons voor te bereiden op 'no deal'", aldus Johnson op een conferentie in het Zwitserse Interlaken. "Om dingen voor elkaar te krijgen, moet je bereid zijn om weg te lopen", citeert persbureau Bloomberg.

    De Europese Unie heeft de afgelopen jaren continu laten weten niet opnieuw te zullen onderhandelen over de Brexit-voorwaarden.

    Johnson was kort minister van Buitenlandse Zaken in het kabinet van Theresa May. Momenteel wordt hij gezien als een goede kanshebber om het stokje van haar over te nemen.

    Johnson denkt dat de Britten op 31 oktober uit de EU zullen vertrekken, met of zonder deal. Die datum is de huidige deadline.

    Johnson zegt daarnaast dat hij een tweede referendum een "erg slecht idee" vindt dat het land zou verdelen. Degene die het stokje van May overneemt, moet het land voorbij de Brexit brengen, aldus Jonhnson: "Brei een einde aan de Brexit, breng de gemoederen weer tot bedaren. Dat kunnen we voor elkaar krijgen."

    NUweekend
    Zie ook: Onmogelijke Brexit-puzzel brengt 'New Iron Lady' uiteindelijk toch ten val
  4. forum rang 6 Chiddix 25 mei 2019 18:44
    quote:

    DurianCS schreef op 25 mei 2019 18:08:

    [...]
    Vergis je niet. De nummer twee staat ver weg, maar strikt genomen is er 60% kans dat iemand anders dan Boris het wordt.
    De kandidaten gaan zich profileren de komende weken. Weet niet hoe het werkt in de UK . Wie bepaalt wie de nieuwe premier wordt? Gaat dat via stemming door leden in een grote zaal? Of door Conservatieven in het Lagerhuis? (partijfractie) . Partijbestuur? Wie benoemt de opvolger van bv Harbers in Nederland? VVD partijbestuur?
  5. forum rang 10 DeZwarteRidder 26 mei 2019 19:31
    Innovatie
    TNO-baas: verhoog EU-innovatiebudget naar 120 miljard euro

    BNR webredactie

    donderdag 23 mei 2019, 16:55

    Het Europese innovatiebudget moet verder worden verhoogd naar 120 miljard euro. Dat zegt Paul de Krom, CEO van TNO, in BNR Zakendoen. Per 2021 wordt het budget onder de noemer Horizon Europe vastgelegd op 100 miljard euro. Dat is al een forse verruiming ten opzichte van de 77 miljard euro in Horizon 2020, het huidige innovatieprogramma.

    Volgens De Krom is de extra impuls nodig om met Europa en Nederland de wereldwijde competitie aan te kunnen op het gebied van kunstmatige intelligentie en quantumtechnologie. 'China, India en de Verenigde Staten gaan op die terreinen veel harder en sneller. Nederland draait nu nog mee in de top, vraag is of dat zo blijft.' Nederland ontving de afgelopen vijf jaar 3 miljard euro via het innovatieproject, waarvan ruim de helft naar universiteiten en universitaire medisch centra ging. TNO ontving 20 miljoen euro aan Europees innovatiegeld.
  6. forum rang 10 DeZwarteRidder 26 mei 2019 22:01
    ’Middenpartijen verliezen meerderheid na 40 jaar’
    Updated 7 min geleden
    41 min geleden in BUITENLAND

    BRUSSEL - De Europese Volkspartij (EVP) van de christendemocraten en de sociaaldemocraten (S&D) verliezen de meerderheid die zij veertig jaar hebben gehad in het Europees Parlement, zo blijkt uit een eerste raming op basis van nationale exitpolls in elf EU-landen. De groenen, liberalen en eurosceptische partijen staan op winst.

    De EVP van topkandidaat Manfred Weber blijft de grootste fractie, maar daalt van 216 naar 173 zetels. De S&D met als boegbeeld Frans Timmermans valt terug van 185 naar 147 zetels.

    Er zijn 751 zetels te verdelen. De liberale partij ALDE zou derde worden met 102 zetels, een winst van 33 vergeleken met 2014. Dat is inclusief de Renaissance-partij van de Franse president Macron. De groenen komen in de raming uit op 71, een winst van 19.

    Guy Verhofstadt, fractieleider van de liberalen, claimde de overwinning. Volgens de Belgische oud-premier zullen de liberalen essentieel zijn bij de vorming van meerderheden en de keuze voor een nieuwe voorzitter van de Europese Commissie. Esther de Lange (CDA), vicevoorzitter van de EVP, wees erop dat de EVP nog steeds de grootste fractie lijkt te blijven. „De oplossing ligt in het centrum. We hebben een sterke meerderheid nodig en wij staan klaar om het voortouw te nemen.”

    Bas Eickhout (GroenLinks) ziet een belangrijke rol weggelegd voor de groenen, waarvan hij een van de twee boegbeelden is. Als ze steun willen van de groenen zullen de middenpartijen naar „links en groen” moeten opschuiven, zei hij.
  7. taurus86 27 mei 2019 07:39
    Het zou mij niets verbazen, als het VK alleen maar een 'Brexit in naam' gaat beleven. Wanneer er een slimme voorzitter in de EU komt, die voor deBritten een paar 'uitzonderingen' er door weet te krijgen, dan zou het VK weleens juichend weer in de armen van de EU kunnen vallen.
    In feite gaat Brexit immers, over de inschattingsfout destijds van Tony Blair, die meende dat het VK geen 8 jaar uitstel nodig had om vrij verkeer van personen te regelen. Veel EU landen namen die tijd wel, o.a. ook NL en wat zou het nu betekenen, als het VK gedurende de komende 10 jaar een 'aangepaste EU wetgeving' mag hanteren ten aanzien van 'Vrij verkeer van Personen, binnen de EU'.
    Dat kan als "eerlijk" worden verkocht en zou perfect passen op de noodzaak binnen het VK om hun economie 'robot proof' te krijgen.
  8. [verwijderd] 27 mei 2019 08:46
    Handels oorlog, Grootste beurzen bubbel in de geschiedenis. Huizen bubbel in Nederland en China. Oorlog China VS en VS Iran. Deutsche bank wankelt. En de beurs opent groen???

    Beleggers anno 2019 leven op een grijze wolk.De raliteit is dat de beurzen ruim 30% te hoog staan en moeten ja moeten flink omlaag.

    Centralw banken hebben een schijn veiligheid gecrëerd die niet bestaat.

    De beurs zou vandaag 10% omlaag moeten.
  9. forum rang 6 Chiddix 28 mei 2019 08:22
    Sommigen denken, als Boris Johnson eventueel premier zou worden er niets verandert . Hij loopt tegen een muur als hij Brussel bezoekt. Men steekt de draak met hem etc
    Maar dat kan een grote vergissing worden. Johnson kan namelijk in de Europese Raad flink dwars gaan liggen. Dat moet een schrikbeeld zijn voor Brussel.
    Nu ziet men die bui ook groeien in Brussel en hoorde je pas geleden, dat men overweegt bij meerderheid besluiten goed te keuren. Momenteel kan 1 lid besluiten in de Raad blokkeren.
  10. forum rang 10 DeZwarteRidder 28 mei 2019 10:28
    quote:

    Realist2018 schreef op 27 mei 2019 08:46:

    Handels oorlog, Grootste beurzen bubbel in de geschiedenis. Huizen bubbel in Nederland en China. Oorlog China VS en VS Iran. Deutsche bank wankelt. En de beurs opent groen???
    Beleggers anno 2019 leven op een grijze wolk.De raliteit is dat de beurzen ruim 30% te hoog staan en moeten ja moeten flink omlaag.

    Centralw banken hebben een schijn veiligheid gecrëerd die niet bestaat.

    De beurs zou vandaag 10% omlaag moeten.
  11. forum rang 6 haas 30 mei 2019 09:49
    Boris Johnson verklaarde tijdens de Brexit campagne dat het EU lidmaatschap het VK iedere week 350 miljoen pond kostte. Een getal dat hij uit zijn duim zoog. Hij moet zich nu voor de rechter daarvoor verantwoorden. De vraag is, is dat de weg om politici minder leugens te laten vertellen, of had de pers hier een betere rol in moeten spelen? Immers wanneer is het een vergissing, of is het een leugen. Stel het is 350.000 pond, is dat dan liegen geweest of was het een vergissing. Belangrijk is, is hij er op gewezen dat het onjuist was en heeft hij het daarna volgehouden? Dán is het bewust liegen. In hoeverre 'mag' een politicus liegen?
  12. forum rang 7 JP Samosa 30 mei 2019 10:04
    quote:

    haas schreef op 30 mei 2019 09:49:

    Boris Johnson verklaarde tijdens de Brexit campagne dat het EU lidmaatschap het VK iedere week 350 miljoen pond kostte. Een getal dat hij uit zijn duim zoog. Hij moet zich nu voor de rechter daarvoor verantwoorden. De vraag is, is dat de weg om politici minder leugens te laten vertellen, of had de pers hier een betere rol in moeten spelen? Immers wanneer is het een vergissing, of is het een leugen. Stel het is 350.000 pond, is dat dan liegen geweest of was het een vergissing. Belangrijk is, is hij er op gewezen dat het onjuist was en heeft hij het daarna volgehouden? Dán is het bewust liegen. In hoeverre 'mag' een politicus liegen?
    Die laatste vraag,
    De typisch Haagse oplossing is: je mag niet liegen. Maar wel Jokken

  13. forum rang 7 hirshi 30 mei 2019 11:40
    Het is goed dat Boris Johnson zich moet verantwoorden over zijn jokken.

    Maar of hij daarmee het jokken afleert is maar helemaal de vraag. Steeds meer wordt duidelijk dat het in de politiek veelvuldig voorkomt en ze er dan met een excuus mee wegkomen. Daarom moet alles wat politici beweren niet zomaar klakkeloos geloofd worden
  14. forum rang 6 Chiddix 30 mei 2019 13:31
    quote:

    haas schreef op 30 mei 2019 09:49:

    Boris Johnson verklaarde tijdens de Brexit campagne dat het EU lidmaatschap het VK iedere week 350 miljoen pond kostte. Een getal dat hij uit zijn duim zoog. Hij moet zich nu voor de rechter daarvoor verantwoorden. De vraag is, is dat de weg om politici minder leugens te laten vertellen, of had de pers hier een betere rol in moeten spelen? Immers wanneer is het een vergissing, of is het een leugen. Stel het is 350.000 pond, is dat dan liegen geweest of was het een vergissing. Belangrijk is, is hij er op gewezen dat het onjuist was en heeft hij het daarna volgehouden? Dán is het bewust liegen. In hoeverre 'mag' een politicus liegen?
    Boris vergat de subsidies etc eraf te trekken die het VK ontvangt uit de EU kas. In principe zal hij waarschijnlijk gelijk hebben met de netto-bijdrage van het VK aan de EU. Die zal 350 miljoen pond bedragen per week.
2.111 Posts
Pagina: «« 1 ... 68 69 70 71 72 ... 106 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,69%
Gold spot 2.392,50 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links