Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Dow Jones vanavond (deel 12)

25.196 Posts
Pagina: «« 1 ... 704 705 706 707 708 ... 1260 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 21 mei 2019 06:15
    Wall Street omlaag onder druk chipbedrijven

    Gepubliceerd op 20 mei 2019 om 22:18 | Views: 1.911

    NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag stevig lager gesloten. Met name techbeurs Nasdaq kreeg klappen. Die werd omlaag getrokken door de chipsector die te lijden heeft van de Amerikaanse sancties tegen het Chinese technologie- en telecombedrijf Huawei.

    De Dow-Jonesindex sloot 0,3 procent lager op 25.679,90 punten. De breed samengestelde S&P 500 ging 0,7 procent omlaag tot 2840,23 punten en techbeurs Nasdaq daalde 1,5 procent tot 7702,38 punten.

    Verschillende Amerikaanse chipbedrijven zoals Qualcomm, Broadcom en Intel beperken hun leveringen aan Huawei en daalden tot 6 procent. Broadcom werd daarnaast geraakt door een onderzoek naar machtsmisbruik bij de verkoop van verschillende soorten chips.

    NXP

    Ook het Nederlandse NXP, dat in de VS een beursnotering heeft, zegt aan de Amerikaanse sancties te gaan voldoen. Dat aandeel werd 2,7 procent lager gezet. Google besloot eerder om de toegang van Huawei tot het besturingssysteem Android te beperken. Moederbedrijf Alphabet daalde 2,1 procent.

    Telecombedrijf T-Mobile US en branchegenoot Sprint zijn bereid onderdelen af te stoten en bepaalde toezeggingen te doen om daarmee groen licht te krijgen voor hun fusie. Telecomtoezichthouder FCC lijkt daardoor zijn goedkeuring te geven, maar de Amerikaanse Justitie zou de samenvoeging willen tegenhouden. T-Mobile steeg 3,9 procent, Sprint ging 18,8 procent omhoog.

    Automaker Ford kondigde aan 7000 banen te schrappen en zo 600 miljoen dollar per jaar te willen besparen. Ford werd 0,1 procent lager gezet. Concurrent Tesla daalde 2,7 procent nadat topman Elon Musk vorige week aankondigde dat de maker van elektrische auto's in de kosten gaat snijden.

    Facebook

    Facebook (min 1,4 procent) was opnieuw in opspraak door privacyschandalen. Persoonlijke gegevens van miljoenen Instagram-influencers bleken op straat te liggen. Daarnaast zou Facebook telecomaanbieders allerlei gegevens over gebruikers hebben aangeboden die door de apps van het bedrijf waren verzameld.

    De euro was 1,1165 dollar waard, tegen 1,1172 dollar bij het slot van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,7 procent meer op 63,17 dollar. Brentolie werd 0,2 procent goedkoper op 72,09 dollar per vat.
  2. forum rang 10 voda 21 mei 2019 06:15
    Fitch bevestigt rating Pershing Square

    Gepubliceerd op 20 mei 2019 om 22:23 | Views: 629

    NEW YORK (AFN) - Kredietbeoordelaar Fitch heeft zijn kredietoordeel over investeerder Pershing Square bevestigd op BBB+. De outlook blijft negatief.

    Volgens Fitch zijn er stevige risico's door onder meer de beperkte mogelijkheden voor Pershing Square om nieuw kapitaal aan te trekken gezien de lage beurskoers. Het investeringsfonds van oprichter Bill Ackman, dat behalve in New York ook een notering in Amsterdam heeft, mist volgens het kredietbureau ook een beleid ten aanzien van liquiditeit.
  3. forum rang 10 voda 3 juni 2019 15:35
    Amerikaanse futures wijzen op lagere opening Wall Street

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures duiden maandag op een lagere opening voor Wall Street. Rond lunchtijd ligt de openingsindicatie voor de S&P 500 op een verlies van 0,3 procent. Ook de Dow Jones index en Nasdaq gaan een rode opening tegemoet.

    Handelsoorlogen blijven de meest dominante factor voor beleggers. De handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China bevinden zich momenteel in een impasse en tussen Amerika en Mexico rommelt het nu president Donald Trump de importheffingen op Mexicaanse producten steeds verder wil verhogen om het buurland te dwingen actie te ondernemen in de immigratiecrisis aan de grens. Een Mexicaanse delegatie reist deze week naar Washington om over de kwestie te praten.

    Trump, die de komende dagen in het Verenigd Koninkrijk is voor een staatsbezoek, zei dit weekend op Twitter dat Mexico niet alleen hoeft te komen praten maar ook actie moet ondernemen.

    "Er is maar één tweet voor nodig om de markt in brand te zetten", volgens handelaar Patrick Spencer van Baird.

    Toch zijn er nog altijd marktkenners die hoop hebben op een goede afloop in de handelsconflicten tussen de VS, China en Mexico. "Het is voor iedereen slecht dus uiteindelijk zullen er wel deals worden gesloten", verwacht vermogensbeheerder Stuart Mitchell van S.W. Mitchell Capital.

    Door het negatieve sentiment vluchtten beleggers vorige week naar veilige beleggingen zoals staatsobligaties, waardoor de rente op de staatsleningen daalde. Dat beeld is maandag niet anders. De Amerikaanse tienjaarsrente noteerde rond het middaguur op 2,10 procent en de driejaarsrente op 2,35 procent. Dit betekent een inverse rentecurve, een fenomeen dat in het verleden vaak duidde op een aanstaande economische recessie.

    Op macro-economisch vlak is er maandag aandacht voor inkoopmanagersindices over de Amerikaanse industrie in mei en staan verder de bouwuitgaven in april op de agenda.

    Later deze week kan de markt aan de slag met het Beige Book van de Federal Reserve, het banenrapport van loonstrookjesverwerker ADP en het officiële rapport over de werkgelegenheid in de VS.

    Olie werd maandag nog goedkoper, nadat de prijs vorige week al flink daalde. De euro/dollar verhandelde rond lunchtijd licht hoger op 1,1183 dollar.

    Bedrijfsnieuws

    Het aandeel van Alphabet komt maandag in de voorbeurshandel al behoorlijk in beweging op het nieuws dat het Amerikaanse ministerie van justitie een onderzoek voorbereidt naar de bedrijfsvoering van dochterbedrijf Google. Het aandeel daalt ruim 3 procent.

    FedEx staat ook al onder druk en levert in de elektronische handel 3,3 procent in. China start een onderzoek naar de Amerikaanse pakketbezorger nadat die een aantal pakketten van Huawei verkeerd bezorgde. De actie wordt gezien als onderdeel van de escalerende handelsoorlog met de VS.

    Slotstanden

    De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag lager gesloten. De toonaangevende S&P 500 index sloot 1,3 procent lager op 2.752,06 punten, terwijl de Dow Jones-index 1,4 procent verloor op 24.815,04 punten. Techbeurs Nasdaq leverde 1,5 procent in op 7.453,15 punten.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  4. forum rang 10 voda 3 juni 2019 15:35
    Lagere start Wall Street in de maak

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse aandelenbeurzen stevenen maandag af op een lagere opening voor Wall Street. Een half uur voor de opening stond de future op de S&P 500 op een verlies van 0,3 procent. Technologiebeurs Nasdaq ging een 0,5 procent lagere opening tegemoet.

    Handelsoorlogen blijven de meest dominante factor voor beleggers. De handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China bevinden zich momenteel in een impasse en tussen Amerika en Mexico rommelt het nu president Donald Trump de importheffingen op Mexicaanse producten steeds verder wil verhogen om het buurland te dwingen actie te ondernemen in de immigratiecrisis aan de grens. Een Mexicaanse delegatie reist deze week naar Washington om over de kwestie te praten.

    Trump, die de komende dagen in het Verenigd Koninkrijk is voor een staatsbezoek, zei dit weekend op Twitter dat Mexico niet alleen hoeft te komen praten maar ook actie moet ondernemen.
    "Er is maar één tweet voor nodig om de markt in brand te zetten", volgens handelaar Patrick Spencer van Baird.

    Toch zijn er nog altijd marktkenners die hopen op een goede afloop in de handelsconflicten tussen de VS, China en Mexico. "Het is voor iedereen slecht dus uiteindelijk zullen er wel deals worden gesloten", verwacht vermogensbeheerder Stuart Mitchell van S.W. Mitchell Capital.

    China en Mexico signaleerden beide bereidheid om met Washington te onderhandelen over de oplopende handelsruzies. De regering-Trump verdedigde het gebruik van importheffingen als onderhandelingstactiek met handelspartners. Beijing zei dit weekend dat men niet van plan is daar aan toe te geven.

    Door het negatieve sentiment vluchtten beleggers vorige week naar veilige beleggingen zoals staatsobligaties, waardoor de rente op de staatsleningen daalde. Dat beeld is maandag niet anders. De Amerikaanse tienjaarsrente kende maandag een lagere yield dan de driejaarsrente. Dit betekent een inverse rentecurve, een fenomeen dat in het verleden vaak duidde op een aanstaande economische recessie.

    Handelaren gaan er inmiddels van uit dat de Fed de rente mogelijk al rond de zomer zal verlagen en vervolgens voor het eind van het jaar nog een keer, volgens een grafiek van TD Securities.

    Op macro-economisch vlak was er maandag aandacht voor inkoopmanagersindices over de Amerikaanse industrie in mei en stonden verder de bouwuitgaven in april op de agenda.

    Later deze week kan de markt aan de slag met het Beige Book van de Federal Reserve, het banenrapport van loonstrookjesverwerker ADP en het officiële rapport over de werkgelegenheid in de VS.

    Olie werd maandag nog goedkoper, nadat de prijs vorige week al flink daalde. De euro/dollar werd verhandeld op 1,1185 dollar.

    Bedrijfsnieuws

    Het aandeel van Alphabet kwam maandag in de voorbeurshandel al behoorlijk in beweging op het nieuws dat het Amerikaanse ministerie van justitie een onderzoek voorbereidt naar de bedrijfsvoering van dochterbedrijf Google.

    Terwijl Google de afgelopen jaren zijn machtige positie op het internet verstevigde, zeiden bestuurders van de technologiereus dat ze internetgebruikers wilden helpen sneller informatie te vinden en contact met adverteerders efficiënter te maken. Concurrenten hadden een minder rooskleurig beeld. De vraag is nu of Amerikaanse toezichthouders zullen oordelen of Google's inspanningen bedoeld zijn om concurrentie de kop in te drukken.

    Het aandeel Alphabet daalde ruim 3 procent.

    FedEx stond ook al onder druk en leverde in de elektronische handel 4 procent in. China start een onderzoek naar de Amerikaanse pakketbezorger nadat die een aantal pakketten van Huawei verkeerd bezorgde. De actie wordt gezien als onderdeel van de escalerende handelsoorlog met de VS.

    Blackstone koopt een netwerk van industriële opslagplaatsen in de Verenigde Staten voor 18 miljard dollar van GLP uit Singapore. Dat meldden de bedrijven zondag. Het is de grootste private vastgoeddeal ooit zet zwaar in op de verwachte verdere groei van shoppen op het internet. Rivaal ProLogis werd afgetroefd in de race om de enorme vastgoedportefeuille. Blackstone Group noteerde licht lager.

    Boeing lag op koers voor een 1,4 procent lagere start, nadat de Amerikaanse instantie voor vliegveiligheid bekendmaakte dat meer dan 300 Boeing 737-toestellen onderdelen in de vleugel hebben die defect kunnen raken. De vliegtuigbouwer ligt al geruime tijd onder de loep na een aantal vliegtuigcrashes.

    Tesla daalde 0,4 procent. Het bedrijf gaat zijn Model Y auto waarschijnlijk bouwen in Californië, zei topman Elon Musk.

    Sigarettenmaker Altria investeert 372 miljoen dollar in een belang in een rookvrij nicotineproduct. Het aandeel noteerde vlak.

    Slotstanden

    De Amerikaanse beurzen sloten vrijdag lager. De toonaangevende S&P 500 index sloot 1,3 procent lager op 2.752,06 punten, terwijl de Dow Jones-index 1,4 procent verloor op 24.815,04 punten. Techbeurs Nasdaq leverde 1,5 procent in op 7.453,15 punten.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  5. forum rang 10 voda 3 juni 2019 15:57
    Amerikaanse industrie groeit nog maar net - Markit

    (ABM FN-Dow Jones) De bedrijvigheid in de Amerikaanse industrie is in mei gedaald tot het laagste niveau sinds september 2009. Dit bleek maandag uit de inkoopmanagersindex van Markit Economics.

    De index daalde van 52,6 in april tot 50,5 in mei. Een indexstand van meer dan 50 geeft aan dat er sprake is van groei, terwijl een cijfer beneden de 50 wijst op krimp.

    "De nieuwe orders dalen in een tempo dat we sinds 2009 niet meer zagen waardoor een toenemend aantal bedrijven in de productie en het personeelsbestand moet snijden", aldus econoom Chris Williamson van Markit die verwacht dat de maakindustrie druk blijft zetten op de economische groei.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  6. forum rang 10 voda 3 juni 2019 16:04
    Pompeo: geen zorgen voor ondernemers

    Gepubliceerd op 3 jun 2019 om 14:44 | Views: 1.404

    de afgelopen jaren hebben opgeworpen moeten ondernemers geen zorgen baren. De Amerikaanse regering wil open en eerlijke handelsrelaties. Dat zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo, aan de vooravond van de Global Enterpreneurship Summit (GES), de economische top die dinsdag in Nederland begint.

    Pompeo werd gevraagd naar de alsmaar oplopende spanningen in het handelsbeleid tussen de VS en China. Volgens de Amerikaanse bewindsman is er al tientallen jaren sprake van oneerlijke betrekkingen, en is de regering van president Donald Trump de eerste die dit probeert aan te pakken.

    "We hopen dat deze top kansen zal creëren", aldus Pompeo na overleg met minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken. "Het is van cruciaal belang dat overheden stappen nemen om ervoor te zorgen dat markten open zijn, zodat we op basis van gelijke voorwaarden kunnen handelen. Dat is hoe internationale markten moeten werken."

    Volgens Pompeo is de handelsrelatie tussen de VS en China al decennia niet eerlijk. "President Trump is vastbesloten dat op te lossen. China hanteert erg oneerlijke regels. Wij willen een gelijk speelveld."
  7. forum rang 10 voda 3 juni 2019 16:06
    Blackstone zet flink in op e-commerce

    Gepubliceerd op 3 jun 2019 om 09:59 | Views: 1.379

    NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Investeringsmaatschappij Blackstone heeft miljarden op tafel gelegd om opslagcentra in de Verenigde Staten te kopen. Deze dienen vooral als magazijnen voor webwinkels die daar hun artikelen bewaren. Blackstone koopt het vastgoed van het Singaporese GLP voor 18,7 miljard dollar.

    Het Amerikaanse fonds krijgt hiermee een vastgoedportefeuille van tientallen miljoenen vierkante meters in handen. Volgens Blackstone gaat dit om de grootste onderhandse vastgoeddeal ooit. Blackstone kocht onlangs meerdere vastgoedportefeuilles die eveneens voor e-commerce dienen. Zo voegde de belegger dit jaar de opslagplaatsen van Canyon Industrial Portfolio ter waarde van 1,8 miljard dollar toe en deed afgelopen jaar een deal van vergelijkbare grootte in Canada. Ook schafte Blackstone in 2018 honderd magazijnen van Harvard University aan.

    De vraag van webwinkels naar opslagruimtes rijst volgens kenners de pan uit. Beleggers zoals Blackstone zien hier een investeringsmogelijkheid in.
  8. forum rang 10 voda 3 juni 2019 16:07
    'FTC gaat marktpositie Amazon bekijken'

    Gepubliceerd op 3 jun 2019 om 08:55 | Views: 1.279

    WASHINGTON (AFN) - Techreus Amazon moet rekening houden met meer aandacht van marktwaakhond Federal Trade Commission (FTC). De toezichthouder sloot een deal met het Amerikaanse ministerie van Justitie dat zij het toezicht op Amazon gaan doen, schrijft de Amerikaanse krant The Washington Post. Doorgaans is zo'n deal volgens de krant een voorbode van een onderzoek naar de dominante marktpositie van bedrijven.

    Amazon heeft in de VS met zijn webwinkel een groot deel van de online retailmarkt in handen. Daarnaast kocht het supermarktketen Whole Foods, heeft het zijn eigen digitale assistent met bijbehorende slimme speakers, muziek- en videostreamingdienst en draaien veel websites op servers van Amazon.

    De FTC en het ministerie van Justitie zouden onderling het toezicht op techreuzen Amazon en Google hebben verdeeld, waarbij Justitie Google onder het vergrootglas gaat leggen. De kritiek op beide ondernemingen en andere techbedrijven als Facebook en Apple neemt in de Verenigde Staten toe. De techgiganten zouden te veel macht hebben en te weinig gereguleerd worden.
  9. forum rang 10 voda 3 juni 2019 16:09
    Amerikaanse bouwuitgaven stabiel

    (ABM FN-Dow Jones) De bouwuitgaven in de Verenigde Staten noteerden in april op eenzelfde niveau als een een maand eerder. Dit bleek maandag uit cijfers van de Amerikaanse overheid.

    De bouwuitgaven bleven stabiel. Economen rekenden op een stijging van 0,4 procent.

    Op jaarbasis namen de uitgaven in april met 1,2 procent af.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  10. forum rang 10 voda 3 juni 2019 19:08
    'Kartelonderzoek FTC naar Facebook'

    Gepubliceerd op 3 jun 2019 om 18:49 | Views: 130

    WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) gaat een kartelonderzoek beginnen naar internetconcern Facebook. Dat laten ingewijden rond de zaak weten. Eerder hadden bronnen al gemeld dat het Amerikaanse ministerie van Justitie een mededingingsonderzoek is begonnen naar Google.

    De stappen van de toezichthouders volgen op een deal die justitie en de FTC zouden hebben gesloten. Daarbij gaat justitie Google onder de loep nemen, terwijl de FTC Facebook en Amazon voor zijn rekening neemt. Er zou door de Amerikaanse autoriteiten worden bekeken of de internetgiganten zich schuldig maken aan concurrentievervalsing door hun dominante marktposities.

    Op Wall Street reageerden beleggers geschrokken op de berichten. Het aandeel van Google-moederconcern Alphabet verloor in de tussentijdse handel 6,6 procent, Facebook daalde 8,8 procent en Amazon ging 4,6 procent onderuit.
  11. forum rang 10 voda 4 juni 2019 15:07
    Amerikaanse SEC onderzoekt Philips, Siemens en GE - media

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse Securities and Exchange Commission doet onderzoek naar mogelijke smeergeldbetalingen door Philips, Siemens en General Electric in China. Dit meldde persbureau Reuters dinsdag op basis van bronnen.

    De drie bedrijven zouden steekpenningen hebben betaald bij de verkoop van medische apparatuur.

    Het onderzoek naar de kwestie in China maakt deel uit van een nieuwe poging van de Amerikaanse toezichthouder om vermeende corruptie in de verkoop van dure medische apparatuur wereldwijd aan te pakken, zeiden de bronnen aan Reuters.

    De SEC weigerde commentaar te geven aan Reuters, terwijl Siemens, GE en Philips de zaak ontkennen. Zij zijn van mening geen fouten te hebben gemaakt en niet bekend te zijn met een dergelijk onderzoek van de SEC.

    In een email aan Reuters zei Philips te voldoen aan "de lokale en internationale anti-omkoop- en corruptiewetgeving". Philips zei dat het "niet betrokken" was bij één van de transacties in de strafzaken in China en dat het veel moeite doet om ervoor te zorgen dat zijn agenten niet onrechtmatig handelen.

    Recent werd Philips, samen met Johnson & Johnson, Siemens en GE ook al genoemd in een smeergeldzaak in Brazilië. In het geval van Philips gaat dit om zaken die voor 2011 speelden.

    Een woordvoerder van Philips zei toen tegen ABM Financial News dat het een oude zaak betreft, waarvan ook al melding is gemaakt in de laatste halfjaarcijfers. Bij de jaarcijfers zei Philips dat de Braziliaanse autoriteiten inderdaad een onderzoek uitvoeren en dat "bepaalde" Amerikaanse autoriteiten ook vragen hebben gesteld.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  12. forum rang 10 voda 4 juni 2019 15:07
    Futures wijzen op hogere opening Wall Street

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag een hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,4 procent in het groen.

    Daarmee herstellen de beurzen van de verliezen een dag eerder, nadat een Fed-functionaris de deur opende voor een renteverlaging op korte termijn, terwijl grote techfondsen onder druk stonden vanwege dreigende mededingingsonderzoeken.

    James Bullard, voorzitter van de St. Louis-Fed, zei maandag tijdens een speech in Chicago dat de Federal Reserve mogelijk binnenkort de rente moet verlagen vanwege de lage inflatie en de impact die de voortslepende handelsoorlogen op de economie hebben.

    Techreuzen als Apple, Alphabet, Facebook en Amazon.com kwamen maandag onder druk te staan, na berichten dat de Amerikaanse overheid klaar staat om een reeks mededingingsonderzoeken op te starten bij de internetreuzen. De Amerikaanse toezichthouder Federal Trade Commission heeft de leiding bij de onderzoeken naar Facebook en Amazon, terwijl het Amerikaanse ministerie van justitie het voortouw neemt bij de onderzoeken naar Apple en Alphabet, het moederbedrijf van Google.

    "Dit is een groot probleem, aangezien deze bedrijven ook worden geconfronteerd met uitdagingen in Europa op het gebied van regelgeving", zei marktanalist David Madden van CMC Markets. De analist wees tevens op opmerkingen van Chris Hughes, één van de medeoprichters van Facebook, die suggereerde dat het in het belang van iedereen zou zijn als Facebook wordt opgesplitst.

    Op macro-economisch vlak staan dinsdag een tweetal publicaties geagendeerd: de inkoopmanagersindex van New York van mei en de Amerikaanse fabrieksorders van april.

    De euro/dollar noteerde op 1,1251. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1273 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1240 op de borden.

    De olieprijs noteerde tot 0,8 procent lager.

    Bedrijfsnieuws

    Apple noteerde in de elektronische handel voorbeurs 0,7 procent hoger, Facebook won 0,5 procent en Alphabet steeg 0,6 procent. Amazon.com noteerde 0,6 procent hoger. Maandag gingen deze aandelen nog hard onderuit, wat zich ook vertaalde in verlies voor de Nasdaq index.

    Salesforce.com komt dinsdag voorbeurs met kwartaalcijfers. Het aandeel noteerde in aanloop naar de publicatie 1,0 procent hoger.

    Tiffany & Co heeft in het eerste kwartaal een winst geboekt van 1,03 dollar per aandeel op een omzet van 1,0 miljard dollar. Analisten rekenden op een winst van 1,01 dollar per aandeel op een omzet van 1,01 miljard dollar. Het aandeel steeg voorbeurs 1,2 procent.

    Slotstanden

    De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag 0,3 procent lager op 2.744,45 punten. De Dow Jones index eindigde vlak op 24.819,78 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 1,6 procent tot 7.333,02 punten.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  13. forum rang 10 voda 4 juni 2019 15:07
    Update: Amerikaanse SEC onderzoekt Philips, Siemens en GE - media

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse Securities and Exchange Commission doet onderzoek naar mogelijke smeergeldbetalingen door Philips, Siemens en General Electric in China. Dit meldde persbureau Reuters dinsdag op basis van bronnen.

    De drie bedrijven zouden steekpenningen hebben betaald bij de verkoop van medische apparatuur.

    Het onderzoek naar de kwestie in China maakt deel uit van een nieuwe poging van de Amerikaanse toezichthouder om vermeende corruptie in de verkoop van dure medische apparatuur wereldwijd aan te pakken, zeiden de bronnen aan Reuters.

    De SEC weigerde commentaar te geven aan Reuters, terwijl Siemens, GE en Philips de zaak ontkennen. Zij zijn van mening geen fouten te hebben gemaakt en niet bekend te zijn met een dergelijk onderzoek van de SEC.

    In een email liet Philips aan ABM Financial News weten te voldoen aan de wet- en regelgeving "en we hebben een zero tolerance beleid". "Philips heeft een constructieve relatie met de verschillende Amerikaanse autoriteiten, waaronder de SEC, en we zijn regelmatig met hen in gesprek." Philips zei niet op de hoogte te zijn van een onderzoek door de SEC naar zijn activiteiten in China op het vlak van medische apparatuur.

    Recent werd Philips, samen met Johnson & Johnson, Siemens en GE ook al genoemd in een smeergeldzaak in Brazilië. In het geval van Philips gaat dit om zaken die voor 2011 speelden.

    Een woordvoerder van Philips zei toen tegen ABM Financial News dat het een oude zaak betreft, waarvan ook al melding is gemaakt in de laatste halfjaarcijfers. Bij de jaarcijfers zei Philips dat de Braziliaanse autoriteiten inderdaad een onderzoek uitvoeren en dat "bepaalde" Amerikaanse autoriteiten ook vragen hebben gesteld.

    Update: om reactie Philips toe te voegen.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  14. forum rang 10 voda 4 juni 2019 15:08
    Tiffany overtreft winstverwachting

    (ABM FN-Dow Jones) Tiffany & Co heeft het afgelopen kwartaal de winstverwachtingen overtroffen, terwijl de omzet licht tegenviel en de identieke omzet meer dan verwacht daalde. Dit bleek dinsdag na publicatie van de resultaten over het eerste kwartaal van de Amerikaanse juwelier.

    De keten verhoogde het kwartaaldividend met 5 procent van 0,55 dollar per aandeel tot 0,58 dollar per aandeel.

    "Onze resultaten in het eerste kwartaal weerspiegelen aanzienlijk tegenwind van wisselkoersen en dramatisch lagere wereldwijde bestedingen, die worden toegeschreven aan buitenlandse toeristen", zei CEO Alessandro Bogliolo in een toelichting.

    Tiffany boekte in het eerste kwartaal een nettowinst van 125,2 miljoen dollar, ofwel 1,03 dollar per aandeel, in vergelijking met 142,3 miljoen dollar, ofwel 1,14 dollar per aandeel. Vooraf door FactSet Research geraadpleegde analisten rekenden op een winst per aandeel van 1,01 dollar.

    De omzet daalde van 1,03 miljard dollar in het eerste kwartaal vorig jaar naar 1,00 miljard dollar het afgelopen kwartaal. Analisten rekenden op een omzet van 1,01 miljard dollar. De vergelijkbare omzet daalde daarentegen het afgelopen kwartaal met 5 procent.

    In de regio Azië/Pacific daalde de vergelijkbare omzet met 5 procent, terwijl in Europa sprake was van een daling met 7 procent. In Japan daalde de omzet met 4 procent en in de Amerika's was sprake van een daling met 5 procent.

    Outlook

    Tiffany voorziet voor het hele boekjaar een lage enkelcijferige omzetgroei, terwijl de FactSet-consensus een omzet voorziet van 4,97 miljard dollar, wat een groei impliceert van 4,6 procent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  15. forum rang 10 voda 4 juni 2019 15:08
    Belastingdienst VS onderzoekt Uber

    (ABM FN) De Amerikaanse belastingdienst is een onderzoek gestart naar Uber Technologies. Dit blijkt uit documenten die de taxibemiddelaar indiende bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission.

    Naast de Internal Revenue Services wordt er ook onderzoek gedaan door verschillende Amerikaanse staten en buitenlandse belastingdiensten, zo blijkt uit de documenten.

    Uber liet weten van mening te zijn dat het voldoende middelen heeft gereserveerd in de verschillende rechtsgebieden. Onduidelijk is volgens Uber hoe lang de kwestie wellicht gaat duren.

    De aanslagen tussen 2010 en 2019 in de belangrijkste landen waar Uber belastingplichtig is, zijn nog niet definitief afgesloten en kunnen dus nog veranderen. Eén van de landen is overigens Nederland. De andere belangrijke landen zijn Brazilië, Mexico, het Verenigd Koninkrijk, Australië, Singapore, India en uiteraard de VS.

    Uber ging medio vorige maand naar de beurs tegen een uitgifteprijs van 45,00 dollar. Het aandeel sloot maandag op 41,25 dollar.

    Door: ABM Financial News.
    pers@abmfn.be
    Redactie: +32(0)78 486 481

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  16. forum rang 10 voda 4 juni 2019 15:09
    Wall Steet koerst af op hogere opening

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen dinsdag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,7 procent in het groen.

    Daarmee herstellen de beurzen van de verliezen een dag eerder, nadat een Fed-functionaris de deur opende voor een renteverlaging op korte termijn, terwijl grote techfondsen onder druk stonden vanwege dreigende mededingingsonderzoeken.

    James Bullard, voorzitter van de St. Louis-Fed, zei maandag tijdens een speech in Chicago dat de Federal Reserve mogelijk binnenkort de rente moet verlagen vanwege de lage inflatie en de impact die de voortslepende handelsoorlogen op de economie hebben.

    Charles Evans, voorzitter van de Federal Reserve van Chicago, zei dinsdag dat de fundamenten van de Amerikaanse economie solide blijven. Evans noemde het huidige beleid "geruststellend", maar constateerde onzekerheden wat betreft de economische vooruitzichten. Hij zei dat de centrale bank de signalen uit de markt nauwgezet volgt.

    Marktanalist Craig Erlam van Oanda vermoedt dat de centrale banken gezorgd hebben voor een wat meer positivisme. De Federal Reserve lijkt dus een renteverlaging voor te bereiden en de Australische Centrale Bank deed dit vannacht al. De Europese Centrale Bank komt donderdag met een rentebesluit en een toelichting.

    Wel waarschuwde Erlam voorzichtig te blijven, aangezien het sentiment uiterst fragiel is. Eén zwaluw maakt nog geen zomer en handelaren grijpen al snel iets kleins aan om weer wat geld van tafel te halen.

    Daarbij schat de markt de kans op twee renteverlagingen dit jaar op 80 procent in en is er zelfs ook kans op een derde verlaging. "Dit lijkt me wat extreem", aldus Erlam.

    Techreuzen als Apple, Alphabet, Facebook en Amazon.com kwamen maandag onder druk te staan, na berichten dat de Amerikaanse overheid klaar staat om een reeks mededingingsonderzoeken op te starten bij de internetreuzen. De Amerikaanse toezichthouder Federal Trade Commission heeft de leiding bij de onderzoeken naar Facebook en Amazon, terwijl het Amerikaanse ministerie van justitie het voortouw neemt bij de onderzoeken naar Apple en Alphabet, het moederbedrijf van Google.

    "Dit is een groot probleem, aangezien deze bedrijven ook worden geconfronteerd met uitdagingen in Europa op het gebied van regelgeving", zei marktanalist David Madden van CMC Markets. De analist wees tevens op opmerkingen van Chris Hughes, één van de medeoprichters van Facebook, die suggereerde dat het in het belang van iedereen zou zijn als Facebook wordt opgesplitst.

    Op macro-economisch vlak staan dinsdag een tweetal publicaties geagendeerd: de inkoopmanagersindex van New York van mei en de Amerikaanse fabrieksorders van april.

    De euro/dollar noteerde op 1,1239. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1273 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1240 op de borden.

    De olieprijs noteerde tot 0,8 procent lager.

    Bedrijfsnieuws

    Apple noteerde in de elektronische handel voorbeurs 1,1 procent hoger, Facebook won 0,2 procent en Alphabet steeg 0,6 procent. Amazon.com noteerde 0,7 procent hoger. Maandag gingen deze aandelen nog hard onderuit, wat zich ook vertaalde in verlies voor de Nasdaq index.

    Navistar steeg voorbeurs 4,7 procent, nadat de producent van vrachtwagens en dieselmotoren zowel voor zakelijks gebruik als voor defensie beter dan verwachte resultaten rapporteerde over het afgelopen kwartaal en zijn verwachtingen voor het hele boekjaar verhoogde.

    Salesforce.com komt dinsdag met kwartaalcijfers. Het aandeel noteerde in aanloop naar de publicatie 1,8 procent hoger.

    Tiffany & Co heeft in het eerste kwartaal een winst geboekt van 1,03 dollar per aandeel op een omzet van 1,0 miljard dollar. Analisten rekenden op een winst van 1,01 dollar per aandeel op een omzet van 1,01 miljard dollar. Het aandeel daalde voorbeurs 2,7 procent.

    De Amerikaanse belastingdienst is een onderzoek gestart naar Uber Technologies. Dit blijkt uit documenten die de taxibemiddelaar indiende bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. Naast de Internal Revenue Services wordt er ook onderzoek gedaan door verschillende Amerikaanse staten en buitenlandse belastingdiensten, zo blijkt uit de documenten. Het gaat om de jaren 2013 en 2014. Uber opent vermoedelijk meer dan 2 procent hoger.

    Slotstanden

    De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag 0,3 procent lager op 2.744,45 punten. De Dow Jones index eindigde vlak op 24.819,78 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 1,6 procent tot 7.333,02 punten.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  17. forum rang 10 voda 4 juni 2019 15:09
    Update: Belastingdienst VS onderzoekt Uber

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse belastingdienst is een onderzoek gestart naar Uber Technologies. Dit blijkt uit documenten die de taxibemiddelaar indiende bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission.

    Naast de Internal Revenue Services wordt er ook onderzoek gedaan door verschillende Amerikaanse staten en buitenlandse belastingdiensten, zo blijkt uit de documenten. Het gaat om de jaren 2013 en 2014.

    Uber liet weten van mening te zijn dat het voldoende middelen heeft gereserveerd in de verschillende rechtsgebieden. Onduidelijk is volgens Uber hoe lang de kwestie wellicht gaat duren.

    De aanslagen tussen 2010 en 2019 in de belangrijkste landen waar Uber belastingplichtig is, zijn nog niet definitief afgesloten en kunnen dus nog veranderen. Eén van de landen is overigens Nederland. De andere belangrijke landen zijn Brazilië, Mexico, het Verenigd Koninkrijk, Australië, Singapore, India en uiteraard de VS.

    Uber merkte al wel op te verwachten dat zijn belastingvoordelen in de komende 12 maanden met tenminste 141 miljoen dollar zullen worden verlaagd.

    Uber ging medio vorige maand naar de beurs tegen een uitgifteprijs van 45,00 dollar. Het aandeel sloot maandag op 41,25 dollar.

    Update: om meer informatie toe te voegen.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  18. forum rang 10 voda 4 juni 2019 15:18
    Philips sluit tienjarige overeenkomst in VS

    Gepubliceerd op 4 jun 2019 om 14:42 | Views: 299

    Philips Koninklijke 14:57
    35,32 -0,37 (-1,04%)

    AMSTERDAM (AFN) - Zorgtechnologiebedrijf Philips breidt zijn samenwerking met de Amerikaanse ziekenhuisgroep University of Vermont (UVM) Health Network uit. De nieuwe samenwerking, die volgt op een eerdere krachtenbundeling, is afgesloten voor een periode van 10 jaar.

    Binnen de samenwerking levert Philips de medische centra nieuwe systemen, zoals beeldvormende technologie of programma's waarmee patiënten gemonitord kunnen worden. Werkprocessen bij UVM Health Network zouden zo beter op elkaar afgestemd kunnen worden, wat de beleving van de patiënt ten goede moet komen. Financiële details zijn niet bekend gemaakt.
  19. forum rang 10 voda 4 juni 2019 15:19
    'Wall Street opent met groene koersborden'

    Gepubliceerd op 4 jun 2019 om 14:49 | Views: 781

    NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York openen dinsdag naar verwachting met groene koersborden. De beursgraadmeters vinden hun weg weer omhoog na berichten dat Mexico en de Verenigde Staten een vruchtbaar gesprek voerden over de onlangs opgelegde sancties op Mexicaanse goederen. Beleggers kauwen verder na op het nieuws dat er onderzoek komt naar de dominante positie van internetgiganten Google en Facebook.

    Mexicaanse delegatie is net terug van een bezoek aan Washington. Mexico stuurt zijn voorstellen om de illegale immigratie naar de VS tegen te gaan binnenkort naar de Amerikaanse overheid. Ook in de Chinese media doken positieve krantenkoppen op. Het land hoopt dat de VS zich beter gaan gedragen en dat het handelsconflict opgelost kan worden met overleg.

    Bedrijven die gevoelig zijn voor handelsspanningen staan in de schijnwerpers. Zo kunnen autobouwers als Ford met veel productieplaatsen in Mexico op positieve uitslagen rekenen nu het conflict met de VS de goede kant op lijkt te gaan. Ook Levi Strauss, dat veel jeans produceert in Mexico, kan bewegen. Verder kunnen chipbedrijven als Qualcomm en Intel op aandacht rekenen.

    Toeristen uit China

    Beleggers kijken daarnaast uit naar een speech van Fed-voorzitter Jerome Powell. Hij zou meer prijs kunnen geven over de plannen van de centrale bank. Onlangs zei James Bullard, de president van St. Louis-Fed, dat renteverlagingen binnenkort tot de mogelijkheden behoren gezien de escalerende handelsvete. Op basis van marktprijzen van kortlopende obligaties schatten marktpartijen de kans dat Fed de rente op in juli verlaagt op een kleine 60 procent.

    Juweliersketen Tiffany krijgt te maken met uitslagen. Het bedrijf zette vergeleken met een jaar eerder een lagere omzet en winst over het eerste kwartaal in de boeken. Chinese toeristen, een belangrijke klantengroep, hadden minder trek in juwelen van Tiffany. Taxidienst Uber gaat waarschijnlijk lager openen. De Amerikaanse belastingdienst neemt het bedrijf onder de loep.

    Toestemming overname

    Op overnamefront wachten beleggers op nieuws over automaker Fiat Chrysler. De bestuurders en commissarissen van branchegenoot Renault nemen dinsdag naar verwachting een besluit over het fusievoorstel dat ze ontvingen van de Italiaans-Amerikaanse branchegenoot. Verder kreeg oliebedrijf Occidental Petroleum toestemming van Federal Trade Commission (FTC) om branchegenoot Anadarko over te nemen.

    De Dow-Jonesindex eindigde maandag nagenoeg vlak op 24.819,78 punten. De brede S&P 500 sloot 0,3 procent lager op 2744,45 punten en technologiegraadmeter Nasdaq leverde 1,6 procent in tot 7333,02 punten.
  20. forum rang 10 voda 4 juni 2019 16:43
    Bedrijvigheid New York krijgt flinke tik

    (ABM FN-Dow Jones) De bedrijvigheid in de regio New York heeft in mei een fikse tik te verwerken gekregen. Dit bleek dinsdag uit cijfers van het Institute for Supply Management.

    De inkoopmanagersindex voor de huidige omstandigheden daalde van 77,3 in april naar 48,6 afgelopen maand.

    Een indexstand van meer dan 50 geeft aan dat er sprake is van groei, terwijl een cijfer beneden de 50 wijst op krimp.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
25.196 Posts
Pagina: «« 1 ... 704 705 706 707 708 ... 1260 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 865,42 +0,01%
EUR/USD 1,0664 -0,07%
FTSE 100 7.863,33 +0,20%
Germany40^ 17.771,30 +0,01%
Gold spot 2.389,90 +1,22%
NY-Nasdaq Composite 15.683,37 -1,15%

Stijgers

VIVORY...
+8,30%
JUST E...
+4,54%
Air Fr...
+3,80%
Alfen ...
+3,41%
Vastned
+1,83%

Dalers

Pharming
-8,64%
PostNL
-5,84%
ASMI
-5,38%
Avantium
-4,26%
BESI
-2,60%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links