Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Klimaatdiscussie: opwarming aarde door mens of natuur

38.986 Posts
Pagina: «« 1 ... 217 218 219 220 221 ... 1950 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 rationeel 19 mei 2019 21:55
    Door Richard (public affairs)

    En waar komt het waterstof vandaan? Zit niet in de grond dus moet gemaakt worden. Via elektrolyse of uit aardgas. Kost ook veel energie. www.egear.be/waterstof-maken/

    Aardgasvrij kent geen simpele aanpak en levert geen extra voordelen op voor de bewoner. Immers, het huis wordt nu al warm met gas. Straks wordt het per wijk verschillend. Uiteraard wil 90% van de bevolking die geen milieuvoorloper is daar niet aan.
  2. forum rang 7 rene l 20 mei 2019 11:32
    quote:

    Chiddix schreef op 20 mei 2019 11:15:

    De waarheid is, we gaan energie produceren uit boomkap.

    Dat is een keihard feit.

    Recent ook nog op tv, relatief gezien qua oppervlak staat Nederland op nummer 1 betreft de ontbossing.

    En betreft de 80km. wegen, er werd gewoon gezegd, de mensen die zich daar te pletter rijden hebben hebben het meestal aan zichzelf te danken omdat ze de maximale snelheid fors overschrijden of onder invloed van drank zijn.
    Oostblokkers schijnen relatief vaak bij een incident betrokken te zijn.

    Daarnaast werd er aangegeven dat op bepaalde gevaarlijke punten er gewoon vangrails geplaatst zouden kunnen worden.

    Nederland, Afbraakland bij uitstek!
  3. forum rang 10 rationeel 20 mei 2019 13:07
    Het punt is dat allerlei organen hun eigen gang kunnen gaan Gesubsidieerd dat weer wel.
    Geen coordinatie. Niet in het groot en niet in het klein.
    Als je meemaakt hoe allerlei diensten volstrekt niet samen iets bedisselen, zodat bijvoorbeeld een straat verschillende keren achter elkaar open ligt, weer dicht gemaakt wordt en een paar weken erna weer open moet. Dan moet er uiteraard opnieuw bestraat, maar dat is dus blijkbaar niet afgesproken enz.
    Niemand is aanspreekbaar want niemand heeft de verantwoordelijkheid.

    Er was een leuk filmpje over Dubai. Leerzaam hoe daar de politie functioneert. Zou den Haag daar wel eens naar kijken? Daarbij vergeleken zijn we een derde wereld land!
  4. forum rang 10 rationeel 20 mei 2019 16:40
    Allerlei diensten functioneren totaal NIET.
    En samenwerken doen ze al helemaal niet.

    Als dt in het klein al niet georganiseerd kan worden, dan zou het wel in het groot kunnen?
    En ook nog groter grootst?

    In alle talen van de EU?

    Want wie moeten het uitvoeren? Zijn dat mensen die al die talen spreken, of misschien een gemeenschappelijke taal? Probeer het eens uit, dan kan er meteen gestopt worden met al die sprookjes.
  5. forum rang 10 rationeel 21 mei 2019 14:32
    Een bijdrage van Jeroen Hetzler.

    Ik blijf mij verbazen over de kortzichtigheid, dan wel het gebrek aan natuurkundig inzicht en gebrek aan vertrouwen in de komende generaties bij onze politici en onderhandelaars aan die klimaattafels.

    Het valt te vrezen dat die onderhandelaars onderhandelen over ficties niet geremd door verantwoordelijk, kritisch denken en inzicht in de toekomst van onze maatschappij. Hoe goed is het bestuur van dit land nog in handen van lieden die zich van verkiezingsuitslagen niets aantrekken, geen wetenschappelijk inzicht hebben en aan de leiband lopen van de lobbycratische milieubeweging en het duurzaamheid-verdienmodel van VNO-NCW.

    Er is geen reden om aan te nemen dat het bestuur van dit land in goede handen is; zeker niet op dit terrein. Ten eerste heeft kennelijk niemand de moed om de vraag te stellen of het allemaal feitelijk wel juist is. De observaties beantwoorden die vraag afdoende: nee, die verschrikkelijke opwarming is een sprookje ondanks wat gepruttel over extremen na een conveniërende ‘homogenisatie’ van datareeksen. Zo redeneren de dames en heren weerkundigen naar het vooropgestelde resultaat: houd de bevolking bang opdat mijn baan verzekerd blijft. Het NOS-journaal fungeerde onlangs weer eens als de propaganda spreekbuis. Zie hier.

    Komisch is te zien hoe beelden worden vertoond van waterdamp uitstotende schoorstenen en koeltorens. Waterdamp, het meest dominante broeikasgas!

    Kennelijk is niemand zich bewust van de inferioriteit van de ten onrechte genoemde duurzame energiebronnen.
  6. forum rang 10 rationeel 21 mei 2019 14:34
    Zie ook dit voorbeeld van de consequenties. Dit was het niveau van de maatschappij van vóór de industriële Revolutie.

    Opmerkelijk is de slaafse houding tegenover de milieubeweging w.b. het negeren van kernenergie. Slappe knieën dus tegenover de agressieve propaganda uit die hoek. Tja, als zelfs de VVD en de NRC hun principes verkwanseld hebben door zich zo te laten inpakken, dat wordt het wel erg bedenkelijk voor de toekomst van de komende generaties.

    Het moge duidelijk zijn dan die zogenaamde duurzame voornemens op natuurkundige grond niet in de buurt kunnen komen van de behoeftedekking van onze moderne maatschappij. Laat staan de generaties na ons. Wat de energietransitie in feite inhoudt is dus vergelijkbaar met al het moderne vervoer vervangen door paard en wagen.

    Bravo progressieve politici. Daar zullen de komende generaties “dankbaar” voor zijn. Mogen zij dit zelf nog bepalen? Wat bezielt u toch om nu zelfs ook al de komende generaties te betuttelen met uw planeconomische regelobsessie? Heeft u dan zo weinig vertrouwen in het zich ontwikkelende menselijk vernuft na ons? U blijkt slechts verstrikt in een misantropische obsessie voor een ecologische utopie, uw geromantiseerde paard en wagen-ideologie zonder besef van haalbaarheid, betaalbaarheid en effectiviteit. Zie hier.

    Kernenergie? De vraag op de eerste plaats is of al die heisa over CO2 wel zo realistisch is. Mij lijkt van niet mede gezien de rol van waterdamp. Zie hier.

    Derhalve geldt onverkort:

    Ceterum censeo Legem Climae delendam esse.
  7. forum rang 10 rationeel 21 mei 2019 14:38
    Het energieprobleem in de 21ste eeuw

    Bijdrage van Fred Udo aan Ronde tafel gesprek Tweede Kamer over Klimaatbeleid
    Bijdragen Fred Udo aan het ronde tafelgesprek van de Tweede Kamer over klimaatbeleid.

    Gesproken tekst

    Mijn bijdrage beperkt zich tot een bespreking van windenergie, het voornaamste middel, dat wordt ingezet om om de stroomproductie te vergroenen.

    Een overzicht van 20 jaar kritiek op windenergie kunt u vinden op mijn website, die makkelijk te vinden is door op internet op Fred Udo of op zwaaipalen te zoeken.

    Deze vergadering doet mij denken aan 7 oktober 2010 toen ik hier ook een bijdrage mocht leveren aan een debat over windenergie. Daarvan is mij het meest bij gebleven de smeekbede van de burgemeester van Urk aan de promotors van de windturbines langs de NO-polder om de molens die gepland waren op de gemeentegrens van Urk weg te laten. Het antwoord was simpel en hard: Nee, dat past niet in het businessplan.

    Dit gedrag moet vergeleken worden met alle mooie woorden over draagvlak van minister Wiebes en zijn voorganger. Sindsdien is het alleen maar erger geworden.

    Wanneer u een inzicht wilt krijgen in de sociale ontwrichting, die wind op land teweeg brengt, raadpleeg dan de ruim honderd verenigingen en stichtingen, die op lokaal niveau meestal vergeefs proberen de verloedering van hun leefomgeving tegen te houden. Door het toepassen van wetten en regelingen worden gemeentebesturen en burgers stelselmatig buitenspel gezet. Dit zijn de Rijkscoördinatieregeling, de Crisis- en Herstelwet en de het effect van regionale structuurvisies.

    Stelling 1

    Daar waar de Crisis- en Herstelwet wordt toegepast bestaat geen democratie.

    Nu vreedzaam verzet door wet en regelgeving onmogelijk gemaakt wordt, neemt men soms het recht in eigen hand. De eerste windterroristen op het platteland worden nu gevolgd door de AIVD. Deze windterroristen zijn mensen, die in andere tijden de steunpilaren van onze maatschappij waren.
  8. forum rang 10 rationeel 21 mei 2019 14:39
    Stelling 2

    Windenergie op land is met medewerking van de centrale overheid in de handen van niets ontziende projectontwikkelaars gevallen

    Om het gebrek aan lokaal draagvlak te verhullen wordt het land nu verdeeld in 30 energieregio’s, die de energietransitie in alle harmonie gaan organiseren. In werkelijkheid wordt tussen deze regio’s de opgave tot CO2- reductie verdeeld, die onze regering in Brussel heeft aangemeld. Het gevolg is, dat Europese boetes wegens het niet halen van de doelstellingen verhaald kunnen worden op gemeenten en waterschappen.
  9. forum rang 10 rationeel 21 mei 2019 14:41
    Stelling 3

    Gemeentes Europese klimaatboetes laten betalen is wanbestuur.

    Als antwoord op deze misstanden is begin dit jaar een groep burgers bijeengekomen om dit democratisch tekort aan de kaak te stellen middels het Democratisch Energie Initiatief. Zij willen inspraak op lokaal niveau voor een veilige, betrouwbare, concurrerende, compacte en schone duurzame energieopwekking.

    Hun eerste actie is het waarschuwen van gemeenten tegen de gevolgen van de energieregio’s.

    Een energieopwekking, die aan al hun eisen voldoet, bestaat nog niet, dus de groep betrekt ook ...kernenergie... in de discussie.

    Windenergie wordt steeds minder waard naarmate de hoeveelheid windstroom op het net toeneemt.

    Enige maanden geleden heb ik rekening houdend met de dalende economische waarde van windstroom uitgerekend, dat in 2030 een windturbine op land 36 jaar nodig zal hebben om alleen de stichtingskosten terug te verdienen. Rekening houdend met bedrijfskosten groeit de terugverdientijd naar 50 jaar.

    Hierover zijn Kamervragen gesteld. Het antwoord van de minister was zeer onbevredigend en bleef op het welles-nietes niveau. Dit debat kunt u vinden op... mijn website...
  10. forum rang 10 rationeel 21 mei 2019 14:42
    Stelling 4

    Windenergie op land is economisch en sociaal een ramp. Opstellen van grote hoeveelheden wind- en zonne-energie capaciteit betekent niet, dat bestaande fossiele centrales stilgelegd kunnen worden. Er wordt nu een parallel stroomsysteem opgetuigd dat parasitair is op de fossiele stroomopwekking. Dit leidt tot een structurele overcapaciteit met lage groothandelsprijzen. Het betekent ook niet, dat de CO2 uitstoot substantieel zal verminderen.

  11. forum rang 10 rationeel 21 mei 2019 14:44
    Stelling 5

    De effecten van aanbodgestuurde stroom op het rendement van bestaande centrales zijn niet opgenomen in de scenario’s van de klimaattafels. Zonder... kernenergie... zal de CO2 uitstoot van onze elektriciteitsproductie weinig dalen.

    De voorstellen van de klimaattafels berusten voor het grootste deel op de... elektrificatie.... van de economie door middel van groene stroom. Men vertelt er niet bij, dat er ...geen... adequate middelen zijn voorzien om de benodigde CO2-vrije stroom op te wekken.

    Zelfs het IPCC erkent in zijn laatste rapport, dat zonder... kernenergie... halvering van de CO2-uitstoot niet mogelijk is. De klimaatwet neemt de ambities van het IPCC over, maar aan de klimaattafels blijft... kernenergie taboe...
38.986 Posts
Pagina: «« 1 ... 217 218 219 220 221 ... 1950 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,02 -0,09%
EUR/USD 1,0693 -0,09%
FTSE 100 8.040,38 -0,06%
Germany40^ 18.079,20 -0,32%
Gold spot 2.320,23 -0,08%
NY-Nasdaq Composite 15.696,64 +1,59%

Stijgers

VIVORY...
+24,31%
ASMI
+10,99%
BESI
+4,08%
NX FIL...
+3,85%
TomTom
+3,80%

Dalers

ALLFUN...
-11,00%
ING
-5,96%
Flow T...
-2,94%
WDP
-2,89%
RELX
-2,04%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links