Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

DPA Make or Break 2019

664 Posts
Pagina: «« 1 ... 13 14 15 16 17 ... 34 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. MegaTelstar 10 mei 2019 15:53
    Degenen die dat Fingerspitzengefühl missen, die kunnen nog snel voor moeder- of Vaderdag een Fatsia Japonica als cadeau vragen.
    Overigens benieuwd wat KW1 gaat brengen. Als het is, zoals de vooruitzichten ons doen geloven, dan kan het niet anders dan goed/beter/best worden.

    groet, SuperTelstar

  2. [verwijderd] 13 mei 2019 17:11
    quote:

    fd183 schreef op 13 mei 2019 08:38:

    Benieuwd of er de komende dagen wat meer (positief) leven in het aandeel komt, in aanloop naar de cijfers op donderdag.
    In dit sentiment mogen we blij zijn met het ontbreken van een afstort, die overigens irrationeel kan zijn. Theoretisch kan het aandeel dan weer terug gezet worden naar waar het stond net vóór de mooie Q4/jaarcijfers.... Weg 10%-plus.

    Ik ga uit van goed nieuws over Q1 en de rest van het jaar, minimaal een bevestiging van de sinds kort ingezette trend. En dan wachten maar weer op minimaal 2 euro met een tussenstap via € 1,80. Bij overname nog iets meer, op dit moment € 2,15 zou al mooi zijn? Alles simpele guess, maar misschien kunnen slimmeren iets dergelijks ook echt onderbouwen.

    Downside lijkt beperkt, ook bij negatieve beurzen, want niet duur geprijsd gelet op recente prestaties en historische koersen. Structureel beneden € 1,30 of zo lijkt me raar, zonder tegenvallend nieuws.
  3. Spes 13 mei 2019 21:51
    Golf van fusies en overnames in de flexmarkt zet door 0
    DOOR ALUBBERS OP 13 MEI 2019 BRANCHEINFORMATIE
    In 2018 waren er maar liefst 42 fusies en overnames in de uitzendbranche, zo blijkt uit de lijst belangrijkste transacties die Corporate Finance International (CFI) voor Flexmarkt heeft samengesteld. En die overnamegolf lijkt nog niet ten einde. “Alle economische indicatoren staan nog altijd op groen en er liggen nog veel transacties in de markt.”

    Roel ter Steeg
    Roel ter Steeg, managing partner CFI

    “Het was een heel goed jaar qua transacties in de flexmarkt; er is ongelooflijk veel verkocht en er waren veel consolidaties.” Dat zegt Roel ter Steeg, managing partner bij Corporate Finance International (CFI). Wat hem opvalt is dat gespecialiseerd flexbedrijven, vooral in de techniek, in trek zijn bij investeerders. Bovendien is er veel interesse voor flexbedrijven die zich richten op young professionals, het zorgdomein en hightech white en blue collar-specialisten. “Specialisme is een edge. Daar haken investeerders graag op in.”

    Buitenlandse interesse
    De sterke Nederlandse flexbranche kent relatief goede marges en blijft interessant voor buitenlandse investeerders. Stelde Ter Steeg vorig jaar nog weinig deals te verwachten waren rondom generieke uitzendbureaus, dat beeld wil hij nu graag nuanceren: “Door de war for talent, de krapte op de arbeidsmarkt, is ook de transactiemarkt voor algemene uitzenders gunstiger geworden.”
    Wat vooral opvalt is de interesse van buitenlandse investeerders, bijvoorbeeld uit Japan. Na de eerdere overname van USG People door het Japanse Recruit, heeft het Japanse Outsourcing Inc. afgelopen jaar in OTTO Workforce geparticipeerd. “Steeds meer partijen willen investeren in Nederlandse platformen. En de partijen die al voet aan de grond hebben in Nederland, breiden dat uit”, stelt Pieter de Vries, director bij CFI. De Vries wijst daarbij op Future Groep, onderdeel van Argos Wityu, dat afgelopen jaar De Langhenkel Groep heeft overgenomen. En hetzelfde geldt voor het Belgische House of HR (onderdeel van Naxicap) dat eerder al Redmore overnam, en waar Continu (ook onderdeel van HOHR) afgelopen jaar MTéNV heeft ingelijfd.
    Volgens De Vries is er opvallend interesse is in succesvolle opkomende Nederlandse flexbedrijven die zelf investeren in het opleiden van talent. Niet voor niets zijn Ormit, specialist in traineeships, en Calco, levert junior IT-professionals, afgelopen jaar overgenomen (zie kader). “Hier zie je de invloed van de krapte op de arbeidsmarkt terug. Door schaarste in de markt zijn flexbedrijven die jonge professionals opleiden voor sectoren waar tekorten zijn, zeer gewild bij buitenlandse investeerders.”

    “Specialisme is een edge. Daar haken investeerders graag op in.”

    Overaanbod
    Toch is er sprake van een licht overaanbod. Er zijn veel geïnteresseerde kopers, maar nog veel meer verkopende partijen. Blijkbaar overwegen veel flexondernemers een exit-strategie. Volgens De Vries geldt nog altijd het adagium ‘detacheren is incasseren’. “Veel van onze klanten zijn tussen de 35 en 45 jaar, dat zijn ondernemers die tien of twintig jaar geleden in de flexmarkt zijn gerold, die hebben het bedrijf laten groeien en zijn nu toe zijn aan iets anders. En zij zien dat voor verdere groei een investeerder nodig is om de noodzakelijke professionaliseringslag te maken. Daarom vinden zij dit het moment is om de waarde van hun bedrijf te verzilveren.”

    Flexmarkt blijft interessant
    De berichten dat de economie minder snel zal groeien betekent volgens Ter Steeg niet per se dat de flexmarkt minder interessant wordt voor investeerders. “Alle economische indicatoren staan nog altijd op groen en er liggen nog veel transacties in de markt.” Volgens ter Steeg is de flexmarkt ook veel minder conjunctuurgevoelig dan voorheen. Mede door demografische ontwikkelingen zal er een structureel tekort aan personeel blijven bestaan, waardoor economische teruggang minder impact heeft op de flexmarkt, verwacht hij. “De flexmarkt blijft een interessante markt, ook als het (straks) economisch wat minder gaat.”
    In een glazen bol kijken kan ook een specialist als Ter Steeg niet. “Er is een andere wisselwerking tussen economie en flexmarkt dan tijdens de eerdere financiële crisis en de daaropvolgende economische recessie. Wat nu het effect op de flexmarkt zal zijn – een harde knauw of lichte teruggang? – ik ben ook benieuwd.”

    Ondernemerschap
    Andere onzekere factor voor de flexmarkt is de wet- en regelgeving rondom flex, denk aan de dreigende maatregelen rondom payrolling en het gedoe rond de WAB en Wet DBA. “Dat kun je als flexbedrijf zien als bedreiging, maar ook als kans”, stelt Jaap Veerman, associate bij CFI. “Je kunt als ondernemer bij de pakken neer gaan zitten of de kans grijpen om je organisatie anders in te richten, conform de nieuwe wet- en regelgeving, je businessmodel aan te passen aan de inhuurbehoefte van de klant, en daarin succesvol zijn. Het komt aan op echt ondernemerschap.”
    www.flexmarkt.nl/brancheinformatie/go...
  4. Kecks 15 mei 2019 13:33
    quote:

    Buts schreef op 15 mei 2019 12:02:

    hoeft niet, lekker wachten en morgen knallen.
    Q1 resultaten van 2018 waren best wel goed dus ten opzichte van dat resultaat zal de winststijging 2019 denk ik nog wel meevallen. Q2 2018 was daarna erg matig, Q3 werd al beter maar de echte kostenreductie zette pas in Q4 door. Verwacht dus eigenlijk morgen de versnelling in de koersontwikkeling nog niet maar later dit jaar. Met die heerlijke 9 cent dividend deze maand moet je ze wel wat eerder hebben natuurlijk.
  5. [verwijderd] 15 mei 2019 22:14
    quote:

    De Kromme schreef op 15 mei 2019 20:32:

    ik heb me verdiept in deze case. er zijn domweg 3 opties aangaande het te verwachte koersverkoop:

    optie 1: koers gaat stijgen
    optie 2: koers gaat dalen
    optie 3: koers blijft gelijk

    Dit is mijn mening en daar moet je het mee doen....
    Tjee zeg, je meent het.
  6. Spes 16 mei 2019 07:50
    Aangescherpte focus van DPA levert tastbare resultaten op in het eerste kwartaal
    Hoofdpunten eerste kwartaal 2019:
    Omzet: 36,7 miljoen euro (Q1 2018: 39,8 miljoen)
    Brutowinst: 10,5 miljoen euro (Q1 2018: 11,6 miljoen)
    Brutomarge: 28,5% van de omzet (Q1 2018: 29,1%)
    EBITDA: 3,3 miljoen euro (Q1 2018: 3,3 miljoen)
    EBITDA-marge: 9,0% (Q1 2018: 8,3%)
    Nettowinst: 1,9 miljoen euro (Q1 2018: 1,8 miljoen)
    Eén werkdag minder dan in Q1 2018: impact 0,6 miljoen euro op de omzet en 0,5 miljoen op de brutowinst en EBITDA
    Omzetdaling als gevolg van verkoop meerdere bedrijfsonderdelen

    DPA past vanaf 1 januari 2019 IFRS 16 toe. IFRS 16 voorziet in een uitgebreid raamwerk voor de bepaling van leaseverplichtingen en de wijze waarop deze in de financiële verslaglegging gepresenteerd dienen te worden. Als lessee moet DPA een actief opnemen voor zijn gebruiksrecht op het onderliggende actief en een leaseverplichting voor de verschuldigde leasebetalingen. De EBITDA van 2019 is opgesteld vóór toepassing van IFRS 16. De EBITDA van Q1 2019 met toepassing van IFRS 16 is EUR 1,7 miljoen hoger en bedraagt EUR 5,0 miljoen.

    Quote Eric Winter, CEO van DPA
    “De resultaten van het eerste kwartaal zijn een reflectie van onze inzet op een toekomstbestendige organisatie die haar professionals centraal stelt. In 2018 hebben we verschillende bedrijfsonderdelen waaronder Cauberg Huygen verkocht, verzelfstandigd en beëindigd. Dit heeft zijn weerslag op de omzet en winst. Bovendien hebben we te maken met krapte op de arbeidsmarkt en een hoger dan gebruikelijke uitstroom van professionals. In deze concurrerende arbeidsmarktomgeving levert onze aangescherpte focus op die markten waar wij een top 3 positie innemen, tastbare resultaten op. Deze komen tot uitdrukking in de groei van het aantal raamcontracten en klanten. Ook zijn we door de clustering van de bedrijfsonderdelen beter in staat om talentvolle professionals voor langere periodes aan ons te verbinden. Verder zien we dat de kwaliteit van de omzet is verbeterd, wat resulteert in een hogere EBITDA-marge.”

    Resultaatontwikkeling eerste kwartaal 2019
    In verband met de aanscherping van de focus heeft DPA in 2018 meerdere bedrijfsonderdelen verkocht, verzelfstandigd en beëindigd. Hierdoor daalde de omzet in het eerste kwartaal van 2019 naar 36,7 miljoen euro (Q1 2018: 39,8 miljoen). Autonoom is de omzet licht gestegen met 0,8%. De brutowinst bedraagt 10,5 miljoen euro (Q1 2018: 11,6 miljoen) en bleef autonoom gelijk. Ook de brutomarge bleef nagenoeg onveranderd. De EBITDA bleef door de daling van de indirecte kosten in absolute bedragen gelijk en steeg als percentage van de omzet van 8,3% naar 9,0%. Autonoom steeg de EBITDA-marge met 7,2%. De nettowinst bedraagt 1,9 miljoen euro (Q1 2018: 1,8 miljoen).

    Het eerste kwartaal van 2019 telde 63 werkdagen: een werkdag minder dan Q1 in 2018. De impact hiervan is circa 0,6 miljoen euro op de omzet en 0,5 miljoen op de brutowinst en EBITDA.

    Medewerkers
    De aanhoudende druk op de arbeidsmarkt blijft van invloed op de activiteiten en zorgt voor een relatief hoog verloop onder de medewerkers. DPA werkt met de beste professionals en die zijn zeer gewild bij opdrachtgevers en andere werkgevers. Op 31 maart 2019 waren 1.255 professionals in loondienst van DPA (1 januari 2019: 1.314 professionals). Op autonome basis daalde het aantal professionals in loondienst met 6,1% ten opzichte van 31 maart 2018. Op 31 maart 2019 heeft DPA op fulltime basis 159 zzp’ers onder contract (1 januari 2019: 127). De productiviteit, gemeten als het aantal gefactureerde uren ten opzichte van de beschikbare uren (contracturen verminderd met verlof en ziekteverzuim) bleef met 89% op hetzelfde niveau als in 2018.

    Op 31 maart 2019 waren 195 interne medewerkers in dienst van DPA (31 maart 2018: 231); 15,5% minder dan een jaar geleden. Dit is mede veroorzaakt door de verkoop van bedrijfsonderdelen en de doorgevoerde reorganisatie naar een clusterstructuur. Deze zorgt voor efficiënter werken door meer synergie binnen en tussen de specialismen. Op autonome basis daalde het aantal interne medewerkers met 19 (8,3%) ten opzichte van 31 maart 2018. Dit is het resultaat van in 2018 ingezette maatregelen. In april 2019 daalt dit aantal naar ongeveer 190.

    www.dpa.nl/persberichten/aangescherpt...
664 Posts
Pagina: «« 1 ... 13 14 15 16 17 ... 34 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,35 -0,58%
EUR/USD 1,0669 +0,24%
FTSE 100 7.887,52 +0,13%
Germany40^ 17.741,20 -0,54%
Gold spot 2.393,49 +0,59%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

EBUSCO...
+2,99%
WDP
+2,72%
Kendrion
+2,15%
Vopak
+2,12%
B&S Gr...
+2,11%

Dalers

ADYEN NV
-4,48%
JUST E...
-3,76%
ASMI
-3,16%
TomTom
-3,09%
BESI
-3,03%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links