Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Forum VolkerWessels geopend

1.735 Posts
Pagina: «« 1 ... 47 48 49 50 51 ... 87 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 15 mei 2019 13:14
    (ABM FN-Dow Jones) VolkerWessels heeft in de eerste drie maanden van 2019 vermoedelijk iets meer omzet geboekt. Dit is de verwachting van analisten van ING. Volgens ING behaalde VolkerWessels afgelopen kwartaal een omzet van 1.250 miljoen euro, hetgeen 1,6 procent meer zou zijn dan in de eerste drie maanden van 2018. Door de invoering van IFRS 16 is de vergelijkingsbasis voor de winstgevendheid lastig. ING mikt op een EBITDA onder de nieuwe boekhoudmethode van 18,0 miljoen euro met een marge van 1,4 procent. Verder denkt de bank dat het aantal huizenverkopen flink is toegenomen. BAM zag de huizenverkoop in het eerste kwartaal bijna verdubbelen, terwijl ook Heijmans meer woningen wist te slijten. ING heeft een koopadvies op VolkerWessels met een koersdoel van 28,50 euro.

    IJmuiden
    Tot op heden heeft VolkerWessels al 107 miljoen euro afgeschreven op het zeesluisproject IJmuiden.Partner BAM Groep, dat vorige week al met kwartaalcijfers kwam, meldde dat in het eerste kwartaal nog eens 3,8 miljoen euro aan extra kosten werd geboekt. "De voorbereidingen voor het afzinken van het tweede caisson in de tweede helft van het jaar liggen op koers", voegde BAM toe. Het bankensyndicaat heeft de financiering van het project afgelopen maart hervat.

    Outlook
    VolkerWessels herhaalde bij de jaarcijfers dat het op schema ligt om de middellangetermijndoelen te halen en voorziet voor 2019 een stijging van de EBITDA. Daarbij werd de doelstelling voor het strategische werkkapitaal bij de halfjaarcijfers reeds aangepast. Nadat VolkerWessels al 100 miljoen euro vrijmaakte, wil het nu nog eens 100 miljoen euro vrijmaken in de komende jaren.

    VolkerWessels opent donderdag voorbeurs de boeken.
  2. forum rang 10 voda 15 mei 2019 14:08
    Beursblik: kleine omzetgroei VolkerWessels verwacht

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    VolkerWessels
    17,10 -0,28 -1,61 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) VolkerWessels heeft in de eerste drie maanden van 2019 vermoedelijk iets meer omzet geboekt. Dit is de verwachting van analisten van ING.

    Volgens ING behaalde VolkerWessels afgelopen kwartaal een omzet van 1.250 miljoen euro, hetgeen 1,6 procent meer zou zijn dan in de eerste drie maanden van 2018.

    Door de invoering van IFRS 16 is de vergelijkingsbasis voor de winstgevendheid lastig. ING mikt op een EBITDA onder de nieuwe boekhoudmethode van 18,0 miljoen euro met een marge van 1,4 procent.

    Verder denkt de bank dat het aantal huizenverkopen flink is toegenomen. BAM zag de huizenverkoop in het eerste kwartaal bijna verdubbelen, terwijl ook Heijmans meer woningen wist te slijten.

    ING heeft een koopadvies op VolkerWessels met een koersdoel van 28,50 euro.

    IJmuiden

    Tot op heden heeft VolkerWessels al 107 miljoen euro afgeschreven op het zeesluisproject IJmuiden.

    Partner BAM Groep, dat vorige week al met kwartaalcijfers kwam, meldde dat in het eerste kwartaal nog eens 3,8 miljoen euro aan extra kosten werd geboekt.

    "De voorbereidingen voor het afzinken van het tweede caisson in de tweede helft van het jaar liggen op koers", voegde BAM toe.

    Het bankensyndicaat heeft de financiering van het project afgelopen maart hervat.

    Outlook

    VolkerWessels herhaalde bij de jaarcijfers dat het op schema ligt om de middellangetermijndoelen te halen en voorziet voor 2019 een stijging van de EBITDA.

    Daarbij werd de doelstelling voor het strategische werkkapitaal bij de halfjaarcijfers reeds aangepast. Nadat VolkerWessels al 100 miljoen euro vrijmaakte, wil het nu nog eens 100 miljoen euro vrijmaken in de komende jaren.

    VolkerWessels opent donderdag voorbeurs de boeken.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  3. pim f 15 mei 2019 17:26
    quote:

    Senior 1936 schreef op 15 mei 2019 15:25:

    leuk dat bericht van ABNAMRO, maar toch gaat de koers fors onderuit naar nu 17 euro. Zijn er beleggers die iets meer weten over de (werkelijke) gang van zaken ?
    Suffe angsthazen die denken dat suffe angsthazen morgen blind gaan verkopen, verkopen
  4. EQ140 16 mei 2019 08:58
    Het is en blijft doormodderen met het IJ-project, 4 miljoen per kwartaal? Winst met oude boekhoudregels 3 miljoen was vorig jaar 8 miljoen en 2017 13 miljoen. Het afzinken van het tweede caisson vind Volker-Wessels uitdagend ( betekent risico.) Het Het is afwachten of het gaat lukken met de grootste sluisdeuren van Europa?
  5. buf 16 mei 2019 09:59
    Beursblik: solide kwartaal VolkerWessels

    ABM Financial News - 09:32
    (ABM FN-Dow Jones) VolkerWessels heeft een solide eerste kwartaal achter de rug. Dit oordeelde analist Tijs Hollestelle van ING donderdag, die de uitspraken van de onderneming als "geruststellend" beoordeelde.
    De omzet van de bouwer steeg afgelopen kwartaal met 12 procent op jaarbasis, en kwam daarmee 10 procent hoger uit dan ING had voorzien.
    De EBITDA lag met 19 miljoen euro een miljoen hoger dan waarop Hollestelle rekende.
    De analist was verder te spreken over de stijging van het orderboek naar 9,5 miljard euro.
    ING handhaafde het koopadvies op VolkerWessels met een koersdoel van 28,50 euro. Het dividend kan volgens Hollestelle omhoog nadat het zeesluisproject IJmuiden afgerond is. Ook kan er worden gekozen voor de inkoop van eigen aandelen. De financiële positie van de bouwer is volgens ING namelijk "erg solide".
  6. forum rang 10 voda 16 mei 2019 12:56
    VolkerWessels schrijft weer af op sluizenklus

    Gepubliceerd op 16 mei 2019 om 07:27 | Views: 2.614

    VolkerWessels 12:35
    17,34 -0,02 (-0,12%)

    AMERSFOORT (ANP) - VolkerWessels heeft in het eerste kwartaal opnieuw een voorziening moeten nemen op het sluizenproject OpenIJ. Het bouwbedrijf zette nog eens 4 miljoen euro apart voor tegenvallers bij de bouw van sluizen in IJmuiden.

    In totaal heeft VolkerWessels nu 111 miljoen opzij gezet voor tegenslag bij de bouw van ‘s werelds grootste zeesluis, waaraan ook branchegenoot BAM al veel extra kosten heeft gehad. Volgens VolkerWessels vordert de klus nu wel goed. Het laten afzinken van een tweede caisson, een grote betonnen constructie, in de tweede helft van dit jaar blijft volgens de onderneming nog een van de grote "uitdagingen".

    Ondanks de financiële tegenvaller steeg het bedrijfsresultaat (ebitda) van VolkerWessels naar 19 miljoen euro, tegenover 8 miljoen euro een jaar eerder. Dat komt voor een groot deel door een aanpassing van boekhoudregels, stipt VolkerWessels daarbij aan. Zonder die aanpassing zou de operationele winst op 3 miljoen euro uitkomen.

    Handhaaft verwachtingen

    De omzet steeg naar een kleine 1,4 miljard euro, tegenover 1,2 miljard een jaar eerder. Daarnaast stond het orderboek van VolkerWessels nooit eerder zo vol als aan het einde van het eerste kwartaal. In totaal lag er voor 9,5 miljard euro aan werk op de plank, 600 miljoen euro meer dan aan het einde van het voorgaande kwartaal.

    Die stijging is vooral te danken aan meer opdrachten voor de divisies voor bouw en vastgoedontwikkeling, infrastructuur in Nederland en Noord-Amerikaanse activiteiten. Zo haalde VolkerWessels in Canada onlangs nog drie grote onderhoudscontracten binnen. VolkerWessels handhaaft de verwachtingen voor heel het boekjaar. Het bouwbedrijf gaat er onder andere vanuit dat de operationele winst zal stijgen.
  7. alida1 16 mei 2019 15:13
    quote:

    Erny schreef op 16 mei 2019 14:19:

    Die sluizen in IJmuiden blijven open staan. Een vol orderboek weegt daar kennelijk niet tegenop. Dweilen met de kraan open dus. Dat is goed aan het koersverloop te zien. BAM gaat ook zwaar gebukt onder dit debacle.Zakelijk gezien een enorme blunder.
    klopt, maar de markt overdrijft altijd en dat is bij BAM en VW wel heel duidelijk.
  8. Utreg1960 22 mei 2019 08:00
    (ABM FN-Dow Jones) VolkerWessels en Boskalis moeten aan de slag voor de herstelwerkzaamheden aan de Betlembrug, die bodemvervormingen vertoont. Dit schreef De Financiële Telegraaf woensdag die zich daarbij baseert op een brief van minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur Rijkswaterstaat.

    DFT meldde woensdag dat de kosten voor deze werkzaamheden voor rekening van de beide aannemers komen. Die willen volgens de krant niet zeggen om hoeveel het in dit verband gaat, maar een woordvoerder van VolkerWessels gaf in DFT aan dat "onze winstverwachting niet door deze herstelwerkzaamheden verandert".

    Bronnen rondom het project stellen volgens het ochtendblad dat het nog geen uitgemaakte zaak is dat de kosten bij de aannemers terecht zullen komen, alhoewel de minister hen daar wel aan lijkt te houden.

    De Betlembrug maakt onderdeel uit van een wegverbreding van Schiphol naar Almere, met een totale contractwaarde van 1 miljard euro.

    Het aandeel VolkerWessels sloot dinsdag op een groen gesloten Damrak 0,1 procent lager, Boskalis 0,8 procent hoger.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

    Binck is niet aansprakelijk voor informatie verschaft door derden.
1.735 Posts
Pagina: «« 1 ... 47 48 49 50 51 ... 87 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 884,07 0,00%
EUR/USD 1,0619 -0,06%
FTSE 100 7.965,53 0,00%
Germany40^ 17.893,90 -0,74%
Gold spot 2.385,76 +0,11%
NY-Nasdaq Composite 15.885,02 -1,79%

Stijgers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Dalers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links