Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BeursVandaag: Koersherstel

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 14 mei 2019 09:27
    Koersherstel,...duurzaam? Of short covering?

    Goede vraag. Natuurlijk oogt het goedkoop, zeker als je de koersen van een paar weken terug als benchmark neem.

    Stel, je hebt GEEN positie, en je weet dat er de handelsoorlog escaleert, Iran momenteel Amerika 'plaagt', er inmiddels vier olietankers zwaar zijn beschadigd (en niet omdat ze een aanvaring hebben gehad met een stuk wrakhout), de groei vertraagd, de zomer voor de deur staat waar de handel op een laag pitje staat, zou je dan nu aandelen gaan kopen? Die vraag zou u even aan u zelf moeten stellen. Nog een 'onrust' indicator: Goud, dat heeft al even aan de 1300 dollar geroken en is in feite al bezig met een opmars, niet voor niets.

    Ik wacht nog even met kopen, dat gelukkig kan elke dag, maar met winst verkopen wordt een ander verhaal.
  2. maanlandschap 14 mei 2019 09:47
    Japan en vooral China vielen goed mee deze nacht. Trump die gisterenavond al een toontje lager zong "de chinezen mogen niet te erg terugslaan" ; hahaha eerst was het die dag ze mogen NIET terugslaan. Kortom er is weer tijd gekocht en het is Trump die tot een overeenkomst zal moeten komen of hij kan zijn hoop op herverkiezing begraven. Auto's blijven voorlopig buiten schot. Dus turbo long deze ochtend op Nasdaq leek mij beste koop vandaag.
  3. maanlandschap 14 mei 2019 10:40
    Belangrijk betreffende de dreiging met nieuwe tarieven op de overblijvende nog niet getarifieerde import in de US van Chinese goederen: die gaan niet op 1 juni in maar worden in ieder geval verder voor zich uitgeschoven om nieuwe onderhandelingen toe te laten. Er is weer 2 maand speelruimte: Under a process outlined by U.S. officials, the new tariffs would not take effect until late June at the earliest. But that could come just as Trump meets with Xi on the sidelines of a Group of 20 leaders meeting June 28-29 in Osaka.
  4. maanlandschap 14 mei 2019 16:36
    Maar je hebt gelijk Snugger. Het valt niet te betrouwen. Grote beweging op de nasdaq meegemaakt vandaag en nu turbo long verkocht. Winst is winst. Zo moet je handelen momenteel want het zaakje is maar op enkele uren in te schatten. Men moet handelen op intuitie want rationeel vallen al die tweets van Trump niet in te schatten.
  5. [verwijderd] 14 mei 2019 19:13
    quote:

    zonnewijzer schreef op 14 mei 2019 16:36:

    Maar je hebt gelijk Snugger. Het valt niet te betrouwen. Grote beweging op de nasdaq meegemaakt vandaag en nu turbo long verkocht. Winst is winst. Zo moet je handelen momenteel want het zaakje is maar op enkele uren in te schatten. Men moet handelen op intuitie want rationeel vallen al die tweets van Trump niet in te schatten.
    Ik bedoel het technisch gezien…
    Als je handelt vanuit intuïtie is rationaliteit je raadgever, maar die had je nog niet door?...
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links