Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel AMG Critical Materials N.V. AEX:AMG.NL, NL0000888691

  • 24,500 18 apr 2024 17:35
  • +0,340 (+1,41%) Dagrange 23,840 - 24,500
  • 211.210 Gem. (3M) 244,6K

AMG mei 2019

2.354 Posts
Pagina: «« 1 ... 70 71 72 73 74 ... 118 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Blanco rolling 10 mei 2019 18:57

    A:
    Ik heb een verzoek aan olifant om zijn taalgebruik te matigen. Het zou je sieren

    B:
    Van de week : hufters van een bank

    Vandaag over Trump: Lompe boer, grote hufter, halve zool

    Zo niet ben ik ik weg hier van het forum. Ik heb geen zin om dat te lezen.

    En als Olifant zicht vraagt dat AMG niet meer reageert op zijn mails dan zou hij regel A nog eens moeten lezen.

    Hij lijkt wel mijn dementerende moeder van 84 jaar oud. ik heb nog gevraagd of zij het was, maar ze kon het zich niet herinneren.

  2. Lucky-corner 10 mei 2019 23:19
    Dat inkoopprogramma zou toch tot oktober lopen? Bij een gemiddelde aankoopkoers van 33 euro per aandeel konden precies 3 miljoen stukken kopen. Gemiddelde aankoopkoers ligt nu op 26 euro en er is al een kwart van het inkoopprogramma afgerond. We hebben nog 4,5 maand te gaan! ABN-AMRO weet wat ze doet en ze weten dat de koers belachelijk laag staat! Top nieuws voor ons aandeelhouders!

    Misschien houden ze straks nog 30 miljoen over en kunnen we eind van het jaar nog een mooi extra dividend tegemoet zien van een eurootje per aandeel?

    Volgens simplywallstreet.com zou een koers (op basis van toekomstige cashflow en fundamenten) van 75 euro gerechtvaardigd zijn.

    Long term ziet het er goed uit, veel vervoer word elektrisch en de wereld snakt naar duurzame metalen, nu die vanadiumprijs nog omhoog en vlammen maar!
  3. Outperformers 10 mei 2019 23:57
    quote:

    Lucky-corner schreef op 10 mei 2019 23:19:

    Dat inkoopprogramma zou toch tot oktober lopen? Bij een gemiddelde aankoopkoers van 33 euro per aandeel konden precies 3 miljoen stukken kopen. Gemiddelde aankoopkoers ligt nu op 26 euro en er is al een kwart van het inkoopprogramma afgerond. We hebben nog 4,5 maand te gaan! ABN-AMRO weet wat ze doet en ze weten dat de koers belachelijk laag staat! Top nieuws voor ons aandeelhouders!

    Misschien houden ze straks nog 30 miljoen over en kunnen we eind van het jaar nog een mooi extra dividend tegemoet zien van een eurootje per aandeel?

    Volgens simplywallstreet.com zou een koers (op basis van toekomstige cashflow en fundamenten) van 75 euro gerechtvaardigd zijn.

    Long term ziet het er goed uit, veel vervoer word elektrisch en de wereld snakt naar duurzame metalen, nu die vanadiumprijs nog omhoog en vlammen maar!
    Die 30 mio die eventueel overblijft gaat echt niet als dividend uitgekeerd worden. Die houden ze gewoon in kas of lossen bijvoorbeeld een deel van een lening af. Of gebruiken voor investeringen. Of een 2e terugkoopronde starten volgend jaar. Zou zelf ervoor kiezen de netto schuldpositie die nu ontstaat niet te ver op te laten lopen nu de winst (tijdelijk) lager uit gaat pakken...
  4. drooglegging1920 11 mei 2019 09:30
    Lithium

    ‘Daarnaast heeft de metaalgroep last van het feit dat shorters de markt voor lithium domineren. Die shorters verwachten namelijk dat de prijs van lithium gaat dalen door een toekomstig overaanbod.’ Volgens de analist komt dit doordat veel producenten van lithium hebben aangegeven de productie op te voeren. ‘Er zit echter een groot verschil tussen het aankondigen van een productieverhoging en het daadwerkelijk doorvoeren. Ik verwacht dat het zo’n vaart niet zal lopen.’ Voorts zegt de beurskenner dat de onderwaardering ook ten dele te verklaren is door de slabakkende economie. ‘AMG wordt gezien als een cyclisch aandeel, ook al is het aanwezig in nichemarkten met sterke onderliggende groeitrends.’

    Analist Stijn Demeester van ING vindt het inkoopprogramma van de metaalbewerker een goed plan. Hij hoopt dat het programma het aandeel naar een meer realistisch niveau brengt. ‘Het bedrijf is ondergewaardeerd door kopwinden. Zo is de prijs van ferro-vanadium - een additief om staal te versterken – de afgelopen maanden flink gedaald. Deze daling volgt op een fikse stijging in 2018, nadat de Chinese overheid bekendmaakte dat constructiestaal meer vanadium moet bevatten.’
    Speculanten verwachtten volgens Demeester dat de vraag naar ferro--vanadium flink zou stijgen, zodat ze voorraden van het goedje zijn gaan inslaan. Toen bleek dat de Chinese soep niet zo heet werd gegeten als dat hij werd opgediend – de overheid gaf bedrijven een transitieperiode – moesten speculanten een deel van hun voorraden verkopen. Het gevolg was meer dan een halvering van de prijs.

    Lange termijn

    Voor de lange termijn blijft de analist positief over het bedrijf. ‘Op lange termijn is er meer dan genoeg vraag naar de producten van AMG. Zo zal de vraag naar ferro-vanadium toenemen. Door de toenemende welvaart zullen steeds meer landen de eisen voor de sterkte van bouwmetaal gaan verhogen.’ Maar dat is niet het enige stofje waar de producent mee kan uitpakken. ‘Het bedrijf is aanwezig in 8 zogenoemde ‘critical materials’. Dit zijn metalen die de Amerikaanse of Europese overheden zien als metalen die een zeldzaam aanbod hebben ofwel van zeldzaam economisch belang zijn.’ De analist zegt dat de vraag naar deze metalen in de toekomst alleen maar sterker zal worden.

    www.tijd.be/markten-live/nieuws/aande...
  5. dutchman2020 11 mei 2019 11:44
    Bedankt Drooglegging voor het positieve bericht.zéér negatief is het bericht van Blanco Rolling quote Olifant lijkt wel mijn dementerende moeder van 84 jaar oud. ik heb nog gevraagd of zij het was,maar ze kon het zich niet meer herinneren unquote.Het is meer dan schandalig om naast kanker een van de ernstigste ziektes te vermelden op dit forum.Ik blijf erbij dat Trump een lompe boer is,een grote hufter is, alleen al door zijn uitstraling en een halve zool.90 % van de hele wereldbevolking heeft die mening ,maar willen dat niet zeggen vanwege diplomatieke en financiële redenen.Trump wil heersen als een dictator.hoewel ik hem niet wil vergelijken met Hitler was het in de jaren 1935 tot 1940 zo dat geen land kritiek durfde te geven op de grote schurk Hitler.
    Heeft Blanco Rolling wel eens een zodanig voorstel aan AMG USA gedaan wat ook als resultaat had een verhoging van de Beurskoers?.Blanco Rolling moet weten dat Big Elefant uitgekozen is als tussenpersoon om Pro Beleggen zoveel mogelijk informatie te geven, wat na de enquete tot gevolg heeft dat Pro Beleggen een advies uitgebracht heeft om de informatie voorziening aanzienlijk te verbeteren.Het is begrijpelijk dat Pro Beleggen mij daarover geen informatie kan geven ,omdat zij een contractpartner zijn met AMG. Laten we met ze allen hopen dat dit tot resultaten zal lijden met als resultaat een sterke verhoging van de beurskoers van dit stek ondergewaardeerde aandeel.Ik dank alle medeleden op dit forum dat ze in de nabije toekomst hun steentje kunnen bijdragen
  6. Philippe61 11 mei 2019 12:22
    Bekende info in de bijlage maar ik wil het hier toch plaatsen. Want ik zie helaas teveel reacties die niet inzien dat deze lage koers zich ook weer herstelt. Waarbij ook sommige de suggestie wekken dat het niet meer goed komt met AMG.
    Beleggen is namelijk toch een kwestie van lange adem. Alhoewel ik zeer teleurgesteld ben dat het zo ver is terug gezakt. En meer geduld moet betrachten dat ik van plan was toen ik in 2018 instapte.
  7. Febo85 11 mei 2019 12:24
    quote:

    MZ schreef op 11 mei 2019 12:09:

    Vanuit TA perspectief lijkt het SHS patroon afgerond te moeten worden, met als koersdoel 20€. Hierna verwacht ik dat veel shorters vertrekken die vanuit technische analyse zijn ingestapt. Mijn persoonlijke mening is dat wij binnen een paar jaar weer een nieuwe ATH zullen neerzetten.
    Kan maandag al die kant op als Iran verder escaleert en de Chinezen hun tegenmaatregelen bekend maken.
    Als vanadiumdaling gaat minderen / stoppen en AMG staat op 20 dan wordt dat een mogelijk koopmoment. Hedgefunds gaan pas serieus uitstappen als Vanadium gaat bodemen (tenzij oom Donald weer zijn frustraties gaat wegtwitteren...)
  8. Febo85 11 mei 2019 12:25
    quote:

    Big Elephant schreef op 11 mei 2019 12:20:

    Beste Febo 85.
    Dat doet Norges Bank altijd. Inderdaad onbegrijpelijk bij zover ik weet de grootste bank van de wereld.
    Zeker omdat het de Noorse staatsbank is. Ik zie dit bij geen enkele andere staatsbank gebeuren. Volgens mij is dit beleid wel lucratief voor de Noren..
  9. drooglegging1920 11 mei 2019 15:49
    Battery boom skeptics seen driving short holdings in lithium miners

    MELBOURNE (Reuters) - Short selling of shares in lithium miners SQM, Albemarle, Galaxy and Orocobre has ballooned this year, reflecting what fund managers say is a sign of growing scepticism of an imminent battery boom.

    The heavy shorting of the stocks puts investors at risk of a short squeeze if project timelines meet or beat expectations, or if near-term oversupply of battery chemicals proves to be more seasonal than structural, fund managers and analysts said.

    Short selling entails a bearish investor selling shares he or she does not own in the hope of profitably buying them back at a lower price in the future. If the shares rose instead, an investor would need to close, or “cover”, their position by buying back the shares for a loss.

    “There’s a raft of reasons why people will short a name, but I’d say today it would be a perception that in the short term there’s a bit of oversupply, the price of lithium could fall,” said Darko Kuzmanovic, portfolio manager at Janus Henderson Investors in Sydney.

    “People might say, ‘If I’m a shorter, maybe there’s a risk that it takes longer, it costs more, they don’t achieve the criteria that they say they will,’ so maybe the stock won’t perform as well.”

    There are signs China’s battery chemical market is oversupplied. Prices of lithium carbonate and its raw material spodumene have slumped 38 percent this year. Morgan Stanley shocked lithium bulls in February with a forecast for rising supply to “swamp” demand from next year, hitting prices. Investors listened, with an eye on rising production at Australia’s Greenbushes, the world’s largest lithium mine, where several smaller projects are starting up.

    Reuters calculations show that the short positions in Australian lithium miners Galaxy Resources and Orocobre, among the country’s most-shorted stocks, amount to some A$260 million, but that is dwarfed by short positions in New York-listed Albemarle totaling around $1 billion.

    “Galaxy and Orocobre are arguably the highest quality, largest and the most liquid of the Australian-listed (lithium) names. This higher market turnover and institutional ownership makes them more vulnerable to short selling, “ said Canaccord analyst Reg Spencer.

    Canaccord has a buy rating on both miners, but acknowledged a poor pricing environment could further weigh on shares. Galaxy and Orocobre have said that price weakness was largely seasonal and demand should pick up in the second half.

    Falling lithium prices could slow development of notoriously complex brine projects, where lithium is effectively evaporated out of saltlake deposits. Orocobre suffered repeated delays and investors see potential for similar drags on Galaxy’s Argentine project, one fund manager said.
    Shares in Galaxy are also being held back until a preliminary deal to sell some Argentine mining leases to steelmaker POSCO is signed off. The deal is expected to close next month.

    Ben Cleary, portfolio manager at Tribeca Investment Partners in Singapore, expects POSCO to close the $280 million deal with Galaxy given its new focus on battery raw materials.
    “I don’t see much risk of POSCO not closing the transaction...I would say the potential for a short squeeze on completion is high.”
2.354 Posts
Pagina: «« 1 ... 70 71 72 73 74 ... 118 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

AMG ziet enorme kansen in recyclen van plutonium

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links