Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Altice Europe mei 2019

1.229 Posts
Pagina: «« 1 ... 15 16 17 18 19 ... 62 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 9 mei 2019 10:50
    quote:

    AnalytischDenker schreef op 9 mei 2019 10:06:

    [...]

    De outlook van Altice Europe is vrij misleidend vanwege alle uitzonderingen. Tevens is de vraag is of die niet deels al is achterhaald.

    FY 2019 Guidance

    Under IFRS 15, Altice Europe is expected to generate Operating free cash flow growth in the area of 10% year over year in FY 2019, excluding the Altice TV segment.

    In FY 2019, Altice France is expected to deliver revenue growth of between 3% and 5% year over year with an Adjusted EBITDA of between €4.0 billion to €4.1 billion.

    Target leverage of 4.25x net debt to Adjusted EBITDA within 24 months for the telecom perimeter (Altice Luxembourg).

    Altice Europe reiterates its plan to further delever its balance sheet and bring financial leverage in line with its stated target of 4x net debt to Adjusted EBITDA.


    "Operating free cashflow"

    Ik vraag me serieus af hoeveel forumdeelnemers weten wat de exacte definitie is van "operating free cash flow" en hoe weinig dat zegt over de uiteindelijke netto cashflow. Hiermee weet je nog steeds niet of Altice in 2019 van plan is geld te genereren.

    "excluding the Altice TV segment"

    En dan wordt er direct een uitzondering gemaakt voor Altice TV

    "In FY 2019, Altice France is expected to deliver revenue growth of between 3% and 5%"

    • Je vraagt je af wat zo'n guidance waard is als in Q1 de omzet in Frankrijk 1,7% gedaald is.
    • En waarom hier opeens alleen focussen op Frankrijk. Wat is de guidance voor Altice Europe?
    "Altice Luxembourg"

    En de target leverage wordt afgegeven voor Altice Luxembourg. Maar het beursgenoteerde bedrijf waar jij aandeelhouder van bent is Altice Europe en daar zit ook nog een aanzienlijke schuld in. In theorie zou de target leverage gehaald kunnen worden maar de schuldpositie van Altice Europe toch kunnen verslechteren.

    @DiCoFlow,

    Op welke manier hecht jij heel veel waarde aan de outlook als jij mijn bovenstaande kanttekeningen leest?

  2. DiCoFlow 9 mei 2019 11:09
    quote:

    AnalytischDenker schreef op 9 mei 2019 10:36:

    [...]

    Het valt mij op dat jullie de termen "verschuiving" en "verplaatsing" (Daarom) gebruiken. Daardoor lijkt het een beetje alsof Altice Europe en Atus nog één bedrijf zijn. Maar ik neem aan dat jullie daarmee verkoop bedoelen.

    Ik vond het zelf wel een creatieve ingeving van mijzelf dat Altice Europe de business in Israel aan Atus verkoopt, bij gebrek aan andere serieuze kopers. Maar blijkbaar vinden jullie dat heel voordehandliggend. Prima.

    Een fusie met een Franse collega of een verkoop van ATC zie ik (net als jij) echt niet gebeuren. Daar is Altice Europe veel te ongezond voor.

    Vanuit financieel oogpunt maakt het niet veel uit waar de Israëlische tak wordt ondergebracht. Als het gebeurd is het vestzak / broekzak voor Drahi, en een deel van de aandeelhouders. De transactie zal geen spectaculaire impact hebben op het financiële reilen en zeilen van ATC of ATUS.

    Dus het element verrassing ontgaat mij. Het maakt mij niets uit, want het heeft geen noemenswaardige directe impact.
    Ik zou het verrassender vinden als Drahi in een geheel oranje outfit verschijnt.

    Een totale verkoop lijkt mij momenteel uitgesloten, alleen al door de huidige onderwaardering. Het strategisch herstelplan (of hoe Altice het ook noemt) zal eerst worden uitgevoerd. Daar zijn ze tot op heden voortvarend mee bezig.

    Een gedeeltelijke fusie of vergaande samenwerking sluit ik zeker niet uit, het lijkt mij zelfs waarschijnlijk. Maar dat zal nog wel even duren voordat het zover is. (Het is in ieder geval geen speerpunt of wenselijke optie in het beleid van Altice)
  3. DiCoFlow 9 mei 2019 12:15
    quote:

    AnalytischDenker schreef op 9 mei 2019 10:50:

    [...]

    @DiCoFlow,

    Op welke manier hecht jij heel veel waarde aan de outlook als jij mijn bovenstaande kanttekeningen leest?

    Wat ik veel belangrijker vindt dan de outlook is het overkoepelende strategische plan, zijn de doelen en het tijdpad realistisch, hebben ze de juiste mensen aan boord om het plan uit te voeren. Naar mijn inschatting zit dat wel goed.

    De outlook bevat de inschatting/doelstelling voor de komende periode. Altice's management staat daar zelf achter en het is hun belang dat ze een realistische outlook afgeven. Afwijkingen zullen ze (moeten) verklaren.

    In de jaarrapportage is te lezen dat Altice gebruik maakt van een maatwerk-DCF-model. O.a. bij de waardering van de goodwill en de investeringen.

    Ik neem aan dat, Altice's DCF-model meer omvat dan alleen de waardering van enkele fiscale balans elementen en dat dit model ook gebruikt wordt bij het opstellen/monitoren en aanpassen van hun strategische(herstel) plan.

    Kortom: ik heb vertrouwen in Altice, en daarom heb ik een longpositie.

  4. Dickb 9 mei 2019 12:41
    quote:

    licets schreef op 9 mei 2019 11:22:

    even een ander onderwerp na alle analyses over Altice: hoe kijken jullie tegen de langlopende handelszorgen aan tussen China en VS? vandaag heeft dat opnieuw flinke koersdalingen gebracht, ook bij Altice. Is dat terecht?
    Een heel goede vraag. Eigenlijk zou een handelsoorlog tussen China en de USA eerder positief moeten uitpakken voor puur Europese bedrijven. De kosten voor zowel US en Chinese producten zullen stijgen door de import duties die aan beide kanten betaald moeten worden. Dat maakt de concurrentiepositie van Europese ondernemingen sterker. Meer uitvoer naar zowel China alsook de US.

    De reactie van China zal zijn dat de handelsbetrekkingen met Europa versterkt zullen worden. De aversie tegen US producten wordt alleen groter. (voorbeeld is de afkeer van Apple producten in China).

    De beurs is nu alleen reactief bezig omdat terecht de koersen in de US flink lager worden gezet.
  5. [verwijderd] 9 mei 2019 15:33
    quote:

    Dickb schreef op 9 mei 2019 12:41:

    [...]

    Een heel goede vraag. Eigenlijk zou een handelsoorlog tussen China en de USA eerder positief moeten uitpakken voor puur Europese bedrijven. De kosten voor zowel US en Chinese producten zullen stijgen door de import duties die aan beide kanten betaald moeten worden. Dat maakt de concurrentiepositie van Europese ondernemingen sterker. Meer uitvoer naar zowel China alsook de US.

    De reactie van China zal zijn dat de handelsbetrekkingen met Europa versterkt zullen worden. De aversie tegen US producten wordt alleen groter. (voorbeeld is de afkeer van Apple producten in China).

    De beurs is nu alleen reactief bezig omdat terecht de koersen in de US flink lager worden gezet.
    Mee eens.
    Daarom vroeg ik mij af wat heeft Altice werkelijk met deze handelsoorlog van doen.
    Volgens de informatie op het forum opereert Altice EU in een beperkt EU gebied.
    De koersdaling is onterecht.
  6. forum rang 10 voda 9 mei 2019 16:15
    Beursblik: analisten voorzien resultaatdruk bij Altice Europe

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Altice Europe NV -A-
    2,67 -0,145 -5,15 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) Altice Europese heeft in de eerste drie maanden van 2019 zowel de omzet als de winst onder druk zien staan. Dit blijkt uit een analistenconsensus die de Franse kabelaar met een notering op het Damrak publiceerde.

    De analisten voorzien een omzetdaling van 3.528 miljoen naar 3.479 miljoen euro, een daling van 1,4 procent. In Frankrijk daalde de omzet vermoedelijk met 2,6 procent naar 2.531 miljoen euro. In Israël daalde de omzet volgens de analisten met 5,1 procent en in Portugal met 0,1 procent. In de Dominicaanse Republiek wordt een omzetgroei van 1,0 procent verwacht. Teads kende volgens de analisten een omzetgroei van 30,4 procent naar 88 miljoen euro.

    De aangepaste EBITDA daalde volgens de consensus met 2,6 procent, van 1.248 miljoen naar 1.215 miljoen euro. De Franse winstgevendheid daalde vermoedelijk met 4,2 procent.

    Altice Europa maakt vanavond nabeurs de kwartaalcijfers bekend. Op een rood Damrak leverde het aandeel 5,1 procent in.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  7. [verwijderd] 9 mei 2019 17:52
    AMSTERDAM--(BUSINESS WIRE)--

    Strong Financial Performance in Q1 2019
    France, Portugal and International back to growth
    All FY 2019 Guidance Reiterated

    Regulatory News:

    May 9, 2019: Altice Europe N.V. (Euronext:ATC and ATCB), today announces financial and operating results for the quarter ended March 31, 2019.

    Patrick Drahi, Altice Europe founder, said: “The turnaround of Altice Europe is materializing. Significant and continued investments in networks, as well as the consistent improvements in customer care, have led to a material reduction in churn rates, call volumes and strong improvement in customer satisfaction. In Q1 2019, Altice Europe started benefiting from this successful operational turnaround achieved by the new management teams put in place 18 months ago. Our two silos France and International are now growing for the first time since the IPO and the Group is back to EBITDA growth paving the way for an acceleration of the deleveraging. Altice Europe has recently successfully extended the average maturity of its capital structure through a refinancing of €2.8 billion generating annual cash savings in excess of €110 million and highlighting the strong support from the debt capital markets for our strategy”.
1.229 Posts
Pagina: «« 1 ... 15 16 17 18 19 ... 62 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,79 +0,96%
EUR/USD 1,0706 +0,50%
FTSE 100 8.044,81 +0,26%
Germany40^ 18.170,20 +1,73%
Gold spot 2.325,66 -0,07%
NY-Nasdaq Composite 15.451,31 +1,11%

Stijgers

VIVORY...
+26,32%
BAM
+4,73%
PROSUS
+3,52%
ASMI
+3,14%
JUST E...
+3,10%

Dalers

RANDST...
-7,22%
Akzo N...
-6,93%
FASTNED
-4,65%
NSI
-3,89%
Arcelo...
-2,65%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links