Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Galapagos AEX:GLPG.NL, BE0003818359

  • 26,480 25 apr 2024 16:49
  • -0,640 (-2,36%) Dagrange 26,380 - 26,980
  • 81.023 Gem. (3M) 80,8K

Galapagos mei 2019

2.893 Posts
Pagina: «« 1 ... 28 29 30 31 32 ... 145 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. BLOO7 7 mei 2019 16:41
    quote:

    ton123 schreef op 7 mei 2019 09:36:

    Ik denk overigens dat Galapagos uiteindelijk zelf niet de distributie ter hand kan nemen. De waarde van de toekomstige middelen moet je dan echt zien af fabriek en zonder de commerciele distributie en handelsprijzen. Normaliter gaat een middel in de handel 4 a 5 keer over de kop vanaf de fabriek.
    Dus Gilead wat een sterkere distributie heeft als Galapagos, pakt een groter % van de de uiteindelijke koek. Je kunt nog zo een goed product hebben, maar als je geen distributie hebt, dan heb je uiteindelijk nooit een behoorlijk marktaandeel. Aangezien GALA weliswaar een op dit moment superieur product lijkt te hebben, echter toch ook gewoon met concurrentie te maken heeft, zal het of de distributie keten naar de hand moeten kunnen zetten of een hele sterke partner moeten hebben.
    Ik denk daarom dat Gilead bij goedkeuring of vlak voor goedkeuring met een overname bod zal gaan komen. De koers zal waarschijnlijk (als er geen wereld schokkende zaken gebeuren die de beurs onderuit trekken) verder zijn opgelopen richting 150 euro. Een overname premie van 60% lijkt me dan heel logisch en ik zie dan GALA uiteindelijk van de beurs vertrekken voor 250 euro richting Gilead.
    Dus het potentieel kan wel 400 a 600 euro zijn als je naar marktkapitalisatie kijkt van het middel, echter het opzetten van een EU verkoop kanaal kost heel veel geld en vereist meer middelen om het kanaal te bedienen, wat ik om eerlijk te zijn niet zo 1,2,3 zie gebeuren. Kijk naar andere Biotech bedrijven die ook op een gegeven moment werden overgenomen.....ik denk realistisch gezien dat we het zelfde mogen verwachten bij GALA. Maar een verdubbeling van de huidige koers is zeker realistisch.
    Ik denk niet dat ze bij Galapagos zitten te wachten op een bod van amper 250 euro.
    Het moet buitengewoon zijn, dan pas kan het lukken.
  2. pardon 7 mei 2019 17:34
    Ruzie tussen Menzis en farmabedrijf escaleert
    Een juridisch conflict tussen zorgverzekeraar Menzis en het Brits-Zweedse farmabedrijf AstraZeneca is verder op scherp komen te staan. Een poging van de twee partijen om tot een vergelijk te komen, is mislukt. De verzekeraar en het farmaconcern treffen elkaar vrijdag opnieuw in de rechtbank in Den Haag.

    Menzis daagde AstraZeneca vorig jaar al voor de rechter, omdat het farmaconcern een patent op het medicijn Seroquel - een middel tegen hallucinaties en wanen - kunstmatig zou hebben opgerekt. Daardoor zou AstraZeneca de prijs van het medicijn langer hoog hebben gehouden, tot de Nederlandse rechter het patent in 2014 ongeldig verklaarde. Menzis stelt dat zij als verzekeraar €4,3 mln te veel heeft betaald.

    Verzoek van de rechtbank
    In september stuurde de rechter de twee partijen terug naar de onderhandelingstafel. Omdat discussies over het patentrecht op medicijnen vaker tot conflicten leiden, kregen Menzis en AstraZeneca van de rechtbank het verzoek om hun branchegenoten bij het overleg te betrekken. De rechtbank hoopte dat de farmabedrijven en zorgverzekeraars een algemene afspraak konden maken over de financiële afhandeling van dit soort zaken.

    Menzis meldt dinsdag dat het bredere overleg niet van de grond is gekomen. 'AstraZeneca heeft laten weten dat zij een dergelijk gesprek niet zinvol acht', aldus de zorgverzekeraar. De verzekeraars waren volgens Menzis via hun brancheorganisatie Zorgverzekeraars Nederland wel bereid om in groter verband over een oplossing te praten.

    Farmabedrijven vaker beschuldigd
    Farmabedrijven worden met een zekere regelmaat beschuldigd van het oprekken van patenten, door nieuwe bescherming aan te vragen voor kleine veranderingen in een medicijn. Met een nieuw patent kunnen producenten van geneesmiddelen een monopoliepositie langer in stand houden.

    AstraZeneca vroeg een nieuw patent aan voor Seroquel, omdat het bedrijf een nieuw variant had ontwikkeld waarbij de werkzame stof vertraagd wordt afgegeven. Een Britse rechter verklaarde dit patent in 2012 al ongeldig. Toch bleef AstraZeneca in Nederland procederen, volgens Menzis tegen beter weten in, waardoor het farmabedrijf tot juni 2014 de oorspronkelijke prijs voor Seroquel kon blijven vragen.

    Prijs daalde van €3,16 naar €0,37
    Nadat het verlengde patent ook in Nederland was afgewezen, daalde de prijs van het medicijn van €3,16 naar €0,37 per pilletje. AstraZeneca geeft geen inhoudelijke toelichting op zijn positie. In een verklaring zegt de onderneming zich aan de wet te houden en de beslissing van de rechter af te wachten. 'We werken op andere onderwerpen goed samen met Menzis. In dit geval verschillen wij van mening', aldus het bedrijf in een korte verklaring.
2.893 Posts
Pagina: «« 1 ... 28 29 30 31 32 ... 145 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Weinig houvast voor beleggers in Galapagos

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links