Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Liveblog: Van sell-off naar buy-on

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

28 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. noppes 6 mei 2019 14:16
    wellicht toch nuance m.b.t. ING aandelen emmissie mogelijkheden (agendapunt 8a en 8b: voor 8a (de max 40%) geldt dat deze machtiging kan niet worden gebruikt voor fusies of overnames waarbij sprake is van het uitruilen van aandelen, omdat dit niet verenigbaar is met het voorkeursrecht van bestaande aandeelhouders.
    De Vennootschap heeft op dit moment geen voornemen om gebruik te maken van de bevoegdheid op grond van dit voorstel. Het voorstel onder agendapunt 8B geeft de machtiging om gewone aandelen uit te geven, met of zonder voorkeursrecht voor bestaande aandeelhouders, tot een maximum van 10% van het geplaatste kapitaal.
    Dit agendapunt stond in 2018 ook op de agenda en lijkt daarmee een regulier jaarlijks besluit. De directe verbinding die nu gelegd wordt met Commerzbank lijkt mij derhalve speculatief (fijn die geruchten) en is niet in lijn met de uitspraak dat er op dit moment geen voornemen is daarvan gebruik te maken. Dit laatste statement lijkt aan ter geven dat er GEEN intenties zijn m.b.t. commerzbank maar inderdaad, naast het weer is er niets veranderlijker dan de financiele markt
  2. Peerke88 7 mei 2019 00:40
    quote:

    I need a dollar schreef op 6 mei 2019 13:02:

    Ik verklaar slechts de redenatie van Trump, bovenstaand is -mijne inzien- zijn eenvoudige redenatie, waarom hij importheffingen noodzakelijk acht.

    Simpele vraag omdat ik me graag laat doceren; als je als land jaar in jaar uit per saldo een netto handelstekort hebt (dus meer pecunias eruit dan erin komen) gaat het dan op lange termijn goed met dat land? En waar betaald dat land dat handelstekort dan op lange termijn van?

    Graag ook inhoudelijk reactie op mijn veronderstelling dat trump door een heffing op buitenlands staal wil bereiken dat inlands staal gekocht gaat worden. Klopt dat niet?

    Bij geen inhoudelijke r
    Wat je hier zegt, is niet wat je daarvoor zei. Je had het over een simpel economisch principe van een eiland met een overschot lopende rekening. Wat je nu zegt klopt, in die zin dat dat inderdaad het gedachtegoed van Trump is. Inhoudelijk klopt er echter niks van dat gedachtegoed; handel is geen simpele zero sum game, waarbij het land met een overschot wint. Handel is een effectieve manier om álle betrokken partijen beter af te laten zijn, mits onder de juiste voorwaarden. En nee, een structureel tekort is inderdaad niet goed. Maar in plaats van het op te lossen met een slechte, ineffectieve maatregel zoals heffingen, moet je juist kijken naar waar het tekort vandaan komt. Het tekort is niet het probleem. Het niet competitief kunnen aanbieden van goederen en diensten is het probleem, en het handelstekort is daar een uiting van. Simpel gezegd: als mensen alleen zooi uit China willen, dan ben je zelf te duur, kwalitatief inferieur, of beide. In het geval van staal e.d. geldt voor de VS het 1e, in het geval van bijvoorbeeld consumentengoederen geldt het 2e of 3e. Zie Amerikaanse auto's, een uitgestorven industrie juist omdat ze te duur en te slecht zijn. Oorzaak daarvan is overigens ook juist decennia van protectionisme. Oplossing: produceren waar je wél goed in bent, innoveren en productiviteitsgroei creëren. Protectionisme staat al die dingen in de weg.
28 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links