Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel DGB Group N.V. AEX:DGB.NL, NL0009169515

  • 0,518 24 apr 2024 17:16
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 0,496 - 0,520
  • 2.781 Gem. (3M) 8,5K

DGB Group 2019

515 Posts
Pagina: «« 1 ... 6 7 8 9 10 ... 26 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 marcello106 1 mei 2019 08:04
    quote:

    marcello106 schreef op 11 april 2019 18:31:

    [...]

    DGB had twee scenario’s voor 2018/2019.

    Behouden
    Ebitda 2018 € 1.560.000
    Ebitda 2019 € 2.440.000

    Progressief
    Ebitda 2018 € 2.470.000
    Ebitda 2019 € 6.260.000

    www.dgbgroup.nl/uploads/Presentatie-M...

    Het overtreffen van de behouden guidance voor 2018 legt gewicht in de schaal voor de afgegeven verwachting voor 2019.
  2. forum rang 5 ramptoerist 2 mei 2019 13:05
    blijft toch opmerkelijk dat zowel deze nageboorte als de trappengigant perse op 30 april nabeurs kwamen. Het heeft ongetwijfeld ergens iets mee te maken, en ook dat is natuurlijk geen verrassing.

    En nu maar braaf wachten tot men de boel goedgekeurd heeft, en dan mag men op zoek naar een nieuwe accountant.

    Goh, wat zou het mountainshield fondsje in de maand april gedaan hebben..
  3. forum rang 10 DeZwarteRidder 2 mei 2019 13:37
    quote:

    wieweet schreef op 2 mei 2019 12:26:

    Had meer verwacht, toch blijf ik er bij dat DGB er goed voor staat en het wachten is totdat het aandeel gaat spuizen. Nog maar een paar maanden geduld.
    ZR wat is het voor aandeel MOREFIELD GROUP/ Source Group ? Heb jij daar vertrouwen in?
    vrgr
    Morefield is een lege huls van Value8, die wacht op een geschikte kandidaat voor een omgekeerde beursintroductie.
  4. forum rang 4 marcello106 5 mei 2019 13:38
    Bestuursvoorzitter Logtenberg metselt onverhoeds het microfonds DGB met twee beschermingsconstructies dicht. Een verklaring voor de noodzaak van de beschermingswallen wilde Logtenberg tijdens een onlangs gehouden speciale aandeelhoudersvergadering niet geven.

    In een tijdsperk waar de tendens is om beschermingsmuren af te breken, heeft DGB juist twee beschermingsconstructies opgetuigd.

    Aandeelhouders konden vorige week in een tussentijds belegde vergadering stemmen over deze twee beschermingsconstructies, namelijk prioriteitsaandelen met bijzondere rechten - zoals het benoemen van bestuurders - en een stichting preferente aandelen.

    De laatste stichting beschikt over een optie die bijvoorbeeld een ongewenste overname kan frustreren door in één klap een stortvloed aandelen te bemachtigen.

    Waar het usance en best practice is om het bestuur van beschermingsstichtingen te laten bestaan uit onafhankelijke personen, heeft bestuurder Logtenberg zichzelf een hoofdrol toebedeeld bij de constructies.

    Logtenberg krijgt alle prioriteitsaandelen in handen en wordt enig bestuurder van de stichting preferente aandelen.

    DGB Group is de voortzetting van de Verenigde Nederlandse Compagnie. Het beursfonds was aanvankelijk een lege huls, maar werd gaandeweg gevuld met enkele bedrijven uit de stal van agrarisch ondernemer Marc Logtenberg. DGB levert onder meer software aan agrarische bedrijven en is ook actief in (groene) energie.

    De van televisie bekende beurscommentator Geert Schaaij had een hoofdrol bij het naar de beurs brengen van de DGB-activiteiten had jarenlang de overheersende invloed. In de eerste helft van vorig jaar bouwde Schaaij zijn belang echter af van meer dan 18 procent tot circa één procent.

    Potdicht
    De absolute machtsgreep is in strijd met alle normen van goede corporate governance. Op de Nederlandse beurs is Arcadis het enige andere fonds met deze twee beschermingsconstructies. Maar die zijn allebei al vele tientallen jaren oud.

    De VEB vroeg Logtenberg – die als bestuursvoorzitter en grootaandeelhouder (circa 46 procent) al in feite de controlerende macht heeft – wat er zich heeft afgespeeld dat deze beschermingswallen nu nodig zou maken.

    Logtenberg wilde alleen kwijt dat er “op dit moment geen bijzondere redenen zijn voor de oprichting van beide beschermingsconstructies”.

    Toch zei hij vervolgens dat financiers gemeld zouden hebben dat DGB onvoldoende beschermd zou zijn.

    Bescherming om de continuïteit te waarborgen zou volgens Logtenberg een voorwaarde zijn voor het aantrekken van (externe) financiering.

    Gerommel
    Gezien het onstuimige verleden van de onderneming en de betrokkenheid van Geert Schaaij, die er twee jaar geleden financieel niet slechter van is geworden toen Logtenberg zijn bedrijven in zijn lege huls schoof, is niet ondenkbaar dat DGB zich wil beschermen tegen bemoeienis van buitenaf.

    Bovendien lijkt het te rommelen in de board. Zo vertrok bestuurder Chris Klomp in november bij DGB vanwege “verschil van inzicht over het gevoerde beleid”.

    Logtenberg sprak van een “precaire situatie”, maar wilde niet in detail treden. Ook op de vraag van de VEB of er enige relatie zit tussen het vertrek van Klomp en de versnelde afbouw van Schaaij’s aandelenbelang in de eerste helft van vorig jaar kwam geen reactie.

    Accountant krijgt zwarte piet
    Enkele dagen na de aandeelhoudersvergadering kwam DGB met een persbericht naar buiten waarin werd gemeld dat de publicatie van het jaarverslag 2018 is uitgesteld.

    Het bedrijf overtreedt daarmee de wet. Die schrijft voor dat er uiterlijk op de laatste dag van april een door de accountant gecontroleerde jaarrekening moet liggen.

    Het minibeursfonds, dat vorig jaar circa 15 miljoen euro aan omzet realiseerde, zegt dit te betreuren.

    “Het team van DGB Group heeft zich volledig ingespannen om uitstel van publicatie te voorkomen”, aldus het persbericht.

    De schuld voor de vertraging legt DGB bij huisaccountant Accon die “haar werkzaamheden nog niet heeft afgerond”.

    DGB zegt nu toe het jaarverslag op 7 mei aanstaande te publiceren. De exacte redenen waarom Accon een week extra nodig heeft blijven onvermeld in het persbericht.

    Aanhoudend probleemdossier
    Het opbouwen van een langetermijnrelatie met Accon lijkt niet meer essentieel. DGB weet inmiddels dat het op zoek moet naar een nieuwe accountant.

    Accon levert halverwege dit jaar namelijk haar vergunning om de boeken onder andere te mogen controleren bij beursgenoteerde ondernemingen (OOB-vergunning).

    Bij de benoeming van Accon tot huisaccountant vorig jaar liet de raad van commissarissen nog weten dat het “in 2017 geen andere accountantsorganisatie met een OOB-vergunning bereid heeft gevonden om de jaarrekening van 2017 te controleren”.

    Het zal daarom nog een hele kluif worden om een nieuwe accountant te vinden voor het microfonds.

    Hoe werken DGB’s twee beschermingsconstructies?

    DGB heeft sinds de aandeelhoudersvergadering van vorige week twee beschermingsconstructies: het introduceerde prioriteitsaandelen en richtte ook een stichting preferente aandelen op. Hoe werken die eigenlijk?

    Prioriteit
    - Door de uitgifte van prioriteitsaandelen wordt een aparte categorie aandeelhouders gecreëerd: de prioriteit.
    - Aan de prioriteit worden bijzondere zeggenschapsrechten toegekend zoals onder meer de bindende voordracht voor de benoeming van bestuurders.

    - De prioriteit heeft daarmee (nagenoeg) absolute zeggenschap over wie aan het roer staat van de vennootschap. Doordat Logtenberg alle prioriteitsaandelen bezit is hij in feite onaantastbaar en kan hij onbedreigd zijn huidige positie blijven vervullen.

    Preferente aandelen
    - Bij de oprichting van een stichting preferente aandelen wordt een separate stichting gecreëerd. Op grond van een overeenkomst tussen deze stichting en de vennootschap, heeft de stichting het recht om in bepaalde omstandigheden preferente aandelen te verwerven, via een calloptie.

    - In situaties waar de “continuïteit” van de vennootschap in het geding komt kan de stichting de call-optie uitoefenen. Het gevolg hiervan is dat de stichting een (absolute) meerderheid van het belang in de vennootschap verwerft en het belang van andere aandeelhouders sterk verwatert.

    - Als gevolg hiervan wordt de macht van andere aandeelhouders, inclusief eventuele ongewenste potentiele aandeelhouders, en hun positie om invloed uit te oefenen ingeperkt.

    - Doordat Logtenberg voorzitter en de enige bestuurder is van deze stichting kan hij ongewenste invloeden van buitenaf eigenhandig de kop indrukken. Het is gebruikelijk dat het bestuur van de stichting bestaat uit personen die geen banden hebben met het bedrijf.
  5. wieweet 6 mei 2019 19:10
    quote:

    Cosy schreef op 6 mei 2019 10:27:

    zou hiervan wegblijven. Dit ruikt niet meer fris.


    Hoezo ruikt het niet fris...Cijfers waren uitstekend. ( eerst van de week nog de accountants verklaring).

    Gewoon kopen dit aandeel. Spotgoedkoop!!!!

    Een overheerlijk aandeel dit, al ligt mijn kruipruimte er mee vol.

    vrgr
  6. Biobert 6 mei 2019 23:55
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 6 mei 2019 09:21:

    [...]
    Logtenberg is duidelijk nogal gek op zijn 'lovebaby' en dat is zeker positief te noemen.
    Dat denk ik niet. De reden is dat Logtenberg 2,50 voor een aandeel VNC heeft betaald bij de inbreng van zijn bedrijven. Nu is dat aandeel nog maar een derde daarvan waard, dus ook de marktkapitalisatie van zijn bedrijven. Hij wil niet dat anderen daarmee vandoor gaan. Vandaar die beschermingsconstructies. In feite is hij genaaid door Geert.
  7. Kwast 7 mei 2019 09:20
    Er is een aantal mensen op dit forum die min of meer verliefd verliefd zijn op dit fonds. Pas hiermee op s mijn advies.
    In de Jantjes werd hier al voor gewaarschuwd:
    "Wordt nooit verliefd, want dan ben je verloren
    je zijlt erin tot allebei je oren
    wordt nooit verliefd meid wat ik zeg is waar
    als je verliefd wordt dan ben je de sigaar".

    Middelen is ook zoiets: ik heb voorbeelden gezien van mensen die zich arm middelden.

    Ik zeg niet dat je uit dit fonds moet blijven, maar wees voorzichtig. Dat is mijn devies.
    Veel succes voor de die-hards.
  8. JJMM 7 mei 2019 10:59
    Gewoon long DGB! Is een small cap dus weinig handel. Vandaag staat de teller op 399. Zijn allemaal slimme mensen zoals ik die gewoon lekker bijkopen op belachelijk lage koers. LET OP! De koers hier zegt niets, want zijn geen analisten die dit aandeel volgen en weinig handel. Gewoon blijven zitten. Waar vind je nog bedrijf met DGA aan het roer die niets anders wil dat zijn aandelen meer waard worden!!!!!!!
515 Posts
Pagina: «« 1 ... 6 7 8 9 10 ... 26 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links