Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel AMG Critical Materials N.V. AEX:AMG.NL, NL0000888691

  • 24,160 17 apr 2024 17:35
  • +0,020 (+0,08%) Dagrange 23,800 - 24,600
  • 140.716 Gem. (3M) 244,6K

AMG April 2019

2.065 Posts
Pagina: «« 1 ... 83 84 85 86 87 ... 104 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. RP91 25 april 2019 18:30
    quote:

    FM70 schreef op 25 april 2019 18:29:

    Goed nieuws toch? Dit betekent dat er binnenkort 20% geleverd moet worden en dus aangekocht zal moeten worden! Met het terugkoopprogramma moet er dus een kleine 30% uit de markt gehaald worden. Kan niet anders dan dat de koers binnenkort omhoog gaat. Neem aan dat veel shorts voor de publicatie van de cijfers zullen aflopen. Daarom verwacht ik de komende dagen fors herstel.
    Vraag, hoelang mag je een short positie hebben?
  2. RSI 25 april 2019 18:42
    Heeft iemand een visie op de koers tov het shortpercentage? Valt mij op dat de koers de afgelopen maand van EUR 27,06 naar EUR 27,56 is opgelopen. Terwijl het shortpercentage van iets onder 10% naar ruim 16% is gegaan. Is dit logisch? En lijkt er dan niet op dat de shorters slagen in hun poging om de koers lager te krijgen. Toch? Of... moet de grote koersdaling (naar hun inzicht) nog komen. Misschien een gebrek aan mijn kennis, dus misschien een stomme vraag.
  3. RP91 25 april 2019 18:47
    quote:

    RSI schreef op 25 april 2019 18:42:

    Heeft iemand een visie op de koers tov het shortpercentage? Valt mij op dat de koers de afgelopen maand van EUR 27,06 naar EUR 27,56 is opgelopen. Terwijl het shortpercentage van iets onder 10% naar ruim 16% is gegaan. Is dit logisch? En lijkt er dan niet op dat de shorters slagen in hun poging om de koers lager te krijgen. Toch? Of... moet de grote koersdaling (naar hun inzicht) nog komen. Misschien een gebrek aan mijn kennis, dus misschien een stomme vraag.
    De grootste shortende partij Hounds zit er voor ongeveer 28 a 29 gemiddeld in.

    Dat betekent dat zij toch echt verwachten dat de daling nog moet beginnen.

    Maargoed amg is nu juist aan het terugkopen en verwacht dst de stijging nog moet beginnen.

    Het blijft wel een leuk aandeel dat amg, nooit saai.
  4. ajax1954 25 april 2019 19:20
    wat een onzin over aandelen inkoop uiteraard komen die niet op de balans .Het geplaatst aandelen vermogen neemt met aantal aangekochte aandelen af en je liquide middelen mat 100 miljoen en aandelen min of meer vernietigd .Jan toch geen aandelen heb in je eigen bedrijf ,zegt veel over nivo hier.
  5. forum rang 10 DeZwarteRidder 25 april 2019 19:31
    quote:

    ajax1954 schreef op 25 april 2019 19:20:

    wat een onzin over aandelen inkoop uiteraard komen die niet op de balans .Het geplaatst aandelen vermogen neemt met aantal aangekochte aandelen af en je liquide middelen mat 100 miljoen en aandelen min of meer vernietigd .Jan toch geen aandelen heb in je eigen bedrijf ,zegt veel over nivo hier.
    Dit verhaal klopt niet: de ingekochte aandelen kunnen op de balans gezet worden of later worden ingetrokken; op dit moment is niet duidelijk wat er ermee gaat gebeuren.
  6. forum rang 7 Just lucky 25 april 2019 19:55
    quote:

    moneypocket schreef op 25 april 2019 18:09:

    [...]

    130k stukken short gegaan op dagvolume ongeveer 900k; tja...hoe kan dan een eerlijke koerswaarde tot stand komen? Ga er maar vanuit dat intraday de shorters stukken hebben aangekocht en weer hebben verkocht.
    Precies, die cowboys bepalen een groot deel van de omzet, kan zomaar 50% zijn om sommige dagen. Verandering shortpositie is bijkomstigheid als ze niet neutraal kunnen sluiten.
  7. forum rang 6 rene66 25 april 2019 20:04
    quote:

    Just lucky schreef op 25 april 2019 19:55:

    [...]Precies, die cowboys bepalen een groot deel van de omzet, kan zomaar 50% zijn om sommige dagen. Verandering shortpositie is bijkomstigheid als ze niet neutraal kunnen sluiten.
    In mijn beleving zou de AFM toch moeten ingrijpen bij dit soort praktijken. Is de omzet afwijkend, zo ja waarom en wie zijn er bij betrokken en wat is de reden voor dit soort handelingen? Is dat koersmanipulatie dan zijn ze direct de sjors. Het lijkt mij toch niet echt heel moeilijk om dit soort dingen uit te zoeken. Desnoods pas je de wetgeving aan mochten er dingen niet duidelijk in staan beschreven.

    Helaas is de AFM druk bezig met van alles, ik denk het meest met zichzelf, dan met de belangen van aandeelhouders in (kleine) Nederlandse beursgenoteerde ondernemingen. Ook om die reden zou AMG de beursnotering in Nederland moeten beëindigen en ook bekend maken waarom en naar de VS gaan. De SEC is een veel betere beurswaakhond volgens mij.
  8. Derwing 25 april 2019 20:41
    Denk nou gewoon eens een keer na mensen.

    AMG gaat niet naar de Amerikaanse beurs. Dat kost alleen maar veel geld zoals hier eerder al is aangegeven. Er is geen enkele reden toe, AMG maakt gewoon een gezonde winst en hoeft dus helemaal geen kapitaal binnen te slepen. Ik heb ook niet de indruk dat AMG raad weet met extra geld, weinig innovatie in het bedrijf. De koers van de dag is voor AMG daarom ook helemaal niet zo belangrijk, omdat er toch geen emissie zal komen. De grote investeerders die LT in het aandeel zitten (en een flinke vinger in de pap hebben op het aanblijven van het bestuur) maakt de dagkoers ook niet zoveel uit omdat ze toch niet gaan verkopen. Die willen vooral dividend zien de komende jaren. Voor AMG is de dalende koers en de shorters juist gunstig: AMG kan nu goedkoper aandelen inkopen. Die kunnen ze vervolgens gebruiken om uit te delen aan het personeel.

    Naar de US beurs zorgt alleen maar voor onnodige verwatering.
  9. forum rang 4 tmaster 25 april 2019 21:04
    quote:

    rene66 schreef op 25 april 2019 18:25:

    [...]Ik denk niet dat er wat terug te vinden is in de verslagen van AMG. Volgens mij heeft het shorten van AMG met de volgende dingen te maken:

    - Beursgenoteerd in Nederland, toezichthouder AFM is niet capabel.
    - Kleine beurswaarde - helemaal voor Amerikaanse begrippen
    - Free float is groot - op dit moment 72%
    - Aandeel staat alleen in Nederland op de beurs, dus in Euro's.
    - AMG is niet echt bekend bij beleggers wereldwijd
    - AMG opereert in relatief cyclische business
    - AMG heeft zijn PR niet goed op orde
    - Communicatie in het algemeen is niet goed te noemen
    - Gok van shorters dat er een recessie komt
    - Gok van shorters dat handelsdeal VS en China er niet komt

    Eén of andere wijsneus in de VS bepaald een prooi en bespreekt dit met andere shorters. Daarna beginnen ze gemeenschappelijk met de aanval, die in fases verloopt en waarbij steeds meer "mooie namen" verschijnen. Als meerdere shorters het idee hebben dat het geheel "vastloopt" dan hebben ze twee keuzes, of stoppen (dat ze geld kost) of bevriende shorters activeren in de hoop dat ze toch de koers nog verder onderuit kunnen krijgen. In die laatste fase zitten wij nu.

    Het is nu aan AMG om de shorters weg te krijgen, de terugkoop van de aandelen was een hele mooie eerste zet. De tweede zet zou de beursnotering in de VS kunnen zijn.

    Zoals ik vaker heb aangegeven heeft de wijsneus de verkeerde prooi uitgekozen en daar komen ze vanzelf wel achter.
    Ik heb helaas in diverse fondsen gezeten die bijna letterlijk kapot geshort werden. Alleen als je de short intrest ziet oplopen van 1% a 2% naar 35% dan gaat de koers normaal echt wel van 36 naar 14 bijvoorbeeld. We mogen echt van geluk spreken dat de echte daling nog meevalt bij AMG. Dit terwijl nu wel uiteindelijk straks weer 20% van de aandelen vroeg of laat terug gekocht moeten worden (en laat kan echt maanden misschien wel jaren duren!).

    Wat de echte beweeg redenen zijn is soms echt een raadsel, maar er is maar 1 manier om ze te verslaan en dat is gewoon goed resultaten neerzetten als bedrijf. Schulden afbouwen als het kan dividend betalen of aandelen inkopen.
    Laat je niet uit het veld slaan en raak niet in paniek als we straks echt naar de 25 of 20 gaan. Zie het als een koopmoment en zit je tijd gewoon uit. (ik moet nog 25 jaar werken tot mn pensioen dus, wat boeit mij het nou als ik vet verlies sta? komt wel weer goed!)

    Niemand die in Arcelor Mittal heeft gezeten een paar jaar geleden? Dat aandeel zakte naar 2,5 euro en had ook last van veel shorters. Ook met Mittal is het wel weer goed gekomen (koers staat nu rond 7 euro btw, ze hebben een reversed split gedaan)
    Het is echt een kwestie van geduld hebben.
  10. [verwijderd] 25 april 2019 21:07
    quote:

    Derwing schreef op 25 april 2019 20:41:

    Denk nou gewoon eens een keer na mensen.

    AMG gaat niet naar de Amerikaanse beurs. Dat kost alleen maar veel geld zoals hier eerder al is aangegeven. Er is geen enkele reden toe, AMG maakt gewoon een gezonde winst en hoeft dus helemaal geen kapitaal binnen te slepen. Ik heb ook niet de indruk dat AMG raad weet met extra geld, weinig innovatie in het bedrijf.
    Daar stopte het lezen van jouw bericht.
    Wat een bijzonder laag niveau.
    Hoop nu toch stilaan dat de koers terug omhoog gaat, gewoon om weer waardevolle discussies aan te gaan ipv. deze achterlijke opmerkingen...
  11. Energy 26 april 2019 02:31
    Eind vorig jaar maakten we kennis met het Chinese merk Enovate, in feite een submerk van een submerk. Die fabrikant heeft nu laten zien wat we van een tweede model kunnen verwachten, al laat dat nog tot 2021 op zich wachten.
    www.autoweek.nl/autonieuws/artikel/en...

    www.vanadiumcorp.com/news/industry/ne...

    Gaat om batterij technologie
  12. [verwijderd] 26 april 2019 08:47
    Waar ik hier niets over hoor en gehoord heb is het volgende.
    Een shortende party heeft meerdere doelen die elkaar kunnen versterken.
    Het oogmerk is uiteraard om zoveel mogelijk winst te maken. Dus waar zoekt zo'n partij naar?
    Een niet te grote beursgenoteerde onderneming zoals AMG. En natuurlijk met een hoge volatiliteit.
    Het helpt ze uiteraard als het management terughoudend is met verwachtingen en mededelingen.
    1: Dan kan dagelijks met aan- en verkopen zowel winst worden gemaakt en invloed op de koers worden uitgeoefend. Daghandel kan zeer winstgevend zijn!
    2: En... dat is misschien nog wel belangrijker. Als Amerikaanse partij maak je extra gebruik van de dalende koers van de euro. En dat is toch wel de trend vandaag en de voorgaande maanden.

    Alle overige op dit forum gedane suggesties zijn in mijn ogen aan bovenstaande ondergeschikt.

    Als ik dat verkeerd zie, hoop ik op een beetje doordacht commentaar.

    Overigens verwacht ik veel van Engineering. Dat wordt steeds belangrijker in mijn ogen. En is voor mij van groot belang om AMG als LT belegging te zien.
    Ik hoop niet dat ze deze divisie gaan afsplitsen met het doel te verkopen.
2.065 Posts
Pagina: «« 1 ... 83 84 85 86 87 ... 104 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

AMG ziet enorme kansen in recyclen van plutonium

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links