Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel BAM Groep Koninklijke AEX:BAMNB.NL, NL0000337319

  • 4,020 24 apr 2024 17:35
  • +0,034 (+0,85%) Dagrange 3,978 - 4,046
  • 825.674 Gem. (3M) 1,4M

BAM APRIL 2019

2.464 Posts
Pagina: «« 1 ... 94 95 96 97 98 ... 124 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 HenkdeV 19 april 2019 15:41
    ...................“De vertraging in de bouw van de deuren had OpenIJ bovendien voor een deel aan zichzelf te wijten” benadrukt de advocaat. Ze voerden immers flinke ontwerpwijzigingen door, onder meer in de conservering van het staalwerk. Dat erkenden ze ook door het meerwerk dat ze vergoedden.” Zelfs het faillissement van Geosungs onderaannemer DSHI wat voor flinke extra zorgde kan volgens Van Leeuwen aan OpenIJ worden toegeschreven. In afwachting van de nieuwe ontwerpbesluiten konden de staalwerkers van DSHI maandenlang niets doen en kon de werf haar medewerkers ook niet uitbetalen........................
  2. forum rang 8 HenkdeV 19 april 2019 15:44
    Woningbouw VS loopt onverwachts terug
    Gepubliceerd op 19 apr 2019 om 14:44

    WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - Het aantal in aanbouw genomen woningen in de Verenigde Staten is in maart met 0,3 procent gedaald ten opzichte van een maand eerder. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Handel bekend.

    De bouw kwam uit op circa 1,1 miljoen huizen op jaarbasis. Economen hadden in doorsnee gerekend op een stijging van 5,4 procent. In februari nam de woningbouw met een bijgestelde 12 procent af. Eerder werd een daling van 8,7 procent gemeld

    Het ministerie meldde verder dat het aantal afgegeven bouwvergunningen in maart met 1,7 procent is gedaald. Hier verwachtten economen gemiddeld een toename van 0,7 procent.
  3. forum rang 7 boldie 19 april 2019 16:06
    quote:

    torro schreef op 19 april 2019 11:46:

    [...]kan je toch net zo goed het dividend in casseren
    achteraf had je woensdag op 4.39 ze eruit moeten gooien. maar had zelf expiratie 4.4 verwacht helaas dus. nu met deze koers min 10 cent denk ik had je dus gewoon divi over kunnen slaan en meer gehad. maar achteraf altijd makkelijker praten. tenzij divi geen invloed heeft op de koers en deze gewoon 4.3 opent.
  4. forum rang 8 HenkdeV 19 april 2019 16:20
    quote:

    boldie schreef op 19 april 2019 16:06:

    [...]achteraf had je woensdag op 4.39 ze eruit moeten gooien. maar had zelf expiratie 4.4 verwacht helaas dus. nu met deze koers min 10 cent denk ik had je dus gewoon divi over kunnen slaan en meer gehad. maar achteraf altijd makkelijker praten. tenzij divi geen invloed heeft op de koers en deze gewoon 4.3 opent.
    Ach Boldie, wanneer de koers straks op 5,00 euro staat is dit allemaal niet meer belangrijk.
  5. forum rang 7 boldie 19 april 2019 16:42
    quote:

    HenkdeV schreef op 19 april 2019 16:20:

    [...]

    Ach Boldie, wanneer de koers straks op 5,00 euro staat is dit allemaal niet meer belangrijk.
    hoop dat je gelijk krijgt Henk maar neem zelf met minder genoegen.heb koers rond de 4.65 voor de cijfers en denk dat ik het dan voor gezien hou.
  6. Spider01 19 april 2019 16:55
    quote:

    Beurs2019 schreef op 19 april 2019 14:12:

    [...]
    Inderdaad aan de rechter. Het betreft hier een zakelijke overeenkomst met een clausule voor te late levering. Dat laatste is het geval dus clausule treedt in werking. Daar hebben het hele Nederlandse volk en de arme Koreaanse kindertjes niets mee te maken. Geen issue in mijn ogen en dat daar qua publiciteit zo zwaar over wordt uitgepakt zegt meer iets over de sensatie zoekende journalistiek dan over de case zelf.
    Wat ik vandaag al eerder geschreven heb, het is het verhaal van Geosun wat nu vertelt is, we hebben nog helemaal niks van de opdrachtgevers gehoord, logisch want het is onder de rechter.

    Dat Geosun en de advokaat dit verhaal nu voor leggen aan de publieke opinie vind ik een zwakte bod, ze weten hoe het zit maar proberen er alles aan te doen om nog te redden wat er te redden valt.

    Maar we wachten op de rechter.

  7. forum rang 6 OnoMatopee 19 april 2019 17:13

    Samenwerkingsovereenkomst Knooppunt Ouderkerkerlaan
    19 april 2019 - BAM Infra bv
    Samenwerkingsovereenkomst Knooppunt Ouderkerkerlaan

    (Nieuwsbericht gemeente Amstelveen:) Amstelveen, 19 april 2019 - Wouter de Loos, directeur verwerving BAM Infra, en Rob Ellermeijer, wethouder verkeer, ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst Knooppunt Ouderkerkerlaan.

    In september gaat aannemer BAM aan de slag om het viaduct Ouderkerkerlaan-Beneluxbaan te verbreden. Hiermee zal de capaciteit van dit belangrijke knooppunt vergroot worden. De aanleg van een fietstunnel onder de af- en oprit naar de Beneluxbaan, zal voor een veiliger situatie voor fietsers zorgen.
  8. Utreg1960 19 april 2019 18:25
    quote:

    boldie schreef op 19 april 2019 16:06:

    [...]achteraf had je woensdag op 4.39 ze eruit moeten gooien. maar had zelf expiratie 4.4 verwacht helaas dus. nu met deze koers min 10 cent denk ik had je dus gewoon divi over kunnen slaan en meer gehad. maar achteraf altijd makkelijker praten. tenzij divi geen invloed heeft op de koers en deze gewoon 4.3 opent.
    i.ytimg.com/vi/qtEVYnxTLcw/maxresdefa...
  9. Bir 19 april 2019 20:31
    quote:

    rrpp schreef op 19 april 2019 11:34:

    [...]

    dinsdag na de Pasen is het ex-dividend datum BAM, misschien heeft dat er iets mee te maken dat mensen liever een dag voorafgaand uitstappen?

    Ik zie dat ook als de reden voor de daling. Het is natuurlijk interessant het dividend te krijgen bij de laagste mogelijk koers. En dus komt het vaak voor dat er een daling is vlak voor de dag van Ex Div.
  10. [verwijderd] 20 april 2019 00:33
    quote:

    Bir schreef op 19 april 2019 20:31:

    [...]

    Ik zie dat ook als de reden voor de daling. Het is natuurlijk interessant het dividend te krijgen bij de laagste mogelijk koers. En dus komt het vaak voor dat er een daling is vlak voor de dag van Ex Div.
    Irrelevant wat de koers is als je het dividend krijgt. Relevant is de koers waarop je gekocht hebt want dat bepaalt het percentage dividend, dat je incasseert
  11. [verwijderd] 20 april 2019 09:20

    Vraagtekens bij fundering parkeergarage Eindhoven

    bouwbreed Premium 1355
    Vraagtekens bij fundering parkeergarage Eindhoven

    Een slappe kleilaag in de ondergrond kan een rol gespeeld hebben bij de instorting van de parkeergarage in Eindhoven. Dat stelt geoloog Jos Terken die voor BAM onderzoek deed nadat twijfels waren gerezen over aanpassingen van het palenplan. “Uitgerekend onder het ingestorte deel van die garage is die kleilaag vrij dik terwijl de funderingspalen vreemd genoeg vlak boven die laag ophouden.”

    De luchthaven van Eindhoven bevindt zich volgens de gepensioneerde Shell-ingenieur boven de zogenaamde Roerslenk. Dat is een breukgebied dat naar geologische maatstaven behoorlijk actief is. Die breuken kunnen rivierlopen plotseling laten veranderen wat verklaart waarom op de ene plek in de ondergrond zich een kleipakket bevindt, waar een paar meter verderop alleen maar zand te vinden is.

    Belangrijker misschien nog dan die wat algemenere beschouwingen over de diepe ondergrond in het eerste deel van zijn rapport is het feit dat Terken ook de sondeerstaten van Fugro bestudeerde. Die kreeg hij door zijn opdrachtgever binnen BAM doorgespeeld.
    Drie meter dikke kleilaag

    In de sonderingsgegevens valt volgens Terken op dat onder het zuidwestelijke deel van de garage de bodem hoofdzakelijk uit zand bestaat terwijl zich onder het noordoostelijk deel een kleipakket van 3 meter dikte bevond. Dat begint zo’n 18 meter onder maaiveld terwijl de punten van de in de grond gevormde funderingspalen daar niet verder kwamen dan 14 meter beneden maaiveld. Elders in de garage zijn de palen langer uitgevoerd, soms tot wel 25 meter diep. Tot al te stellige conclusies laat Terken zich niet verleiden, hij is geen constructeur, maar hij vindt het wel opmerkelijk en beveelt extra onderzoek uit naar boorkernen.

    De sonderingen gerelateerd aan de paalpunt diepte

    Terken voerde zijn onderzoek in de zomer van 2017 uit op verzoek van een contactpersoon. Dat was lang voordat de bollenvloer van BubbleDeck als boosdoener werd aangewezen. De geoloog zocht 34 jaar lang over de hele wereld voor Shell naar olie en houdt zich tegenwoordig bezig met geothermie. Omdat zijn specialisme is visualiseren van de ondergrond, kon hij uit bestaande gegevens van boringen en seismisch onderzoek vrij snel een betrouwbaar beeld vormen van de bodem onder Eindhoven Airport en de parkeergarage in aanbouw. Terken kreeg naar eigen zeggen een bescheiden vergoeding voor van BAM.
    Voorzichtig omspringen met belastinggeld

    Daarna was zijn betrokkenheid bij de ingestortte parkeergarage ook voorbij en hoorde hij er nooit meer wat over. Alle onderzoeken die daarna naar buiten kwamen wezen naar het voegdetail of het legplan van de bollenvloeren legden. Over mogelijke gebreken aan de fundering en onregelmatigheden inde ondergrond had niemand het meer. Maar nu er steeds meer geld wordt uitgegeven aan het versterken van vloeren, besloot hij zijn onderzoek toch eens wat breder onder de aandacht te brengen. “Het zou toch zonde zijn als we belastinggeld over de balk smijten omdat we een probleem aanpakken, dat misschien wel helemaal geen probleem is”, licht hij toe.

    Deze week stuurde Terken zijn rapport naar directeur Rob Plug van BubbleDeck. Vorig jaar stuurde hij het ook al naar de OVV, maar daar hoorde hij nooit meer iets op terug. “Ik weet zeker dat ze het ontvangen hebben, want ik heb er nog achteraan gebeld, maar daarna bleef het stil.”
    Wijte: schadebeeld strookt niet met oorzaak in de fundering

    Hoogleraar Simon Wijte, die voor aannemer BAM het onderzoek uitvoerde naar de instorting in Eindhoven herinnert zich dat hij het onderzoek destijds heeft ingezien. Hij heeft het daarna redelijk snel terzijde gelegd omdat het schadebeeld dat hij als onderzoeker aantrof volgens hem op een heel andere oorzaak wees. De directeur van adviesbureau Hageman bevestigt dat ook de OVV het onderzoek op heeft ontvangen. Royaal voor ze hun bevindingen publiceerden.

    Wijte: “Als de instorting veroorzaakt zou zijn geweest door zettingen of zakkingen zou het schadebeeld echt heel anders zijn geweest. Dan zou de vloer bezwijken bij de opleggingen, dus rond de kolomkoppen. Terwijl de instorting overduidelijk is begonnen middenin een vloerveld. Bij de voeg tussen twee plaatnaden, zoals wij vaststelden en TNO bevestigde.”
    Ongerijmdheden in onderzoeken en maatregelen

    Directeur Pieter Plass van CBB uit Arnhem is er lang niet zo zeker van dat de fundering geen rol kan hebben gespeeld in Eindhoven. Hij kreeg het rapport doorgespeeld van BubbleDeck en las het met stijgende verbazing. Het strookt wat hem betreft wel degelijk met de bevindingen van de onderzoeken die tot nu toe zijn gepubliceerd. Hij wijst er op dat in het rapport van bureau Hageman veel foto’s staan met scheuren rond de kolomkoppen. De vloer was voor de instorting al zeker zo’n 20 centimeter doorgezakt wat voor enorme stress heeft gezorgd. “Alleen trok de uitvoerder van BAM niet de juiste conclusie en repareerde de scheuren alleen cosmetisch.”

    Plass wijst er al langer op dat er wat hem betreft heel wat ongerijmdheden zitten in de onderzoeken en de maatregelen die daarop zijn genomen om breed- en bollenplaatvloeren in het hele land te versterken. “Ondanks de bijna heilige statuur van een instelling als de OVV zijn het uiteindelijk individuen die zij inhuren om deelonderzoeken uit te voeren. Die kijken ook lang niet altijd onbevangen naar de problematiek maar hebben hun vooroordelen en blinde vlekken. Het laatste woord is hier nog niet over gezegd. Niet over Eindhoven en ook niet over de bredere vloerenproblematiek.”
  12. [verwijderd] 20 april 2019 21:02
    quote:

    OnoMatopee schreef op 20 april 2019 18:52:

    Canada Pension Plan Investment Board Koninklijke BAM Groep N.V. NL0000337319 0.56 17 apr 2019
    Citadel Advisors LLC Galapagos N.V. BE0003818359 0.82 17 apr 2019
    Gladstone Capital Management LLP Koninklijke BAM Groep N.V. NL0000337319 0.68 17 apr 2019
    citadel uitgebreid?
2.464 Posts
Pagina: «« 1 ... 94 95 96 97 98 ... 124 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

BAM: sterk slotkwartaal opsteker voor nieuwe strategie

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links