Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Vragen mbt DeGiro

36 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 15 augustus 2018 10:38
    Fondsaanbieders

    DEGIRO biedt haar klanten de optie om te kiezen tussen twee aanbieders van geldmarktfondsen, namelijk FundShare en Morgan Stanley Investment Management (binnenkort beschikbaar).

    Morgan Stanley Investment Management (binnenkort beschikbaar)

    De Morgan Stanley Liquidity Funds zullen binnenkort beschikbaar zijn in de valuta EUR, USD en GBP. De Morgan Stanley Liquidity Funds zijn erkende geldmarktfondsen met een AAA kredietbeoordeling en groot in omvang, namelijk meer dan 20 miljard Euro. Morgan Stanley Investment Management is onderdeel van één van de grootste zakenbanken ter wereld.

    FundShare

    De FundShare Cash Funds worden beheerd door FundShare Fund Management, een zusterbedrijf van DEGIRO. Zij beheren erkende geldmarktfondsen in EUR, USD en GBP. De andere beschikbare geldmarktfondsen in de valuta CHF, PLN, SEK, NOK, HUF, DKK en CZK worden ook beheerd door FundShare.

    Management- en Investeringsbeleid

    De fondsbeheerders van beide FundShare en Morgan Stanley zorgen ervoor dat er aan de strikte eisen wordt voldaan. Waar mogelijk zullen de geldmarktfondsen kwalificeren als geldmarktfondsen. Dit is het geval voor de geldmarktfondsen in EUR, USD en GBP, van beide FundShare en Morgan Stanley. Het meest veilige en strikte investeringsbeleid zal worden toegepast op de kwalificerende geldmarktfondsen.

    De beleggingen waarin een gekwalificeerd geldmarktfonds toegestaan is om in te beleggen voldoen aan de meest strikte criteria en zijn niet altijd beschikbaar in de betreffende valuta. Momenteel zijn enkel de EUR, USD en GBP geldmarktfondsen erkende geldmarktfondsen. Hoewel, voor de andere geldmarktfondsen gelden er ook strikte vereisten. Deze fondsen zijn enkel beschikbaar via FundShare.

    Risico

    Het doel van een geldmarktfonds is om risico te minimaliseren. Met het strikte investeringsbeleid is het risico zeer laag. Volgens het Key Investor Information Document van de fondsen, is het risico op een niveau 1 op een schaal van 1 tot 7.

    Voor meer informatie over de risico’s en de risico indicator zoals deze is bepaald door de fondsbeheerder, verwijzen wij u naar de prospectus, positierapporten, en Key Investor Information Document (KIID) uitgegeven door de beheerder op de website van FundShare en Morgan Stanley Investment Management). De KIIDS kunnen ook in ons document center worden geraadpleegd.

    Risicometer
    Let op: verliezen ontstaan door deze risico's zal DEGIRO niet vergoeden. Wie belegt loopt financieel risico. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

    Erkende geldmarktfondsen

    Een korte looptijd

    Een erkend geldmarktfonds kent een korte gemiddelde looptijd van 60 dagen. Dit betekent dat de leningen in de portefeuille gemiddeld binnen 60 dagen afgelost worden. Dit vermindert het risico op het uitblijven van een aflossing. Zo is het bijvoorbeeld erg onwaarschijnlijk dat de Nederlandse Staat binnen 60 dagen niet meer in staat is om aan haar verplichtingen te voldoen.

    Een liquide portefeuille

    Een erkend geldmarktfonds belegt in zgn. liquide leningen wat betekent dat ze makkelijk verhandelbaar zijn en daarmee snel om te zetten zijn in geld.

    Een kwalitatieve portefeuille

    De leningen waarin een erkend geldmarktfonds belegt dienen van hoge kwaliteit te zijn, met een krediet rating van AA+ of AAA, zoals bijvoorbeeld staatsleningen van de landen Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk, Finland en Nederland. De kredietwaardigheid van de uitgevende instellingen wordt continu gemonitord wat de kans op een onvoorziene achterstand beperkt. Indien de krediet rating verslechtert, mag het geldmarktfonds niet meer investeren in de betreffende lening.

    Een gespreide portefeuille

    Binnen een erkend geldmarkt fonds zal het hele fondsvermogen bij voorkeur niet geïnvesteerd worden in één enkele uitgevende instelling. Hoe beter het fondsvermogen gespreid is, hoe minder effect een betalingsachterstand zal hebben op het totale fondsvermogen. De maximale blootstelling aan een enkele uitgevende instelling in het geldmarktfonds is 10% of 35% in geval van een staat.

    Kosten, rendement en compensatie

    Beleggen in een geldmarktfonds is veilig maar heeft een keerzijde, namelijk een laag rendement. In een aantal valuta is het rendement momenteel negatief, vanwege de negatieve marktrente voor kortlopende Euro obligaties. Onder andere de EUR geldmarktfondsen behalen daarom momenteel een negatief rendement.

    Alhoewel elk positief rendement op uw beleggingen in de geldmarktfondsen voor u is, wordt een negatief rendement dat voortkomt uit de huidige marktrente en fondskosten momenteel vrijblijvend gecompenseerd door DEGIRO. Geldmarktfondsen hebben geen instap- en uitstapkosten.

    Verandering in compensatie EUR geldmarktfondsen

    DEGIRO houdt geen geld aan. Daarom geeft u wanneer u klant wordt de doorlopende order om geld te beleggen in geldmarktfondsen. Om misverstanden met betrekking tot nieuwe wetgeving te voorkomen, vindt DEGIRO het verstandig om ook geldmarktfondsen aan te bieden die beheerd worden buiten de groep waar DEGIRO zelf deel van uitmaakt. Om dit mogelijk te maken, kunt u nu ook uw gelden (in de valuta EUR, USD en GBP) in de geldmarktfondsen van Morgan Stanley Investment Management beleggen.

    Binnen enkele weken zullen wij u middels een taak in uw accountverzoeken om in te stemmen met de keuze voor de Morgan Stanley Liquidity Funds ter vervanging van de huidige FundShare Cash Funds.

    Zodra de taak beschikbaar is in uw account ontvangt u een e-mail. De keuze die u maakt is belangrijk voor uw beleggingsresultaat. Naast het feit dat het rendement verschilt per fonds, zijn er ook verschillen in de compensatie:

    Volledige compensatie: Morgan Stanley Euro geldmarktfonds

    Wanneer u, door middel van een taak in de webtrader (binnenkort beschikbaar), ervoor kiest om uw geld in Morgan Stanley Liquidity Funds te beleggen, zal het mogelijk negatieve rendement van het Morgan Stanley EUR Liquidity Fund gecompenseerd worden door DEGIRO.

    Geen compensatie: FundShare Euro geldmarktfonds

    Met de toevoeging van het geldmarktfonds van Morgan Stanley in de valuta EUR heeft DEGIRO besloten om niet langer het negatieve rendement als gevolg van de negatieve rentestand en beheerkosten, van het FundShare EUR Cash Fund te compenseren.

    Bovenstaande zal van kracht gaan twee weken nadat de eerder genoemde taak beschikbaar staat.

    Wij willen benadrukken dat DEGIRO, of de groep waar zij toe behoort, op geen enkele wijze (financiële) voordelen ontvangt van Morgan Stanley Investment Management voor het selecteren van haar geldmarktfondsen.
  2. forum rang 9 objectief 15 augustus 2018 11:29
    quote:

    ivet schreef op 15 augustus 2018 10:38:

    Fondsaanbieders

    DEGIRO biedt haar klanten de optie om te kiezen tussen twee aanbieders van geldmarktfondsen, namelijk FundShare en Morgan Stanley Investment Management (binnenkort beschikbaar).

    Waarom zet je dat verhaal hier??? is toch voor iedere klant bij DeGiro te lezen.
  3. [verwijderd] 15 augustus 2018 11:59
    quote:

    rationeel schreef op 17 juni 2018 20:38:

    [...]

    Dat zijn toch allemaal eisen waar ze aan moeten voldoen. Effecten zijn wel safe.
    Voor het geld is dat anders. Met een banklicentie val je onder de deposito garantie regeling.

    In Nederland garandeert het depositogarantiestelsel je spaargeld tot 100.000 euro, per bankvergunning.
    Gaat zelfs nog iets verder ->

    Het Depositogarantiestelsel garandeert een bedrag van EUR 100.000 per rekeninghouder per bank. Dit is ongeacht het aantal rekeningen dat de rekeninghouder heeft. Daarnaast is er een aanvullende garantie voor deposito’s die worden aangehouden in verband met de aan-/verkoop van een huis: tot drie maanden na storting is dat maximaal EUR 500.000. Dit is bovenop de reguliere dekking van EUR 100.000.
    en/of rekeningen: Als het saldo van de en/of-rekening van twee rekeninghouders EUR 200.000 bedraagt, kan ieder aanspraak maken op EUR 100.000.


    www.dnb.nl/consumenten/Toezicht/depos...
  4. Sjonnie2 13 maart 2019 13:32
    quote:

    robutrecht schreef op 13 maart 2019 13:09:

    ben ik nou gek of houdt de giro nu ineens 30% dividendbelasting in op amerikaanse aandelen en vroeger maar 15%?
    Heb je wel het W-8BEN formulier ingevuld ?, dit formulier kun je vinden onder accountinformatie en dan online formulieren.

    Formulier W-8BEN
    U kunt een verzoek doen om het verlaagde tarief voor dividendbelasting op inkomen uit de Verenigde Staten voor u toe te passen. Dat is mogelijk onder het belastingverdrag tot het vermijden van dubbele belasting tussen het land waarin uw fiscaal inwoner bent en de Verenigde Staten. Gebaseerd op de informatie die u aanlevert zal DEGIRO oordelen of u in aanmerking komt voor de verdragsvoordelen.


  5. Sjonnie2 13 maart 2019 13:48
    quote:

    robutrecht schreef op 13 maart 2019 13:42:

    yes heb ik gedaan al jaren geleden. tot een maand geleden gewoon netjes 15% ingehouden. ik zie nu bij de laatste betalingen van deze maand dat ze 30% inhouden. bij jullie ook?
    Ik heb zelf geen Amerikaanse dividend aandelen dus daar kan ik je niet verder mee helpen.
    Bel anders gewoon even met DeGiro, ik heb er goede ervaringen mee ze nemen snel de telefoon op en zijn behulpzaam, succes !

  6. forum rang 10 DeZwarteRidder 13 maart 2019 13:51
    quote:

    robutrecht schreef op 13 maart 2019 13:42:

    yes heb ik gedaan al jaren geleden. tot een maand geleden gewoon netjes 15% ingehouden. ik zie nu bij de laatste betalingen van deze maand dat ze 30% inhouden. bij jullie ook?
    Je hebt je formulier niet ingevuld, dus het is je eigen schuld.
36 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 884,07 0,00%
EUR/USD 1,0617 -0,08%
FTSE 100 7.965,53 0,00%
Germany40^ 17.893,90 -0,74%
Gold spot 2.387,60 +0,19%
NY-Nasdaq Composite 15.885,02 -1,79%

Stijgers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Dalers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links