Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Het tegenoffensief van de verdwijning va

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. PimdeFiscalist 31 januari 2001 20:11
    vanmorgen konden we het heugelijke feit in het FD spellen dat Van der Moolen mbv Jiway, het internationale investeringsplatform het tegenoffensief in zet tegen de verdwijning van de smal caps op Euronext. Van der Moolen gaat namelijk in eerste instantie zorg dragen voor de bemiddeling van de AEX en Midkap aandelen op Jiway. Hierna zullen spoedig de overige belangrijke fondsen volgen. Wie anders dan van der Moolen heeft er de knowhow om in de toekomst te kijken. Ga bij u zelf maar eens ten rade waar zou u uw aandelen kopen als u het voor de courtage niet hoeft te laten. De beurs waar een goede verhandelbaarheid heerst is natuurlijk vele malen aantrekkelijker dan een beurs waar maar op enkele tijdstippen per dag verhandeling plaatst vind. Daarom zullen de komst van deze handelsplatformen langzaam marktaandeel van Euronext afsnoepen. Euronext zal zelf na een periode van bezinning (periode van 1jr) hier toch gehoor aan moeten geven en ook de handel hierin op moeten krikken wil men de concurrentie bijbenen. Van der Moolen heeft door deze positie een deur geopend waar Euronext jaloers op kan zijn. Van der Moolen zal namelijk hierdoor internationaal zijn reeds gerenomeerde verworven positie alleen maar versterken. Daarnaast geeft dit ook een steun in de rug voor alle Nederlandse aandelen. Van der Moolen geeft daarnaast ook nog eens de garantie dat de koper in kwestie de best prijs krijgt voorgeschoteld. Kortom de prijs zal vrijwel synchroon lopen met Euronext Amsterdam !! Van der Moolen verdient altijd geld zolang de handelvolumes maar op peil blijven en aangezien steeds meer particulieren gaan beleggen zal dit alleen maar toenemen. Immers de institutionele belegger kiest toch vaak voor een buy and hold strategie. Daarom zal VDM de komende jaren vrijwel zeker zijn van een forse groei. Ook de instituten gaan de laatste jaren steeds meer beleggen in aandelen en dit zorgt natuurlijk ook voor een bijdrage van de resultaten en groei voor VDM. Tenslotte emiteren steeds meer bedrijven en hier heeft VDM ook een belangrijke vinger in de pap…. VDM is daarnaast aanwezig op diverse beurzen wereldwijd onder andere Nederland, Uk Duitsland Zwitserland , VS; Chicago, Philadelphia, New York en Sanfransico. VDM is zo inventief om andere segmenten aan te boren, zodat men de komende jaren nog zeker vooruit kan ondanks de opkomst van automatisering in de effectenbranche. Kortom VDM is een absolute buy en behoort in in een goed gespreide portfolio gewoon thuis !!!( kw van 9,9 en dividend rendement van 1,7 %) Ook zullen de jaarcijfers van 2000, die op 8 maart a.s bekend worden gemaakt, bepaald niet slecht zijn.
  2. [verwijderd] 31 januari 2001 20:22
    Goede verkooppraatje Pim (fortuin)! Maar volgens mij was het net andersom, namelijk eerst de AEX en MIDCAP en daarna de smallcaps etc.. Maar goed, toch vind ik de kosten per transactie, nl. Euro 0,07 een beetje aan de lage kant, omdat je inkt of papier al meer dan 7 eurocent kost, dus dan moet je wel heeeel veeeel transacties afwikkelen, tegen je hoge personeelskosten en automatiseringsinvesteringen!! Desalniettemin, prima verhaal, helaas moeten wij ons met zulke verhalen elke keer de grote massa achter ons zien te krijgen. Gegroet, Uw Yoshih!
  3. [verwijderd] 1 februari 2001 00:44
    Zeer hopelijk en misschien geen foutje... Ik ga uit ( heel laag ) van een wpa van 11 euro en een divident van 4 euro per aandeel. Een divident van 1,7% zou dus een koers betekenen van ergens rond de 230. OK, hoog ingeschat, maar ik hoop dat dit geen foutje is. ( kan ik namelijk ophouden met werken in een herrie- en stinkfabriek ) Dromen over mooiere tijden en groeten.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,55 +0,93%
EUR/USD 1,0661 +0,08%
FTSE 100 8.051,22 +0,34%
Germany40^ 17.976,30 +0,65%
Gold spot 2.295,06 -1,38%
NY-Nasdaq Composite 15.451,31 +1,11%

Stijgers

VIVORY...
+29,82%
ALLFUN...
+4,43%
PROSUS
+4,14%
Philip...
+2,36%
Pharming
+2,33%

Dalers

RANDST...
-5,96%
Akzo N...
-5,23%
NSI
-3,67%
Fugro
-1,20%
FASTNED
-1,11%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links