Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel NSI AEX:NSI.NL, NL0012365084

  • 17,520 18 apr 2024 17:35
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 17,460 - 17,800
  • 42.765 Gem. (3M) 32,1K

NSI 2019

417 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 ... 21 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 rationeel 17 april 2019 16:31
    Derivaten geeft mij een slecht gevoel. Speelbal van overmatige hebzucht?
    Waarom niet recht toe recht aan een hypotheek, niet te groot ook, op de nieuwe aankopen?

    Kantoren met leegstand in de grote steden? Kan er met de pet niet bij. Als je nu al leegstand hebt wanneer dan niet?
    Inderdaad als je ze leeg wilt hebben in verband met verkoop is een andere zaak.

    Winkels is ook iets anders. Dat is heel moeilijk. Daar moet met veel vindingrijkheid een oplossing voor gevonden worden.

    Graag je commentaar:)

  2. forum rang 4 junkyard 17 april 2019 20:52
    quote:

    rationeel schreef op 17 april 2019 16:31:

    Derivaten geeft mij een slecht gevoel. Speelbal van overmatige hebzucht?
    Waarom niet recht toe recht aan een hypotheek, niet te groot ook, op de nieuwe aankopen?

    Kantoren met leegstand in de grote steden? Kan er met de pet niet bij. Als je nu al leegstand hebt wanneer dan niet?
    Inderdaad als je ze leeg wilt hebben in verband met verkoop is een andere zaak.

    Winkels is ook iets anders. Dat is heel moeilijk. Daar moet met veel vindingrijkheid een oplossing voor gevonden worden.

    Graag je commentaar:)

    Met een derivaat (optie, swap, future) is weinig mis, en kan dienen om tegen lage kosten risico's te beheersen (verlagen of verhogen). Derivaten kunnen uitnodigen om hoge risicoposities in te nemen met beperkte investering, met alle mogelijke gevolgen van dien. Een bedrijf als NSI zal de derivaten op verstandige wijze hebben afgesloten, om de financieringslast te fixeren. Een hypotheek met een vaste rente kent ook marktwaarde schommelingen. Nadeel van variabele financiering met een derivaat (renteswap fix / float), is dat de risico opslag soms niet is gefixeerd, en de rente dus niet volledig is vastgezet.

    In de grote steden is een groot tekort aan nieuwbouw kantoren. Gedateerde kantoren op verkeerde lokaties binnen de grote steden zijn minder in trek, leegstand is daarbij mogelijk. Geen enkele (kantoren) leegstand kan erop wijzen dat een verhuurder te lage huren rekent. Bij flexibele kantoren (NSI) is leegstand gewenst, zodat altijd ruimte kan worden geboden aan bedrijven (tegen hogere prijzen). NSI heeft vorig jaar nog kantoren gekocht met leegstand (Sloterdijk), met de visie dat dit gebied zal aantrekken, waar ik mij goed in kan vinden.

    NSI winkelportefeuille kent een hoog huurrendement, en staat naar mijn idee tegen conservatieve waarde in de boeken. Ik verdenk NSI management ervan dat taxateurs wordt meegegeven om behoudend te waarderen, zodat de beleggers niet (opnieuw, zie het verleden NSI) met afwaarderingen bij verkoop worden geconfronteerd. Na de vele verkopen is het winkelbezit al sterk gereduceerd, ik verwacht hier geen lijken meer in de kast.

    Beneden de 37 (of 36 ex-dividend) weer een aardig instapmoment NSI. Grootste risico is tegenvallende economische ontwikkelingen, wat kantoren snel raakt (en flexibele HNK kantoren al helemaal). Schat in dat de 40 pas in 2020 zal worden aangetikt, bij normale ontwikkeling. Notering boven boekwaarde lijkt mij nu te vroeg, helemaal omdat er komende maanden twee dividend uitkeringen aan zitten te komen.
  3. forum rang 6 Tom3 17 april 2019 20:56
    quote:

    83M schreef op 17 april 2019 17:07:

    mooie schijnvertoning weer vandaag, stukken kopen en die vervolgens in de laat leggen. dividend wordt nog aantrekkelijker. als mn vakantiegeld binnen is, koop ik weer bij.
    Lijkt me alleen aan te tonen als de koper en verkoper een identiek uniek nummer heeft dat traceerbaar is in het orderboek. Omzet is voor dit stille fonds trouwens best wel fors. De beursreactie vond ik verder onbegrijpelijk. Als je ervan uitgaat dat NSI stilletjes aan de meeste oude meuk heeft verkocht, in staat is huurverhogingen te bedingen, in toenemende mate in het topsegment zit (goede gebouwen op de juiste plaats), nieuwbouw snel duurder wordt en de rente laag blijft, dan is die 5,5% dividend rendement een toprendement.
  4. forum rang 6 Tom3 18 april 2019 09:57
    Vooralsnog zie ik weinig verkoopdruk. In vergelijking met de verhuur van winkels heb je in mijn visie een veel lager kredietrisico. De winkelsector wordt dagelijks geteisterd door faillissementen en krimpscenario`s. Bij kantoren is veel meer spreiding over diverse branches. NSI moet het vooral hebben van dienstverlenende bedrijven. De enige groeipool van Nederland.
  5. Pierre1 18 april 2019 10:42
    Wellicht dat de terughoudendheid van Nederlandse banken bij financiering van vastgoed door kleinere ondernemers nu en in de toekomst de negatieve koersreactie van gisteren heeft veroorzaakt.

    Panden verkopen wordt moeilijker voor kantorenbelegger NSI

    De beursgenoteerde kantorenbelegger NSI heeft meer moeite gebouwen te verkopen die niet langer bij de strategie van het bedrijf passen. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers die het bedrijf woensdag publiceert.

    NSI wil zich alleen nog op kantoren op goede locaties concentreren en verkocht de afgelopen jaren goedkopere panden buiten de Randstad. Dat wordt nu iets moeilijker, omdat Nederlandse banken vooral bij kleinere ondernemers terughoudender zijn met het financieren van vastgoedtransacties.

    'We zien dat het voor potentiële kopers moeilijker wordt om financiering te krijgen voor kleine transacties in de provincie', schrijft ceo Bernd Stahli in het kwartaalverslag. Eén verkoop van een kantoorpand van NSI ging afgelopen kwartaal niet door, omdat de koper geen financiering kon vinden.

    Ook analist Niko Levikari van ABN Amro ziet dat NSI langzaam meer moeite krijgt om panden te verkopen. 'Vooral de oudere panden op slechte locaties zijn nog over', zegt hij. Eerder meldde het FD al dat NSI hard moet zoeken naar goede kantoorpanden.
  6. forum rang 6 Tom3 18 april 2019 12:55
    "Ook analist Niko Levikari van ABN Amro ziet dat NSI langzaam meer moeite krijgt om panden te verkopen. 'Vooral de oudere panden op slechte locaties zijn nog over', zegt hij. Eerder meldde het FD al dat NSI hard moet zoeken naar goede kantoorpanden."

    Dit begrijp ik niet: heeft NSI nog veel winkeldochters of zijn goede locaties reeds uitverkocht? Wat is het verband? NSI heeft toch net op tijd het grootste deel van haar winkels kunnen slijten. In 2018 heeft men zelfs een boekwinst behaald. Dacht dat winkels in 2018 zelfs prijshoudend waren. Ik zie hier niet zoveel bloed meer uit komen.
  7. forum rang 10 DeZwarteRidder 19 april 2019 10:49
    Amsterdamse kantoren in een jaar tijd 31 procent meer waard geworden
    19 april 2019 10:31 Laatste update: 16 minuten geleden
    1

    Amsterdamse kantoren zijn in het eerste kwartaal van dit jaar 31 procent in waarde gestegen vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder, meldt vastgoedadviseur JLL vrijdag. Dit is wereldwijd de hoogste waardestijging.

    Op de lijst van JLL wordt Amsterdam gevolgd door Madrid, Frankfurt, Singapore en Boston waar kantoren 15 tot 20 procent meer waard zijn geworden in een jaar tijd.

    JLL houdt de waardeveranderingen bij van kantoren in enkele honderden steden. In Nederland staan de vijf grootste steden op de lijst.

    De waardestijging in Amsterdam wordt verklaard door een tekort aan kwalitatief hoogwaardig kantoren, zegt Sven Bertens, hoofd research & strategy bij JLL. Verder heeft de stad wel een grote aantrekkingskracht.
    'Relatief goedkoop ten opzichte van Londen en Parijs'

    "Kantoren zijn relatief goedkoop ten opzichte van steden als Londen en Parijs. De talentvolle beroepsbevolking zorgt voor een goed vestigingsklimaat", aldus Bertens.

    "Grote bedrijven zoeken daarom naar kantoorruimte in Amsterdam, maar er is maar heel weinig ruimte beschikbaar. De huurprijzen zijn daardoor sterk gestegen."

    Om de schaarste te bestrijden heeft de gemeente de ambitie om 500.000 vierkante meter aan nieuwe kantoren te bouwen de komende vier jaar.

    Bertens vertelt verder dat ook in de rest van de grote steden de kantorenmarkt aantrekt. "We zien nu ook steeds vaker een dergelijke ontwikkeling in Utrecht, Den Haag, Rotterdam, Den Bosch en zelfs Eindhoven. Dit soort trends beginnen vaak bij Amsterdam omdat Amsterdam toch sterk is verbonden aan internationale markten."
    Door: NU.nl Beeld: ANP
  8. forum rang 10 voda 24 april 2019 13:10
    NSI sluit huurovereenkomsten HNK Den Bosch

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    NSI NV
    36,30 0,30 0,83 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) NSI heeft recent zes huurovereenkomsten gesloten voor HNK Den Bosch. Dit meldde het vastgoedfonds woensdag.

    HNK Den Bosch telt in totaal 7.600 vierkante meter aan kantoorruimte. NSI sloot voor circa 3.304 vierkante meter aan nieuwe huurovereenkomsten af.

    De financiële details van de contracten werden niet vermeld.

    Arboned gaat circa 730 vierkante meter aan kantoorruimte in het complex huren, Polar huurt bijna 600 vierkante meter aan kantoorruimte, terwijl Prinsen Berning een contract sloot voor ruim 400 vierkante meter aan oppervlak. Hanex huurt circa 264 vierkante meter aan ruimte en I-Pos is goed voor circa 150 vierkante meter aan kantoorruimte.

    Panasonic sloot de rij met en langjarige verlenging van de huurovereenkomst voor circa 1.160 vierkante meter kantoorruimte.

    NSI noteerde woensdag op een vrijwel vlak Damrak 0,8 procent hoger op 36,30 euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  9. Pierre1 7 mei 2019 12:04
    www.telegraaf.nl/financieel/3546790/v...

    „Je zou kunnen zeggen dat de stad momenteel in de Champions League van Europees beleggingsvastgoed zit. Het komt waarschijnlijk door de perceptie dat Utrecht momenteel aantrekkelijker gewaardeerd is dan Amsterdam”. Afgelopen jaar stond Utrecht nog op de 21e plaats en in 2017 op de 27e stek.
417 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 ... 21 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Stevige winstdruk bij kantorenfonds NSI

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links