Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BIOFRONTERA

386 Posts
Pagina: «« 1 ... 6 7 8 9 10 ... 20 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Lingus 2 april 2019 10:43
    Je bent me net voor peebee :)

    02.04.19 11:00
    De aandeelhouder

    Kulmbach (www.aktiencheck.de) - Biofrontera aandeel analyse van de "Aandeelhouders":

    Marion Schlegel, redacteur van de investering tijdschrift "Aandeelhouders", neemt in een huidige aandeel analyse, de aandelen van het biotechbedrijf Biofrontera AG (ISIN: DE0006046113, WKN: 604.611 , Tickersymbool: B8F) onder het vergrootglas.

    Maruho, een oude partner van Biofrontera, heeft een groot bod ingediend. Met de voorgenomen vrijwillig openbaar overnamebod Maruho van plan te verwerven en daarmee het aandeel van Biofrontera tot 29,99% te verhogen tot 4.322.530 zonder nominale waarde, aandelen op naam van Biofrontera AG. De aandeelhouders van Biofrontera zouden 6,60 euro contant per aandeel moeten krijgen, aldus een bericht van Maruho. De aandeelhouders zouden dus een keuze te ontvangen: ze konden ofwel blijven belegd in Biofrontera aandelen en daarmee aandeel in de risico's en kansen in de volgende fase van corporate development, of hun aandelen tegen een aantrekkelijke prijs met een premie van 16,61% tot de XETRA-slotkoers van respectievelijk 1 april 2019 en 15 79% van de volume-gewogen gemiddelde prijs van de afgelopen drie maanden, vervolgde Maruho. Op basis van de naar volume gewogen gemiddelde prijs van de afgelopen zes maanden bedraagt ??de premie 17,23%. Als er meer aandelen dan bedoeld in de aanbieding worden aangeboden, verloopt de aanname pro rata.

    Het aandeel Biofrontera reageert op het nieuws met een sterke prijssprong naar een nieuw hoogtepunt voor het jaar. Zo is de titel nu net onder 5% onder het aanbod van Maruhos. Vanuit een technisch perspectief, in kaart de weg is nu duidelijk voor de 52-week high van 6,50 euro, dus Marion Schlegel, redacteur van de investering tijdschrift "Aandeelhouders" in een recente voorraad analyse. (Analyse van 02.04.2019)

    Bron: www.aktiencheck.de/exklusiv/Artikel-B... (automatisch vertaald)
  2. [verwijderd] 2 april 2019 13:40
    "De opbrengsten van de twee Cutanea-producten werden in eerste instantie zeer conservatief berekend door SMC-Research, totdat nadere details over de toekomstige marketingstrategie en de plannen van het management beschikbaar waren. Het oordeel bleef ongewijzigd op basis van het aldus bepaalde prijspotentieel van ongeveer 58 procent." (Source SMC Research) 28.3.2019

    Biofrontera AG

    Urteil: Buy
    Kursziel: 9,00 Euro
  3. forum rang 4 Lingus 2 april 2019 14:38
    quote:

    rryn schreef op 2 april 2019 12:28:

    Huh ? Maruho wil naar 30%, terwijl ze net Cutanea Life Sciences voor 1 dollar (en split opbrengsten tot 2024) overdoen aan BioFrontera ? Nou ja, dan verwachten ze vast veel van die deal. Hebben zeker al spijt.
    Lees even mijn posts van 25 en 26 maart. Maruho doet blijkbaar Cutanea van de hand zodat Biofrontera de Maruho-belangen in de VS kan behartigen. Maruho trekt Biofrontera met een rustig tempo naar binnen. Denk ik.
  4. [verwijderd] 3 april 2019 08:50
    Had ik gelezen. Dank. BF8 heeft iig gereageerd, en niet verrassend.
    "The management board of Biofrontera AG values Maruho as a strategically oriented long-term partner. Biofrontera AG and Maruho have been working together closely and trustfully for many years. Maruho is not only one of the largest single shareholders of Biofrontera, but also a reliable partner in various research and development collaborations. Further, last week Biofrontera has acquired Maruho's US business through the acquisition of Cutanea Life Sciences, Inc. The management board of Biofrontera AG regards Maruho's interest in an increase in its shareholding as an affirmation of the path it has taken to make Biofrontera a leading specialist in dermatology." Byzonder vind ik dat de koers nu op 6,04 euro staat, terwijl er een bod (op een deel van de aandelen) van 6,60 ligt.
  5. forum rang 4 Lingus 3 april 2019 10:12
    Dank voor je reactie rryn. Met peebee begrijpen we alledrie niet waarom de koers nu niet dicht tegen de € 6,60 aan staat. Enige reden die ik kan bedenken is het bod is aangekondigd maar nog niet formeel is uitgebracht (bij mijn weten) en dat beleggers rekening houden met een overmaat aan aanbieders. Ik zie eigenlijk totaal geen risico, want Biofrontera gaat ook zonder dit bod wel UP de komende maanden.
  6. forum rang 4 Lingus 25 april 2019 18:51
    quote:

    H.D.L. schreef op 25 april 2019 17:27:

    Ik neem aan dat geen van de aanwezigen hier ingaan op het bod van 6,60?
    Klopt. Het bod op € 6,60 door Maruho is nu formeel uitgebracht, maar voor Biofrontera zit meer in het vat. Ik blijf aandeelhoudr en wacht verdere ontwikkelingen en winsten af.
  7. [verwijderd] 26 april 2019 14:59
    Ga niet op het bod in. Niet alleen is de koers al dik 7 euro geweest, ik denk ook dat er meer rendement te halen valt door aan te houden. Weet bijvoorbeeld dat er in USA nu ongeveer 1000 dermatologen zaken doen met BF8, en er dik 14k zijn. Daar is dus nog heel wat marktaandeel te halen. Verder is het bod niet aantrekkelijk in de zin van dat dit naar rato gaat, mocht er meer aanbod zijn. Kan je theoretisch met 1 aandeel blijven zitten.
  8. [verwijderd] 26 april 2019 15:27
    En dan hebben we deze nog.

    Volgens de verklaringen van SMC Research is Biofrontera een veelbelovende acquisitie in de Verenigde Staten gelukt.
    Volgens SMC-analist Holger Steffen, kon het Duitse bedrijf nu twee andere producten in het buitenland op de markt brengen.

    Door het opzetten van een eigen verkoopteam, koos Biofrontera in 2016 vanuit het oogpunt van SMC-onderzoek de moeilijkere en duurdere manier om Ameluz in de VS op de markt te brengen. Maar deze stap bleek niet alleen een garantie voor succes voor het eigen product, maar hij opende ook meer potentieel. Volgens de analisten zullen deze voor het eerst zichtbaar worden bij de overname van de dochteronderneming Cutanea van Maruho.

    Hoewel dit twee veelbelovende producten heeft, die beide slechts relatief korte tijd op de markt verkrijgbaar zijn. Maar de Japanners wilden de noodzakelijke verkoopuitbreiding niet financieren na een langere ontwikkelingsfase met vermoedelijk hoge verliezen.

    In plaats daarvan staat de marketing nu onder leiding van Biofrontera. Volgens de analisten hebben de Rhinelanders zeer gunstige voorwaarden bedongen, in ruil daarvoor zal Maruho de helft van de gegenereerde winsten in de toekomst ontvangen. Dit suggereert dat de Japanse Cutanea goede kansen op succes hebben.

    Dienovereenkomstig rekent het onderzoekshuis in het waarderingsmodel nu niet alleen met een groeibijdrage van de nieuwe onderneming, maar is vanaf 2020 - dankzij de bruikbare verkoopsynergieën - winstgevend.

    De opbrengsten van de twee Cutanea-producten werden aanvankelijk zeer conservatief berekend door SMC-Research, totdat verdere details van de toekomstige marketingstrategie en de plannen van het management beschikbaar waren. Niettemin is dankzij de bijdrage het koersdoel gestegen van 8,10 euro naar 9,00 euro. Het vonnis is gebaseerd op het berekende prijspotentieel van ongeveer 58 procent onveranderd "kopen".
  9. [verwijderd] 29 april 2019 14:48
    Full Year 2019 Guidance

    For the 2019 financial year, excluding potential revenue from the acquisition of Cutanea Life Sciences Inc. (Cutanea), Biofrontera expects revenue to be in the range of EUR 35 million and EUR 40 million. Research and development costs are expected to be between EUR 5 million and EUR 7 million. General administrative expenses are expected to be between EUR 10 million and EUR 12 million. Anticipated sales and marketing costs are between EUR 20 million and EUR 22 million. Loss on operations is expected to be between EUR 7 and EUR 9 million. Loss before income taxes is expected to be between EUR 9 and 11 million. Biofrontera expects to break even based on results of operations in Q4 2019.

    Biofrontera's expectation is that the acquisition of Cutanea will not lead to any negative changes in operating activities, nor will it have any negative effects on Biofrontera's cash position for the full year 2019. Sales revenue from Aktipak(R) and Xepi(TM) are not included in the aforementioned guidance, and are expected to be in the mid-single digit million range. Additional marketing costs incurred in 2019 for the commercialization of the products acquired as part of the Cutanea transaction will be pre-financed by Maruho and will consequently not affect Biofrontera's net income in 2019.

    Naar ik ervaren heb, zit Biofrontera altijd aan de bovenkant van de eigen verwachtingen, dus tegen de EUR 40 miljoen. Da's dan bijna 100% toename. Hoe dan ook, break even wordt verwacht per Q4 2019. Dus winstgevend per 2020. Volgens mij iets eerder dan verwacht, en dan nemen ze de verkoop van Cutanea produkten van om en bij de 7 miljoen hier niet eens in mee. Keurig.
  10. forum rang 4 Lingus 29 april 2019 22:20
    Stukjes uit Q4 transcript, automatisch vertaald. Bron: seekingalpha.com/article/4257720-biof...

    Hermann Lübbert:
    In 2018 verbeterde Biofrontera met succes de klinische positionering en het marktpotentieel van Ameluz in zowel de EU als de VS, wat heeft bijgedragen tot een nieuw recordjaar van inkomsten. We zijn tevreden met een omzetgroei van 76% en anticiperen op wederom een ??krachtig jaar van groei. We hebben grote vooruitgang geboekt in de EU om terug te keren naar sterke groei met de goedkeuring en marketing van Ameluz om PDT voor daglicht op te nemen voor de behandeling van actinische keratose.

    In de VS blijven we onze aanwezigheid aanzienlijk versterken en versterken we ons verkoopteam dat in staat is om hun penetratie in dermatologiepraktijken te vergroten onder een verbeterde terugbetalingsomgeving. Bovendien verbeterde en valideerde onze oorspronkelijke openbare aanbieding op de NASDAQ Capital Markets in februari 2018 onze groeiende wereldwijde aanwezigheid.

    Meer recentelijk hebben we stappen ondernomen om Biofrontera te transformeren van een zeer gespecialiseerde PDT-expert naar een volwaardig gespecialiseerd farmaceutisch bedrijf met een grensfocus in de dermatologie. Door onze recente acquisitie van Cutanea Life Sciences uit Maruho hebben we onze commerciële portfolio uitgebreid met twee extra door de FDA goedgekeurde geneesmiddelen op recept, AKTIPAK en Xepi, die we zullen gaan gebruiken via onze gevestigde verkoop- en marketinginfrastructuur in de VS Onze verkoopteams delen ons enthousiasme voor de mogelijkheid om onze groei uit te breiden - ons productaanbod, dat op zijn beurt ons bereik en groeipotentieel zal vergroten.

    We waren zeer verheugd om onlangs positieve resultaten van onze fase 3 klinische studie bekend te maken, waarbij we de veiligheid en werkzaamheid van conventionele PDT met Ameluz evalueerden voor de behandeling van AK's aan de extremiteiten, romp en nek.

    Het onderzoek voldeed aan zijn primaire eindpunt, wat aantoont dat Ameluz superieur was aan placebo met een gemiddelde totale laesieklaring van 86%, vergeleken met 33% voor placebo. Bovendien heeft het onderzoek alle secundaire eindpunten bereikt.

    ... we verwachten in het derde kwartaal van dit jaar een aanvraag in te dienen voor uitbreiding van het label met het Europees Geneesmiddelenbureau, EMA en de Amerikaanse FDA. Indien goedgekeurd, zou Ameluz het enige PDT-medicijn in Europa en de VS zijn voor de behandeling van actinische keratose van alle hevigheid op de ledematen, romp en nek, wat ons concurrentievoordeel ten opzichte van andere PDT-geneesmiddelen op de markt zou vergroten.

    Naast het recente succes van actinische keratose, hebben we ons in de VS gevestigde Phase 3-onderzoek gestart met de evaluatie van Ameluz PDT voor de behandeling van oppervlakkig basaalcelcarcinoom.

    We verwachten in de eerste helft van 2020 de rekrutering van patiënten voor de studie af te ronden en zijn van mening dat Ameluz, indien goedgekeurd, het enige PDT-medicijn in de VS zou zijn dat is geïndiceerd voor de behandeling van oppervlakkig basaalcelcarcinoom, waardoor patiënten en artsen een zeer effectieve behandeling krijgen. en cosmetisch aanvaardbaar alternatief voor chirurgie.

    Tot slot, om onze verwachte groei van Ameluz verder te ondersteunen, hebben we EMA en FDA toestemming gekregen om de batchgroottes voor de productie van Ameluz op te schalen, waardoor de productiecapaciteit vervijfvoudigd zal worden, waardoor een veilige levering van Ameluz wordt gegarandeerd naarmate de vraag in de VS groeit. Het opschalen van het productieproces zal ook een substantiële verbetering van onze brutomarges mogelijk maken.
  11. forum rang 4 Lingus 29 april 2019 22:21
    Vervolg:

    Christoph Dünwald:

    2018 was ook een zeer succesvol jaar voor Biofrontera vanuit een commercieel perspectief. We waren blij met nog een verdubbeling van de verkoopcijfers en waren zelfs in staat om onze oorspronkelijke verkoopprognose vorige herfst te verhogen. Met een totale verkoop van meer dan € 21 miljoen en meer dan 100.000 verkochte eenheden, hebben we nieuwe mijlpalen vastgelegd in de geschiedenis van het bedrijf.

    In Duitsland, de grootste Europese markt voor Ameluz, ontwikkelden de activiteiten zich zeer positief en kon Biofrontera haar marktleiderschap in het segment van PDT-geneesmiddelen uitbreiden tot een recent marktaandeel van ongeveer 66%. De belangrijkste reden hiervoor was de introductie van PDT bij daglicht met Ameluz. De inschatting dat PDT met daglicht in de toekomst nog meer marktaandeel zal veroveren en voorheen gereserveerd was voor zelf aangebrachte actuele crèmes. Wat vooral interessant is, is dat Ameluz nu eindelijk wordt terugbetaald in Duitsland door de openbare ziekteverzekeringsfondsen wanneer het wordt voorgeschreven voor daglicht-PDT.

    Het aantal patiënten dat toegang heeft tot de behandeling met Ameluz is daarom in 2018 toegenomen. We hebben dit gebruikt om onszelf te verplaatsen in de Duitse dermatologiemarkt. We hebben geïnvesteerd in marketing en verkoop en hebben kunnen constateren dat het recept voor Ameluz in Duitsland vorig jaar met ongeveer 50% is gestegen, een veelbelovende trend.

    In Spanje heeft ook de goedkeuring van daglicht PDT geleid tot een uitzonderlijke groei. Na goedkeuring en terugbetaling, die bijna 18 maanden duurden, hebben de Spaanse autoriteiten ons in juli 2018 toestemming gegeven om Ameluz voor basaalcelcarcinoom op de markt te brengen. Ter herinnering, in Duitsland hebben we dit sinds begin 2017 kunnen doen. In Spanje moesten we echter onze verkoopprijs met 27% verlagen vanaf 1 juli 2018. We moeten dit nu compenseren verlies in marge door het verhogen van de volumes.

    Met de goedkeuring van basaalcelcarcinoom hebben we ook de basis gelegd voor het in eigen hand nemen van onze verkoopactiviteiten in Engeland. In Engeland is het gebruikelijker om basaalcelcarcinoom te behandelen dan actinische keratose en patiënten worden door huisartsen verwezen naar dermatologen die in het Engelse gezondheidszorgsysteem voornamelijk in ziekenhuizen zijn gevestigd.

    We konden de kern van het PDT-verkoopteam winnen van onze directe concurrent Galderma voor Biofrontera en namen zeer gedetailleerde en tijdrovende administratieve stappen in 2018 om Ameluz opnieuw op de Engelse markten te positioneren. De radicaal verbeterde terugbetalingssituatie voor Britse ziekenhuizen voor PDT-behandelingen is nu in april 2019 in werking getreden en Biofrontera zou moeten profiteren van de nieuwe marktkansen.

    Laat me nu naar de VS komen, onze sterkste groeimarkt. Net als vorig boekjaar vormen onze activiteiten in de VS het belangrijkste onderdeel van ons commercieel succes. Inmiddels is het Amerikaanse verkoopteam gegroeid tot bijna 40 werknemers. Ons verkoopteam wordt ondersteund door zeven wetenschappelijke consultants, MSL's, onze markttoegang en ons marktteam, en het klantenserviceteam dat onlangs een zeer erkende prijs heeft ontvangen voor zijn werk.

    In de afgelopen twee jaar hebben we meer dan $ 20 miljoen aan Ameluz in de Verenigde Staten verkocht, waarmee we het product op de markt hebben gevestigd. Een belangrijk aandachtspunt van ons werk in 2018 was het verzekeren van de succesvolle en correcte terugbetaling van Ameluz. Omdat het medicijn rechtstreeks door de dermatologen wordt gekocht als een zogenaamd 'by and build' medicijn, blijft het vergoedingsrisico en het extra werk dat gemoeid is met het vergoedingsproces bij de arts. Dit verminderde aanvankelijk hun bereidheid om grotere hoeveelheden Ameluz in te slaan. De individuele vergoedingscodes, de zogenaamde J-code voor Ameluz, werd door Biofrontera in januari 2017 aangevraagd en werd in januari 2018 uitgegeven volgens de normale aanvraagdeadline. Daarmee hebben we een nieuwe hindernis vrijgemaakt voor de genormaliseerde terugbetaling van Ameluz.

    We gaan er daarom van uit dat de grote problemen met de terugbetaling eindelijk zijn opgelost.

    Na twee jaar op de Amerikaanse markten verhoogden we de prijs van Ameluz, in lijn met de inflatie voor de allereerste keer in oktober 2018. De prijsstijging werd algemeen aanvaard door onze klanten, maar leidde tot een stijging van de verkoop in september 2018. We schatten dat Het marktaandeel van Ameluz in het Amerikaanse PDT-geneesmiddelensegment ligt nu rond de 18%, tegen bijvoorbeeld 8% in 2017, en verwacht dit jaar verdere marktpenetratie.

    De Amerikaanse omzetgroei was uitzonderlijk hoog met 136% in 2018. Het is nu belangrijk om nieuwe voor dermatologen te introduceren in fotodynamische therapie zodat ze Ameluz aan hun patiënten kunnen aanbieden. Vorig jaar bestelden ongeveer 800 klanten Ameluz bij ons en de trend stijgt. Veel van onze klanten lopen samen met verschillende andere dermatologen uit een kliniek. De top 30% van onze klanten gaf vorig jaar gemiddeld ongeveer $ 60.000 uit aan Ameluz.

    Het zichtbare succes van onze commerciële strategie heeft ertoe bijgedragen dat Biofrontera de mogelijkheid heeft gekregen om Cutanea Life Sciences in de VS te verwerven. Dit heeft 2 voordelen voor ons. Ten eerste kunnen we met onmiddellijke ingang twee goedgekeurde producten, veiligheid en Xepi en AKTIPAK naast Ameluz verkopen in de ruimte voor dermatologie; en ten tweede, door de verkoopteams te koesteren, kunnen we met de beste medewerkers van beide organisaties verkopen aan een team van ongeveer 45 werknemers, verkopers plus vijf regionale managers. Het doel is om vanaf juli alle drie de producten met een geïntegreerd verkoopteam te promoten bij Amerikaanse dermatologen.
  12. forum rang 4 Lingus 29 april 2019 22:21
    Vervolg (slot):

    Thomas Schaffer

    (Veel financiële informatie sla ik over)

    Daarmee wil ik nu ook de commerciële voorwaarden van de overname van Cutanea samenvatten. We hebben Cutanea Life Sciences gekocht voor de initiële aankoopprijs van $ 1, de aankoopprijs gelijk aan de opstartkosten zal effectief worden betaald aan Maruho 2023. Daarna zullen de winsten uit de verkoop van Cutanea-producten gelijkelijk worden gedeeld tussen Maruho en Biofrontera tot 2030. Maruho zal bieden de genoemde opstartkosten tot $ 7,3 miljoen als opstartfinanciering voor de zakelijke activiteiten van Cutanea, zoals beheerd door Biofrontera.

    Hermann Lübbert:

    Maruho is voornemens hun belang in Biofrontera op te trekken tot iets minder dan 30%. Vanmorgen hebben wij, het management van Biofrontera en zijn raad van commissarissen, ons gezamenlijk oordeel over dit aanbod gepubliceerd. Volgens ons gezamenlijk advies, raden we aan om het tenderaanbod om strategische redenen te accepteren. Op basis van een deskundig oordeel van het auditkantoor, IVC, Independent Valuation & Consulting AG, wordt de aangeboden contante prijs per aandeel echter als te laag beschouwd.

    Verder nog een aantal vragen waarvan maar één de moeite waard is om te vermelden:

    Gary Waanders:

    Sorry. De laatste is de opmerking dat de tenderprijs van Maruho te laag is. Is er dan een wijziging in de prijs die u als gevolg van die beoordeling zou verwachten?

    Hermann Lübbert

    Ik denk - en ik kan alleen maar speculeren. Ik bedoel, dit is iets dat Maruho en Biofrontera niet communiceren, ook om volledige juridische redenen. Dus ik zou denken dat het voor Maruho een belangrijk doel is om 30% te behalen. En of de prijs al dan niet wordt verhoogd, kan afhankelijk zijn van het soort antwoord dat ze van de markt krijgen.

    Eigen commentaar:

    Bijna alleen maar goed nieuws, alleen wat margedruk in Spanje. Niemand die vragen had over de bedenkelijke rol van Plaggemars i.c.m. Balaton. Nou ja, laat dat maar zo.

    Het bod van Maruho van € 6,60 wordt te laag geacht, daar waren wij ook al achter :)

    Vanaf 2019 Q4 break even. Met ca 45 miljoen aandelen (als ik me niet vergis) en nog een paar jaar groei in de 75% - 100% range (eigen inschatting) gaan we lucratieve tijden tegemoet!
386 Posts
Pagina: «« 1 ... 6 7 8 9 10 ... 20 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,69%
Gold spot 2.392,50 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links