Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PB HOLDING AEX:PBH.NL, NL0000336303

  • 2,980 15 apr 2024 11:51
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 2,980 - 3,000
  • 163.919 Gem. (3M) 6,5K

Stern 2019

440 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 22 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. skymansky 12 april 2019 18:13
    Ik denk de laatste, daar is of komt een nieuwe ceo, want de oude is vertrokken door een verschil van inzicht in de te varen koers, hij is nog niet koud weg en...…… bod op stern 1 plus 1 = vul zelf maar in.
    www.iex.nl/Premium/Adviezen/477121/DI...

    Romeo, ik deel je menig dat wij als (kleine) aandeelhouders geen informatie krijgen, wellicht komt er een vijandig bod waar de directie niet om heen kan.

    Wat nu wel gaat gebeuren is volop speculatie over: wat en wie en hoeveel en een hoop onduidelijkheid of je daar nu op zit te wachten als bedrijf?
  2. forum rang 10 voda 12 april 2019 18:50
    quote:

    snelle willem schreef op 12 april 2019 18:47:

    Fake bod
    Denk je?

    Update: Stern ontvangt ongevraagd overnamebod

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Stern Groep
    18,50 1,15 6,63 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) Stern heeft een ongevraagd niet-bindend en voorwaardelijk bod ontvangen voor alle uitstaande aandelen van het bedrijf. Dit bevestigde het autobedrijf vrijdagmiddag kort voor het sluiten van de markt.

    "Het bestuur en de raad van commissarissen hebben het voorstel bestudeerd en besproken en zijn van mening dat de bepalingen en voorwaarden van het voorstel onvoldoende grond bieden om het gesprek aan te gaan", zei het bedrijf.

    Over de details van het bod deed het concern geen uitspraken.

    "Verdere mededelingen zullen worden gedaan indien en wanneer nodig", aldus Stern.

    Reden om met een persbericht te komen, is dat er volgens het bedrijf geruchten in de markt waren.

    Op vragen van ABM Financial News, onder meer over de timing van het bod, wilde een woordvoerder van Stern geen antwoorden geven.

    Het aandeel noteerde vrijdag 6,6 procent hoger op 18,50 euro.

    Update: om meer informatie toe te voegen.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  3. forum rang 6 effegenoeg 12 april 2019 19:23
    quote:

    Cosy schreef op 12 april 2019 18:06:

    Magra Micro of D'ieteren ?

    Wie het ook mogen zijn.
    Las in de tijd dat een jonge telg uit de familie D ieteren weer de leiding terug gaat nemen vanwege de slecht relatie met de vertrekkende ceo .
    Heel wat rekensommen gemaakt door kenners aangaande de intrinsieke waarde van het bedrijf waar verschillende rekenaars op 27€ uitkwamen.
    In dat geval veeg je dus een bod van 22€ van tafel.
    Verwacht daarom dat de koers zich rond de 20€ gaat nestelen.
  4. bambricks 12 april 2019 19:50
    IK heb wel moeite als de hoogte van het bod niet wordt bekend gemaakt.
    De kleinere belegger heeft in mijn ogen ook het recht om te weten waarom het bod is afgewezen. Volgens mij zijn ze dit zelfs verplicht te melden. Er staat alleen bij dat het een niet bindend envoorwaardelijk bod betreft. Ik kan op basis van de stukken bij het AFM niet bepalen of het dan wel gemeld moet worden. Hoewel de AFM meldt dat de kleinere belegger dezelfde info moet hebben als de grotere belegger. Hoe hoog het bod was kan natuurlijk op de rondvraag gesteld worden bij de AVA.
  5. forum rang 6 jonas 12 april 2019 20:43

    Begrijp dat meer over het bod later bekend zal worden gemaakt. Goede zaak geeft wat reuring. Voor lands grootste dealer Van Mossel lijkt me Stern vanwege synergie een aanlokkelijke prooi. Bovendien maken ze dan een mooi slag in de te verwachten consolidatie in de autoretailmarkt. Pon of van D'ieteren zouden er ook achter kunnen zitten of misschien is het wel een private equitypartij.

    Ach who knows! Vanaf zeg E 26 moet Stern maar eens gaan praten! Anders verder afwachten tot die intrinsieke waarde eruit komt. Geduld is een schone zaak.

    Groet, Jonas

  6. [verwijderd] 12 april 2019 21:48
    Met ergens 30 euro intrinsiek na de verkoop van lease en een veel overzichtelijkere opgeschoonde balans zonder al die lease gerelateerde posten vind ik het niet raar dat er een keer een partij het probeert.

    En in te top zitten aardig wat aandelen van Stern in portefeuille dus ze zullen heus wel proberen het beste er uit te halen, alles in overweging nemend.

    Maar dit soort info lekt wel altijd richting partijen die altijd even met investor relations op de koffie komen en de particulier hoort weer niets.

    Misschien dat er toch nog een mogelijkheid bestaat dat ze terug komen met een hoger bod en dat er tot die tijd nadrukkelijk is gevraagd om nog niets verder bekend te maken....., tja, voor het zelfde geld gaan ze dan nu zoveel mogelijk aandelen eerst uit de markt kopen.

    En wat nu als de toppertjes ineens een insider buy rapporteren.... dat kan dan toch eigenlijk ook niet, die weten meer.

    9 mei zullen hier inderdaad wel vragen over gesteld gaan worden, vraag mij af of ze dit dan moeten zeggen of dat ze dan moeten zeggen dat het nadrukkelijk gevraagd is om het niet te zeggen.
    Iets moeten ze toch zeggen op de ava, daar is zo een vergadering toch voor en wie is er uiteindelijk de baas.... de AVA mits meerderheid percentage van aanwezige aandelen voldoet aan minimum in de statuten dacht ik.

    Het zal niet de eerste keer zijn dat je er veel later als aandeelhouders pas achter komt dat er een keer een bod is gedaan en dat dat niet door is gegaan omdat het bestuur dit niet wou en dat het later alleen maar downhill ging en de enige reden om het niet te doen was dat de toppertjes hun plekje niet kwijt wouden want in de nieuwe combinatie was er voor hen geen plek....
  7. forum rang 6 jonas 13 april 2019 00:39

    Belangrijk zal zijn wat de grootaandeelhouders gaan doen. Verdeling per mrt 2019 uit jaarverslag 2018: NPM Capital ca 25%, Merel Investment (is Van der Kwast CEO) ca 12%,Bibliana Beheer ca 10%, Otus Cap ca 9% en Teslin ca 8%.

    Hopelijk gaat Van Beuningen van Teslin het spel nu wat anders spelen dan bij het Accelbod, waarbij te zeer werd overvraagd en na afketsen ook nog een verkeerde nieuwe CEO werd aangesteld.

    Groet, Jonas
  8. [verwijderd] 14 april 2019 05:44
    Normaal geven beursgenoteerde fondsen voor of nabeurs koersgevoelige informatie,
    zodat alle partijen hiervan kennis kunnen nemen.
    Zo komt er een goede bied laat koers tot stand.
    Maar vlak voor sluiten, en bij Wessanen midden op de beurshandeldag lijkt mij zeer ongewenst.
    Mag dit zomaar is hier geen regelgeving en toezicht op?
  9. forum rang 6 jonas 14 april 2019 13:40
    Duivel,

    Beursgevoelige informatie moet onverwijld naar buiten worden gebracht om handel op voorkennis te vermijden en dat geldt dus ook als er iets midden op de dag gebeurd. Vermoedt dat ze direct na intern overleg/besluitvorming de zaak naar buiten hebben gegooid. Op zich beter dan betrokkenen het hele weekend met deze kennis laten rondlopen. Niet ideaal, maar zeer goed verdedigbaar.

    Alleen jammer voor sommige beleggers dat ze even niet achter de PC zaten en hebben kunnen reageren. Overigens nogmaals; over of er opnieuw zal worden gesproken e.d., zal een zaak tussen de grote jongens zijn.

    Normaliter zou een slimme kandidaat overnemer eerst eens langs deze gaan te beginnen met NPM. Belangrijk dan zal dan weer zijn of er dan tegenwicht is van de overige grote jongens, want de kandidaat koper/grootaandeelhouder heeft natuurlijk belang bij een lage overname prijs (gevalletje Wessanen).

    Groet, Jonas (is een Engel
  10. bambricks 14 april 2019 20:38
    Jonas,

    We weten veels te weinig! Het besluit om niet in tegaan op het bod is dat unaniem genomen? De deal die gemaakt is m.b.t. de verkoop van Stern lease en het effect daarvan is nog onvoeldoende duidelijk. Het bod onder voorbehoud en met kwalificaties kan ook een eerste test zijn of men uberhaupt wil verkopen. Daarnaast is het moment best slim gekozen. Op de AVA komen natuurlijk vragen m.b.t. dit bod. Daarna komt volgens mij pas een finaal bod.
440 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 22 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links