Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PostNL Koninklijke AEX:PNL.NL, NL0009739416

  • 1,225 19 apr 2024 17:35
  • -0,016 (-1,29%) Dagrange 1,212 - 1,238
  • 1.717.700 Gem. (3M) 2,2M

POSTNL APRIL 2019

2.058 Posts
Pagina: «« 1 ... 45 46 47 48 49 ... 103 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 gpjf 13 april 2019 02:25
    Bij Lynx niks !

    Voorheen zat bedrijfsonderdeel Food Fulfilment van PostNL in een ruimte bij een Extra@Home-locatie in Amersfoort. Sinds kort staat deze tak op eigen benen, met een eigen locatie in Westzaan.
    Dat laat PostNL weten. De reden dat Food Fulfilment verhuist is omdat dit onderdeel uit zijn voegen groeit. Er was dus behoefte aan een nieuwe ruimte. ‘We zitten in een groeimarkt. Dus de verwachting is dat we uiteindelijk zoveel producten van klanten kunnen verzamelen, dat we de boodschappenmand van een online supermarkt kunnen vullen’, aldus Wytse Valkema, business development manager bij Food Fulfilment.
    Inpakken en leveren
    Food Fulfilment is anderhalf jaar geleden begonnen. Inmiddels verzorgt het bedrijfsonderdeel voor twaalf bedrijven de order- en voorraadbeheer. Daarnaast zorgt het bedrijf ervoor dat de producten ingepakt en geleverd worden. Via Food Fulfilment kunnen FMCG-producten of food start-ups rechtstreeks leveren aan de klant, zonder tussenkomst van een supermarkt of groothandel
  2. forum rang 4 Machiavelli 13 april 2019 12:54
    quote:

    Adek 2001 schreef op 13 april 2019 12:21:

    Weinig hoopgevend artikel in Detelegraaf. We kunnen ze na de greep in de kas voor het dividend weer zeer goedkoop oppakken volgende week.
    Kan je misschien even een linkje publiceren of kort samenvatten wat er in staat?! Anders heeft je post weinig toegevoegde waarde;))
  3. Hansbeleg 13 april 2019 13:09
    Zo kan het dus ook, kom op Herna,

    23 uur Van onze redacteur
    TOEZICHT
    Huizenhandelaren eisen €14 mln van ACM

    Een groep van achttien huizenhandelaren eist €14 mln schadevergoeding van de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Dat bevestigt hun advocaat Martijn van de Hel van het Amsterdamse kantoor Maverick. Volgende week speelt hun zaak in een kort geding voor de rechtbank Den Haag.

    De ACM had in totaal zeventig handelaren beboet wegens verboden prijsafspraken bij ruim 2300 executieveilingen. Daarbij zouden de handelaren de prijzen bij gedwongen woningverkopen kunstmatig laag hebben gehouden. In 2017 draaide het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) de boetes terug wegens onvoldoende bewijs voor een dergelijk massale kartelovertreding.

    Emotionele schade
    Een groep van vijftig handelaren, die worden bijgestaan door Van de Hel en Silvia Vinken van advocatenkantoor VDB, kreeg in december een tegemoetkoming van ieder €35.000 voor emotionele schade en advocaatkosten. Achttien van hen claimen daarbovenop vermogensschade die optelt tot €14 mln. Door het optreden van de mededingingsautoriteit kregen zij bijvoorbeeld te maken met slechtere kredietvoorwaarden. Sommigen moesten in een tegenvallende huizenmarkt ook nog eens hun eigen woning verkopen om financiële tegenslag het hoofd te bieden.

    De groep van achttien rekende op medewerking van de ACM bij de afhandeling van hun vermogensschade. Hun zaken zouden voor 1 juni aanstaande geregeld moeten zijn. De mededingingsautoriteit wacht echter op de afloop van schadezaken die weer drie andere handelaren voeren bij het CBb. Achter de schermen zijn ACM-medewerkers wel bezig om de vorderingen alvast inhoudelijk te beoordelen, stelt een woordvoerder. De ACM onthoudt zich verder van commentaar, omdat de zaak onder de rechter is.

    Bodemprocedure is niet de bedoeling
    Advocaat Van de Hel vindt dat de ACM het zo niet op zijn beloop mag laten. Hij meent dat de organisatie eerdere afspraken niet nakomt en de zaak moedwillig traineert. 'Straks komen we in een bodemprocedure en dat is niet de bedoeling.' Hij veronderstelt dat de ACM van koers is gewijzigd wegens de hoogte van het schadebedrag. 'Daar zijn ze van geschrokken.'
  4. forum rang 6 gpjf 13 april 2019 14:15
    Nou artikel bevat geen nieuws. Het gaat om het feit dat men op de ava de aandeelhouders hiervan moet overtuigen en het een beetje een zwalkend beleid is. Mrt name weer commentaar van de VEB die waarschijnlijk voor dit artikel heeft gezorgd. Dus voor kennisgeving aangenomen.

    Ik kan me overigens voorstellen dat als de ACM er heel lang over doet de financiële perikelen bij Sandd oplopen en het bedrag van 130 miljoen aardig naar beneden wordt bijgesteld hetgeen dan ook weer zicht geeft op doorbetaling van dividend. Enfin de Veb vond ik al een niet alsterke club en dat gevoel is er niet beter op geworden. Beetje herhalen van ouwe koeien etc en dan bovendien met een negatieve zeurderige ondertoon.
  5. [verwijderd] 13 april 2019 14:52
    Greep in de kas voor dividend Post.nl ..
    Eerst een stuk over Jan Nooitgedagt over het stoppen met dividend. Men maakt gehakt van het voornemen...Het is absoluut geen teken van kracht. Na het afspringen van de overname door Bpost heeft PostNL aan aandeelhouders progressief dividend toegezegd....

    Post voert een zwalkend beleid, waarin de doelstellingen en ambities steeds weer bijgesteld moeten worden.. Na het mislukken van de overname door BPOST beloofde Verhagen groei op eigen kracht. Dit standpunt werd binnen een jaar verlaten. Een ander heet hangijzer is het voorgenomen commissariaat bij ING bank!!De topvrouw moet nu 2 bedrijven integreren. Er loopt momenteel ook een onderzoek naar wanbeleid bij SNS Reaal. Daar was Verhagen commissaris toen de bank ten onder ging.....
  6. forum rang 7 rene l 13 april 2019 15:49
    quote:

    Eurowin schreef op 13 april 2019 14:52:

    Post voert een zwalkend beleid...

    Dit zag je ook bij de ambtenarenhut van KPN toen Blok daar de baas was.

    Ibarra gaat nu diagonaal door de tent heen en je ziet de eerste resultaten.
    Een nieuwe wind, en een stijgende koers.

    Mevr. Verhagen hoort inmiddels bij het meubilair, ze is bedrijfsblind, het roer moet om en er moeten slagen gemaakt worden.

    Niks geen overname van Sandd, weggegooid geld, gewoon op eigen kracht de toko weer lean&mean maken en alle overtollige bagger wegsnijden.

    Het is toch werkelijk van den zotte, de business is niet zo moeilijk, en dan nog niet in staat zijn om gewoon geld te verdienen, het is werkelijk van den zotte.

    Ik hoop dat ze zelf de conclusie trekt en snapt dat ze totaal ongeschikt is als CEO.
  7. [verwijderd] 13 april 2019 16:00
    quote:

    prinszicht schreef op 12 april 2019 17:16:

    [...]

    Zou mooi zijn.... dan moet er wel een giga eindveiling inzitten. Iemand had het over posities sluiten. Van de week aangeven dat 2 grote pakketten bijna break-even draaien. Allememachies. Wat een ongelofelijke armzalige rit was dat..... en met een beetje plus gaan ze er voor dividend uit.
    Aphrodite had het over posities sluiten en dat er een storm aan komt.
    Wie gaat er naar de ava toe?
  8. [verwijderd] 13 april 2019 19:51
    quote:

    Patrick D schreef op 13 april 2019 16:00:

    [...]

    Aphrodite had het over posities sluiten en dat er een storm aan komt.
    Wie gaat er naar de ava toe?
    Wat voor zin heeft dat dan om te gaan? Je moet het van de GROTE jongens hebben en die zeggen NOOIT wat... Herna komt met alles weg, dat zeg ik je nu al...
  9. forum rang 4 Toekomstbeeld 14 april 2019 08:10
    Van: ......
    Verzonden: zondag 14 april 2019 08:06
    Aan: herna.verhagen@postnl.nl; pim.berendsen@postnl.nl
    CC: info@veb.net
    Onderwerp: PostNL AVA. Dividend, veto bij wet? Wijzigingen op de Postwet 2009

    Geacht PostNL bestuur,

    Met enige verrassing las ik deze week het VOORSTEL VAN WET Concept 8 april 2019, betreffende wijzigingen op de Postwet 2009, zoals gepubliceerd door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat middels www.internetconsultatie.nl/aanpassing...

    Met name het nieuwe artikel 22c, 2c (zie hieronder) is mijn inziens een oneigenlijke en ongewenste inbreuk door een klant/opdrachtgever op het Vennootschappelijke recht dat het Bestuur in combinatie met de Raad van Commissarissen een voorstel doet, tot al dan niet uitkeren van dividend & in welke vorm & in welke hoeveelheid, en dat ter goedkeur of afkeur voorlegt aan de eigenaren van de Vennootschap, zijnde de aandeelhouders.

    Artikel 22c
    2. Indien een verlener van de universele postdienst niet voldoet aan de regels, bedoeld in artikel 22a of 22b,:
    a. stelt hij de Autoriteit Consument en Markt hiervan onverwijld schriftelijk op de hoogte,
    b. stelt hij binnen vier weken na de melding een herstelplan op waarin wordt beschreven op welke wijze hij het financieel beheer gaat verbeteren en zendt hij dit plan aan de Autoriteit Consument en Markt, en
    c. keert hij geen dividend uit aan zijn aandeelhouders.

    Mijn inziens is het ongewenst dat indien slechts één enkel onderdeel (zijnde de UPD), binnen de totale set van activiteiten uitgevoerd door de Vennootschap, in een verlieslatende situatie terechtkomt, dat dan gelijk het dividend voor de gehele Vennootschap gestopt wordt. Mijn inziens kan en mag een opdrachtgever niet een invloed aanwenden met een dergelijke impact op het financiële beleid van de totale Vennootschap. Dit is bovendien een vorm van discriminatie waarbij 1 enkele stakeholder expliciet benoemd wordt en benadeeld wordt. Het stoppen van loonsverhogingen, het korten op lonen, het niet langer uitkeren van bonussen aan wie dan ook, niet langer donoren aan het pensioenfonds zijn ook allemaal concrete maatregelen welke om de 1 of andere reden niet expliciet benoemd zijn maar wel degelijk eerder in volgorde dienen te komen dan het ad hoc stopzetten van de vergoeding aan de Eigen Vermogen verstrekkers.

    Ik vraag u hierbij formeel om mij per omgaande, maar ook om op de aankomende AVA, uw mening te delen op dit punt van Artikel 22C, 2c. Dit in verband met de einddatum voor de consultatie periode zijnde 14 mei 2019. De aandeelhouder heeft het recht om te weten of het bestuur opkomt voor de rechten van de aandeelhouder.

    Een kopie van deze email wordt geadresseerd aan de VEB.

    Ik dank u alvast voor uw antwoord welke ik gaarne vooraf aan de AVA per email van u ontvang.

    Met vriendelijke groeten, ......
  10. forum rang 6 prinszicht 14 april 2019 09:38
    quote:

    Toekomstbeeld schreef op 14 april 2019 08:10:

    Van: ......
    Verzonden: zondag 14 april 2019 08:06
    Aan: herna.verhagen@postnl.nl; pim.berendsen@postnl.nl
    CC: info@veb.net
    Onderwerp: PostNL AVA. Dividend, veto bij wet? Wijzigingen op de Postwet 2009

    Geacht PostNL bestuur,

    Met enige verrassing las ik deze week het VOORSTEL VAN WET Concept 8 april 2019, betreffende wijzigingen op de Postwet 2009, zoals gepubliceerd door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat middels www.internetconsultatie.nl/aanpassing...

    Met name het nieuwe artikel 22c, 2c (zie hieronder) is mijn inziens een oneigenlijke en ongewenste inbreuk door een klant/opdrachtgever op het Vennootschappelijke recht dat het Bestuur in combinatie met de Raad van Commissarissen een voorstel doet, tot al dan niet uitkeren van dividend & in welke vorm & in welke hoeveelheid, en dat ter goedkeur of afkeur voorlegt aan de eigenaren van de Vennootschap, zijnde de aandeelhouders.

    Artikel 22c
    2. Indien een verlener van de universele postdienst niet voldoet aan de regels, bedoeld in artikel 22a of 22b,:
    a. stelt hij de Autoriteit Consument en Markt hiervan onverwijld schriftelijk op de hoogte,
    b. stelt hij binnen vier weken na de melding een herstelplan op waarin wordt beschreven op welke wijze hij het financieel beheer gaat verbeteren en zendt hij dit plan aan de Autoriteit Consument en Markt, en
    c. keert hij geen dividend uit aan zijn aandeelhouders.

    Mijn inziens is het ongewenst dat indien slechts één enkel onderdeel (zijnde de UPD), binnen de totale set van activiteiten uitgevoerd door de Vennootschap, in een verlieslatende situatie terechtkomt, dat dan gelijk het dividend voor de gehele Vennootschap gestopt wordt. Mijn inziens kan en mag een opdrachtgever niet een invloed aanwenden met een dergelijke impact op het financiële beleid van de totale Vennootschap. Dit is bovendien een vorm van discriminatie waarbij 1 enkele stakeholder expliciet benoemd wordt en benadeeld wordt. Het stoppen van loonsverhogingen, het korten op lonen, het niet langer uitkeren van bonussen aan wie dan ook, niet langer donoren aan het pensioenfonds zijn ook allemaal concrete maatregelen welke om de 1 of andere reden niet expliciet benoemd zijn maar wel degelijk eerder in volgorde dienen te komen dan het ad hoc stopzetten van de vergoeding aan de Eigen Vermogen verstrekkers.

    Ik vraag u hierbij formeel om mij per omgaande, maar ook om op de aankomende AVA, uw mening te delen op dit punt van Artikel 22C, 2c. Dit in verband met de einddatum voor de consultatie periode zijnde 14 mei 2019. De aandeelhouder heeft het recht om te weten of het bestuur opkomt voor de rechten van de aandeelhouder.

    Een kopie van deze email wordt geadresseerd aan de VEB.

    Ik dank u alvast voor uw antwoord welke ik gaarne vooraf aan de AVA per email van u ontvang.

    Met vriendelijke groeten, ......
    Wat een selectieve verontwaardiging. Ten eerste. Volgens je eigen berekeningen met de overname van Sandd en met je interpretatie van AMM 2.0, komen we nooit meer in de problemen. Nooit meer. Want het gaat 100-den miljoenen opleveren en PostNL mag haar “eigen” tarieven berekenen. Dus deze situatie gaat zich niet voordoen. Waarom dan een brief aan de “top”? Bangmakerij?

    Ten 2de. Net als met de makelaars en de ACM, had je beter een brief kunnen sturen voor een al gewonnen zaak. Met een adequaat vervolg op deze rechtszaak hadden we de rol van de ACM kunnen decimeren en voldoende buffer gehad om enig financieel probleem (schuldenratio) tegen te gaan.

    Jij schrijft nu eigenlijk exact wat ik al tijden roep. Met de belabberde politiek gedreven Sandd deal steken we ons diep in de schulden. Dividend wordt zogenaamd om die reden geschrapt. En dan moeten we 12, nee 24, nee 36 maanden aflossen, pensioenen volstorten en komt vervolgens de ACM de boel verstoren.... voor WAT? SANDD. De club van een half miljard. Kosten wel te verstaan.

    Prima initiatief maar om de verkeerde reden.

  11. [verwijderd] 14 april 2019 10:06
    quote:

    Toekomstbeeld schreef op 14 april 2019 08:10:

    Van: ......
    Verzonden: zondag 14 april 2019 08:06
    Aan: herna.verhagen@postnl.nl; pim.berendsen@postnl.nl
    CC: info@veb.net
    Onderwerp: PostNL AVA. Dividend, veto bij wet? Wijzigingen op de Postwet 2009

    Geacht PostNL bestuur,

    Met enige verrassing las ik deze week het VOORSTEL VAN WET Concept 8 april 2019, betreffende wijzigingen op de Postwet 2009, zoals gepubliceerd door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat middels www.internetconsultatie.nl/aanpassing...

    Met name het nieuwe artikel 22c, 2c (zie hieronder) is mijn inziens een oneigenlijke en ongewenste inbreuk door een klant/opdrachtgever op het Vennootschappelijke recht dat het Bestuur in combinatie met de Raad van Commissarissen een voorstel doet, tot al dan niet uitkeren van dividend & in welke vorm & in welke hoeveelheid, en dat ter goedkeur of afkeur voorlegt aan de eigenaren van de Vennootschap, zijnde de aandeelhouders.

    Artikel 22c
    2. Indien een verlener van de universele postdienst niet voldoet aan de regels, bedoeld in artikel 22a of 22b,:
    a. stelt hij de Autoriteit Consument en Markt hiervan onverwijld schriftelijk op de hoogte,
    b. stelt hij binnen vier weken na de melding een herstelplan op waarin wordt beschreven op welke wijze hij het financieel beheer gaat verbeteren en zendt hij dit plan aan de Autoriteit Consument en Markt, en
    c. keert hij geen dividend uit aan zijn aandeelhouders.

    Mijn inziens is het ongewenst dat indien slechts één enkel onderdeel (zijnde de UPD), binnen de totale set van activiteiten uitgevoerd door de Vennootschap, in een verlieslatende situatie terechtkomt, dat dan gelijk het dividend voor de gehele Vennootschap gestopt wordt. Mijn inziens kan en mag een opdrachtgever niet een invloed aanwenden met een dergelijke impact op het financiële beleid van de totale Vennootschap. Dit is bovendien een vorm van discriminatie waarbij 1 enkele stakeholder expliciet benoemd wordt en benadeeld wordt. Het stoppen van loonsverhogingen, het korten op lonen, het niet langer uitkeren van bonussen aan wie dan ook, niet langer donoren aan het pensioenfonds zijn ook allemaal concrete maatregelen welke om de 1 of andere reden niet expliciet benoemd zijn maar wel degelijk eerder in volgorde dienen te komen dan het ad hoc stopzetten van de vergoeding aan de Eigen Vermogen verstrekkers.

    Ik vraag u hierbij formeel om mij per omgaande, maar ook om op de aankomende AVA, uw mening te delen op dit punt van Artikel 22C, 2c. Dit in verband met de einddatum voor de consultatie periode zijnde 14 mei 2019. De aandeelhouder heeft het recht om te weten of het bestuur opkomt voor de rechten van de aandeelhouder.

    Een kopie van deze email wordt geadresseerd aan de VEB.

    Ik dank u alvast voor uw antwoord welke ik gaarne vooraf aan de AVA per email van u ontvang.

    Met vriendelijke groeten, ......
    Top toekomstbeeld. Dit is al tijden mijn reden voor splitsen van UPD en pakketten.

    Ik ga dinsdag naar de AVA en vind dit naast de ‘op eigen kracht belofte’ het punt dat besproken moet worden.
2.058 Posts
Pagina: «« 1 ... 45 46 47 48 49 ... 103 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Het is water naar de zee dragen: prognose PostNL valt vies tegen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links