Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

IMF wijst op kwetsbaarheden financieel stelsel

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. Toddemij 10 april 2019 15:16
    De markt wordt al lang "gestuurd" . Wat te denken van een inflatie van 2,3% en dan een rente van 0%..... Die zou in een gezonde markt dan 3% moeten zijn. En maar opkopen de schulden van landen in de problemen. Tja de lessen economie die wij moesten leren kunnen allemaal de prullenbak in.
  2. taurus86 10 april 2019 17:25
    Het basisprobleem blijft onderbelicht. In heel Europa lopen goed opgeleide mensen rond die noodgedwongen, soms ver onder hun opleidingsniveau een inkomen moeten zien te verdienen.
    De overcapaciteit aan kennis resulteert in een ondercapaciteit in vaardigheid, waardoor het nationaal inkomen niet alleen te langzaam groeit, maar grotendeels groeit door het maken van schulden.
    En nu waarschuwt het IMF, dat groeifinciering via uitbreiding van de schulden, afgebouwd moet worden. Feitelijk vraagt men om de 'sunken costs' van het niet kunnen laten renderen van de enorme onderwijsuitgaven maar te slikken. Laat 'the sunken costs falacy' nu juist de grootste valkuil in de besluitvorming van het bedrijfsleven zijn! En nu vraagt men de overheid hier mee om te gaan. Hoe realistisch is dit?
  3. forum rang 7 handyman6 11 april 2019 06:59
    Het aangaan van schulden is nooit het probleem: geld is immers altijd al een schuld( aan de bank), en de hoeveelheid ook niet: verzin het maar.
    Pas als de schuldeiser wil innen,komen de problemen,dat ondervond Japan in de 80 ger jaren. Dan moet de schuldige zijn bezittingen ten gelde maken,en is deflatie het gevolg,door overaanbod.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links