Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Pharming Group AEX:PHARM.NL, NL0010391025

  • 0,881 25 apr 2024 17:35
  • -0,024 (-2,60%) Dagrange 0,875 - 0,910
  • 4.203.859 Gem. (3M) 6,9M

Sectornieuws - biotech

6.429 Posts
Pagina: «« 1 ... 215 216 217 218 219 ... 322 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 2 april 2019 13:31
    Curetis lanceert Unyvero-systeem voor detectie antimicrobiele resistentie

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Curetis AG
    1,268 0,038 3,09 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) Curetis lanceert half april zijn Unyvero-systeem voor de detectie van antimicrobiële resistentie tijdens een medische conferentie in Amsterdam. Dit meldde de specialist in moleculaire diagnoses dinsdag voorbeurs.

    Het pas ontwikkelde Unyvero AMR Atlas wordt geïntroduceerd tijdens het jaarlijkse European Congress of Clinical Microbiology & Infectious Diseases (ECCMID) van 13 tot en met 16 april. Het systeem is specifiek ontworpen voor het snel testen van een breed scala aan pathogenen en antibioticaresistentiemarkers die worden geassocieerd met levensbedreigende infecties bij gehospitaliseerde patiënten.

    Curetis komt op 11 april nog met jaarcijfers. Het aandeel daalde maandag 0,8 procent op een slot van 1,23 euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  2. forum rang 10 voda 2 april 2019 14:21
    Experts: Galapagos favoriet voor april

    Door Belegger.nl op 1 apr 2019 om 12:30 | Views: 8.712

    De beurzen hebben in de afgelopen maand de opgaande trend voortgezet, zij het erg bescheiden. Per saldo blijven de experts somber gestemd. Dat blijkt uit de enquête van Corné van Zeijl, dit keer onder 72 beursexperts.

    Etc.

    Toppers april_Stemmen
    Galapagos_+10
    ABN Amro_+5
    DSM_+5

    Etc zie link:

    www.belegger.nl/Column/476787/Experts...
  3. forum rang 10 DeZwarteRidder 2 april 2019 14:23
    quote:

    voda schreef op 2 april 2019 14:21:

    Experts: Galapagos favoriet voor april

    Door Belegger.nl op 1 apr 2019 om 12:30 | Views: 8.712

    De beurzen hebben in de afgelopen maand de opgaande trend voortgezet, zij het erg bescheiden. Per saldo blijven de experts somber gestemd. Dat blijkt uit de enquête van Corné van Zeijl, dit keer onder 72 beursexperts.

    Etc.

    Toppers april_Stemmen
    Galapagos_+10
    ABN Amro_+5
    DSM_+5

    Etc zie link:
    Precies een maand TE LAAT.....!!!
  4. forum rang 10 voda 4 april 2019 12:55
    Probiodrug nu ook verhandelbaar op XETRA

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Probiodrug AG
    2,30 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) Probiodrug heeft Oddo Seydler Bank ingehuurd als verschaffer van liquiditeit, nu het aandeel ook verhandelbaar is aan het elektronische handelsplatform XETRA van Deutsche Börse in Frankfurt. Dat maakte het biotechbedrijf uit Halle donderdag bekend.

    Het aandeel was al verhandelbaar op de open markt van Frankfurt en in Amsterdam.

    "Euronext Amsterdam is ons primaire marktplaats", bevestigde CEO Ulrich Dauer. "Door de handel van onze aandelen uit te breiden naar Frankfurt en XETRA, kunnen aandeelhouders ook op andere platforms handelen."

    De liquidity provider zorgt ervoor dat er continu wordt gehandeld in het aandeel, door bied- en laatprijzen af te geven.

    Probiodrug ontwikkelt potentiële medicijnen tegen de ziekte van Alzheimer.

    Het aandeel sloot woensdag ruim 14 procent hoger in Amsterdam met volumes die ruim 15 keer hoger lagen dan normaal.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  5. forum rang 10 DeZwarteRidder 8 april 2019 11:41
    fd.nl

    'Dat we stoppen met artsenbezoekers is zonde'

    Directeur Daan Gijbels van GSK Nederland: 'De negatieve houding in de maatschappij ten opzichte van de farmaceutische industrie speelt ons parten'
    ----------------------------------
    Farmacie

    Farmaconcern stopt met artsenbezoeken wegens weerstand

    Negatieve houding tegenover producenten van geneesmiddelen maakt het bezoeken van huisartsen niet langer efficiënt.
  6. forum rang 10 voda 8 april 2019 13:33
    Farmaconcern stopt met artsenbezoeken wegens weerstand

    De Britse geneesmiddelenfabrikant GSK stopt in Nederland met het bezoeken van huisartsen. Het concern merkte dat huisartsen steeds minder open staan voor informatie vanuit een producent van geneesmiddelen.

    Foto: iStockphoto

    Algemeen directeur Daan Gijbels van GSK Nederland noemt de beslissing om te stoppen met artsenbezoekers 'pijnlijk'. Hij vreest dat nieuwe producten van farmaceutische bedrijven moeilijker hun weg zullen vinden naar patiënten.
    Het is voor zover bekend voor het eerst dat een farmabedrijf stopt met artsenbezoeken omdat die op te veel weerstand stuiten. Het besluit heeft geleid tot het vertrek van dertig artsenbezoekers bij GSK.

    'In de hele maatschappij is een negatieve houding merkbaar ten opzichte van de farmaceutische industrie. Daardoor waren de artsenbezoekers niet meer effectief', zegt Gijbels. De vertegenwoordigers van GSK bezochten elk gemiddeld nog maar zeven of acht huisartsen per week.

    Lees ook
    'Dat we stoppen met artsenbezoekers is zonde'

    Oneigenlijke beloningen
    Het werk van artsenbezoekers stond lange tijd in een kwaad daglicht. Dat kwam mede doordat artsen, soms via omwegen, werden beloond voor het voorschrijven van bepaalde middelen. Volgens farmabedrijven behoren oneigenlijke marketingpraktijken tot het verleden, mede door verscherpte regelgeving.
    In een reactie zegt het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) blij te zijn met de beslissing van GSK. Het NHG adviseert huisartsen al langer geen artsenbezoekers te ontvangen. Aan dat advies geven veel huisartsen gehoor. Het advies is ingegeven door de angst dat de artsenbezoekers als vertegenwoordigers van farmabedrijven veelal selectieve informatie geven.

    Advies
    Het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) adviseert huisartsen al veel langer geen artsenbezoekers te ontvangen.

    Diabetes
    Gijbels van GSK stelt juist dat de voorlichting over nieuwe medicatie tekort schiet. De gebrekkige informatievoorziening verklaart volgens GSK Nederland voor een belangrijk deel de moeizame acceptatie van nieuwe inhalatiemedicijnen die het bedrijf enkele jaren geleden introduceerde. In Nederland worden deze middelen tegen COPD en astma veel minder voorgeschreven dan in buurlanden. De middelen zijn volgens GSK niet duurder dan oudere 'puffers'.

    Het Longfonds stelt dat er veel mis gaat bij de medicatie voor longpatiënten. Dat komt mede doordat 'niet voor iedereen de bewezen beste puffer wordt ingezet', zegt directeur Michael Rutgers.

    Farmabedrijven die geneesmiddelen tegen chronische ziektes verkopen, klagen vaker dat nieuwe medicijnen in Nederland moeilijk bij patiënten terecht komen. Het Deens farmabedrijf Novo Nordisk stelde vorig jaar bijvoorbeeld dat zijn nieuwe insulines in Nederland slechts mondjesmaat worden voorgeschreven aan patiënten met diabetes, hoewel die middelen nauwelijks duurder zijn dan oudere middelen. Novo Nordisk kreeg toen bijval van de Diabetesvereniging Nederland.
    ‘De voorlichting over nieuwe medicatie schiet tekort’• Daan Gijbels, algemeen directeur van GSK Nederland

    Via ziekenhuizen
    Het aantal artsenbezoekers is de afgelopen tien jaar al sterk afgenomen, doordat veel grote fabrikanten van geneesmiddelen zich niet meer richten op geneesmiddelen die door huisartsen worden voorgeschreven. Veel farmabedrijven hebben zich toegelegd op exclusievere medicijnen, die via de ziekenhuizen worden verkocht. Zo heeft het farmabedrijf Janssen van Johnson & Johnson geen vertegenwoordigers meer in dienst die bij individuele huisartsen langs gaan.

    Voor de promotie van geneesmiddelen tegen chronische ziektes als astma, COPD, diabetes en hart- en vaatziektes, werken farmaceutische bedrijven meestal nog met artsenbezoekers. Onder meer MSD, AstraZeneca en Novo Nordisk hebben vertegenwoordigers die bij individuele huisartsen langs gaan.

    Thieu Vaessen

    fd.nl/ondernemen/1295476/farmaconcern...
  7. rende-ment 9 april 2019 09:16
    door BioConnection | 8 april, 2019 | Nieuws

    Oss, Nederland, 8 april 2019.

    BioConnection zal € 12 miljoen investeren in een tweede, commerciële productielijn om gelijke tred te houden met de groeiende vraag van klanten en om de toekomstige groei van het bedrijf te verzekeren.

    BioConnection, Contract Manufacturing Organisation (CMO), kondigt met trots aan dat het een aanzienlijke investering van € 12 miljoen in een nieuwe productielijn voor injectieflacons in haar faciliteit in Oss zal doen. Vanwege de groeiende vraag van de huidige klanten, maar ook vanwege de groeiende marktbehoeften, zal BioConnection investeren in een volledig geautomatiseerde vul- en afwerkingslijn gekoppeld aan een volledig geautomatiseerde vriesdroger. Deze combinatie zorgt voor een aanzienlijke toename van de batchgrootte en van de totale jaarlijkse productiecapaciteit. BioConnection wordt momenteel geïnspecteerd en goedgekeurd door EMA en US-FDA. De nieuwe productielijn zal ook worden gebouwd en gevalideerd volgens de EMA- en FDA-richtlijnen en zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2021 volledig operationeel zijn, inclusief GMP-certificering. In de tussentijd zal het bedrijf blijven groeien op basis van de bestaande afvullijn voor flacons, spuiten en vriesdrogen. BioConnection heeft onlangs ook (13 maart 2019) de opening aangekondigd van nieuwe flexibele GMP-gebieden voor handmatige vulling, verhuur van cleanrooms en ondersteuning van ATMP's om een ??nog meer flexibele benadering voor hun klanten mogelijk te maken.

    Dr. Alexander Willemse, CEO van BioConnection: "Hoewel BioConnection al 13 jaar jong is, waren de afgelopen 3 jaar spannend toen we onze huidige productiefaciliteit van Merck / MSD in 2016 overnamen. Gebaseerd op het succes van onze klanten en de groeiende marktvraag zullen we nu een grote stap vooruit zetten door deze nieuwe productielijn toe te voegen. Ik ben ervan overtuigd dat we het bedrijf verder dynamisch zullen laten groeien met behoud van onze unieke aanpak. Het enthousiasme en de geest van ons team gekoppeld aan de ervaring van onze bedrijfsontwikkeling, projectmanagement, operationele, technische en kwalitatieve mensen die we aan boord hebben, zal het een blijvend succes maken. Ik nodig alle geïnteresseerde bedrijven uit om contact op te nemen met Sjaak Stevense om de mogelijkheden en vroege overdrachten aan onze nieuwe productielijn op commerciële schaal te bespreken.“
  8. forum rang 10 DeZwarteRidder 9 april 2019 10:20
    quote:

    redement schreef op 9 april 2019 09:16:

    door BioConnection | 8 april, 2019 | Nieuws

    Oss, Nederland, 8 april 2019.

    BioConnection zal € 12 miljoen investeren in een tweede, commerciële productielijn om gelijke tred te houden met de groeiende vraag van klanten en om de toekomstige groei van het bedrijf te verzekeren.

    BioConnection, Contract Manufacturing Organisation (CMO), kondigt met trots aan dat het een aanzienlijke investering van € 12 miljoen in een nieuwe productielijn voor injectieflacons in haar faciliteit in Oss zal doen. Vanwege de groeiende vraag van de huidige klanten, maar ook vanwege de groeiende marktbehoeften, zal BioConnection investeren in een volledig geautomatiseerde vul- en afwerkingslijn gekoppeld aan een volledig geautomatiseerde vriesdroger. Deze combinatie zorgt voor een aanzienlijke toename van de batchgrootte en van de totale jaarlijkse productiecapaciteit. BioConnection wordt momenteel geïnspecteerd en goedgekeurd door EMA en US-FDA. De nieuwe productielijn zal ook worden gebouwd en gevalideerd volgens de EMA- en FDA-richtlijnen en zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2021 volledig operationeel zijn, inclusief GMP-certificering. In de tussentijd zal het bedrijf blijven groeien op basis van de bestaande afvullijn voor flacons, spuiten en vriesdrogen. BioConnection heeft onlangs ook (13 maart 2019) de opening aangekondigd van nieuwe flexibele GMP-gebieden voor handmatige vulling, verhuur van cleanrooms en ondersteuning van ATMP's om een ??nog meer flexibele benadering voor hun klanten mogelijk te maken.

    Dr. Alexander Willemse, CEO van BioConnection: "Hoewel BioConnection al 13 jaar jong is, waren de afgelopen 3 jaar spannend toen we onze huidige productiefaciliteit van Merck / MSD in 2016 overnamen. Gebaseerd op het succes van onze klanten en de groeiende marktvraag zullen we nu een grote stap vooruit zetten door deze nieuwe productielijn toe te voegen. Ik ben ervan overtuigd dat we het bedrijf verder dynamisch zullen laten groeien met behoud van onze unieke aanpak. Het enthousiasme en de geest van ons team gekoppeld aan de ervaring van onze bedrijfsontwikkeling, projectmanagement, operationele, technische en kwalitatieve mensen die we aan boord hebben, zal het een blijvend succes maken. Ik nodig alle geïnteresseerde bedrijven uit om contact op te nemen met Sjaak Stevense om de mogelijkheden en vroege overdrachten aan onze nieuwe productielijn op commerciële schaal te bespreken.“
    BioConnection kan beter een beursnotering aanvragen, dan geld vragen van Pharming.
  9. forum rang 10 voda 10 april 2019 13:20
    Aviva verkleint belang in Probiodrug verder

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Probiodrug AG
    3,28 0,88 36,67 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) Aviva heeft een flink kleiner belang in Probiodrug gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 4 april 2019.

    Aviva meldde een kapitaalbelang van 1,84 procent met een dito stemrecht.

    Op 3 april meldde Aviva nog een kapitaalbelang van 3,24 procent met een zelfde stemrecht.

    Op 9 april haalde Probiodrug met een private plaatsing van 4,1 miljoen aandelen circa 8,2 miljoen euro op. Een consortium van strategische investeerders kocht het merendeel van deze aandelen en investeerde zo 6,2 miljoen euro.

    Wet op het financieel toezicht

    De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  10. forum rang 10 DeZwarteRidder 10 april 2019 13:35
    Matthew Rocco and Hannah Kuchler in New York and Naomi Rovnick in London an hour ago

    Indivior lost almost three-quarters of its market value on Wednesday after the US Department of Justice charged the London-listed drugmaker with using a fraudulent marketing scheme to boost prescriptions of its flagship opioid addiction treatments.

    Indivior, which has vowed to contest the charges, was indicted by a federal grand jury in Virginia on a range of charges related to the alleged scheme, including conspiracy to commit wire fraud, mail fraud and healthcare fraud.

    Shares in Indivior, which was spun off from Dettol-to-Nurofen health and hygiene conglomerate Reckitt Benckiser in 2014, four years after the alleged fraud began, fell almost 78 per cent to 28.55p.

    Reckitt’s shares fell 7 per cent to £59.76 in morning trade. Reckitt said in a statement: “We currently have no additional or new information in respect of this matter, apart from what has been publicly issued by the Department of Justice and Indivior.”

    The DoJ demanded at least $3bn in fines against Indivior. Analysts warned the penalty could put the company out of business. Indivior had net cash of $681m at the end of last year and had an equity value of £348m after its stock plunged on Wednesday.

    According to the indictment, Indivior obtained billions of dollars in revenue by marketing its Suboxone Film drug as a safer and less abusable option than other opioid addiction treatments, deceiving healthcare providers and benefit programmes.

    Indivior is also accused of seeking to increase profits through a “Here to Help” programme by connecting addicted patients to doctors it knew were “prescribing opioids at high rates and in a clinically unwarranted manner”.

    Indivior said in a statement that the allegations in the indictment were “wrong” and that they were based “almost exclusively on years-old events from before Indivior became an independent company in 2014”.

    Reckitt made a provision worth $400m at the end of 2018 to cover any legal liabilities related to Invidior. In its 2018 annual report, Reckitt said it “remains committed to ensuring these issues are concluded or resolved satisfactorily” but that the result could not be predicted with any certainty. “The final cost for the group may be substantially higher than this provision,” it said.

    Indivior said on Tuesday evening that it had made “numerous attempts to reach a settlement” with the DoJ over several years, and that it had also “turned over millions of pages of documents and spent extensive time explaining the company’s operations to the department”.

    Howard Pien, Indivior’s chairman, said that his board of directors had “investigated the department’s allegations for several years, and the board believes they are flat wrong”.

    Analysts at Stifel said in a note that Indivior’s failure to settle the case meant that “if found guilty, Indivior could not continue to function as a going concern”. Indivior declined to comment on this assertion.

    The indictment comes as many opioid makers including Purdue Pharma, Johnson & Johnson and Teva Pharmaceuticals are being pursued in court by state attorneys-general across the US. There are more than 1,600 lawsuits, many of which have been consolidated into a multi-district litigation case due to go to trial in October.

    Many of those cases allege fraud and claim that deceptive marketing of opioids fuelled the public health crisis that takes the lives of 130 Americans a day.
    Recommended
    Science books
    American Overdose by Chris McGreal — prescription for carnage

    Jesse Panuccio, deputy principal associate attorney-general at the DoJ said manufacturers, distributors, pharmacies and doctors should all be on notice to follow the law and act responsibly

    “The Department of Justice intends to hold accountable those who are in position to know the harm opioid abuse inflicts, but instead choose to profit illegally from the pain of others,” said Mr Panuccio.

    Indivior shares have dropped 73 per cent in the past 12 months, as it has faced more generic competition to Suboxone Film. The US Food and Drug Administration approved two generic versions — from Mylan and Dr. Reddy’s Laboratories — in June 2018.

    The DoJ alleges that Indivior attempted to slow the progress of a generic to market by announcing a “discontinuance” of its Suboxone tablet based on concerns about its potential impact on children, when the executives knew the reason was to push back the FDA’s approval. Indivior then created Suboxone Film in 2007, just as the patent on the tablet form was about to expire, claiming it was safer and less easy to abuse, claims the DoJ says are false.

    Melinda Plaisier, FDA associate commissioner for regulatory affairs, said the investigation “revealed that Indivior tried to mislead FDA and game the system by attempting to bar competition for Suboxone from the market”.

    Additional reporting by Leila Abboud in London
    FT Digital Health Summit 2019
  11. forum rang 10 voda 10 april 2019 13:56
    Farmaceut Indivior ziet beurswaarde verdampen na aanklacht fraude

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Indivior PLC
    £ 0,24971 -0,8098 -76,43 % London Stock Exchange

    (ABM FN-Dow Jones) Het Britse Indivior staat woensdag zwaar onder druk nu Amerikaanse aanklagers de Britse farmaceut beschuldigen van frauduleuze praktijken om de verkoop van zijn afkickmiddel Suboxone op te krikken.

    Het aandeel daalde liefst 78 procent.

    Openbaar aanklagers in de Amerikaanse staat Virginia beschuldigen het bedrijf van het opzetten van een telefonisch en onlineprogramma waarbij klanten in contact kwamen met dokters waarvan Indivior wist dat ze Suboxone of andere opiaten op een onverantwoorde manier voorschreven. De VS gaat gebukt onder een opiaten-epidemie.

    Amerikaanse justitie eist nu 3 miljard dollar van Indivior en de controle over het bedrijf, dat zich in 2014 afsplitste van Reckitt Benckiser.

    Indivior ontkent de beschuldigingen en vindt de actie van justitie stemmingmakerij die wordt gevoed door de strijd die de VS momenteel voeren tegen het hoge medicijngebruik in het land.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  12. forum rang 10 voda 10 april 2019 17:05
    Professor kraakt code van antirimpelcrème ‘die écht werkt’

    Een Japanse stamcelbioloog heeft mogelijk de code gekraakt van huidveroudering. Dat leidt mogelijk tot de ontwikkeling van een goed werkende antirimpelcrème.

    Wetenschapsredactie 10-04-19, 09:59 Laatste update: 14:54

    Ondanks een miljardenindustrie die het stellig belooft, bestaat er nog altijd geen enkel middeltje dat ons helemaal vrijwaart van rimpels en andere huidveroudering. Toch heeft de Japanse stamcelbioloog Emi Nishimura nu twee stoffen ontdekt die rimpeltjes voorgoed naar het achterplan kunnen verdrijven. Haar bevindingen zijn gepubliceerd in het vakblad ‘Nature’.

    Alles draait om de stof collageen 17, die stamcellen in de huid stevig vastbindt aan het basaal membraan - het dunne stukje weefsel dat de onderste huidlagen met de opperhuid verbindt. In een jonge huid worden de cellen in de opperhuid voortdurend vernieuwd vanuit die reserve aan stamcellen. Die vermenigvuldigen zich ook in de onderste huidlagen, zodat er altijd voldoende zijn. Maar door veroudering - deels uitgelokt door uv-stralen - maken de stamcellen alsmaar minder collageen 17 aan. De huid gaat dan ‘afschilferen’: de gezonde stamcellen jagen de beschadigde huid ‘weg’. Op termijn blijven er in de diepste huidlagen nauwelijks nog stamcellen over, terwijl die wel nodig zijn om de huid jong en stevig te houden.

    Crèmes of tabletten
    ,,Die competitie tussen stamcellen leidt tot huidveroudering”, aldus Nishimura. In tests zag zij dat apocynine, een molecuul van plantaardige afkomst, en de molecuul Y27632 het gehalte aan collageen opnieuw opkrikken als je het op de huid smeert. Ook wonden herstellen beter. ,,Dit kan de basis zijn voor crèmes of tabletten die de huidveroudering tegengaan. We werken nu samen met farmaceutische bedrijven en de cosmetica-industrie om dat te testen.”

    Want het goedje is - helaas - nog niet op mensen getest.

    www.ad.nl/wetenschap/professor-kraakt...
  13. forum rang 10 voda 11 april 2019 06:52
    Nieuwe warrantplannen Galapagos

    Gepubliceerd op 10 apr 2019 om 22:13 | Views: 2.921

    MECHELEN (AFN) - Biotechnologiebedrijf Galapagos heeft nieuwe warrantplannen gecreëerd. Het gaat om ruim 2 miljoen warrants ten gunste van de werknemers, bestuurders en een consulent van de vennootschap en zijn dochtervennootschappen. Het aanbod van warrants aan de bestuurders gebeurt onder voorbehoud van goedkeuring door aandeelhouders op de vergadering van 30 april.

    De warrants hebben een uitoefentermijn van 8 jaar vanaf de datum van het aanbod en een uitoefenprijs van 95,11 euro. De warrants zijn niet overdraagbaar en kunnen in principe niet worden uitgeoefend voor 1 januari 2023. Elke warrant geeft het recht om bij uitoefening in te schrijven op een nieuw Galapagos aandeel.

    Het huidige maatschappelijk kapitaal van Galapagos is ruim 295,4 miljoen euro en het totaal aantal stemrechtverlenende effecten bijna 55.000.
  14. forum rang 10 voda 11 april 2019 12:18
    Groter verlies Curetis ondanks hogere omzet

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Curetis AG
    1,15 -0,054 -4,49 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) Curetis heeft in 2018 de omzet zien stijgen, maar het nettoverlies zien oplopen. Dit maakte de specialist in moleculaire diagnoses donderdag voorbeurs bekend.

    De omzet steeg op jaarbasis van 1,2 miljoen tot 1,4 miljoen euro. De kosten namen echter ook toe, van 20,1 miljoen tot 25,1 miljoen euro, mede door de introductie van Unyvero LRT in Amerika en door hogere kosten voor onderzoek en ontwikkeling.

    In Europa heeft Curetis al een distributiedeal gesloten met A. Menarini Diagnostics voor de verkoop van het systeem en in China denkt Curetis in 2020 goedkeuring te krijgen voor de verkoop van Unyvero.

    Onder de streep restte een operationeel verlies van 22,9 miljoen euro. Een jaar eerder was dit nog 18,6 miljoen euro. Netto liep het verlies op van 19,3 miljoen naar 24,0 miljoen euro.

    Eind december had Curetis 10,3 miljoen euro in de kas, tegen 16,3 miljoen euro een jaar eerder. De zogeheten cash burn kwam uit op 22 miljoen euro tegen 15,7 miljoen euro in 2017.

    In april vorig jaar haalde Curetis nog 4,1 miljoen euro op via een private plaatsing van aandelen en werd er voor 10 miljoen dollar een kredietfaciliteit gesloten in New York. In oktober stelde het bedrijf een financieringsfaciliteit van maximaal 20 miljoen euro veilig.

    Begin november werd er nog eens 8,9 miljoen euro opgehaald met de uitgifte van 4,45 miljoen nieuwe aandelen. Dat was flink minder dan de 7,4 miljoen aandelen die Curetis had willen uitgeven. In totaal haalde Curetis afgelopen jaar 19,5 miljoen euro op.

    Outlook

    Curetis verwacht dit jaar meer Unyvero A50 Analyzers te installeren van 167 ultimo 2018 tot meer dan 200 tegen het einde van 2019. De omzet kan daarbij meer dan verdubbelen tot meer dan 3 miljoen euro dit jaar.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  15. forum rang 10 voda 15 april 2019 13:08
    Probiodrug rondt private plaatsing aandelen af

    (ABM FN-Dow Jones) Probiodrug heeft een private plaatsing van bijna 4,1 miljoen aandelen afgerond. Dit meldde het Duitse biotechbedrijf met een beursnotering in Amsterdam maandag voorbeurs.

    Het concern haalde met de plaatsing circa 8,2 miljoen euro op. Een consortium van strategische investeerders onder leiding van Claus Christiansen, de oprichter en voorzitter van de raad van bestuur van het Deense Nordic Bioscience, investeerde 6,2 miljoen euro.

    De opbrengst zal Probiodrug gebruiken ter voorbereiding en de gedeeltelijke uitvoering van een Europese Fase 2b studie om de werkzaamheid en veiligheid van zijn belangrijkste middel PQ912 te testen.

    In totaal plaatste het concern, dat werkt aan een behandeling tegen de ziekte van Alzheimer, 4.093.367 aandelen.

    Het aandeel Probiodrug sloot vrijdag op 5,54 euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  16. forum rang 10 voda 15 april 2019 13:09
    Uitgelicht: kleine biotechs in trek op Damrak

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Curetis AG
    1,518 0,118 8,43 % Euronext Amsterdam
    Kiadis Pharma NV
    9,86 0,02 0,20 % Euronext Amsterdam
    Pharming Group
    0,846 0,001 0,12 % Euronext Amsterdam
    Probiodrug AG
    5,44 -0,10 -1,81 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) De kleinere biotechfondsen waren deze week over het algemeen zeer in trek bij beleggers. Probiodrug, Kiadis Pharma en Curetis zagen de beurswaarde toenemen. Pharming viel uit de toon.

    De meest opvallende koersbeweging was voor Probiodrug, dat op weekbasis liefst 143,5 procent steeg.

    Het Duitse biotechbedrijf maakte deze week bekend dat het met een private plaatsing van zo'n 4,1 miljoen aandelen, meer dan 8 miljoen euro heeft opgehaald. Een consortium van strategische investeerders kocht het merendeel van deze aandelen en investeerde zo 6,2 miljoen euro.

    De opbrengst zal Probiodrug gebruiken ter voorbereiding en de gedeeltelijke uitvoering van een Europese Fase 2b studie om de werkzaamheid en veiligheid van zijn potentiële Alzheimer behandeling PQ912 te testen.

    Het verse kapitaal komt bovenop de 15 miljoen dollar die het concern onlangs kreeg van de National Institutes of Health (NIH).

    Vers kapitaal komt op goed moment

    Deze financiering is ook hard nodig, want uit de jaarcijfers over 2018 bleek onlangs dat Probiodrug eind december nog maar 3,8 miljoen euro in kas had. Daarmee had het bedrijf zichzelf kunnen bedruipen tot en met het derde kwartaal van 2019, maar de kaspositie lijkt met de recente nieuwe financiering weer een stuk gezonder.

    De beurswaarde is dat ook, hoewel Probiodrug op een slot van 5,54 euro vrijdag, nog altijd ruim onder de 15,25 euro noteert waarop het in 2014 zijn beursdebuut maakte.

    Curetis ook naarstig op zoek naar vers kapitaal

    Daar waar Probiodrug op financieel vlak afgelopen week goede zaken deed, geldt dat vooralsnog niet voor Curetis.

    De Duitse specialist in moleculaire diagnoses maakte bekend dat hoewel de omzet afgelopen jaar steeg, men ook dieper in de rode cijfers dook. Bovendien komt de bodem van de kas in zicht.

    De omzet steeg op jaarbasis van 1,2 miljoen tot 1,4 miljoen euro. De kosten namen echter ook toe, van 20,1 miljoen tot 25,1 miljoen euro, mede door de introductie van Unyvero LRT in Amerika en door hogere kosten voor onderzoek en ontwikkeling.

    In Europa heeft Curetis al een distributiedeal gesloten met A. Menarini Diagnostics voor de verkoop van het systeem en in China denkt Curetis in 2020 goedkeuring te krijgen voor de verkoop van Unyvero.

    Onder de streep restte een operationeel verlies van 22,9 miljoen euro. Een jaar eerder was dit nog 18,6 miljoen euro. Netto liep het verlies op van 19,3 miljoen naar 24,0 miljoen euro.

    Bodem kas in zicht

    Eind december had Curetis 10,3 miljoen euro in de kas, tegen 16,3 miljoen euro een jaar eerder. De zogeheten cash burn kwam uit op 22 miljoen euro tegen 15,7 miljoen euro in 2017.

    "Op 31 december 2018 waren er niet voldoende kasreserves om de kosten tenminste 12 maanden te dekken na de goedkeuring van het jaarverslag", aldus Curetis.

    "Dit leidt tot aanzienlijke onzekerheid", erkent het bedrijf.

    Curetis heeft er evenwel vertrouwen in dat de kaspositie kan worden verbeterd met een aantal initiatieven. Via partnerdeals, kostenbesparingen en steun vanuit een financieringsfaciliteit van de Europese Investeringsbank (EIB) plus toegang tot converteerbare leningen, verwacht het bedrijf zijn activiteiten te kunnen blijven financieren.

    Kijkend naar 2019 rekent Curetis bovendien op een verdubbeling van de omzet tot meer dan 3 miljoen euro en verwacht het dat de installaties van zijn Unyvero A50 Analyzers stijgen van 167 afgelopen jaar naar meer dan 200 in 2019.

    Het aandeel Curetis steeg deze week 17,3 procent.

    Ook Kiadis in de lift

    Rond Kiadis Pharma was er deze week geen groot nieuws, maar het aandeel zat net als Probiodrug en Curetis wel in de lift en steeg op weekbasis 7,2 procent. Het bedrijf focust zich momenteel vooral op de toekomstige commercialisering van zijn producten, en wil duidelijk geen overnameprooi worden.

    Eind maart stemden de aandeelhouders bij de jaarvergadering daarom in met een beschermingsconstructie en gaven ze ook akkoord voor de bevoegdheid van het bestuur om extra aandelen uit te geven. Dit biedt Kiadis de mogelijkheid om meer kapitaal op te halen voor een eventuele beursgang in de Verenigde Staten.

    De jaarcijfers over 2018 van Kiadis houden beleggers overigens nog wel te goed.

    Pharming onder druk na tik op de vingers concurrent

    Pharming was onder de kleinere biotechs een duidelijke dissonant deze week. Het aandeel verloor ten opzichte van afgelopen vrijdag 3,5 procent.

    Het biotechbedrijf uit Leiden is door concurrent Shire voor de Codecommissie gedaagd, omdat het zijn onderzoeksresultaten soms mooier voor zou stellen dan ze zijn, schreef het Financieele Dagblad naar aanleiding van een openbare zitting van de stichting Code Geneesmiddelenreclame donderdag.

    Hiermee zou Pharming mogelijk het verbod op publieksreclame schenden.

    Shire is met afstand marktleider op het gebied van geneesmiddelen tegen angio-oedeem, de opzwelling van weefsels en dan vooral in de keel en het gezicht. Pharming heeft zijn vlaggenschip medicijn Ruconest als behandeling tegen de aandoening en hoopt het middel in de toekomst ook te kunnen vermarkten als medicijn om deze aanvallen te voorkomen. Daarvoor wacht het nog op goedkeuring van de Amerikaanse FDA.

    Shire heeft sinds vorig jaar al een profylactisch middel, dus ter voorkoming van een aanval van angio-oedeem, op de markt. Het Amerikaanse concern beweert dat Pharming de afgelopen maanden in drie persberichten een te rooskleurig beeld schetste van zijn onderzoeksresultaten.

    Pharming erkent dat enkele al te aanprijzende formuleringen door de controle zijn 'geglipt'. Maar verder liet CEO Sijmen de Vries van Pharming aan ABM Financial News weten dat hij de aanklacht toch echt "grote onzin" vindt. De topman wees op een studie uit Berlijn waarin Ruconest van Pharming veel beter uit de bus kwam dan Firazyr van Shire. Mogelijk zorgde dit voor wrevel bij Shire, denkt hij.

    Vorige jaar stonden de geneesmiddelenfabrikanten overigens ook al tegenover elkaar. De commissie concludeerde toen dat Pharming de Geneesmiddelenwet inderdaad had overtreden.

    De uitspraak volgt over vier weken.

    Opboksen tegen grote farmaceuten

    Bij de jaarcijfers over 2018 vertelde CEO De Vries al tegen ABM Financial News dat het soms lastig opboksen is tegen grote farmaceuten. Toch verwacht Pharming dat ook toekomstige profylactische middelen het middel Ruconest niet overbodig maken, omdat er altijd kans blijft op doorbraakaanvallen.

    "Omdat ons middel het ontbrekende enzym levert en heel snel werkt, is er eigenlijk geen betere behandeling denkbaar bij een acute aanval", legde De Vries destijds uit.

    Op 16 mei aanstaande komt het Leidse biotechbedrijf met de cijfers over het eerste kwartaal.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  17. forum rang 10 voda 16 april 2019 14:44
    Johnson & Johnson overtreft verwachtingen

    (ABM FN-Dow Jones) Johnson & Johnson heeft het over het eerste kwartaal van dit jaar beter gedaan dan verwacht, stelde zijn winstoutlook voor het lopende boekjaar bij en handhaafde zijn outlook voor de omzetontwikkeling voor 2019. Dit bleek dinsdagmiddag uit de resultaten van de Amerikaanse levensmiddelen- en farmaceutische reus.

    Over het eerste kwartaal behaalde Johnson & Johnson een omzet van 20.021 miljoen dollar tegen 20.009 miljoen dollar een jaar eerder. De omzet uit de Verenigde Staten steeg met 1,8 procent, terwijl de omzet buiten de landsgrenzen met 1,7 procent terugliep.

    De aangepaste winst per aandeel kwam uit op 2,10 dollar tegen 2,06 dollar een jaar eerder . De gemiddelde verwachting voor deze post lag op 2,04 dollar per aandeel.

    De brutowinst over de verslagperiode steeg ook fractioneel van 13.395 miljoen dollar naar 13.406 miljoen dollar.

    In vergelijking met een jaar eerder is het aantal uitstaande aandelen gedaald van 2.731,9 miljoen naar 2.698,8 miljoen aandelen aan het eind van het eerste kwartaal van 2019.

    Outlook

    Voor 2019 mikt Johnson & Johnson nog altijd op een omzet van 80,4 miljard tot 81,2 miljard dollar. De aangepaste winst per aandeel stijgt vermoedelijk naar 8,53 tot 8,63 dollar. In januari lag de bandbreedte tussen de 8,50 en 8,65 dollar.

    In de elektronische handel voorbeurs noteerde de koers van het aandeel Johnson & Johnson 1,1 procent hoger.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  18. Berdientje 17 april 2019 08:30
    www.telegraaf.nl/nieuws/3456356/nieuw...

    GRONINGEN - De noodzaak van nierdialyse bij veel patiënten met diabetes type 2 kan worden vertraagd of zelfs geheel uitblijven.

    ? ANP
    Dat blijkt uit Gronings geneesmiddelenonderzoek. Twee al vele jaren bestaande diabetesmedicijnen blijken een (sterk) vertragende werking te hebben op het beloop van hun almaar slechter functionerende nieren. De jarenlange studie door het Universitair Medisch Centrum Groningen stond onder leiding van klinisch farmacoloog prof. dr. Hiddo Lambers Heerspink.

    De hoogleraar zelf spreekt van een grote medische doorbraak. ,,Het is voor het eerst in 18 jaar dat een diabetesgeneesmiddel het risico op dialyse blijkt te kunnen verlagen.” Diabetes is de belangrijkste oorzaak van nierfalen in de wereld, zo stelt hij.

    De uitkomsten van de twee samenhangende studies zijn zojuist tegelijkertijd gepubliceerd in maar liefst twee vooraanstaande wetenschappelijke tijdschriften: the New England Journal of Medicine (NEJM) en The Lancet Diabetes & Endocrinologie.
  19. forum rang 10 voda 17 april 2019 13:44
    Kiadis Pharma neemt Cytosen Therapeutics over

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Kiadis Pharma NV
    10,62 0,64 6,41 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) Kiadis Pharma gaat Cytosen Therapeutics overnemen. Dit werd door Kiadis woensdag voorbeurs aangekondigd.

    Het gecombineerde bedrijf heeft een aanvullende ontwikkelingspijplijn gericht op het verbeteren van de resultaten voor patiënten die een hematopoëtische stamceltransplantatie (HSCT) ondergaan, aldus Kiadis.

    “De unieke combinatie van eigen en synergetische celtherapieplatformen T-cel en NK-cel heeft het potentieel om een revolutie teweeg te brengen in HSCT en stelt Kiadis in staat om een pijplijn te creëren met nieuwe kankerbehandelingen”, aldus Kiadis.

    Kiadis zal 1,94 miljoen eigen aandelen aan Cytosen aandeelhouders geven bij het sluiten van de overname. Als de zes klinische ontwikkeling en de regelgevende mijlpalen voor de NK-celproduct zijn voltooid dan zullen Cytosen aandeelhouders maximaal 5,82 miljoen aandelen van Kiadis ontvangen.

    Het overnamebod moet nog door de Kiadis aandeelhouders worden goedgekeurd. Een buitengewone aandeelhoudersvergadering zal op 29 mei plaatsvinden. Dan kunnen aandeelhouders hierover stemmen.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  20. forum rang 10 voda 17 april 2019 13:45
    Beursblik: goede overname Kiadis

    (ABM FN) Kiadis Pharma verstevigt zijn pijplijn met de verrassende overname van CytoSen Therapeutics. Dit menen analisten van NIBC.

    CytoSen is een Amerikaanse onderneming gespecialiseerd in NK-cell therapieën tegen verschillende soorten kanker.

    Volgens NIBC kan Kiadis CytoSen combineren met ATIR101 voor hematopoëtische stamceltransplantaties.

    Recent sprak Kiadis de ambitie uit om ook een Amerikaanse notering te krijgen. De overname van CytoSen is volgens NIBC een duidelijke steun in de rug voor deze plannen.

    NIBC heeft een Neutraal advies op Kiadis met een koersdoel van 10,00 euro. Het aandeel won woensdag 5,3 procent op 10,51 euro.

    Door: ABM Financial News.
    pers@abmfn.be
    Redactie: +32(0)78 486 481

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
6.429 Posts
Pagina: «« 1 ... 215 216 217 218 219 ... 322 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Logische herfinanciering Pharming

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links