Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Zweden: Nederlands vliegtaksplan op EU-agenda

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

27 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. peter545 7 april 2019 13:26
    Knight V, U bedoelt te zeggen:
    IK heb hard gewerkt, zodat IK nu veel verdien en wat IK daarmee doe, is MIJN zaak.

    U zegt niet: Ik ben geboren met die en die talenten (voor nadere uitleg: zie bijbel).

    Als U veel talenten gekregen (die heeft U GRATIS gekregen bij Uw geboorte) heeft, dan heeft U grote verantwoordelijkheden te dragen.

    MIJN vraag: draagt U die verantwoordelijkheden, of profiteert U (en U alleen) van Uw talenten?

    (PS Ik gun U werkelijk alle geluk. Doch besef, dat geluk INNERLIJK is en slechts zeer tijdelijk.)
  2. Wilmetpensioen 7 april 2019 21:11
    Veel oprechte betrokkenheid in dit lijntje.Hartverwarmend. Natuurlijk zijn overbevolking en overconsumptie de grootste vijand voor het milieu. Des te triester om te moeten constateren dat deze woorden in geen enkel officieel document van Groen Links en D66 voorkomen. Dit is de meest kwalijke en ernstigste vorm van kiezersbedrog. De kiezers wijs maken dat ze er met meer OV en zonnepanelen wel komen. Schande.
  3. forum rang 9 josti5 7 april 2019 21:30
    quote:

    Wilmetpensioen schreef op 7 april 2019 21:11:

    Veel oprechte betrokkenheid in dit lijntje.Hartverwarmend. Natuurlijk zijn overbevolking en overconsumptie de grootste vijand voor het milieu. Des te triester om te moeten constateren dat deze woorden in geen enkel officieel document van Groen Links en D66 voorkomen. Dit is de meest kwalijke en ernstigste vorm van kiezersbedrog. De kiezers wijs maken dat ze er met meer OV en zonnepanelen wel komen. Schande.
    Blijf in het achterhoofd houden, dat Brussel begin deze eeuw heeft besloten, 60 - 70 miljoen mensen van buiten Europa te importeren, teneinde de economische groei in stand te kunnen houden (denken ze).
    De benodigde gemiddeld 2,1 kind om de bevolking alleen maar gelijk in aantal te kunnen houden wordt sinds jaar en dag bij lange na al niet meer gehaald: o.a. de emancipatie van de vrouw heeft in dit opzicht een demografische verwoesting aangericht, maar er zijn natuurlijk méér oorzaken, zoals de woonkosten en de systematische uitholling van het vrij besteedbaar inkomen door de overheid.

    D666 is één van de politieke motoren achter dit Brusselse beleid, en over Groen Links, met haar communistisch/pacifistische roots (wie kent ze nog: CPN, PSP?) en dus streven naar een wereldregering, zullen we het maar helemáál niet hebben.

    Niets is, wat het lijkt!

    Vandaar de oorverdovende stilte van o.a. D666 en Groen Links met betrekking tot overbevolking...

  4. [verwijderd] 7 april 2019 21:42

    @peter545..

    Elke persoon draagt zijn eigen verantwoordelijkheid. Ook jij neem ik aan ??.

    Verantwoordelijk om je school af te maken, verantwoordelijkheid nemen om werk te zoeken, verantwoordelijkheid om belasting af te dragen. Iedereen heeft die verantwoordelijkheid toch ??

    Stel dat wij onze verantwoordelijkheid niet nemen, maar alleen van onze talenten profiteren, hoe zou jij en ik dan leven ??. zou jij alleen voor je zelf leven als een egoist of zorg je dat jouw talent gebruikt wordt om andere te helpen, want leven zonder elkaars talenten te benutten is een gedachte die absurd is maar ook onzinnig.

    Dus je vraagstelling is een morele benadering. Spelen op iemands gevoel, zoals klimaatdrammers.

    Waarom zou je mensen die geld verdienen, willen straffen op hun verantwoordelijkheid, terwijl wij degene zijn die ervoor zorgen dat anderen hun talenten kunnen benutten en gebruiken.

    Want met gratis talent, kun je helaas in een wereld waar alles draait om geld, niet van leven maar heb je mensen die hun verantwoordelijkheid dragen (zo'n ongevoer 8 miljoen beroepsbevolking).

    Je zou eerder de vraag moeten stellen of de overheid haar verantwoordelijkheid draagt om mensen die hun talenten gebruiken en verantwoordelijkheid nemen om al het geluk weg te halen door ze te dwingen om hun leven lang te blijven werken en al het geld weg te halen.

    Maar bij morele ridders gaat het vaak om zieltjes winnen en niet het besef dat je ook geboren kunt zijn door andere te dienen en niet als slaaf maar dat je betaald wordt voor je diensten of niet. Dat is de vrijheid die wij hebben om dit zelf te bepalen (gratis dienst) en de vrijheid wat je met je verdiende geld doet.

    Alleen morele ridders denken dat ze van hun talenten en lucht kunnen leven. En ik heb een hekel aan hypocrisie.

  5. peter545 7 april 2019 23:01
    Knight V,
    Blijkbaar leven U en ik compleet contrair van elkaar.
    MIJN levensmotto is: dienstbaar voor anderen; allereerst dienstbaar voor het eigen gezin en vervolgens dienstbaar voor de directe gemeenschap waarin ons gezin leeft.

    Het tevreden zijn - na spijkerhard werken - komt vanzelf (inzake belangrijke zaken: eventueel pas na vele jaren). Echter, dán pas leer je jouw échte vrienden kennen (vrienden voor het leven zonder de deur bij elkaar plat te lopen). Echte vrienden versterken elkaars goede eigenschappen.

    Bij dit levensmotto hoort uitdrukkelijk niét: het onnodig mede - vernietigen van de aarde en/pf het onnodig mede - veroorzaken van leed voor de medemensen, dieren en planten (in dié volgorde).
    Zo gebruik ik al jaren alleen soda en azijn voor schoonmaak in huis + ben ik nog nooit op vakantie geweest (heb wél anderen daartoe in de gelegenheid gesteld) + neem ik slechts bij hoge wenselijkheid/noodzaak de auto.

    Bij verkiezingen heb ik gedurende mijn leven alleen voor de christelijke partijen gekozen (ik ben overtuigd r.k. en dus regelmatig kerkganger). Zonder God is het leven zonder waarde (= waardeloos).
  6. ooievaar49 8 april 2019 11:20
    Ik dacht dat er een discussie was over de vliegtax?

    Laten al die mensen die zich verantwoordelijk voelen en die begaan zijn met de natuur eens ophouden om naar de dieren in Kenia te kijken of toe willen kijken hoe snel ijsmassa's afsmelten. Door met vliegtuigen/schepen er naar toe te gaan help je het milieu echt niet. Dan al die mensen met hun verantwoordelijkheid die samen met hun kinderen 3x per jaar een vakantievlucht nemen en dan zeuren over het milieu. Mensen, wat mij betreft mag de vluchtbelasting opgetrokken worden van 7 naar 700 euro. Blijven jullie mooi in ons eigen land waar het geld dan kan rollen!
  7. betweeter 8 april 2019 11:46
    Gezien de hiervoor gevoerde discussie stel ik voor een vliegtaks in te voeren per gewicht, dus persoon en bagage. Hierin zitten alle relevante factoren verwerkt die invloed hebben op het vliegen. Door langzaam aan deze knop te draaien kunnen overheden het wegvloeien van kapitaal naar het buitenland beheersen. Ook nederland kan die twaalf miljard jaarlijks terugbrengen tot een eerlijk en verantwoord niveau.
27 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links