Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel OCI AEX:OCI.NL, NL0010558797

  • 24,780 19 apr 2024 17:35
  • -0,140 (-0,56%) Dagrange 24,570 - 25,140
  • 316.096 Gem. (3M) 404,2K

OCI dec 2018 -dec 2019

10.231 Posts
Pagina: «« 1 ... 102 103 104 105 106 ... 512 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 BultiesBrothers 3 april 2019 14:49
    quote:

    Dicall69 schreef op 3 april 2019 14:42:

    Wordt het een bod op heel OCI van minimaal € 42,- of toch de 4 miljard $ voor de methanoldivisie ???
    Ja idd, waarom ook niet gelijk de hele toko kopen. Sabic is tevens producent van kunstmest. Bied wellicht schaalvoordelen
  2. forum rang 4 Dicall69 3 april 2019 14:52
    quote:

    Stamrecht schreef op 3 april 2019 14:46:

    [...]

    Lach de ballen uit mijn broek.
    Met een zeer korte broek aan lijkt mij dat goed mogelijk ik schoot zo in de lach dat ik mijn scherm met de trekker moet schoon maken.
    Ik geniet met volle teugen van dit forum het is allemaal zo voorspelbaar en eigenlijk ook wel triest te noemen, hoe zelfs iemand die anoniem is eigenlijk reflecteert wat er in heel Nederland gaande is !!!
  3. FollowTheLeader 3 april 2019 14:55
    quote:

    Dicall69 schreef op 3 april 2019 14:52:

    [...]

    Met een zeer korte broek aan lijkt mij dat goed mogelijk ik schoot zo in de lach dat ik mijn scherm met de trekker moet schoon maken.
    Ik geniet met volle teugen van dit forum het is allemaal zo voorspelbaar en eigenlijk ook wel triest te noemen, hoe zelfs iemand die anoniem is eigenlijk reflecteert wat er in heel Nederland gaande is !!!
    Viespeuk!! Je hoeft ook weer niet alles te vertellen.
  4. Lucassen 3 april 2019 14:56
    quote:

    Stamrecht schreef op 3 april 2019 14:51:

    Maar even serieus : markten VS op weg naar All Time High, zijn dit de laatste stuiptrekkingen of de opmaak voor een nieuwe rally?
    TA: Wall Street sorteert voor op nieuwe bull markt
    Categorie: Technische Analyse, Beurs vandaag
    Door Royce Tostrams
    op 3 apr 2019 om 08:10
    Views: 9.529
    TA: Wall Street sorteert voor op nieuwe bull markt

    Ook andere belangrijke graadmeters staan slechts fracties van hun all-time-highs verwijderd, zoals de S&P500, de SOX, de Nasdaq, maar ook onze Nederlandse herbeleggingsindex (AEX Total Return index).

    De AEX is dit jaar bijna 14% gestegen en de Eurostoxx 50 won ruim 13%, terwijl op Wall Street de Dow Jones zo’n 14,25% wist op te lopen. De Nasdaq Compositie spant dit jaar echter de kroon, met een winst van ruim 19%.

    Kortom, klinkende cijfers aan het eind van het eerste kwartaal, waarmee de markten aangeven dat de economie verder op stoom komt. Ook volgens de vierjarige Bussinesscycle, die de Tostrams analisten maandelijks raadplegen, zitten we niet aan het einde van de economische cyclus, maar juist aan het begin ervan.

    Deze waarnemingen staan overigens in schril contrast met de mening van de meeste financiële experts die analist Corné van Zeijl onlangs heeft geraadpleegd. Volgens 72 geënquêteerde beursexperts hangen er nog recessiewolken boven de markten. Voorlopig blijft men erg onzeker. Per saldo blijven de experts somber gestemd, volgens van Zeijl, zei het iets minder dan afgelopen maand.

    In mijn column van gisteren heb ik hier aangegeven dat de Europese aandelenmarkten zich opwarmen om opwaarts door te breken. Inmiddels hebben de AEX, de Bel20 en de S&P500 hun tussenliggende barrières al opwaarts gebroken.

    Vandaag bekijk ik de technische stand van zaken op Wall Street, waar het sentiment zich eveneens bijzonder positief ontwikkelt.
    AEX breekt uit

    Eerst uiteraard de Nederlandse beurs, waar de AEX gisteren de eerste horde rond 554,34 punten wist te passeren.

    De AEX-index weet met de doorbraak boven de barrière rond 554,34 de stijgende trend te hervatten. Hier lagen de toppen van september, oktober en maart, waarmee een technische verbetering is opgetreden.

    Het eerste koersdoel ligt nu rond de weerstand van 576,90 punten (gevormd op 27 juli 2018).

    Zolang de AEX-index hogere toppen en hogere bodems weet te vormen, blijft het plaatje positief.
  5. forum rang 4 Dicall69 3 april 2019 14:56
    quote:

    BultiesBrothers schreef op 3 april 2019 14:49:

    [...]

    Ja idd, waarom ook niet gelijk de hele toko kopen. Sabic is tevens producent van kunstmest. Bied wellicht schaalvoordelen
    Ik ben natuurlijk in dat opzicht nog wat extra aan het jennen, overdrijven en amuseren doe ik mij hier kostelijk, maar met een beetje fantasie als Sabic echt 4 miljard $ voor de methanoldivisie wil bieden kunnen ze ook net zo goed 10 tot 12 miljard $ voor OCI in zijn geheel bieden, want € 42,- of zelfs nog wat hoger per aandeel gaat men nooit weigeren !!!
  6. forum rang 4 Dicall69 3 april 2019 15:00
    quote:

    Stamrecht schreef op 3 april 2019 14:55:

    [...]

    Viespeuk!! Je hoeft ook weer niet alles te vertellen.
    Het zit hem toch in de details nu kan ik ook nog gaan schrobben, terwijl ik niet eens weet waar deze staat en hoe er mee om te gaan, vrouw/ dochters waar zijn jullie, niet te geloven ik heb mij denk ik ook nog in de broek gedaan of ben ik toch op een spons gaan zitten, hahahaha !!!
  7. forum rang 4 Dicall69 3 april 2019 15:13
    De drukkers zitten weer op € 25,24 en € 25,25, men blijkt zeer hardleers !!!
    Als je alle kaarten op een no-deal hebt ingezet kunnen we ook inmiddels aannemen dat men zonder meer ernstige schade gaat oplopen op termijn, want de winste genomen door de LT belegger zijn reeds enorm, dus positie herzien en verkleinen is uiteindelijk flink renderen bij OCI !!!
  8. Lucassen 3 april 2019 16:07
    Ik vond dit artikel in een ander forum, wel leuk om te weten.............

    Koersdrukken heeft alles te maken met psychologische oorlogsvoering. Men beoogt er mee kopers af te schrikken en houders aan te zetten tot verkopen.
    Er zijn natuurlijk heel veel methodes, die meestal in een mix worden ingezet.
    Wat je vaak ziet is dat één partij een schier eindeloze stroom van kleine orders inlegt met een vast aantal, 100 of 255, tot tientallen keren per dag. Dat is dan duidelijk niet iemand die tegen de best mogelijke prijs en tegen de laagste mogelijk transactiekosten van zijn stukken af wil, maar duidelijk een grote partij die het gedrag van beleggers in de door hem gewenste richting wil beïnvloeden.
    Ook zie je vaak dat er continu grote vaste aantallen b.v. 7000 op veilige afstand van de quote worden geplaatst, omkopers af te schrikken. Bij opgaande koersbewegingen worden deze vliegensvlug verplaatst. Want het gaat er vooral niet om deze stukken te verkopen, maar om kopers af te schrikken. Waneer dergelijke handelingen over meerdere dagen worden herhaald heeft men vaak het doel al bereikt. Men heeft dan een koersrichting afgedwongen, zelf een TA plaatje neergezet, waardoor de Tostransen en op TA gerichte beleggers nog een handje mee helpen in de door de manipulator afgedwongen koersrichting voort te zetten.
    Wat je ook vaak ziet zijn op enig moment een paar snelle dumps waarna dan meteen een heel groot laatblok wordt neergezet, zoals het door mij hierboven getoonde. Dat stimuleert angstverkopen en leidt tot extra aanbod.
    Het is van belang te beseffen dat dit soort tactieken ook worden ingezet om aandelen uit te schudden zodat men per saldo zelf flink kan accumuleren. Er wordt immers spoedig daarop door de manipulator een opgaande koersbeweging beoogd. Laat je dus niet gemakkelijk bangmaken, want voor je het weet sta je met lege handen als het weer omhoog mag.
    Bij Vedior bijvoorbeeld worden dit soort tactieken zeer frequent ingezet.
    Het staat vast dat er op de beurs grote ratten aan het werk zijn, die zonder dat het ook maar iets met deskundig en fatsoenlijk beleggen te maken heeft, hiermee fortuinen verdienen.
    Door de patronen te doorgronden kun je redelijk voorkomen dat je er slachtoffer van wordt. Want uiteraard worden normaliter vooral kleine beleggers het slachtoffer van deze koersmanipulaties.
    Er ligt hier een schone taak voor de AFM, maar die lijkt zich niet van de omvang van het probleem bewust te zijn.
    De fondsen die het hardst gedrukt worden, worden dat omdat het een grote manipulerende partij, die de grote potentie van een dergelijk fonds onderkent, de gelegenheid biedt om dan geleidelijk veel stukken in te slaan, zonder dat de koers meteen omhoog vliegt. Dat komt later wel, wanneer men het drukken loslaat. Dan mag de rally op gang komen.
    Wessanen wordt ook stelselmatig gedrukt en Hagemeyer werd dat het afgelopen najaar dito. Hoe lang is dat niet onder de €2,20 gehouden. Nadat het werd losgelaten en het drukken omsloeg in pompen, kwam er geen einde aan de rally. TA volgende beleggers vlogen er massaal op, enz.
    Zo kan een fonds dat tijdenlang zwaar is ondergewaardeerd in enkele maanden overbought raken.
    De drukker van het eerste uur, zal als hij het moment rijp acht, geleidelijk proberen te lossen, onopvallend, af en toe bijkopend, wederom om kleine beleggers op het verkeerde been te zetten, die dan immers weer hoop putten dat de rally nog verder gaat.
  9. forum rang 4 Dicall69 3 april 2019 16:56
    quote:

    Stamrecht schreef op 3 april 2019 16:33:

    Ten opzichte van de rest van de markt weer een relatieve zwakke performance.
    Let op : Gaat de markt corrigeren dan gaat OCI hard mee.
    Of iedereen springt op OCI met de grote zekerheid dat er machtige mooie deal gaat komen hier kan dit ieder moment gebeuren !!!
  10. forum rang 4 Dicall69 3 april 2019 16:57
    quote:

    Hamsteren schreef op 3 april 2019 16:07:

    Ik vond dit artikel in een ander forum, wel leuk om te weten.............

    Koersdrukken heeft alles te maken met psychologische oorlogsvoering. Men beoogt er mee kopers af te schrikken en houders aan te zetten tot verkopen.
    Er zijn natuurlijk heel veel methodes, die meestal in een mix worden ingezet.
    Wat je vaak ziet is dat één partij een schier eindeloze stroom van kleine orders inlegt met een vast aantal, 100 of 255, tot tientallen keren per dag. Dat is dan duidelijk niet iemand die tegen de best mogelijke prijs en tegen de laagste mogelijk transactiekosten van zijn stukken af wil, maar duidelijk een grote partij die het gedrag van beleggers in de door hem gewenste richting wil beïnvloeden.
    Ook zie je vaak dat er continu grote vaste aantallen b.v. 7000 op veilige afstand van de quote worden geplaatst, omkopers af te schrikken. Bij opgaande koersbewegingen worden deze vliegensvlug verplaatst. Want het gaat er vooral niet om deze stukken te verkopen, maar om kopers af te schrikken. Waneer dergelijke handelingen over meerdere dagen worden herhaald heeft men vaak het doel al bereikt. Men heeft dan een koersrichting afgedwongen, zelf een TA plaatje neergezet, waardoor de Tostransen en op TA gerichte beleggers nog een handje mee helpen in de door de manipulator afgedwongen koersrichting voort te zetten.
    Wat je ook vaak ziet zijn op enig moment een paar snelle dumps waarna dan meteen een heel groot laatblok wordt neergezet, zoals het door mij hierboven getoonde. Dat stimuleert angstverkopen en leidt tot extra aanbod.
    Het is van belang te beseffen dat dit soort tactieken ook worden ingezet om aandelen uit te schudden zodat men per saldo zelf flink kan accumuleren. Er wordt immers spoedig daarop door de manipulator een opgaande koersbeweging beoogd. Laat je dus niet gemakkelijk bangmaken, want voor je het weet sta je met lege handen als het weer omhoog mag.
    Bij Vedior bijvoorbeeld worden dit soort tactieken zeer frequent ingezet.
    Het staat vast dat er op de beurs grote ratten aan het werk zijn, die zonder dat het ook maar iets met deskundig en fatsoenlijk beleggen te maken heeft, hiermee fortuinen verdienen.
    Door de patronen te doorgronden kun je redelijk voorkomen dat je er slachtoffer van wordt. Want uiteraard worden normaliter vooral kleine beleggers het slachtoffer van deze koersmanipulaties.
    Er ligt hier een schone taak voor de AFM, maar die lijkt zich niet van de omvang van het probleem bewust te zijn.
    De fondsen die het hardst gedrukt worden, worden dat omdat het een grote manipulerende partij, die de grote potentie van een dergelijk fonds onderkent, de gelegenheid biedt om dan geleidelijk veel stukken in te slaan, zonder dat de koers meteen omhoog vliegt. Dat komt later wel, wanneer men het drukken loslaat. Dan mag de rally op gang komen.
    Wessanen wordt ook stelselmatig gedrukt en Hagemeyer werd dat het afgelopen najaar dito. Hoe lang is dat niet onder de €2,20 gehouden. Nadat het werd losgelaten en het drukken omsloeg in pompen, kwam er geen einde aan de rally. TA volgende beleggers vlogen er massaal op, enz.
    Zo kan een fonds dat tijdenlang zwaar is ondergewaardeerd in enkele maanden overbought raken.
    De drukker van het eerste uur, zal als hij het moment rijp acht, geleidelijk proberen te lossen, onopvallend, af en toe bijkopend, wederom om kleine beleggers op het verkeerde been te zetten, die dan immers weer hoop putten dat de rally nog verder gaat.
    Mooie bijdrage, AB-tje van mij !!!
10.231 Posts
Pagina: «« 1 ... 102 103 104 105 106 ... 512 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

OCI sluist minstens €3 miljard richting aandeelhouder

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links