Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PostNL Koninklijke AEX:PNL.NL, NL0009739416

  • 1,241 18 apr 2024 17:38
  • -0,077 (-5,84%) Dagrange 1,230 - 1,298
  • 2.916.414 Gem. (3M) 2,2M

POSTNL APRIL 2019

2.058 Posts
Pagina: «« 1 ... 6 7 8 9 10 ... 103 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Cedar 1 april 2019 23:30
    quote:

    Overtake schreef op 1 april 2019 23:17:

    De shorts laten het echt niet zo ver komen!
    De shorts gaan hun zegeningen tellen
    - er bestaat een kans dat de ACM tussen 1-2 kwartalen de boel toch goedkeurt. Zoniet, dan wordt het een politiek besluit. Linksom of rechtsom, er bestaat grote kans dat Sandd deal doorgaat voor einde 3e kwartaal.
    - internationaal zal wel verkocht gaan worden, niet de hoofdprijs maar pijndossier wordt afgesloten.
    - geen overname maar mss wel samenwerking met grote internationale pakketboer ( als witte zwaan) zou 2e helft dit jaar zomaar mogelijk zijn.

    Al met al kunnen de meeste shorts er rond 2,40 met forse winst uit en de kans bestaat dat dat over 3-6 maanden minder is, kwestie van kansberekening. En als er 1 gaat dan willen ze allemaal door voor of achterdeur naar buiten. Na dividend verwacht ik dat meeste shorters hun biezen pakken.
  2. forum rang 6 prinszicht 2 april 2019 08:35
    quote:

    Eurowin schreef op 1 april 2019 19:46:

    [...]

    Mona had dat zieke kinderachtige, niet tegen hun verlies kunnende ACM gelijk al buiten spel moeten zetten.. een dom foutje.
    ACM is niet voor. Nou, dan kunnen we nu een claim indienen? Even een open deur intrappen. Maar zijn jullie ook zo nieuwsgierig naar de uitspraak van de rechter van vorig jaar waar nog steeds op gestudeerd wordt door Herna Verhagen. Ze ligt in deze casus wederom slaafs op haar rug (figuurlijk) en het is te voorspelbaar allemaal.

    Stuur je vraag over de claim richting ACM naar IR@Postnl.nl. Kopieer het min. EZ via secretariaatMC@minez.nl en de VEB.

    Het gaat om heel veel geld waar we recht op hebben. We hebben onze handel jaren onder de kostprijs moeten verkopen aan de overheid, semi-overheid en een paar grote klanten. We hebben zelfs de goedkope rommel van Sandd VVVVEEEEEERRRRR onder de kostprijs moeten bezorgen in alle uithoeken van NL. Herna zou dit varkentje wassen maar lijkt het te vergooien om een failliete tent te kunnen kopen voor 200 miljoen cash out en het dividend a 100 miljoen. Onderstaand nog even de statements van PostNl zelf uit verslag Q3 2018. De misselijk makende grap van de ACM, die nu extra gaat onderzoeken, kostte ons 50 tot 70 miljoen per jaar.

    Expected financial impact of ACM measures, was €50m - €70mannualised, fully visible in FY 2020 (A)
    Impact since 2016 as postal operators substantially grew market shares, resulting in additional volume loss on top of structural volume decline. Part of financial impact is, therefore, irreversible (B)
    ACM decision on SMP was annulled. All obligations imposed on PostNL regarding network access for postal operators no longer apply. Obligations came into effect on 1 August 2017
    As of 1 January 2019, all postal operators will be granted network access based on PostNL conditions and tariffs (C)
    Adjustment of expected financial impact of ACM measures to€40m - €45m annualised, fully visible in FY 2020, based on September judgement and current situation
    Difference between SMP tariffs and PostNL tariffs between August 2017 and January 2019 invoiced to postal operators. Expected toadd approximately €7.5m to UCOI in Q4 2018 (D)
    Going forward, all other things being equal, positive impact on profitability in Mail in the Netherlands,
  3. forum rang 4 Toekomstbeeld 2 april 2019 08:58
    quote:

    Hansbeleg schreef op 1 april 2019 21:25:

    [...]
    Het irritante van de ACM is dat ze altijd maar weer proberen om de pakkettendienst erbij te slepen. Alleen daarom al zou je naar een splitsing van PostNL verlangen. Wat betreft de toestemming, nou laat maar zitten dan wachten we nog een jaar tot Sandd is omgevallen en dan kunnen de ACM, VGP en DHL helemaal niets meer aan het monopolie doen, dan is er een monopolie zonder opgelegde regels.

    Dit ACM onderzoek is echt verspilling van belastinggeld, dit is echt voor de bühne. Dat terwijl de leiding van de ACM aangaf efficiënter en sneller te willen gaan werken, een blamage is het.
    Met goedkeuring vd politiek. Motie 164.
  4. forum rang 8 Wilbar 2 april 2019 09:07
    www.bolero.be meldt:

    PostNL (advies KBC Securities: "Kopen" - koersdoel 4,50 euro)


    NIEUWS | Gisteravond heeft de ACM aangekondigd dat er een verdere assessment nodig is om tot een definitief besluit te komen over de effecten van de mogelijke overname van Sandd door PostNL. Met deze beschikking wordt de eerste fase van het goedkeuringsproces afgesloten. PostNL en Sandd dienen nu hun aanvraag voor een fusievergunning in bij de ACM.

    De visie van KBC Securities: De eerste fase van het goedkeuringsproces door de ACM is na de eerste vier weken afgerond en ligt daarmee in lijn met de voorgestelde tijdslijn zoals aangekondigd op 25 februari 2019, toen PostNL de ACM op de hoogte bracht van haar plannen om Sandd over te nemen.
    Nu de meldingsfase is afgerond, begint de vergunningsfase, die in theorie tot 13 weken kan duren. Naar aanleiding van de opmerking van de ACM zoals "monopolies zijn bijna altijd slecht voor consumenten en bedrijven" en "een virtuele monopolist zou in staat zijn om de prijzen te verhogen of de kwaliteit van zijn diensten te verlagen om geld te besparen", is analist Ruben Devos van mening dat de kans groot is dat de ACM meer informatie nodig heeft, wat zal leiden tot een verlenging van de voorziene tijdslijn. Hij verwacht een voltooiing van de consolidatie eind 2019 (4Q19) met een mogelijke vertraging tot januari/februari 2020. Als de ACM de goedkeuring weigert, heeft de Staatssecretaris van EA en Klimaatbeleid de bevoegdheid om de goedkeuring te verlenen op basis van een zwaarwegend algemeen belang. Zijn DCF-analyse wijst op een potentiële waardegroei van € 0,5 per aandeel, inclusief, onder andere, de voordelen van operationele synergieën (jaarlijkse UCOI-bijdrage van € 50 miljoen - € 60 miljoen), eenmalige implementatiekosten en de overnameprijs. De potentiële voordelen van veranderingen in het concurrentielandschap blijven buiten beschouwing.
  5. [verwijderd] 2 april 2019 09:11
    Analist Ruben Devos van mening dat de kans groot is dat de ACM meer informatie nodig heeft, wat zal leiden tot een verlenging van de voorziene tijdslijn. Hij verwacht een voltooiing van de consolidatie eind 2019 (4Q19) met een mogelijke vertraging tot januari/februari 2020.

    Dat ACM toch,....de kinderen...
  6. forum rang 7 rene l 2 april 2019 09:20
    quote:

    wins schreef op 1 april 2019 19:33:

    Waarom Sandd overnemen, het valt vanzelf de juiste kant op
    Ik ben benieuwd hoe Brakenhoff de nacht doorgekomen is op dit bericht.

    Hij had zich al rijk gerekend met de postzakken met vele miljoenen die snel gebracht zouden worden en had waarschijnlijk de folders met de zonnige en verre vakantiebestemmingen al in huis.

    Het personeel is nl. al verteld dat de overname beklonken is en dat ze spoedig op de loonlijst van PostNL komen te staan.

    En nu dit, in ieder geval dit kwartaal, en waarschijnlijk nog veel langer, zullen de salarissen, de huur van de panden, en de nodige andere bedrijfskosten gewoon doorbetaald moeten worden door Sandd.

    Persoonlijk verwacht ik dat er bij de AVA de nodige gerichte vragen gesteld zullen worden over de financiele positie van Sandd.

    Hoeveel winst is er gemaakt in 2017, ik neem toch aan dat Sandd inmiddels over dat jaar belastingaangifte gedaan heeft, met een simpele druk op de knop heb je dan volgens mij gewoon de cijfers.

    En daarnaast, komen er t.z.t. nog ergens lijken uit bijvoorbeeld een bezemkast tevoorschijn, zijn er nog andere verborgen zaken die we niet weten, en zo ja, wie draait daar voor op.

    Het lijkt me belangrijk dat PostNL de aandeelhouders hierover gewoon helderheid dient te verschaffen.

    En wat mij betreft mag mevr. Verhagen gewoon weggestemd worden, man, man, man, wat heeft ze er een zooitje van gemaakt.
    Flik zoiets maar eens bij een normaal bedrijf, dan was je allang door de concurrentie ingehaald en ter ziele gegaan.
  7. Hansbeleg 2 april 2019 09:28
    Stapels onderzoeken zijn er de afgelopen jaar gemaakt door de ACM en diverse adviesbureau's. Nu valt er een concurrent weg en men heeft ondanks alle expertise die men heeft opgedaan toch weer heel veel tijd nodig. Procedure tijgers zijn het, common sense en doorschakelen zijn onbekende begrippen.

    En als de voorwaarden wurgend gaan worden dan zou ik zeggen zie er maar vanaf. Dan wachten we gewoon, nu kost het ook 180M met daar bovenop uitstel van het kostenreductie programma. Dus voor break even kunnen we nog voor180M+ aan wachtgeld opmaken tot Sandd omvalt.

    Herna speel dat toch eens uit naar de ACM en politiek en anders moet Ronald ( the bad guy rol) maar weer wat druk zetten.
  8. [verwijderd] 2 april 2019 09:30
    quote:

    Hansbeleg schreef op 1 april 2019 21:25:

    [...]
    Het irritante van de ACM is dat ze altijd maar weer proberen om de pakkettendienst erbij te slepen. Alleen daarom al zou je naar een splitsing van PostNL verlangen. Wat betreft de toestemming, nou laat maar zitten dan wachten we nog een jaar tot Sandd is omgevallen en dan kunnen de ACM, VGP en DHL helemaal niets meer aan het monopolie doen, dan is er een monopolie zonder opgelegde regels.

    Dit ACM onderzoek is echt verspilling van belastinggeld, dit is echt voor de bühne. Dat terwijl de leiding van de ACM aangaf efficiënter en sneller te willen gaan werken, een blamage is het.
    Misschien hoopt PostNL juist hierom stilletjes dat de beoogde fusie wordt afgekeurd!
  9. forum rang 4 Toekomstbeeld 2 april 2019 09:38
    Tijdspad wordt precies gevolgd. Nergens nog sprake van vertraging. Een eventueel uitstel naar q1 2020 is zelfs zeer positief voor het dividend. Dus weer een typische onzin redenering door KBC met een hoop aannames op basis ve een summier ACM bericht waar niets uit op te maken is.

    Dhr Devos wil de bank eventjes in het nieuws brengen. Gratis reclame.
  10. forum rang 4 Toekomstbeeld 2 april 2019 09:51
    quote:

    gpjf schreef op 2 april 2019 09:41:

    De vraag is of de banken tot 2020 willen blijven financieren bij Sandd, Het is daar ook een gebed zonder einde
    Sandd leent nu tegen 8% rente. Hun aglossingsverplichting inclusief rentes is per eind juni bijna 27 miljoen euro.

    Dat gaat nooit lukken.

    Dus overbruggingsfinanciering tot de deal rond is.

    Stel 1 jan 2020 alles rond dat is 6 maanden 27 mln tegen 8% is weer 1,1 mln extra rente. Maar Sandd zal ook extra moeten lenen omdat er in q3 vanwege laagseizoen relatief weinig binnenkomt aan cash en de salarissen en huur wel betaald moeten worden.

    Daar zit Ronald zijn hoofdpijn. Alles wat ze extra lenen gaat af van het aandeelhoudersgedeelte van de vastgezette 130 mln die ze van Postnl krijgen.

  11. [verwijderd] 2 april 2019 10:00
    quote:

    Eurowin schreef op 2 april 2019 09:11:

    Dat ACM toch,....de kinderen...
    Als ACM uiteindelijk impliciet of expliciet akkoord gaat met 'de fusie' zou PostNL moeten aankondigen dat ze toch nog een paar maandjes nodig hebben om het één en ander nog eens tegen het licht te houden. Laat die opvreters toch de rambam krijgen, man ....... Laat ze maar stikken in hun 'eigen gelijk' en chaos.
  12. forum rang 6 Tordan 2 april 2019 10:05
    Denk dat ING beter is ingelicht:

    "ING noemt het verloop van de eerste fase van het fusieproces ,,zoals verwacht''. Een verlenging van de tweede fase, die formeel dertien weken duurt, ligt volgens de marktvorsers niet voor de hand. De continuïteit van de postbezorging en baanzekerheid voor werknemers zijn immers gebaat bij vlotte besluitvorming door de ACM."
  13. [verwijderd] 2 april 2019 10:10
    Wat het is of wat het niet is, je hebt er geen moer aan, zie koers... rood. En dan mag je hopen dat bij een rode beurs (na al die UPS en UPS op alleen hoop komt dat er) dat POST zo rond de 2,38 blijft staan.. Herna en Mona hadden dat ACM al lang moeten aanpakken.. maar er komt weer niets uit..
2.058 Posts
Pagina: «« 1 ... 6 7 8 9 10 ... 103 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Het is water naar de zee dragen: prognose PostNL valt vies tegen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links