Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Galapagos AEX:GLPG.NL, BE0003818359

  • 27,340 24 apr 2024 13:06
  • -0,220 (-0,80%) Dagrange 27,120 - 27,760
  • 55.044 Gem. (3M) 80,2K

Galapagos maart 2019

8.357 Posts
Pagina: «« 1 ... 379 380 381 382 383 ... 418 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. kwekkel 29 maart 2019 10:48
    quote:

    Maycon schreef op 29 maart 2019 10:33:

    [...]

    Wat te denken van de prijsstelling van Filgotinib?. Je hoort steeds vaker in de ziekenhuizen dat voor goedkoopste alternatief wordt gekozen. Waar veiligheid en werkzaamheid de criteria zouden moeten zijn. Mijn vrouw gebruikt nu 4 weken tofacitinib en heeft door bijwerkingen nu ook pnderhoudsdosering antibiotica gekregen. Weer dagelijks 2 tabletten extra wat totaal op 23 brengt. Dus wij kunnen niet wachten #Filgotinib
    Je hebt wel een punt. Maak dat zelf ook mee dat er gekozen wordt voor de goedkoopste medicijnen en naar veiligheid wordt eigenlijk niet gekeken.
  2. [verwijderd] 29 maart 2019 10:49
    Mooie uitslag, maar het beeld blijft in stand dat er blijkbaar de afgelopen jaren door positieve speculaties een hoge koers op de borden is gekomen en er de laatste 1,5 jaar juist zeer gereserveerd wordt gereageerd. Het sentiment is dus wel echt omgeslagen. Nu moet er blijkbaar eerst omzet gegenereerd worden en lopen we niet meer vooruit op de muziek en tot 1,5 jaar geleden liepen we juist alleen maar vooruit op de muziek. Enigszins zuur voor de instappers de afgelopen 1,5 jaar. Zij zullen veel meer geduld moeten hebben dan dat ze gedacht hadden om eenzelfde koersgroei te zien als totaan halverwege 2017. Dat is nou eenmaal het beeld geworden.
  3. ValueChaser 29 maart 2019 10:53
    quote:

    Han Mink schreef op 28 maart 2019 23:35:

    Morgen schiet de koers naar ruim 125 schat ik zo in, dit is niet zo maar een resultaat, dit is de kroon op het werk van Galapagos. Mijn intuitie zegt me ook dat een overname de volgende stap gaat worden, dat is de reden dat er tot het laatste moment is gewacht. Het wordt duidelijk een vijandige overname, gewoon een knockout bod van boven de 300, men heeft het vriendelijk geprobeerd, doch Onno was niet te vermurwen en dat siert hem, maar zoals altijd wint het grote geld het van idealen, zo hard worden dit soort zaken gespeeld. Maar dit is wel mijn gedachte, dus neem het niet al te serieus, puur op intuitie. Maar wel gelukwensen aan Onno en het hele team van GLPG, eindelijk is na 15 a 20 jaren de droom verwezenlijkt, dus proficiat.
    Vandaag moet een teleurstellende dag zijn?
  4. diki 29 maart 2019 11:00
    Ik,ben zelf rheumapatient en wat ze schrijven is eigen mensen misleiden.MThxaat is een voorbijgestreeft geneesmiddel die door zijn prijs verder gebruikt wordt, in combinatie van een reeks andere middelen zoals humira of enbrel.Die ven doeltreffend zijn dan hun nieuw geprezen middel.
    Ik snap in de verste verte niet hoe analisten daar zo over kunnen schrijven;een middel zal maar de werking bewijzen na jaren gebruik, nu kunnen ze al over miljarden de mensen opmaken die er nog niet zijn.Mensen zijn een kudde believers die de gevaren niet willen zien, zeker van geneesmidelen , het lijkt of ze de realiteit ontkennen, ik hoop van harte dat het nieuwe middel werkt , maar enbrel werkt even goed , maar daar zeggen ze nu niks over.aan een kostprijs die vele malen lager is.
  5. 2610 29 maart 2019 11:04
    quote:

    Geert07 schreef op 29 maart 2019 10:38:

    Al met al een teleurstellende koersontwikkeling naar mijn mening. Uitstekende Finch 1 en 3 resultaten, Filgotinib vrijwel volledig derisked en dan niet eens in de buurt van de ATH komen. Een vriendschappelijke overname op korte termijn zie ik niet gebeuren, getuige de opmerking van Onno gisteren ("Dit is pas het begin") en zijn drive om zelfstandig te blijven. Daarnaast lijkt een vijandige overname door Gilead me zeer onwaarschijnlijk: als die mislukt zit je met een ernstig verstoorde relatie. En een overname door een andere partij lijkt me ook kansloos gezien het belang van Gilead in GLPG. Ik ben bang dat de koers weer langzaam gaat afglijden de komende maand(en).
    ZZZZZZZZZZZZZZZZZZ........
  6. forum rang 7 A3aan 29 maart 2019 11:08
    quote:

    Toert schreef op 29 maart 2019 09:57:

    [...]

    inderdaad, het aandeel plus 15%, mijn optieportefeuille, plus drie procent.
    heb mei 100 en juni 110 calls.

    weer iets bijgeleerd.

    maar wat niet is, kan nog komen. nah.

    Normaal patroon. Alleen call opties "in the money" lopen ongeveer gelijk met koers mee. Zelf heb ik mrt2020/80 en die gaan ongeveer met 90% van de hogere koers mee. Ik heb wat geschreven calls april/108 en die zijn maar weinig opgelopen. Zelfs een geschreven call april/90 laat geen dramatisch hogere koers zien.
  7. Broer Konijn 29 maart 2019 11:09
    quote:

    Geert07 schreef op 29 maart 2019 10:38:

    Al met al een teleurstellende koersontwikkeling naar mijn mening. Uitstekende Finch 1 en 3 resultaten, Filgotinib vrijwel volledig derisked en dan niet eens in de buurt van de ATH komen. Een vriendschappelijke overname op korte termijn zie ik niet gebeuren, getuige de opmerking van Onno gisteren ("Dit is pas het begin") en zijn drive om zelfstandig te blijven. Daarnaast lijkt een vijandige overname door Gilead me zeer onwaarschijnlijk: als die mislukt zit je met een ernstig verstoorde relatie. En een overname door een andere partij lijkt me ook kansloos gezien het belang van Gilead in GLPG. Ik ben bang dat de koers weer langzaam gaat afglijden de komende maand(en).
    Beste Geert, dit is de korte termijn reactie. Over een week of staan er drie cijfers voor de komma.

    Fortune favors the brave and basic skill is patience....

    Hartelijke groet BK
  8. Krisna 29 maart 2019 11:10
    quote:

    robbie123 schreef op 29 maart 2019 09:40:

    Dag alle roeptoeters over 105 110 en 125

    92 -98 was reeele voorspelling maar werd voor gek uitgemaakt

    plan uitgevoerd deel opties gecashed, echter premie ook daar geknepen
    Je zou toch mogen verwachten dat de koers tenminste de OTH (104,55)zou bereiken na deze mijlpaal. Ik vind het opvallend dat dat niet gebeurd...
  9. forum rang 5 Endless 29 maart 2019 11:13
    quote:

    Krisna schreef op 29 maart 2019 11:10:

    [...]

    Je zou toch mogen verwachten dat de koers tenminste de OTH (104,55)zou bereiken na deze mijlpaal. Ik vind het opvallend dat dat niet gebeurd...
    De dag ,week,maand duurt iets lnanger dan 3 uur. Jij gelooft toch niet dat de koers niet gemanupileerd wordt?
    Uiteindelijk komt de waarde boven drijven uiteindelijk hou niemand die tegen.
  10. [verwijderd] 29 maart 2019 11:14
    Beste forumleden,

    Ten eerste voor alle zittenblijvers: gefeliciteerd, vertrouwen is beloond.
    Ik voel me geroepen om te reageren op de koersontwikkeling en alle reacties hierop die ik lees op dit forum. Ik wil dit graag in perspectief zetten. De koers is tig keer over de kop gegaan en goede kans dat dit op eigen kracht weer gaat gebeuren vanaf de huidige koers.

    Nadat Crucell was overgenomen door J&J was Galapagos een aantrekkelijk alternatief als belegging. Een mooie jonge pijplijn en relatief lage marktwaarde, goed research met een CEO die zeer gemotiveerd is. Een parel voor wie het wilde zien.

    Voor 2014 haalde glpg vooral haar omzet uit de servicedivisie. Filgotinib was wel veelbelovend maar nog in fase 1 en 2 en moest het nog echt gaan waarmaken. De koers varieerde tussen de 6 en 11. Er was toen een forumlid dat op de zeer hoge koers rond 10 euro al haar aandelen verkocht met de woorden: 'ik heb nu 50%% procent winst, dat is voor mij een groot kapitaal met de investering dat ik heb gedaan, het is een bewuste keuze om uit te stappen. Ik ben hiermee tevreden en wil niet meemaken dat deze winst weer verdampt. Bedankt allen' . Voor haar een bewust besluit, en begrijpelijk. Een koers van 10 leek ooit hoog.

    Aandeelhouders die bleven zagen het aandeel wat zijwaarts bewegen. Er werd door een aantal gehoopt op overname op 15 of 20 euro.

    In april 2014 verkocht Galapagos haar servicedivisie, had daardoor relatief behoorlijk wat cash en ze besloot puur voor de ontwikkeling van haar eigen medicijnen te gaan. Met Abbvie als alliantie had ze goede backup om haar belangrijkste molecuul filgotinib verder te testen en uiteindelijk te commercialiseren. Omzet moest vooral gaan komen uit voortgang en milestones betalingen van haar pijplijn. Als je vertrouwen had bleef je aandeelhouder. Geduld en vertrouwen was het toverwoord want het aandeel ging naar een piek van 20 en weert terug naar 10.

    Goede resultaten volgden en Onno deed een volgende move: introductie van het aandeel Galapagos op de Nasdaq index in april 2015. Zelf was ik op voorjaarsvakantie en zag dat deze introductie op de Nasdaq een groot succes was. Er werd overtekend en een aantal grote faramaspelers stapten in. De koers bewoog plotseling naar regionen die we nooit eerder hadden gezien, over de 30 euro. Wow. Galapagos was vanaf dat moment een speler die gezien werd met opeens ook behoorlijk wat cash. Dit maakte haar sterker op de onderhandelingstafel.

    Ondertussen groeide Galapagos gestaag door en de fase 2 resultaten filgotinib waren zeer goed waardoor het aandeel verder steeg naar over de 60. Onno nodigde ons uit voor de nieuwjaarsborrel en liet zien, zoals hij dat ook vandaag de dag doet, dat hij ons als relatief kleine aandeelhouder serieus neemt. Alle mooie woorden van die dag op de borrel zijn in daden omgezet. ‘Blijf bij ons’ .

    In september 2015 liet Abbvie de alliantie met Galapagos om filgotinib samen naar de markt te brengen volkomen onverwacht vallen. Ze had haar eigen middel met ‘ upa’ , had ondertussen vertraging gezorgd bij glpg en liet het niet na om te insinueren dat filgotinib wellicht minder veilig zou zijn. Voorzichtig werden er ook insinuaties gemaakt naar de toxiteit op de fertiliteit bij ratten. De Manta fertiliteit studie zal gaan aantonen dat er geen sprake is gevolgen voor mannen bij inname filgotinib op gebied van vruchtbaarheid.

    Het aandeel kelderde naar 40. Onno gaf echter aan ‘blij’ te zijn met de move van Abbvie en wat kreeg hij gelijk toen hij met Gilead een nog grotere en betere deal aankondigde in december 2015. Bovendien participeerde Gilead in Galapagos met een aandelenuitgifte op 58 euro, iets dat Onno alleen maar heeft gedaan op zeer hoge koersen. Gevolg een nog betere positie aan de onderhandelingstafel en ruimte om de R&D verder op te schalen. Hierdoor kwam er ruimte voor programma’ s als Toledo waar we nog veel over zullen horen.

    Finch 2 vresultaten orig jaar zette het aandeel boven de 100 waarna het wat afzakte onder de 90. Op de top werd een emissie gedaan wat voor liquide middelen zorgde van boven een miljard voor research en om eventueel zelf een kleine overname te kunnen doen als de kans zich voordoet.

    Vandaag zetten de resultaten finch1 en 3 definitief een nieuwe basis onder de koers, de veiligheidsprofiel van filgotinib superieur en zal dit in vele indicaties kunnen worden gebruikt. Dit is nog maar het begin.

    Wonder
  11. mr.Franz 29 maart 2019 11:15
    Inmiddels zit ik al ruim 4 jaar in Galapagos en blijf ook nog een hele tijd zitten. De afgelopen maanden hebben in het teken gestaan van het PB van gisteravond. Zelf heb ik hier ook enorm naar uitgekeken en heb voor het eerst sinds jaren ook een positie met Turbo's ingenomen naast mijn LT aandelen. Dit ging een aantal weken best aardig maar helaas zijn deze turbo's er afgelopen week allemaal uitgeknald, waardoor ik nu toevallig bij 98 euro pas weer op winst sta (YTD). Dat ik die positie in turbo's heb ingenomen kwam door mijn rotsvaste vertrouwen in Gala en vooral in de toekomst. Een wijze les verder houd ik het bij mijn LT aandelen en hoef ik niet meer als een imbeciel de hele dag de koersen te volgen. Vanaf nu kunnen we weer vooruit kijken naar al het mooist wat op ons wacht. De koers zal naar mijn mening de komende tijd gestaag gaan oplopen richting de range 105 - 115. Iedereen veel succes met zijn strategie en geniet vooral ook van het mooie weer!
8.357 Posts
Pagina: «« 1 ... 379 380 381 382 383 ... 418 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Weinig houvast voor beleggers in Galapagos

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links