Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Galapagos AEX:GLPG.NL, BE0003818359

  • 27,700 16 apr 2024 16:13
  • -0,440 (-1,56%) Dagrange 27,660 - 27,960
  • 38.271 Gem. (3M) 80,1K

Galapagos maart 2019

8.357 Posts
Pagina: «« 1 ... 344 345 346 347 348 ... 418 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. jdlize 28 maart 2019 22:43

    Mechels biotechbedrijf Galapagos doorstaat laatste test met reumapil

    28 maart 201922:29
    Bookmark this page Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Twitter Deel via mail
    Schermvullende weergave

    Galapagos is opgericht in 1999 als een jointventure tussen Tibotec en Crucell. In 2003 startte het biotechbedrijf met onderzoek naar filgotinib tegen reuma. ©BELGAIMAGE
    Het Mechelse biotechbedrijf Galapagos publiceert goede testresultaten bij het gebruik van zijn ontstekingsremmer filgotinib bij reumapatiënten.?
    De langverwachte patiëntenproeven tonen aan dat het middel beter werkt dan placebo en in de meeste gevallen iets beter werkt dan Humira, het meest verkochte reumamedicijn.
    Analisten en beleggers keken ook met spanning uit naar de bijwerkingen van het medicijn.?Die zijn er, maar ze liggen in lijn of zijn minder erg dan bij patiënten die andere medicijnen of een placebo kregen.?
    Galapagos publiceerde de voorbije jaren al testresultaten met kleinere groepen patiënten.?Nu zijn ook de grootschalige patiëntenproeven achter de rug.?Met de nu gepubliceerde cijfers zijn de belangrijkste hordes genomen om een goedkeuring voor de verkoop aan te vragen.??
    18 miljard
    REUMA
    Reuma, dat 1 op de 100 mensen treft, is de grootste markt voor de farma-industrie. Jaarlijks brengen reumamiddelen zo’n 20 miljard dollar (bijna 18 miljard euro) op.
    Voor aandeelhouders van Galapagos was het de voorbije weken bang afwachten op deze cijfers, wat zich uitte in bokkensprongen van het aandeel.?Filgotinib, het meest gevorderde middel in de pijplijn is cruciaal voor de waardering van het bedrijf.?
    Analisten zagen op basis van eerdere testen een piekomzet van 3 à 5 miljard euro per jaar. Een blockbuster dus, zoals in de farma-industrie wordt gezegd van een medicijn dat jaarlijks miljarden opbrengt.

    De reden dat filgotinib zo hoog staat aangeschreven is omdat het een JAK-remmer is, of een nieuw type van reumamedicijn dat anders werkt dan zijn voorgangers.?Van die JAK- remmers zijn er nog maar twee op de markt.?
    Galapagos hoopte dat de laatste testen zouden uitwijzen dat zijn JAK-remmer minder bijwerkingen zou hebben.?Dat blijkt nu het geval te zijn voor bijvoorbeeld het voorkomen van tromboses.?
    Reuma, dat 1 op de 100 mensen treft, is de grootste markt voor de farma-industrie. Jaarlijks brengen reumamiddelen zo’n 20 miljard dollar (bijna 18 miljard euro) op.
  2. Loureiro 28 maart 2019 22:44
    quote:

    Topperke schreef op 28 maart 2019 22:39:

    Niet TE optimistisch worden, mensen.

    Mijn visie:

    Safety resultaten zijn ronduit uitstekend. Gelijkaardig aan Darwin3, veel beter dan Upa, Xeljanz...

    Schoentje knelt bij de efficacy resultaten, deze zijn toch wel wat teleurstellend.
    Zwakkere resultaten dan Upadicitinib. Niet slecht, maar toch een stuk zwakker.

    Ben benieuwd wat de koers zal doen morgen.
    Safety is heel belangrijk maar als efficacy minder is dan upa zal de koersstijging minder sterk zijn morgen vrees ik.
    het is wachten op een gedetailleerde vergelijking tussen beide.
  3. [verwijderd] 28 maart 2019 22:45
    quote:

    this schreef op 28 maart 2019 22:43:

    Hoe gaat een FDA om als er doden vallen bij de 200 mg behandeling, uitleg graag.
    Jij denkt dat iedereen 100 jaar wordt zonder dood te gaan?
    Zijn 24 weken, de kans dat er mensen overlijden is nou eenmaal aanwezig. Zeker bij mensen die waarschijnlijk aan de oude kant zijn.
  4. [verwijderd] 28 maart 2019 22:48
    (ABM FN-Dow Jones) Galapagos en zijn samenwerkingspartner Gilead Sciences hebben de primaire en secundaire einddoelen behaald bij een tweetal Fase 3 onderzoeksstudies met het potentiële reumamedicijn filgotinib. Dit maakte het Belgisch-Nederlandse biofarmabedrijf donderdag nabeurs bekend.

    In de FINCH 3 studie is filgotinib onderzocht in combinatie met ontstekingsremmer methotrexaat (MTX) en als monotherapie bij MTX-naïeve patiënten. Hierbij werd het belangrijkste onderzoeksdoel bereikt, namelijk het deel van patiënten dat een verbetering van 20 procent zag na 24 weken.

    "Het deel patiënten dat het primaire einddoel van ACR20 bereikte, was significant hoger in de groepen patiënten met als dosering 200 mg of 100 mg filgotinib in combinatie met MTX, in vergelijking met de groep patiënten die alleen MTX kreeg", aldus Galapagos.

    Het aantal patiënten met een verbetering van 50 procent en 70 procent en klinische remissie na 24 weken was volgens Galapagos ook aanzienlijk hoger bij patiënten die eenmaal daags 100 mg of 200 mg filgotinib in combinatie met MTX ontvingen, vergeleken met patiënten die alleen MTX kregen. Daarnaast hebben de patiënten die filgotinib kregen na 24 weken een grotere afname in de zogeheten Health Assessment Questionnaire Disability Index (HAQ-DI) ervaren, vergeleken met patiënten die alleen MTX kregen.

    Als monotherapie remde filgotinib bij een dosis van 200 milligram "de voortgang van structurele schade na 24 weken vergeleken met MTX alleen", zei het bedrijf.

    Ook FINCH 1 studie behaalt einddoel

    In de FINCH 1 studie werd filgotinib onderzocht in vergelijking met een placebo en een stabiele achtergronddosis van ontstekingsremmer MTX bij patiënten die eerder onvoldoende op MTX reageerden.

    Het primaire onderzoeksdoel werd bereikt voor beide doseringen van filgotinib wat betreft het aantal patiënten dat een verbetering van 20 procent liet zien vergeleken met placebo na 12 weken.

    Ook waren de aantallen patiënten met een 50 en 70 procent verbetering ook significant hoger voor filgotinib vergeleken met placebo na 12 weken, en dit voor beide doseringen.

    "Daarnaast hebben de patiënten die 100 mg of 200 mg filgotinib ontvingen een statistisch significante afname in de Health Assessment Questionnaire Disability Index (HAQ-DI) ervaren na 12 weken, in vergelijking met patiënten die een placebo kregen", aldus Galapagos.

    Het aantal patiënten dat klinische remissie bereikte na 12 weken was aanzienlijk hoger voor patiënten in beide filgotinib-groepen, vergeleken met placebo. Wat betreft de vergelijking van de lage ziekteactiviteit na 12 weken, was de 200 mg filgotinib-groep niet-inferieur versus adalimumab. Ook remden beide doseringen, 200 mg en 100 mg filgotinib, significant de voortgang van structurele schade na 24 weken in vergelijking met placebo, zei het bedrijf donderdag.

    Data ondersteunen veiligheidsprofiel filgotinib

    De onderzoeksdata van FINCH en de eerdere DARWIN studies ondersteunen het veiligheidsprofiel van filgotinib, zei Galapagos donderdag.

    "De beschikbare veiligheidsdata van de FINCH- en DARWIN 3-studies, die samen meer dan 2.700 patiënten behelzen die filgotinib toegediend kregen, suggereren dat filgotinib potentieel een belangrijke mogelijkheid biedt om mensen met reuma te behandelen," volgens chief medical officer Walid Abi-Saab van Galapagos.

    Positieve koersreactie verwacht

    Analist Jos Versteeg van InsingerGilissen wees tegenover ABM Financial News op de positieve FIMCH 2 resultaten die eerder verschenen en aantoonden dat filgotinib veel beter werkte dan reumamedicijnen van concurrenten, met weinig bijverschijnselen.

    Hij verwacht met de positieve resultaten uit FINCH 1 en 3 een positieve koersreactie. Versteeg schat in dat het filgotinib-programma voor zo'n 40 tot 45 euro is van de aandelenkoers van Galapagos.

    Versteeg sluit ook een bod van samenwerkingspartner Gilead niet uit want filgotinib is een aantrekkelijk medicijn voor het Amerikaanse bedrijf.

    Het aandeel Galapagos steeg donderdag 0,6 procent op 85,06 euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

8.357 Posts
Pagina: «« 1 ... 344 345 346 347 348 ... 418 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Weinig houvast voor beleggers in Galapagos

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links