Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Gold World Spot (USD) IND:XAUUSD.FXVWD, XC0009655157

  • 2.391,78 19 apr 2024 22:59
  • +12,41 (+0,52%) Dagrange 2.372,94 - 2.417,99
  • 0

Goud en Zilvermijnen

7.148 Posts
Pagina: «« 1 ... 44 45 46 47 48 ... 358 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Petex 22 maart 2019 18:17
    quote:

    Beowulf1972 schreef op 22 maart 2019 15:57:

    [...]
    Sprott zit toch ook in Kirkland? Misschien is de simpelste methode om in goud te beleggen gewoon kijken wat Sprott doet. Kan even duren, maar als ik net zoveel in Kirkland had gestoken als in Kiadis, of Besi...was ik nu een beetje rijker dan ik ben!
    (En ja, bio, chips...ik kan rustiger sectoren kiezen, dat weet ik...)
    Inderdaad.
  2. seadoc 22 maart 2019 19:26
    quote:

    Petex schreef op 18 maart 2019 17:41:

    Als Eric Sprott zijn centen ergens insteekt, zou het zomaar wel eens een 50 bagger kunnen worden ;-)
    Geduld is een goede strategie bij Goldsource denk ik.
    Fijne avond!
    Sprott zit in heel veel bedrijven en heeft heel veel geld. Er zal best wel eens een 50 bagger tussenzitten, maar een aantal complete fiasco´s zit er ook tussen. Alleen voor hem maakt dat niet uit, voor de kleine beleggert waarschijnlijk wel....
  3. Petex 22 maart 2019 19:38
    Er viel mij overigens op, dat in de ge-update bedrijfspresentatie in maart, het tijdschema op sommige punten naar voren zijn getrokken (eind Q2).
    Binnen nu en 12 weken zal er voldoende extra aandacht zijn voor Goldsource in ieder geval.
    Persoonlijk verwacht ik ook, dat de goudkoers een nieuwe stijging in gaat zetten.
    Maar dat laatste is persoonlijke speculatie natuurlijk......
  4. Dhrbelegger 22 maart 2019 20:40
    quote:

    RES114 schreef op 17 maart 2019 17:08:

    Goldsource is een beetje Bitcoin achtig, wachten op de vette klap. Maar tov Bitcoin hebben ze vaker dergelijke pieken laten zien. Ik zit er wel relatief dik in om toch te zien of dit een mooie kans is op de middellange termijn. deze week de FED weer met nieuwe stimulering en dollar omlaag?!?! we gaan het zien.
    Bitcoin is niet te vergelijken met een goudmijn in ontwikkeling behalve dan dat de koers enorm volatiel is en je er niet iedere dag naar moet kijken. Geloof je in de ontwikkeling/ operationeel model dan koop je het en focus je je weer op een volgend aandeel.
  5. MZ 25 maart 2019 22:01
    Vandaag is een belangrijke dag voor Barrick Gold qua technisch plaatje. De koers is zowel uit de meerjarige dalende toppenlijn gebroken welke is ingezet in 2011 en is boven de weerstand op 18.8 gesloten (Canadese beurs) waar het de laatste maanden een paar keer op is stuk gelopen.

    Met een fundament onder de goudprijs kan Barrick wel eens een mooie stijging in gaan zetten vanaf nu.
  6. silverwheaton 16 april 2019 15:35
    Als je in een rebound gelooft, koop je nu best 'streamers' als fnv, wpm en rgld. Mijd loze bodems zoals mux en consoorten... Maar ik vrees dat we fors lager moeten, vooral als 't mijnaandelen betreft. Mensen wereldwijd worden verstandiger en laten zich niet zo makkelijk meer ringeloren...
  7. Beowulf1972 17 april 2019 10:04
    Ik zit te dubben. Nu de FED kennelijk in z'n hok kruipt qua rente, kan goud weer een stuk minder gaan glanzen. Aan de andere kant, Kirkland and Wheaton brengen wat balans in m'n portefeuille. Dus ze nu verkopen en de winst pakken, of gewoon houden en anders bijkopen op de diepste dip...ik weet het niet. Een beurs die gedeeltelijk bepaald wordt door een oranje megalomaan met een twitter verslaving zal per definitie niet rustig worden voorlopig.
  8. [verwijderd] 18 april 2019 23:33
    Soms zijn er van die projecten die je in een analyse kan definiëren als ‘once in a life time’……Goldsource Mines(GXS,GXSv) is zo'n bedrijf.

    Zelf verwacht ik met jaren lange beleggingservaring dat Goldsource Mines een zeer substantiële koerssprong kan maken. Hierbij is een koerssprong van $0,16 naar $8-$17 op redelijke termijn niet ondenkbaar als je de kengetallen doorrekent.

    Wellicht aardig om te weten over Goldsource Mines en verwarring weg te halen, als antwoord op de vragen en visie naar de toekomst.

    Goldsource Mines is een bedrijf wat ik al geruime tijd volg. Dit aangezien hetzelfde management een eerder zeer succesvol bedrijf SilverCrest Mines (SVL) hadden. Dit bedrijf is na het operationeel gaan van de zeer succesvolle mijn Santa Elena verkocht aan First Majestic Silver. Het management is zeer ervaren en heeft een proven track record van het operationeel gaan en leveren wat ze beloven. Een sterk en ervaren management is een belangrijke voorwaarde voor een succesvol mijnbedrijf. De verkoop ven SilverCrest Mines heeft de aandeelhouders een zeer mooie winst opgeleverd met tevens een aandeel in het afgesplitste nieuwe naam en bedrijf SilverCrest Metals (SIL).

    Met SilverCrest Metals (SIL) heeft het management wederom laten zien hoe ze de waarde van het bedrijf in 2016 weten op te voeren van $0,16 naar $4,30 slechts in 6 maanden tijd. De komende maanden mag men ook voor dit bedrijf naar mijn inzicht een positieve outlook verwachten met een huidige koers van $4,50. Mijn investeringen en outlook op basis van feiten, analyse en reële kansen.

    Wellicht is er wat verwarring over de historie van Goldsource Mines. Deze verwarring begrijp ik aangezien de naam in het verleden de lading niet dekte. Goldsource heeft in het verleden een zeer grote steenkool resource ontdekt en had daarmee enig momentum. De kosten voor met name de infrastructuur om dit rendabel te maken in combinatie met de toekomst en prijs voor steenkool heeft dit project in de vrieskast gezet. Daarmee heeft alle historie inclusief stock price geen enkele waarde of referentie.

    Het ervaren management kreeg op een gegeven moment de mogelijkheid om zich in te kopen in het Eagle Mountain project in Guyana. Om dit te realiseren hebben ze Goldsource Mines gebruikt. Eagle Mountain was een extreem interessant project met goede indicatie van grote hoeveelheid high grade goudhoudende grond. Guyana is een stabiel land met Brittisch law en sociaal stabiel. Belangrijk te melden, de regering is zeer open en welwillig voor mijnbouw. Goldsource kreeg vanaf dat moment de focus om een goudmijn te exploiteren en de naam dekte de lading….Goud ! Eagle Mouatain is 100% eigendom.

    Initieel was er een beoogde start locatie waar een interessante hoeveelheid goudhoudende grond geïdentificeerd was. Voor deze locatie is een productie eenheid opgezet. Al snel bleek dat met de gravity plant niet een hoog genoeg percentage goud uit de grond gehaald kon worden en er aanvullend een chemisch proces moest komen. Mede met deze goud en productie indicatie kreeg het aandeel enig momentum en steeg zeer snel naar $0,50.

    Aanvullend werden er proefboringen gedaan bij het aanliggende “Salbora”project. Deze boringen waren zo extreem succesvol en interessant dat het management heeft besloten om dit verder te onderzoeken. De initiële start locatie werd even “on hold” gezet. Om de aanvullende boringen te financieren werden er nieuwe aandelen uitgegeven waar het management zelf zwaar in heeft gekocht. Ook interessant en zeer waardevol te vermelden is dat Eric Sprott (Edel metaal miljardair en goeroe) privé voor een paar miljoen $ zich recentelijk heeft ingekocht in Goldsource Mines (GXS).

    Het gevolg van het uitstel van in productie gaan was wel dat met name een eerdere externe investeerder besloten heeft winst te nemen. Dit met als gevolg dat het aandeel zelfs terug zakte naar $0,04 aangezien er geen cash flow kwam en er aanvullend geïnvesteerd moest worden. Cash flow zou nog een tijd op zich liet wachten. Voor de grote fondsen en institutionele beleggers is er op dit moment nog veel te weinig omzet om in te stappen. Dit zal snel veranderen indien het aandeel in waarde stijgt en momentum krijgt. Op basis van de initiële resource en PFS was een P/E van $0,20 mijn target en een target koers van $3,-. Met de nieuwe resources verwacht ik een P/E van $1,- en een koers rond de $15,- als zeer realistisch. Dit ten opzichte van de huidige koers van $0,16.

    “Mr. Sprott further advised that the Units were acquired by him for investment purposes and with a long-term view of the investment. Mr. Sprott may acquire additional securities of the Company either on the open market or through private acquisitions or sell securities of the Company either on the open market or through private dispositions in the future, depending on market conditions, refrmulation of plans and/or other relevant factors.”

    Het Salbora project is dermate interessant dat het de interesse heeft niet alleen van de insiders, echter ook van de kenners en investeerders. De initiële boringen laten zulke sterke resultaten zien dat dit een veelvoud kan zijn van de eerder beoogde succesvolle start locatie.

    De aanvullende boringen zijn met de uitgifte van nieuwe aandelen volledig gefinancierd. De infrastructuur is klaar, solide en vergunningen zijn rond met een goede sociale omgeving en relatie met community. De aanvullende boringen vinden nu plaats en geven kansen naar alle richtingen. De eerste indicaties zijn meer dan extreem goed. Er is high grade goud houdende grond gevonden en dus kans op hoge goudvoorraden.

    Het zal een Open Pit mining worden en daarmee een lage AISC welke naar mijn verwachting lager kunnen liggen dan de start locatie in verband met de high grade grond. Dit geeft een enorme hoge winstverwachting per oz.

    De komende maanden zullen we meer gaan horen over de resultaten van de boringen. De verwachtingen zijn zeer hoog gespannen en is het zeker een mooie kans. Wellicht de kans van je leven. Indien mijn verwachting uitkomt, dan zal Goldsource Mines een jaarlijkse goud output kunnen realiseren een aantal x 100.000 oz. Dit zou een grote goudmijn betekenen met enorme winsten en een substantiële hogere koers. Als je alles doorrekent dan zou een koers ver boven de $10 mij niet verbazen.

    Zelden zie je dit soort kansen met een sterk management welke zelf ook sterk afhankelijk zijn van succes op privé investeringen. Volg de insiders en je weet genoeg. Aanvullend is er privé geïnvesteerd door wellicht de bekendste edelmataal goeroe en belegger de miljardair Eric Sprott. Die gaat niet over één nacht ………

    Zelf heb ik recentelijk bijgekocht……Achteraf heeft iedereen de wijsheid !

    Let’s enjoy the ride en “No guts No Glory” voor wie investeert…..
7.148 Posts
Pagina: «« 1 ... 44 45 46 47 48 ... 358 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links