Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Europa, Euro, Brexit, etc.

2.111 Posts
Pagina: «« 1 ... 61 62 63 64 65 ... 106 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 izdp 23 maart 2019 00:55
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 22 maart 2019 18:21:

    Britse sterren tekenen petitie tegen Brexit
    26 min geleden in ENTERTAINMENT

    Een onlinepetitie gericht aan de Britse regering met het verzoek bij de Europese Unie te blijven, is in nog geen drie dagen tijd al meer dan 3 miljoen keer ondertekend. Onder de ondertekenaars zijn ook vele beroemdheden, die hun volgers oproepen om vooral ook hun handtekening te zetten.

    Onder anderen acteurs als Hugh Grant, Andy Serkis en Eddie Marsan willen dat de brexit niet doorgaat net als zangeres Annie Lennox en actrice Jennifer Saunders. „Ik heb getekend. En het lijkt erop dat ieder verstandig persoon dat doet. Dit is een noodsituatie”, twittert Hugh Grant.

    De site met de petitie is van het Britse parlement, dat in debat moet over alle petities die meer dan 100.000 handtekeningen krijgen. De site raakte donderdag enige tijd onklaar door de stormloop van ondertekenaars.

    Bekijk ook:
    Miljoenen tekenen petitie tegen Brexit

    In theorie kan de regering de EU laten weten dat het land bij nader inzien toch lid blijft. Daar is geen instemming van derden voor nodig. Maar in een referendum over het EU-lidmaatschap stemde in 2016 een meerderheid van de Britten voor de brexit. De meeste Britse parlementsleden, ook voorstanders van lidmaatschap, tornen niet aan de uitslag van het referendum.

    Met het opzeggen van het lidmaatschap eind maart 2017 werd vastgelegd dat het land dit jaar op 29 maart om 23.00 uur Britse tijd de EU verlaat (het is dan bij ons net 30 maart). Premier Theresa May heeft in Brussel echter om uitstel van de brexit gevraagd en kreeg dat tot 22 mei.

    Niet helemaal juist.
    Ze krijgt uitstel tot 12 april in feite.
    Als er dan nog niets is dan is het no-deal per die datum.
    Kortom 12 april is de nieuwe 29 maart.
  2. forum rang 7 JP Samosa 23 maart 2019 15:50
    quote:

    De Troon Jan schreef op 23 maart 2019 01:05:

    Veel mensen nu tegen de brexit! Dit moet de politiek toch ook volgen en dit mogen ze niet zomaar wegwuiven.......
    Waarom niet.
    Dat de politiek toch wel vaker, kijk naar de EU, de referenda in Nederland, het afschaffen van referenda.

    Maar , stel je voor, een nieuw referendum Brexit. En dat de uitslag 51% voor brexit zou zijn ( wat goed mogelijk is)
    Wat dan?
  3. forum rang 10 DeZwarteRidder 23 maart 2019 15:59
    Honderdduizenden Britten op de been in Londen voor mars tegen brexit

    In het centrum van de Britse hoofdstad Londen is een enorme mensenmassa op de been voor een protestmars tegen de brexit. Honderdduizenden voorstanders van een nieuw brexit-referendum bevolken de straten van de metropool. De organisatie achter de mars hoopt dat parlementsleden hun roep om een tweede volksraadpleging zullen beantwoorden.
    Buitenlandredactie 23-03-19, 14:31 Laatste update: 15:39

    In alle vroegte zetten deelnemers uit alle windstreken van het Verenigd Koninkrijk foto's van hun voorbereidingen op sociale media. De ‘People's Vote March’ belooft een van de grootste protestmanifestaties van de afgelopen jaren te worden en volgt op May's bekendmaking dat ze haar brexit-plan volgende week mogelijk niet aan het parlement zal voorleggen.

    Parlementsvoorzitter John Bercow zei dat de premier niet zo maar voor de derde keer het Lagerhuis over haar brexitdeal kan laten stemmen. Ze moet een andere deal presenteren, anders komt er geen stemming. May schreef gisteren dat ze haar plan alleen ter stemming zal inbrengen als ze vooraf genoeg steun heeft om het door het parlement te loodsen. Als Ze zou de EU dan om uitstel tot 12 april willen vragen.

    Hoeveel mensen er precies naar Londen zijn afgereisd is nog niet duidelijk, maar volgens een waarnemer waren zelfs voor het officiële evenement al tienduizenden betogers op de been. Er waren tweehonderd bussen geregeld om demonstranten vanuit het hele land aan te voeren. ,,We zijn hier vandaag omdat we het gevoel hebben dat onze toekomst is gestolen’', legt de 18-jarige betoger Phoebe Poole uit.

    De jonge vrouw was in 2016 niet oud genoeg om te stemmen. ,,Het is onze generatie die moet leven met de gevolgen van deze ramp’', vervolgt ze. ,,Het zal moeilijker worden om een baan te vinden. Je ziet al veel grote bedrijven wegtrekken. Ik vrees voor de toekomst.’’ Bij het referendum in 2016 stemden 17,4 miljoen kiezers voor een Brits vertrek uit de EU. 16,1 miljoen mensen wilden blijven.

    Online petitie

    De mars vandaag zal eindigen voor het parlementsgebouw. De verwachting is dat plaatsvervangend Labour-leider Tom Watson, de burgemeester van Londen Sadiq Khan en andere politieke figuren de menigte daar zullen toespreken. Partijleider Jeremy Corbyn van de arbeiderspartij wordt niet verwacht bij de betoging. Hij is geen voorstander van een tweede referendum.

    De tegenstanders van de brexit ijveren al sinds de oorspronkelijke volksraadpleging voor een nieuw referendum. Als toetsteen voor de betoging hebben de afgelopen dagen zo'n vier miljoen Britten zich uitgesproken tegen de brexit, door een online petitie te ondertekenen. ,,De regering beweerde herhaaldelijk dat vertrekken uit de EU ‘de wens van het volk’ is’’, zo staat in de tekst van de petitie. ,,We moeten deze bewering ontkrachten door nu te laten zien hoeveel mensen in de EU willen blijven.’’
  4. [verwijderd] 23 maart 2019 16:00
    FAKE NEWS !

    Petitie tegen Brexit al meer dan vier miljoen keer ondertekend
    23 maart 2019 13:24
    www.nu.nl/brexit/5806428/petitie-tege...
    "De regering beweerde herhaaldelijk dat vertrekken uit de EU 'de wens van het volk' is", zo staat in de tekst van de petitie. "We moeten deze bewering ontkrachten door nu te laten zien hoeveel mensen in de EU willen blijven."

    ================================
    Met grote koppen telkens weer in de media, alsof het Engelse volk zich massaal tegen de Brexit keert.
    Wat je niet leest, is de werkelijke Brexit vote en dat de huidige petitie slechts een kleine 12% van de Brexit referendum stemmers vertegenwoordigt.
    ================================

    17.410.742 Britten stemden voor een Brexit
    Trouw Redactie– 8:17, 24 juni 2016
    www.trouw.nl/home/17-410-742-britten-...
    Het tellen van de stemmen was rond 07.00 uur Engelse tijd afgerond. Het blijkt dat 51,9 procent van de Britten de EU wil verlaten. Het uit-kamp kreeg 17,410,742 stemmen, het 'blijven-kamp 16,141,241. Totaal stemden 33,551,983 Britten

  5. [verwijderd] 23 maart 2019 16:09
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 23 maart 2019 15:59:

    Honderdduizenden Britten op de been in Londen voor mars tegen brexit

    In het centrum van de Britse hoofdstad Londen is een enorme mensenmassa op de been voor een protestmars tegen de brexit. Honderdduizenden voorstanders van een nieuw brexit-referendum bevolken de straten van de metropool. De organisatie achter de mars hoopt dat parlementsleden hun roep om een tweede volksraadpleging zullen beantwoorden.
    Buitenlandredactie 23-03-19, 14:31 Laatste update: 15:39
    Doortrapte Massa psychologie. 10% van de tegenstemmers, is al 160K en vele 100K is misschien 20% van alle tegenstemmers in 2016 die fanatiek genoeg is om de straat op te gaan.
    Wanneer alle voormalig tegenstemmers en veel vrm voor stemmers de straat op zouden gaan cq de petitie zouden ondertekenen, zouden minimaal 17 miljoen Britten zich tegen moeten keren.... willen ze een meerderheid van de vrm Brexit stemmers vertegenwoordigen ;-)
  6. forum rang 10 DeZwarteRidder 23 maart 2019 16:11
    quote:

    Tom Riddle® schreef op 23 maart 2019 16:09:

    [...]
    Doortrapte Massa psychologie. 10% van de tegenstemmers, is al 160K en vele 100K is misschien 20% van alle tegenstemmers in 2016 die fanatiek genoeg is om de straat op te gaan.
    Wanneer alle voormalig tegenstemmers en veel vrm voor stemmers de straat op zouden gaan cq de petitie zouden ondertekenen, zouden minimaal 17 miljoen Britten zich tegen moeten keren.... willen ze een meerderheid van de vrm Brexit stemmers vertegenwoordigen ;-)
    Man, zit niet zo te zwammen....!!!
  7. forum rang 10 DeZwarteRidder 24 maart 2019 13:19
    Derde stemming over Brexit-akkoord nog onzeker

    Volgende week staat er dus mogelijk een derde stemming te wachten in Westminster over het scheidingsakkoord. Deze stemming staat echter nog niet vast. In een brief aan parlementariërs, in handen van de BBC, schrijft May dat het akkoord alleen nog een keer wordt aangeboden mits ze verwacht de stemming te winnen.

    Binnen de Europese Unie zijn ze ook niet positief over de kansen van May in het Lagerhuis, claimt Politico. Volgens de politieke nieuwssite zou de Franse president Emmanuel Macron tegen EU-leiders gezegd hebben dat May 10 procent kans heeft om de deal door het Lagerhuis te krijgen. Later zou hij dit percentage na een gesprek met May verder verlaagd hebben naar 5 procent. Europese Raad-voorzitter Donald Tusk zou dit nog te optimistisch hebben gevonden, schrijft Politico.

    Als de twee EU-leiders gelijk hebben en het scheidingsakkoord volgende week niet wordt aangenomen in Westminster, is 12 april de nieuwe Brexit-dag.
  8. forum rang 10 DeZwarteRidder 24 maart 2019 17:28
    Record: petitie tegen brexit 5 miljoen keer getekend

    De petitie gericht aan de Britse regering met het verzoek bij de Europese Unie te blijven, wordt steeds massaler getekend. Inmiddels staat de teller al op 5 miljoen, zaterdag was de onlinepetitie al 4 miljoen keer getekend.
    Buitenlandredactie 24-03-19, 16:18

    Het Lagerhuis maakte deze week bekend dat op enig punt zo'n 2000 handtekeningen per minuut binnenkwamen. Dat is een record, aldus het verantwoordelijke petitiecomité op Twitter. In de tekst staat dat misschien geen nieuw referendum meer zal plaatsvinden over de brexit. ,,Dus stem nu.’’ Er is overigens ook veel kritiek op de petitie. Er zouden valse handtekeningen in omloop zijn, op Twitter melden Britten dat je onder verschillende namen en mailadressen meerdere keren je handtekening kunt zetten.

    Op zaterdag was er ook een massale anti-brexit-betoging in Londen. Volgens de organisatie liepen er zelfs meer dan één miljoen mensen mee. Het parlement moet overwegen over petities te debatteren als die meer dan 100.000 stemmen krijgen. Het is zeer de vraag of de actie brexiteers op andere gedachten zal brengen.
  9. forum rang 10 voda 25 maart 2019 13:32
    EU rondt voorbereidingen op no-deal Brexit af

    (ABM FN) Terwijl de Europese Unie besloot om de datum van het vertrek van het Verenigd Koninkrijk vorige week uit te stellen tot 22 mei, op voorwaarde dat de terugtrekkingsakkoord door het Britse Lagerhuis wordt goedgekeurd op 29 maart gaat de EU ervan uit dat een vertrek zonder akkoord op 12 april kan plaatsvinden. Daarvoor publiceerde de Europese Commissie de laatste voorbereidingen voor een harde Brexit maandag in een toelichting.

    Sinds december 2017 treft de Europese Commissie voorbereidingen voor een mogelijk vertrek zonder akkoord. 90 nota's over de brexit-voorbereidingen en 3 mededelingen van de Commissie werden gepubliceerd en 19 wetgevingsvoorstellen ingediend.

    De noodmaatregelen voor een vertrek zonder akkoord betreffen onder andere de EU-begroting, de financiële diensten, het klimaatbeleid et de socialezekerheidsrechten.

    De Commissie heeft uitgebreide technische besprekingen gevoerd met de lidstaten van de EU-27 over algemene kwesties op het gebied van de voorbereidingen en noodmaatregelen en over specifieke sectorale, juridische en administratieve voorbereidingskwesties. De Commissie heeft nu ook haar rondreis langs de hoofdsteden van de 27 EU-lidstaten voltooid. Bij de bezoeken bleek dat de lidstaten zeer goed zijn voorbereid op alle scenario's.

    Door: ABM Financial News.
    pers@abmfn.be
    Redactie: +32(0)78 486 481

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  10. forum rang 10 voda 25 maart 2019 13:32
    Lagerhuis stemt over Brexit-amendementen

    (ABM FN-Dow Jones) Het Britse Lagerhuis stemt maandagavond over een aantal Brexit scenario's, waaronder een tweede referendum, het intrekken van Artikel 50 en een no-deal Brexit.

    "Het zijn niet-bindende indicatieve stemmingen die de markt mogelijk de broodnodige duidelijkheid geven, terwijl wordt gewacht op een derde meaningful vote en wanneer die überhaupt plaats vindt", merkten analisten van Monex Europe op.

    Er staan tot nu toe zeven stemmingen op de rol, maar dat aantal kan worden uitgebreid tot kort voor het debat aanvangt.

    Vorige week kreeg de Britse premier Theresa May uitstel tot 12 april om het eerder met de EU afgesproken uittredingsvoorstel door het parlement te loodsen. Lukt dat deze week, dan heeft Londen tot 22 mei om een ordentelijke Brexit te regelen. Lukt het May niet om goedkeuring te krijgen voor haar deal, dan is er tot 12 april om met een oplossing te komen. De EU liet maandag weten dat men klaar is met de voorbereidingen op een eventuele no-deal Brexit op 12 april.

    De kans dat May haar Brexit deal door het parlement weet te loodsen is nog altijd klein en met de stemmingen die maandagavond op de rol staan, riskeert de premier dat ze daarmee de controle over het Brexit proces verliest.

    Ondertussen staat May's positie steeds meer ter discussie. De Britse krant The Sun riep haar maandag op om af te treden wanneer haar Brexit deal wordt goedgekeurd en het vertrek uit de EU een feit is.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  11. forum rang 6 Chiddix 26 maart 2019 06:52
    Het Lagerhuis heeft in een amendement het Brexit-proces naar zich toe getrokken. Is een nederlaag voor May.
    De tegenstanders gaan nu uitzoeken wat voor soort Brexit de meeste steun heeft onder parlementsleden. Dertig Conservatieven incl drie ministers stemden mee met de oppositie. Men zoekt ook consensus over de te volgen weg.
    Al heeft May de controle verloren over haar partij, haar kabinet en Brexit-proces, ze heeft nog macht om zaken tegen te houden(bron: BBC nieuws).
    May zoekt ondertussen steun voor een derde stemming over de Brexit deal door gesprekken met de dwarsliggers binnen haar partij incl DUP.
  12. forum rang 6 Chiddix 27 maart 2019 08:21
    Nederland exporteerde voor 11 miljard minder naar het VK in 2018. Oorzaken, daling van de waarde van de Britse munteenheid en afnemende vraag onder Britse producenten en consumenten.
    Een logische ontwikkeling als de Britten meer moeten betalen voor producten uit de EU door waardeverlies pond. De export van Nederland naar landen buiten het VK steeg met 17% waardoor de schade voor exporteurs wordt verzacht.
  13. forum rang 6 Chiddix 27 maart 2019 08:51
    Er is tot op heden geen sprake van een Brexit omdat de Britten het met elkaar niet eens kunnen worden.
    Het IMF zegt, dat Nederland zwaar getroffen zal worden bij een harde Brexit(economisch). De EU krijgt ook een zware klap maar voorlopig probeert men aan te sturen op een zachte Brexit.
    De mogelijkheid blijft bestaan, dat er helemaal geen Brexit komt. Mocht May erin slagen een derde stemming te houden over haar Brexitdeal en die wordt afgewezen, is de kans aanwezig, dat het Britse volk zich nog een keer mag uitspreken in een referendum. Labour zal zich hiervoor sterk maken. Zou wel de geloofwaardigheid van de Britse politiek schaden als men weer naar de stembus gaat.
2.111 Posts
Pagina: «« 1 ... 61 62 63 64 65 ... 106 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 865,35 -1,07%
EUR/USD 1,0671 +0,50%
FTSE 100 7.847,99 +0,35%
Germany40^ 17.771,70 +0,01%
Gold spot 2.369,74 +0,37%
NY-Nasdaq Composite 15.683,37 -1,15%

Stijgers

B&S Gr...
+8,35%
PostNL
+7,07%
Fugro
+4,29%
Van La...
+1,90%
Sif Ho...
+1,51%

Dalers

TomTom
-14,98%
VIVORY...
-10,98%
Alfen ...
-7,35%
ASML
-6,68%
FASTNED
-5,86%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links