Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel TomTom AEX:TOM2.NL, NL0013332471

  • 5,820 19 apr 2024 10:53
  • -0,160 (-2,68%) Dagrange 5,730 - 5,925
  • 177.459 Gem. (3M) 304,1K

TomTom maart 2019

1.639 Posts
Pagina: «« 1 ... 75 76 77 78 79 ... 82 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 26 maart 2019 13:58
    quote:

    Vive tu vida positivamente schreef op 26 maart 2019 12:48:

    Klopt helemaal Tatje,
    Hoelang blijft men de strategie van Wakkie nog misbruiken om de koers op of rond de achterlijk lage en beruchte €7,50 te houden?
    Je mag dit (uitleg overname strategie) in Nederland gewoon in de krant verkondigen ( Wakkie in de Telegraaf)!
    Gelukkig hebben we de AFM en VEB om dit goed in de gaten te houden!!!!!!!!
    Misschien was dit wel altijd al hun plan, om de koers laag te houden (Goddijn vond altijd 8 een mooie koers), om hiermee het aantal aandelen te verlagen.
    Bij alle berekeningen gaan ze ook al uit van 8, waarom zou dat zijn?
    Hoe weten ze nou dat de koers over 2 maanden op 8 staat?
    Die berekeningen gaven ze toen de koers onder de 7,5 stond.
    Zij weten absoluut meer, dat is wel zeker!
    En hoe lager hoe meer aandelen verdwijnen, dus dat vinden ze dan prima!
    Maar de verkoopprijs is dan hetzelfde, en de founders raken ook 40% van hun aandelen kwijt, dus voor totale eerlijke verkoop zou dat dus niks uitmaken.
    Blijft er toch maar 1 ding over: dirty exit.
    Want die is hiermee dus een stuk makkelijker.
    Of ze kopen na de agio uitkering meer aandelen op voor een prikkie, en vergroten hun belang ermee, dat is ook voordeel voor hun.
    Een vijandig overnamebod komt hun dus niet uit, en verzwijgen ze ook volgens mij. (Met als reden weer een of andere uitzondering op de regel, zo’n Wakkie trucje)
    Daarom kwamen ze ook wel gelijk met een persbericht dat tomtom geen gesprekken had met Deutsche Bank voor overname, terwijl ze dus nu ook weer op de Bava zeiden dat ze nooit iets zeggen wat teveel is omdat ze anders van de AFM te horen krijgen dat ze de koers omhoog manipuleren.
    Onzin van hun, want dan hadden ze toen ook niks moeten zeggen nadat de koers omhoog ging van dat bericht.

    Alles wijst op een dirty exit, ze denken dat niemand dat ziet of merkt, maar daar zitten ze dus helrmaal fout.
    Daarom moeten we er alles aan blijven doen om hun te laten zien dat wij daar vanuit gaan en dat ze dat dus niet hoeven te flikken!
  2. forum rang 6 tatje 26 maart 2019 14:05
    Tja.

    OUd nieuws 8 jan 2018.

    corporate.tomtom.com/news-releases/ne...

    Onze Harold aarzelt niet !!!

    Harold Goddijn, CEO, TomTom, said: "I have no hesitation in saying that TomTom's HD Map, and technologies for autonomous driving, will be critical to the vehicles of the future. Working with Baidu, who share our vision, and determination, to accelerate the future of driving - is another step towards this future."

    Weihao Gu, GM of Intelligent Vehicle Division, Baidu, said: “Map data is essential to the development of autonomous vehicles. The globally unified HD map service we have created with TomTom makes it easier for OEMs and technology companies to engineer and test systems, and the extension of TomTom AutoStream enhances this by giving Apollo partners timely access to the latest map data. This strengthens our Apollo autonomous driving platform even further and will help the industry as a whole to accelerate progress.”

    Het net sluit zich.

    Iemand zich al eens verdiept, of Microsoft interesse zou hebben in TTT.

    Ik denk het namelijk niet.
  3. forum rang 6 tatje 26 maart 2019 14:10
    reuters citeerde een gedeelte van een interview in San Francisco een week eerder.
    2 nov 2018.

    “If you look at the sum of the parts and the valuation and market cap, there is something not quite right and that needs to be better explained,” Goddijn said in an interview this week in San Francisco.

    Tja Harold, Wim Gille van ABN AMRO vindt dat ook, dus wat let je :-)

  4. forum rang 7 ketchup 26 maart 2019 14:26

    maar de vraag is wat is een dirty exit ?

    laten we nu eens beredeneren na de kapitaaluitkering en na de aandelen consolidatie hebben we een bedrijf aan de beurs met ongeveer 140 mio uitstaande aandelen , stel aan 8 euro ofwel ongeveer 1.2 miljard euro beurswaarde

    die 1.2 miljard bestaat voor 400 mio uit cash, consumer geeft de beurs eigenlijk geen waarde voor, maar er zal best nog een restwaarde inzitten van 100 mio, heb je het over 700 mio voor A&E voor beurswaardering

    dan, waar bestaat die 50% free-float uit , die bestaat grotendeels uit fondsbeleggers ( institutionele beleggers) voor zeg 30% , 10% bij market-makers en optiehandelaren die deze positie gebruiken voor het verschaffen van een functie, namelijk liquiditeit/aanbod voor afgeleide produkten , dan nog een 5% bij professionele handelaren en dan nog als laatste een 5% bij private kleinere beleggers wereldwijd ( wij)

    nou bij een delisting waar de Free float voor de bedrijfsonderdelen , maw voornamelijk A&E een 100% premie krijgen boven en over die 700 mio welke het thans heeft voor waardeweging aan de beurs dan gaat helemaal niemand ontevreden zijn, behalve wellicht een paar particuliere beleggers die ruim boven de markt Long zitten

    de rest denkt gewoon , als ik straks op basis van 400 mio cash, 100 mio consumer en 1.4 miljard voor A&E afscheid kan nemen ben ik dik tevreden, dat geeft in totaal 1.9 miljard en als ik daar die 750 mio bijtel die de Telematics verkoop uitbetaalde, ben ik basis 2.650 miljard uit TT gestapt, wat herleid tot 11.50 euro per aandeel basis pre kapitalisatie en share adjustment.

    dat voor een aandeel wat de laatste 3 jaar dichter tegen de 7.50 heeft gehandeld dan de 10 is een prima opbrengst.
    je moet je niet blind staren op hetgeen het had kunnen geven van 3 jaar geleden van 18 of zelfs 20 euro voor som der delen, want dat is een gepasseerd station die 4.5 miljard euro kon enkel op de HERE hype toen Nokia het verkocht en de Fleetmatics multiple, beide zijn niet haalbaar gebleken, Maps Plus bij TT staat gewoon op een enorme discount aan de beurs, iedereen weet het en niemand raapt het op, of wil met de Founders aan de slag - voor nu althans.

    elke Bank en hun analisten kunnen dit allemaal perfect berekenen, elke Bank weet dat HERE nieuwe toetreders heeft weten te strikken basis 3 miljard euro en elke Bank weet dat Maps Plus van TT wegkwijnt aan de beurs, de waarde verdampt gewoon en staat nu aan 700 mio euro
    en dan kunnen ze bij TT denken dat ze een voorsprong hebben op HERE en Google, wat koopt de reguliere aandeelhouder hiervoor als hij het niet terugziet in de waarde van het aandeel ?
    Maps Plus van TT gaat aan een kwart van de waarde van HERE, zegt genoeg wat de markt denkt over wat voor een prestatie HG heeft neergezet voor aandeelhouderswaarde te scheppen.
  5. forum rang 6 boem! 26 maart 2019 14:36
    quote:

    pwijsneus schreef op 26 maart 2019 13:42:

    [...]

    En wat gaat de koers van deze toko hoger zetten?
    1. Het starten van dividenduitkeringen:
    Geen kans want in de toelichting op de agendapunten van de AVA wordt dividenduitkering uitgesloten.
    2. De inkoop van eigen aandelen tegen een koers die ver ligt boven de koers van het moment om de zittende aandeelhouders een galante aftocht te bieden:
    Geen kans want in diezelfde toelichting staat dat men aandelen slechts in zal kopen op een niveau dat maximaal 10% boven de koers ligt van de voorliggende periode.
    3. De verkoop in een vrije auction van Maps+.
    Geen kans want hoewel dit bijna zeker een multiply op zal leveren tov de huidige koers hebben FF(F) besloten om het onzekere avontuur aan te gaan om A&E zelfstandig uit te nutten.

    Blijft over het verdienmodel van A&E.
    Alhoewel onzeker zit er afgaande op de PBs van TT wel toekomstmuziek in deze variant. Op 17 april wordt het volgende tipje van deze sluier opgelicht.
    Extra buffer vormt de assetwaarde van Maps+ indien er toch stagnatie optreedt in dit proces en de mogelijkheid dat alles aan de kant wordt geschoven door een aanbieding die niet te weigeren valt.
  6. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 27 maart 2019 06:17
    quote:

    Sunshine Band schreef op 22 maart 2019 09:39:

    [...]
    Dit is wat TomTom over haar samenwerrking met Zenrin schreef:
    Tokyo Motor Show, Japan, 27 October 2017 Navigation technology company, TomTom (TOM2), and Japanese mapping company, ZENRIN, today announced their intention to collaborate on traffic services and mapping in Japan.

    The agreement pairs ZENRIN, the Japanese market leader in mapping and navigation, and TomTom, the pioneer of traffic services and high definition (HD) maps for autonomous driving, to deliver a powerful combination of services for the future of driving in Japan.

    Dan is de vraag of Zenrin nu gezamenlijke gegevens traffic doorverkoopt?
    Mijn simpele antwoord, naar mijn beste weten, is: JA.

    Zenrin heeft kennelijk het recht om de door TT (of hun software) ingewonnen verkeersdata in Japan door te verkopen. Of TT daarvoor een (extra) fee ontvangt is onbekend.

  7. [verwijderd] 27 maart 2019 09:21
    quote:

    ketchup of catch-up schreef op 26 maart 2019 14:26:

    maar de vraag is wat is een dirty exit ?

    laten we nu eens beredeneren na de kapitaaluitkering en na de aandelen consolidatie hebben we een bedrijf aan de beurs met ongeveer 140 mio uitstaande aandelen , stel aan 8 euro ofwel ongeveer 1.2 miljard euro beurswaarde

    die 1.2 miljard bestaat voor 400 mio uit cash, consumer geeft de beurs eigenlijk geen waarde voor, maar er zal best nog een restwaarde inzitten van 100 mio, heb je het over 700 mio voor A&E voor beurswaardering

    dan, waar bestaat die 50% free-float uit , die bestaat grotendeels uit fondsbeleggers ( institutionele beleggers) voor zeg 30% , 10% bij market-makers en optiehandelaren die deze positie gebruiken voor het verschaffen van een functie, namelijk liquiditeit/aanbod voor afgeleide produkten , dan nog een 5% bij professionele handelaren en dan nog als laatste een 5% bij private kleinere beleggers wereldwijd ( wij)

    nou bij een delisting waar de Free float voor de bedrijfsonderdelen , maw voornamelijk A&E een 100% premie krijgen boven en over die 700 mio welke het thans heeft voor waardeweging aan de beurs dan gaat helemaal niemand ontevreden zijn, behalve wellicht een paar particuliere beleggers die ruim boven de markt Long zitten

    de rest denkt gewoon , als ik straks op basis van 400 mio cash, 100 mio consumer en 1.4 miljard voor A&E afscheid kan nemen ben ik dik tevreden, dat geeft in totaal 1.9 miljard en als ik daar die 750 mio bijtel die de Telematics verkoop uitbetaalde, ben ik basis 2.650 miljard uit TT gestapt, wat herleid tot 11.50 euro per aandeel basis pre kapitalisatie en share adjustment.

    dat voor een aandeel wat de laatste 3 jaar dichter tegen de 7.50 heeft gehandeld dan de 10 is een prima opbrengst.
    je moet je niet blind staren op hetgeen het had kunnen geven van 3 jaar geleden van 18 of zelfs 20 euro voor som der delen, want dat is een gepasseerd station die 4.5 miljard euro kon enkel op de HERE hype toen Nokia het verkocht en de Fleetmatics multiple, beide zijn niet haalbaar gebleken, Maps Plus bij TT staat gewoon op een enorme discount aan de beurs, iedereen weet het en niemand raapt het op, of wil met de Founders aan de slag - voor nu althans.

    elke Bank en hun analisten kunnen dit allemaal perfect berekenen, elke Bank weet dat HERE nieuwe toetreders heeft weten te strikken basis 3 miljard euro en elke Bank weet dat Maps Plus van TT wegkwijnt aan de beurs, de waarde verdampt gewoon en staat nu aan 700 mio euro
    en dan kunnen ze bij TT denken dat ze een voorsprong hebben op HERE en Google, wat koopt de reguliere aandeelhouder hiervoor als hij het niet terugziet in de waarde van het aandeel ?
    Maps Plus van TT gaat aan een kwart van de waarde van HERE, zegt genoeg wat de markt denkt over wat voor een prestatie HG heeft neergezet voor aandeelhouderswaarde te scheppen.
    Ik zie hier wel wat in.
    Misschien nog iets meer dan 10....11,12 maar dat is het dan wel.
  8. forum rang 6 tatje 27 maart 2019 10:31
    Volkswagen, Audi, Škoda, Bentley, Bugatti, Lamborghini en Porsche seat.

    Daimler

    Auto[bewerken]
    Mercedes-Benz (samengesteld uit de merknamen Mercedes en Benz)
    Mercedes-AMG
    Mercedes-Maybach
    Smart

    Vrachtwagen[bewerken]
    Mercedes-Benz
    Freightliner
    Western Star
    Saurer
    Sterling
    Mitsubishi Fuso

    Bus[bewerken]
    Evobus Mercedes-Benz
    Setra

    BMW
    BMW is ook het moederbedrijf van Rolls-Royce Motor Cars, en produceert eveneens automobielen onder de naam Mini.

    Alliantie Renault Nissan Mitzubishi

    Tot Renault-Nissan-Mitsubishi behoren:
    de Renault-groep met Renault
    Dacia
    Renault Samsung

    de Nissan-groep met Nissan
    Infiniti
    Datsun
    Prince (niet meer in gebruik)

    AvtoVAZ met Lada

    Mitsubishi Motors met Mitsubishi

    PSA group Citroën · Peugeot DS Automobiles · Opel · Vauxhall

    Nu wil dus renault eventueel fuseren met Nissan en dan willen ze een bod doen op Fiat Chrysler.

    Maar de PSA group is ook bezig met hun interesse in Fiat Chrysler.

    In Duitsland wordt de samenwerking tussen Daimler en BMW steeds duidelijker.

    Straks zou het volgende zomaar kunnen.

    Volkswagen

    Daimler/ BMW

    Renault Nissan Mitsubishi en eventueel Fiat Chrysler

    PSA Group.

    Konden in Europa wel eens naar 4 autobouwers gaan.

  9. forum rang 7 sniklaas 27 maart 2019 12:59
    quote:

    tatje schreef op 27 maart 2019 10:31:

    Volkswagen, Audi, Škoda, Bentley, Bugatti, Lamborghini en Porsche seat.

    Daimler

    Auto[bewerken]
    Mercedes-Benz (samengesteld uit de merknamen Mercedes en Benz)
    Mercedes-AMG
    Mercedes-Maybach
    Smart

    Vrachtwagen[bewerken]
    Mercedes-Benz
    Freightliner
    Western Star
    Saurer
    Sterling
    Mitsubishi Fuso

    Bus[bewerken]
    Evobus Mercedes-Benz
    Setra

    BMW
    BMW is ook het moederbedrijf van Rolls-Royce Motor Cars, en produceert eveneens automobielen onder de naam Mini.

    Alliantie Renault Nissan Mitzubishi

    Tot Renault-Nissan-Mitsubishi behoren:
    de Renault-groep met Renault
    Dacia
    Renault Samsung

    de Nissan-groep met Nissan
    Infiniti
    Datsun
    Prince (niet meer in gebruik)

    AvtoVAZ met Lada

    Mitsubishi Motors met Mitsubishi

    PSA group Citroën · Peugeot DS Automobiles · Opel · Vauxhall

    Nu wil dus renault eventueel fuseren met Nissan en dan willen ze een bod doen op Fiat Chrysler.

    Maar de PSA group is ook bezig met hun interesse in Fiat Chrysler.

    In Duitsland wordt de samenwerking tussen Daimler en BMW steeds duidelijker.

    Straks zou het volgende zomaar kunnen.

    Volkswagen

    Daimler/ BMW

    Renault Nissan Mitsubishi en eventueel Fiat Chrysler

    PSA Group.

    Konden in Europa wel eens naar 4 autobouwers gaan.

    de vette jaren voor de autoproducenten zijn definitief voorbij, de afkalving is zo'n beetje begonnen nadat het gesjoemel van @VW naar buiten kwam.

    Samen het Parijs akkoord zijn de fossielen in de ban gegaan en heeft de ACCU 'E' vooralsnog de toekomst totdat 'H1' het stokje gaat overnemen.

    Minder, minder, minder voertuigen, onderdelen, onderhoud, dealers, garages en marge kunnen we in de toekomst verwachten.
    Het samenstellen van een handvol onderdelen tot E-CAR kan nagenoeg iedere magnetron bouwer en verkoop en bezorging gaat via het www en weg zijn de marges voor de producenten en daaraan gerelateerd de marges voor de leveranciers!

    In de westerse wereld waar de infrastructuur geschikt is voor elektrisch rijden kan het snel gaan en zeker wanneer overheden en verzekeraars gaan stimuleren. In de overige werelddelen blijven de fossielen brandstof voertuigen nog vele 10 tallen jaren rondrijden is mijn verwachting, wellicht direct van fossiel naar 'H1' en 'E' aandrijving zonder het gesleep met de accu's..

    Hoe LANG is een LONG positie in @TT nog houdbaar, achteraf gezien is het NOOIT een verstandige zet geweest maar wanneer is het GENOEG, is mijn hamvraag!
  10. [verwijderd] 27 maart 2019 16:10
    quote:

    sniklaas schreef op 27 maart 2019 12:59:

    [...]de vette jaren voor de autoproducenten zijn definitief voorbij, de afkalving is zo'n beetje begonnen nadat het gesjoemel van @VW naar buiten kwam.

    Samen het Parijs akkoord zijn de fossielen in de ban gegaan en heeft de ACCU 'E' vooralsnog de toekomst totdat 'H1' het stokje gaat overnemen.

    Minder, minder, minder voertuigen, onderdelen, onderhoud, dealers, garages en marge kunnen we in de toekomst verwachten.
    Het samenstellen van een handvol onderdelen tot E-CAR kan nagenoeg iedere magnetron bouwer en verkoop en bezorging gaat via het www en weg zijn de marges voor de producenten en daaraan gerelateerd de marges voor de leveranciers!

    In de westerse wereld waar de infrastructuur geschikt is voor elektrisch rijden kan het snel gaan en zeker wanneer overheden en verzekeraars gaan stimuleren. In de overige werelddelen blijven de fossielen brandstof voertuigen nog vele 10 tallen jaren rondrijden is mijn verwachting, wellicht direct van fossiel naar 'H1' en 'E' aandrijving zonder het gesleep met de accu's..

    Hoe LANG is een LONG positie in @TT nog houdbaar, achteraf gezien is het NOOIT een verstandige zet geweest maar wanneer is het GENOEG, is mijn hamvraag!
    Dat de automarkt aan het veranderen is, daar zijn wij het allemaal wel over eens. Dat jij hardop afvraagt hoe lang een long positie in TomTom nog houdbaar is, kan ik totaal niet begrijpen.

    Het is een beren-op-de-weg-benadering en je vergeet totaal naar de kansen te kijken. Peak Car zit er in de Westerse wereld aan te komen, maar hoe zit dat in Azie en in Afrika? Peak people zit er namelijk nog lang niet aan te komen. Met een te verwachten peak van rond de 11 miljard mensen, zal het mobiliteitsvraagstuk alleen maar toenemen. Steden zullen beter met verkeer om moeten gaan, moeten smarter worden. Tevens zullen fabrikanten verplicht worden om meer veiligheids-features in de auto te plaatsen(recentelijk EU-wetgeving), omdat men het niet meer tolereert dat er doden vallen, terwijl er goede software bestaat.

    De zelfrijdende auto zal in combinatie met elektrificatie er inderdaad voor gaan zorgen dat er minder auto's nodig zijn. De noodzaak om een auto te bezitten wordt minder en dat gaan de fabrikanten in de omzetten merken. Het is voor TomTom alleen minder belangrijk hoeveel reguliere auto's er verkocht gaan worden. Het is voor TomTom belangrijk hoeveel auto's er straks met ADAS-functies rond gaan rijden en hoeveel auto's een HDmap nodig hebben.

    Jij hebt het nu over een bedrijf die als core business SDmaps heeft. Er worden op dit moment wereldwijd ongeveer 100 miljoen auto's verkocht, met een takerate (van SDmaps) van 30/35%. Daar waar een abonnement ongeveer 3 jaren loopt en TomTom bij lange na niet marktleider is (marktaandeel 40%?). Wat is er te verliezen?

    Auto's met ADAS-functies en HDmaps hebben niet 3 jaar up-to-date software nodig, maar zolang deze rondrijden, realtime en met een (verplichte) takerate van 100%. Hele andere markt, waarin de kaarten op dit moment geschud gaan worden. Nieuwe markt, nieuwe kansen.

    De te verwachten onheil wat betreft de automarkt kan daarnaast ook nog in het voordeel van ons werken. Je ziet de absurde prijzen die worden betaald voor startups. Veel bedrijven die bang zijn de nieuwe heilige graal te missen. FOMO, kom er maar in.

    Enfin, leuk die toekomstmuziek, maar dit kan wel eens dag 6 op rij worden dat TomTom in het rood eindigt. 7 handelsdagen na de BAVA.
  11. forum rang 7 sniklaas 27 maart 2019 16:58
    quote:

    vCalker schreef op 27 maart 2019 16:10:

    [...]

    Dat de automarkt aan het veranderen is, daar zijn wij het allemaal wel over eens. Dat jij hardop afvraagt hoe lang een long positie in TomTom nog houdbaar is, kan ik totaal niet begrijpen.

    Het is een beren-op-de-weg-benadering en je vergeet totaal naar de kansen te kijken. Peak Car zit er in de Westerse wereld aan te komen, maar hoe zit dat in Azie en in Afrika? Peak people zit er namelijk nog lang niet aan te komen. Met een te verwachten peak van rond de 11 miljard mensen, zal het mobiliteitsvraagstuk alleen maar toenemen. Steden zullen beter met verkeer om moeten gaan, moeten smarter worden. Tevens zullen fabrikanten verplicht worden om meer veiligheids-features in de auto te plaatsen(recentelijk EU-wetgeving), omdat men het niet meer tolereert dat er doden vallen, terwijl er goede software bestaat.

    De zelfrijdende auto zal in combinatie met elektrificatie er inderdaad voor gaan zorgen dat er minder auto's nodig zijn. De noodzaak om een auto te bezitten wordt minder en dat gaan de fabrikanten in de omzetten merken. Het is voor TomTom alleen minder belangrijk hoeveel reguliere auto's er verkocht gaan worden. Het is voor TomTom belangrijk hoeveel auto's er straks met ADAS-functies rond gaan rijden en hoeveel auto's een HDmap nodig hebben.

    Jij hebt het nu over een bedrijf die als core business SDmaps heeft. Er worden op dit moment wereldwijd ongeveer 100 miljoen auto's verkocht, met een takerate (van SDmaps) van 30/35%. Daar waar een abonnement ongeveer 3 jaren loopt en TomTom bij lange na niet marktleider is (marktaandeel 40%?). Wat is er te verliezen?

    Auto's met ADAS-functies en HDmaps hebben niet 3 jaar up-to-date software nodig, maar zolang deze rondrijden, realtime en met een (verplichte) takerate van 100%. Hele andere markt, waarin de kaarten op dit moment geschud gaan worden. Nieuwe markt, nieuwe kansen.

    De te verwachten onheil wat betreft de automarkt kan daarnaast ook nog in het voordeel van ons werken. Je ziet de absurde prijzen die worden betaald voor startups. Veel bedrijven die bang zijn de nieuwe heilige graal te missen. FOMO, kom er maar in.

    Enfin, leuk die toekomstmuziek, maar dit kan wel eens dag 6 op rij worden dat TomTom in het rood eindigt. 7 handelsdagen na de BAVA.
    Dat begrijp ik dan niet, dat jij als belegger niet kunt begrijpen dat een jarenlange LONG belegger zich afvraagt in hoeverre zijn positie in @TT nog houdbaar is.

    Harold die roept al jaren dat @TT in transitie is en dat wij aandeelhouders het zoet weldra zullen proeven. Nou qua koersontwikkeling is het aandeel @TT in de overgang beland en is in de afgelopen jaren enkel sprake geweest van schijnzwangerschappen, de laatste in 2015/16 en het ziet ernaar uit dat de kans op een gezonde zwangerschap en dito bevalling nog ver van ons aandeelhouders verwijdert is.

    Wat heeft het aandeel @TT nu gepresteerd in al die jaren dat het aan de beurs genoteerd staat;
    - CONSUMENTEN, de winsten behaald met de verkoop van navigatie kastjes zijn besteed aan overnames en de verdere ontwikkeling van SPORTS, SW & MAPS (SD/HD)
    - SPORTS heeft behoudens geld gekost niets opgeleverd
    - SD MAPS al jaren in de verkoop maar nog een lange weg te gaan voordat de kosten terug zijn verdiend, laat staan winst gemaakt.
    - @TTT, geweldige investering en ontwikkeling tot marktleider in Europa maar een belabberde verkoop tov de PEERS
    - HD MAPS wordt nog een tijdje afwachten of deze tak van sport een zodanig financieel succes wordt dat de kosten eruit zijn en ruim winst wordt behaald.

    Het is al jaren zo dat alleen bij nieuws en cijfers het interessant is om de koers van het aandeel @TT te volgen, de rest van de dagen is de belangstelling zo miniem dat de koersontwikkeling van generlei waarde is.

    En je hebt het over ons voordeel en dat leest alsof je bedoeld dat @TT als bedrijf en daar hebben wij aandeelhouders niets aan wanneer dat voordeel niet wordt vertaald in een hogere beurskoers afkomstig door hogere eps of belangstelling, beide vind ik prima.

    Tja, voorlopig niets te beleven met dit aandeel en ik plof weer op mijn stoel in het @TT theater in afwachting op de volgende scene die wordt herhaald, maar er komt een keer het moment dat het genoeg is en het tijd (eind 2020!) wordt voor een ander programma, lees aandeel en dan hou ook ik het voor gezien.
1.639 Posts
Pagina: «« 1 ... 75 76 77 78 79 ... 82 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

TomTom geraakt door zwakke automotivemarkt

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links