Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Liveblog: Laagterecord

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Redactie IEX

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie IEX

Recente artikelen van Redactie IEX

  1. 15:30 IEX BeleggersPodcast: Waarom JET-topman Jitse Groen beleggers niet overtuigt
  2. 18 apr Morgen in de IEX BeleggersPodcast: JET, ASML, de Halculator en nog veel meer 1
  3. 16 apr Just Eat Takeaway trekt stekker uit Nieuw-Zeeland 4

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 rene66 25 maart 2019 12:21
    Er hing altijd een "geurtje" rondom Naspers, dat kwam deels omdat het op de beurs stond in Zuid-Afrika (de rand) en deels omdat de rest van de activiteiten alleen maar geld kosten en de plannen die ze hadden voor de toekomst. Ook was er onduidelijkheid hoe het bedrijf precies in elkaar zat qua eigendomsverhoudingen.

    Naspers heeft vorig jaar nog een plukje Tencent verkocht. In mijn beleving kan je beter Tencent in de VS kopen. Dan ben je niet afhankelijk van Naspers inzake het verkopen van plukjes Tencent. Het voordeel daarvan is dat je niet afhankelijk ben van Naspers om je aandeel in Tencent vast te houden en verder beleg je in dollars, wat volgens mij verstandiger is dan beleggen in Euro's. De discount zit er niet voor niets in.

    RTLZ Naspers is nu als geheel al beursgenoteerd in Zuid-Afrika, aan de beurs van Johannesburg. Het concern houdt zelf 75 procent van de aandelen in het nieuwe bedrijf met de internationale activiteiten. Slechts 25 procent gaat dus naar de beurs in Amsterdam.
  2. forum rang 6 rene66 25 maart 2019 12:27
    De reden dat AMG in de afgelopen anderhalf jaar een neergaande lijn heeft, heeft volgens mij één belangrijke reden. Dat zijn de ratten die ermee aan het spelen zijn. Om die reden hebben beleggers er weinig trek in om aandelen te kopen. Ik verwacht dat AMG in mei een buyback van 100 miljoen gaat aankondigen. Zo goedkoop kunnen ze nooit meer hun eigen aandelen kopen.
  3. [verwijderd] 25 maart 2019 14:32
    Die blufpoker die Brexit heeft en over de hoofden van gewone mensen wordt gespeeld krijgen de heren en vrouwen politici's nog wel uitbetaald als in mei de verkiezingen zijn en de populisten de macht grijpen. Dankzij deze generatie politici die een partij boter op hun hoofd hebben waar de boterberg van de EU velen tientallen jaren geleden niks was. Europa is dan einde verhaal en Brexit was pas het begin.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links