Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel BAM Groep Koninklijke AEX:BAMNB.NL, NL0000337319

  • 3,830 18 apr 2024 17:35
  • +0,008 (+0,21%) Dagrange 3,782 - 3,868
  • 705.352 Gem. (3M) 1,4M

BAM maart 2019

2.231 Posts
Pagina: «« 1 ... 79 80 81 82 83 ... 112 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Utreg1960 25 maart 2019 08:58
    Beursplein 5 onder druk door recessieangst

    (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaat maandag naar verwachting lager van start. Wall Street ging vrijdagavond onderuit, terwijl ook de Aziatische beurzen vanochtend donkerrood kleuren.

    Futures op de AEX index wezen circa een uur voor de beursgong op een verlies van 0,6 procent. De index daalde vrijdag al 1,2 procent tot 543,90 punten, waardoor op weekbasis anderhalf procent werd prijsgegeven.

    Het Damrak ging vrijdag nog licht hoger van start, maar dit veranderde direct nadat inkoopmanagersindices uit onder meer Duitsland en Frankrijk zwaar teleurstelden, waardoor de vrees voor een recessie in de eurozone opleefde.

    "De economie in de eurozone is het eerste kwartaal zwak geëindigd", concludeerde econoom Chris Williamson van Markit vrijdag na de vrijgave van de cijfers. Vermoedelijk steeg het bruto binnenlands product met een "bescheiden" 0,2 procent in het eerste kwartaal, voegde hij toe.

    Terwijl de Europese aandelenmarkten onder druk kwamen te staan, kochten beleggers juist obligaties, waardoor de Duitse 10-jaarsrente voor het eerst sinds het najaar van 2016 weer onder de 0 procent noteerde. Naast deze 'flight to safety', kwam ook de euro ten opzichte van de dollar onder druk te staan. Vanochtend noteerde het muntpaar op 1,1302, na donderdag nog op 1,1428 te zijn verhandeld.

    Vrijdagmiddag werd de aandacht verlegd naar de vrijgave van de Amerikaanse inkoopmanagersindices. En die vielen niet mee. Uit de inkoopmanagersindex van ISM bleek dat de industrie en dienstensector in maart minder sterk zijn gegroeid. Hoewel de indices nog wel duidelijk op groei wijzen, gaven ook de Amerikaanse obligatiemarkten na de cijfers verontrustende signalen af.

    De driemaandsrente op Amerikaanse treasuries noteerde vrijdag onder de tienjaarsrente, ofwel een 'inverted yield curve'. Dit gebeurde voor het laatst in 2007, toen het, zoals vaker in de geschiedenis, een nauwkeurige voorspeller van een aankomende recessie bleek te zijn.

    De hoofdgraadmeter S&P 500 index daalde vrijdag bijna twee procent. Op weekbasis verloor de index ongeveer 0,7 procent.

    In Azië volgden Aziatische beleggers vanochtend het Europese- en Amerikaanse spoor. De negatieve uitschieter was de beurs in Tokio met een verlies van drie procent. De Hang Seng index in Hong Kong en de beurs in Seoel verloren ongeveer twee procent.

    Zorgen over de groeivooruitzichten van de mondiale economie drukten vrijdag ook op de olieprijzen. Een vat West Texas Intermediate werd op een settlement van 59,04 dollar 1,6 procent goedkoper. Op weekbasis verloor de olieprijs ongeveer een half procent aan waarde. In de Aziatische handel vanochtend daalde de future met ruim een half procent verder.

    Brexit

    De Britse premier Theresa May slaagde er voor het weekend in om een kort uitstel af te dwingen bij de overige EU-lidstaten, mits haar deal wordt aanvaard door het Britse Lagerhuis. Lukt dat, dan is er tot en met 22 mei de tijd om een ordentelijke Brexit te regelen. Slaagt May er niet in om haar deal door het Britse parlement te loodsen, dan lijkt het einde verhaal en vertrekt het VK uit de EU zonder deal.

    "Daarmee is een no-deal scenario niet uit beeld", aldus marktanalist Stefan Koopman van Rabobank. Deze week brengt May haar deal mogelijk voor een derde maal in stemming in het House of Commons.

    Ifo-index

    Beleggers zullen vandaag extra aandacht hebben voor de vrijgave van de Ifo-index voor het ondernemersklimaat in Duitsland, die om 10.00 uur wordt vrijgegeven. Na de zwaar tegenvallende inkoopmanagersindex voor met name de industrie van vrijdag, hopen beleggers nu dat de voorlopende conjunctuurindicator een positiever beeld schetst van de Duitse economie.

    De index wordt samengesteld op basis van enquêtes die onder meer door 7.000 toonaangevende bestuurders en senior managers zijn ingevuld.

    Bedrijfsnieuws

    Corbion neemt Granotec do Brazil over met het oog op verdere groei van voedingsingrediënten in Latijns-Amerika. Met de overname is 45 miljoen dollar gemoeid, wat wordt betaald uit bestaande kredietfaciliteiten.

    Berenberg verhoogde het koersdoel voor Unilever van 54,50 naar 56,00 euro bij handhaving van het koopadvies. De analisten van Berenberg verwachten dat Unilever aan de margedoelstellingen voor 2020 kan voldoen en dat het Brits-Nederlandse voedingsmiddelenconcern met het kostenbesparingsprogramma van 6 miljard euro flexibeler is geworden.

    Slotstanden Wall Street

    De Dow Jones index verloor vrijdag 1,8 procent op een slot van 25.502,32 punten, de S&P 500 daalde 1,9 procent tot 2.800,71 punten en de Nasdaq leverde zelfs 2,5 procent in en zakte tot 7.642,67 punten.
  2. [verwijderd] 25 maart 2019 09:22
    quote:

    boldie schreef op 25 maart 2019 09:09:

    gaat een mooie dag worden zo
    Precies Boldie en alle (aspirant) BAM-beleggers, laat je niet misleiden met de jarenlang afgespeelde langspeelplaat over korte broeken e.d. Ook komt er dit jaar en waarschijnlijk tot in 2021 geen renteverhoging (=goed voor de aandelenhandel), leven we in een hoogconjunctuur met een dipje momenteel, die uitgedrukt wordt in 10-den van procenten. En nog steeds positief is dus waar hebben we het over. Beleggers bulken van het geld en kunnen voor rendement nergens anders heen dan de aandelenmarkt want hun spaarrekening brengt geen sou op. Laten wel elkaar niet de misere inpraten. Het afgelopen kwartaal is de eerder voorspelde ongekende beurshausse gestart met voor BAM zelfs een stijging van 60-70%. Let vooral op de berichtgeving van beleggers, die aandelenloos zijn want die zullen je andere verhalen willen doen geloven. Wolven in schaapskleren! Specifiek voor BAM zullen de komende tijd vanuit de overheid grote infrastructurele investeringen gedaan worden, waaronder giga uitbreiding van de woningbouw.

    Disclaimer: de auteur is een positieve beleggingsstrateeg en analist met een gezond gevoel voor humor en een persoonlijk belang in BAM.
  3. [verwijderd] 25 maart 2019 09:25
    De nieuwe situatie dient zich aan: "afbouw van shorts en vergroting van belang in BAM door grote institutionele beleggers".

    (ABM FN-Dow Jones) Norges Bank heeft een groter belang in BAM Groep gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 21 maart. Norges Bank meldde een kapitaalbelang van 3,06 procent met eenzelfde stemrecht. De laatste melding van Norges Bank in BAM was op 21 april 2015. Toen meldde Norges Bank nog een verlaging van het kapitaalbelang naar 2,83 procent met een dito stemrecht.

    Wet op het financieel toezicht
    De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.
    Door: ABM Financial News.
  4. forum rang 6 b.west.invest 25 maart 2019 09:40
    quote:

    Utreg1960 schreef op 25 maart 2019 09:00:

    Korte broeken zullen de boel wel weer ff versneller met de nodige dumps.
    Sentiment zit mee met ze.
    Ik vind het meevallen , nu met hoge omzetten worden elke neerwaartse bewegingen goed opgevangen, in december waren we op zo een dag met een kwart van de omzet al 4 % gedaald .
2.231 Posts
Pagina: «« 1 ... 79 80 81 82 83 ... 112 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links