Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ACOMO AEX:ACOMO.NL, NL0000313286

  • 17,760 18 apr 2024 17:35
  • -0,020 (-0,11%) Dagrange 17,700 - 17,860
  • 8.945 Gem. (3M) 19,8K

Acomo 1e helft 2019

61 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Wilbar 28 maart 2019 10:55
    Groot pakket aandelen Acomo verhandeld
    Gepubliceerd op 28 mrt 2019 om 10:47

    AMSTERDAM (AFN) - Een groot pakket aandelen Amsterdam Commodities (Acomo) is donderdag verhandeld. Dat meldt persbureau Bloomberg. Het zou gaan om circa 0,6 procent van het aantal vrij verhandelbare effecten van de onderneming.
    In totaal betrof het, via een zogeheten blocktrade, 99.684 aandelen Acomo die zijn verhandeld voor een prijs van 19,54 euro per stuk. Bloomberg wijst er daarbij op dat op basis van recente data er in totaal acht partijen zijn die minimaal 99.684 aandelen Acomo bezitten.
    Het aandeel Acomo stond donderdag omstreeks 11.40 uur onveranderd op 19,54 euro.

    Edit: verhandeld om 10:35:26 onder transactienummer 3329
    3329 28/03/2019 10:35:26 CET 19,54 99.684,00 Exchange Continuous
  2. Pierre1 4 april 2019 18:22
    Add Value Fund op bezoek bij Acomo
    Amsterdam Commodities – meeting met management

    Wij spraken met managing director Allard Goldschmeding van Amsterdam Commodities (Acomo), handelshuis in soft commodities, naar aanleiding van de vorige maand gepresenteerde jaarcijfers over 2018. Weliswaar was er een lichte omzet- en winstdaling over het gehele boekjaar, in het licht van de scherp gedaalde prijzen van voedingsgrondstoffen in de meeste productcategoriee¨n was sprake van een goede prestatie van de handelaren. In meerdere belangrijke productgroepen daalden de prijzen met 20% tot 40%. Zeker op de inmiddels bereikte lage prijsniveaus, die in een aantal gevallen op het laagste peil in de afgelopen negen jaar zijn aangeland, is het margepotentieel belangrijk lager dan enkele jaren geleden. Bovenop de lage prijsniveaus kwamen nog de ontwikkelingen in de geopolitieke omgeving die zorgden voor onzekerheid in de markt en bijdroegen aan een focus op de steeds kortere termijn onder afnemers.
    In H2 2018 was er sprake van een licht omzet- en resultatenherstel, wat zich naar onze indruk heeft voortgezet in de eerste maanden van boekjaar 2019. Wanneer de omzet en resultaten in de periode 2013 – 2018 worden bezien, dan blijkt Acomo globaal stabiele cijfers te overleggen, maar dat van groei, zoals in de voorgaande periode wel werd gerealiseerd, geen sprake meer is.
    5
    ?In het jaarverslag 2018 benoemt het management drie pijlers om op lange termijn duurzame groei te realiseren:
    1. Autonome waardecreatie;
    2. Aanvullende acquisities in bestaande productsegmenten;
    3. Acquisities van toonaangevende ondernemingen in soft commodities, bij voorkeur niet in termijnhandel, die
    een verbreding van de Acomo-portefeuille zouden betekenen.
    Autonome waardecreatie
    Acomo probeert met haar dienstenportfolio geleidelijk op te schuiven in de waardeketen, onder andere door bewerkingen van producten toe te voegen of als voorraadhoudende partij extra waarde te leveren aan eindklanten. Dit proces verbreedt enerzijds de slagkracht van de groep, maar impliceert anderzijds een hoger kapitaalbeslag. Bovendien zijn de ERP-systemen van de meeste werkmaatschappijen recentelijk state-of-the-art geworden, waardoor de kwaliteit van de managementinformatie belangrijk is verbeterd. De komende jaren dient dit zich te vertalen in een hogere efficiency en een verbeterd rendement op gei¨nvesteerd vermogen. Overigens is het bestuur van Acomo ervan overtuigd dat de brugfunctie die de groep vervult tussen aanbieders van grondstoffen (boeren, plantagehouders) en afnemers (eindfabrikanten als Pepsico en Unilever) alle ruimte biedt om een lucratief verdienmodel te blijven exploiteren.
    Immers, Acomo heeft feitelijk geen directe concurrent als betrouwbare intermediair in de internationale grondstoffen- en ingredie¨ntenmarkt voor de levering van kwalitatief hoogwaardige producten.
    Acquisities
    Ook in 2018 is Acomo er niet in geslaagd om een aansprekende overname tegen een aantrekkelijke aankoopprijs af te ronden. Dat betekent niet dat het management zich niet inspant om een dergelijke expansie te bewerkstelligen. Vooralsnog blijken concurrerende partijen, zowel strategische bieders als private equity, hogere prijzen te willen betalen en/of in staat te zijn sneller een (hoge) prijs aan de verkopende partij te betalen. Niettemin is Goldschmeding ervan overtuigd dat een aantrekkelijke overname binnen afzienbare termijn tot de mogelijkheden behoort.
    Acomo is voor veel kleinere producenten/handelaren een zeer aantrekkelijke organisatie, vanwege de aanwezige grote professionele kennis en expertise. De schaalbaarheid van het verdienmodel van Acomo zou door een grotere acquisitie belangrijk worden vergroot, onder andere door een grotere inkoopkracht.
    Resumerend kan worden gesteld dat Acomo in 2018 overtuigend heeft bewezen ook onder uitdagende marktomstandigheden in staat te zijn een solide performance te realiseren. Kort gezegd, een nettowinst van ruim € 30 miljoen bij een jaaromzet van circa € 700 miljoen lijkt wel de bodem te zijn. Indien een aantal belangrijke soft commodities weer in prijs stijgen en de groep erin slaagt de komende jaren een succesvolle overname af te ronden, dan is er onzes inziens beslist ruimte voor een re-rating van de aandelen.
    Tegen de huidige beurskoers van € 19,60 wordt ruim 15x de verwachte winst voor de aandelen Acomo betaald en bedraagt het bijbehorende dividendrendement 5,4%. Zolang winstgroei en een acquisitie uitblijft, handhaven wij Acomo in de onderste regionen van de portefeuille, gezien de hoge defensieve waarde van het aandeel en het bijpassende hoge dividendrendement.
  3. Pierre1 5 april 2019 12:49
    Beste Acomo forumleden,

    Heeft iemand een idee, wie die kleinere producent(en)/handelaren zijn, die eventueel tot de mogelijkheden behoren om overgenomen te worden binnen afzienbare tijd door Acomo?

    Niettemin is Goldschmeding ervan overtuigd dat een aantrekkelijke overname binnen afzienbare termijn tot de mogelijkheden behoort.
    Acomo is voor veel kleinere producenten/handelaren een zeer aantrekkelijke organisatie, vanwege de aanwezige grote professionele kennis en expertise. De schaalbaarheid van het verdienmodel van Acomo zou door een grotere acquisitie belangrijk worden vergroot, onder andere door een grotere inkoopkracht.

  4. MicJo 12 april 2019 00:21
    Beleggers Belangen verhoogt advies naar kopen (11 apr 12:00). Men vindt de waardering (k/w 14) en het dividendrendement (ruim 5%) heel aantrekkelijk voor een bedrijf met een wereldwijd netwerk, een sterke marktpositie en nauwelijks grote concurrenten en ziet nu een goed moment om in te stappen.

    Verder vindt men dat de solvabiliteit van 54,2% volop ruimte geeft voor een nieuwe aankoop, die waarschijnlijk een kwestie van tijd is.
  5. RT2014 12 april 2019 11:13
    quote:

    MicJo schreef op 12 april 2019 00:21:

    Beleggers Belangen verhoogt advies naar kopen (11 apr 12:00). Men vindt de waardering (k/w 14) en het dividendrendement (ruim 5%) heel aantrekkelijk voor een bedrijf met een wereldwijd netwerk, een sterke marktpositie en nauwelijks grote concurrenten en ziet nu een goed moment om in te stappen.

    Verder vindt men dat de solvabiliteit van 54,2% volop ruimte geeft voor een nieuwe aankoop, die waarschijnlijk een kwestie van tijd is.
    Ik heb liever dat ze de balans aanwenden om te groeien. Bij mijn weten heeft Acomo overigens niet eerder aandelen ingekocht. Gelet op de liquiditeit zou dat ook niet heel slim zijn.
  6. [verwijderd] 17 april 2019 16:34
    AddValueFund besteedde in hun maandoverzicht weer eens aandacht aan Acomo, dat overigens nog steeds in hun rubriek "overige participaties" verstopt zit. Ze hebben nog niet bijgekocht.
    Kwa winstontwikkeling zou Acomo nu op een stabiele bodem zitten (netto ca €30milj) en geleidelijk kunnen stijgen. Ook kijkt men uit naar (mogelijk forse) overnames.

    addvaluefund.nl/TRIGGER/download/down...
  7. Toddemij 24 april 2019 12:59
    Bedankt Bowski en Pierre 1 voor het artikel. Goed om te lezen. Persoonlijk denk ik dat het herstel van de koers Acomo sinds december (rond de 17 euro) en nu 20,50 al wel is gedaan. Het komende dividend houdt de koers nog wat hoog maar nu bijna 17 keer de winst is het wel weer ruim aan de prijs waar dan de iets beter dan verwachte winst voor 2019 wel in verdisconteerd zit.
61 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Jaarcijfers van Acomo verdienen een pluim

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links