Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Boeing-baas zag beloning fors stijgen

Lees over dit aandeel ook

  1. 09 apr Boeing levert minder 737 MAX toestellen
  2. 18 mrt Turbulent jaar voor Boeing: aandeel fors onder druk op Wall Street

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

15 Posts
| Omlaag ↓
  1. DeBlauweRidder 16 maart 2019 06:34
    Sorry hoor maar waar gaat dat nu weer over zeg. Moet hij nu door iedereen aangevallen omdat hij het jaar ervoor een goede bonus heeft gekregen ? De bonus valt buiten de gebeurde craches. Laten ze eerst maar eens de onderzoeken afronden alvorens de top de grond in te boren
  2. peter_36 16 maart 2019 10:53
    Als je "slechts" 1 miljoen verdient kun je toch geen bedrijf runnen schjjnt men te denken. Het is al jaren dat het gegraai in de top van grote bedrijven absurd is. Hoezo is een bonus van 10% zoals personeel vaak krijgt niet voldoende maar kan dat wel tot 10x het jaarsalaris worden? We zijn al jaren het padje af.
  3. ooievaar49 16 maart 2019 12:28
    Bonus door goede prestatie is een prima regeling zolang dat binnen de perken blijft. Maar als dan het komende jaar wel blijkt dat het de schuld is van Boeing en de winsten gaan verdampen moet de top dan miljoenen terug storten of bij betalen.
    het is toch "in goede tijden maar ook in slechte tijden"?
  4. Mr.Windows 16 maart 2019 12:29
    Altijd grappig de reacties op IEX/media van bonussen. Het moment is nu voor deze topman niet handig maar gezien de zeer strenge SEC regels van jaarberichten/verslagen kon het moeilijk even "onder de pet" gehouden.
    Boeing volg ik al langer en ook al aandeelhouder is het een zeer betrouwbaar bedrijf en specifiek deze week is natuurlijk naast persoonlijk drama van een paar honderd mensen ook een drama voor Boeing medewerkers (incl. topman).
    Wat kan je doen in zo'n geval? Als het inderdaad met software te maken heeft is het goed om de tijd ervoor te nemen.
    Ik kan me als piloot ook niet prettig te vinden als ik iedere dag bij het opstarten van het vliegtuig een soort Windows 10 update krijg.

    En financieel zal deze topman 2019 voelen in z'n portemonnee naast aandelen, minder orders voor de toekomst, claims (die al dan niet doorgezet/verzekerd zijn).

    En tot slot echt bij ieder bedrijf vinden er aan de top uitkeringen plaats die hoog zijn (ook bij de overheid). Doen zij meer dan de medewerker in het magazijn, antwoord nee, dragen ze meer verantwoordelijkheden (normaal gesproken wel).
  5. forum rang 7 jan de vakman 16 maart 2019 12:47
    Jongens,als je deze extreme salaris verhogingetjes,van de toppers ziet,ook dat topventje van shell,zag zo'n bescheiden toename van zijn geringe salarisje,dan zeg je toch;Fanatieke Negatieve Vernielers,staak gerust maar heel de boel aan bonken,want deze topdieven zijn het toonbeeld van hoe het zeker niet hoort,een topper met het hart op de rechte plaats,moet dit niet willen,tegenover de mensen,die zijn beleid handen en voeten moeten geven.
    Mijn topspeler,het Briljante Echte Spektaculaire Idool zette maandag de toon voor heel de beursweek,+5,55%,maar raakte bij deze toprally,waarschijnlijk geblesseerd,want voor de rest van de week,deed hij niet mee,met de pret.
    Gisteren,toen de beide andere chippers,de pannen van het dak speelden,hield,max verstappen,onder de aandelen,zijn voeten nauwelijks droog,nu ja,dat zullen we wel weer aan die topegoist aan de andere kant van de grote plas te danken hebben,er was weer een heel zuur bericht van hem;als het me niet aanstaat loop ik zo weg uit het overleg,zijn chinesche maat,was wel 10x positiever.
    Word het niet eens tijd dat europa,richting die verwaande kwasten,aan de overkant van de kleine plas,gaat zeggen;opzouten,met je hele bende,je zal zien,dat ze binnen het jaar op hun blote knietjes in brussel zitten te smeken of ze aub het eu spelletje weer mee mogen spelen.
    Iets soorgelijks,moeten de wereldekonomien,aan uncle sam laten merken,wij hebben jullie 2e hands technologie echt niet nodig,we doen wel zaken met elkaar zonder jullie,toevallig komen die eenden,die donald heten,hoofdzakelijk uit het VK,daar hebben ze die hoogmoed waanzin vandaan.
    Vandaag een hele leuke recykling verrassing ontleden,want ons geliefde Dalmpje houd niet van een gemengd bedrijf,dan zakt de prijs dramatisch!
    Morgen,smullen aan dat altijd heerlijke schatrijke Woord,het is zo overheerlijk omdat de Zoon des mensen,het persoonlijke Woord is,vol van heerlijke liefde,voor,arme verloren zondaren!
    Maandag hoop ik ddat bij mijn maxje,voluit de vlam in de pijp gaat,de tijd van testrondjes is voorbij,kom lieveling,dat gaspedaal,tot op de bodem!!Sjaloom!!!
  6. forum rang 4 holenbeer 16 maart 2019 13:31
    quote:

    Koekenbakker schreef op 16 maart 2019 06:34:

    Sorry hoor maar waar gaat dat nu weer over zeg. Moet hij nu door iedereen aangevallen omdat hij het jaar ervoor een goede bonus heeft gekregen ? De bonus valt buiten de gebeurde craches. Laten ze eerst maar eens de onderzoeken afronden alvorens de top de grond in te boren
    Ik zie niemand hem aanvallen, maar misschien lees ik verkeerd? Er staat alleen dat hij een hogere bonus heeft gehad, dat is toch ook zo?

    Overigens ben ik het met je eens dat die bonus los staat van die crashes, in elk geval tot het tegendeel is bewezen.
  7. Geschorst en weet niet waarom 16 maart 2019 21:50
    Je ziet vaak als de beloningen hard stijgen, dat daarna de prestaties van het bedrijf flink achter blijft. Dit kon je ook goed bij ING zien. Als bestuurders meer gaan verdienen, omdat ze zichzelf met anderen gaan vergelijken die nog meer verdienen, dan moet je snel uitstappen.
  8. Alles kwijt 17 maart 2019 01:20
    Op het journaal werd verteld dat Boeïng zijn aansprakelijkheid m.b.t. de doden die zijn gevallen bij de crash ''juridisch helemaal dichtgetimmerd heeft'' en dat de mogelijkheid om te verhalen zo goed als 0 is. Het is natuurlijk wat anders als jullie dood door schuld maken. Want jullie hebben niet eerst van te voren alles juridisch dichtgetimmerd. Dus dan ga je het gevang in en je moet betalen. Maar de directeur van Boeïng niet. Die kan gewoon door blijven graaien. Er gaat geen cent naar de slachtoffers. Want alles is juridisch dichtgetimmerd.
  9. Bezoeky 17 maart 2019 09:09
    quote:

    Koekenbakker schreef op 16 maart 2019 06:34:

    Sorry hoor maar waar gaat dat nu weer over zeg. Moet hij nu door iedereen aangevallen omdat hij het jaar ervoor een goede bonus heeft gekregen ? De bonus valt buiten de gebeurde craches. Laten ze eerst maar eens de onderzoeken afronden alvorens de top de grond in te boren
    Het is maar of de beste man de komende tijd van zich laat horen door bijvoorbeeld een deel van zijn gekregen miljoenen in te leveren en de miljoenen beschikbaar stellen voor de slachtoffers familie.
15 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Boeing Company

170,720 21:52
+0,510 +0,30%
Premium

Turbulent jaar voor Boeing: aandeel fors onder druk op Wall Street

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links