Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Fugro AEX:FUR.NL, NL00150003E1

  • 23,300 16 apr 2024 11:31
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 22,960 - 23,360
  • 83.736 Gem. (3M) 374K

Fugro 2019

11.210 Posts
Pagina: «« 1 ... 53 54 55 56 57 ... 561 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Shortsqueezer 13 maart 2019 08:12
    quote:

    SAHR-0310 schreef op 11 maart 2019 21:03:

    FLINKE uitbreiders aldus bartvde die recent weer verkocht heeft...
    [Modbreak IEX: Aangepast, gelieve elkaar niet persoonlijk aan te vallen.]

    @ ff_relativeren: AB! voor het feit dat hij mensen duidt op de zeer betrekkelijke waarde van de meldingen van short posities in het AFM register, vanwege de mogelijkheid om middels meervoudige daytrades met < 0,5% uitstaande aandelen bij een klein/weinig liquide fonds als Fugro de gehele daghandel te kunnen beheersen. En het feit dat hij met cijfers tenminste een poging doet dit te onderbouwen.

    Beste mensen, voorzover je nog niet overtuigd bent, shorten is echt geen zuivere koffie (zéker i.c.m. geautomatiseerde flitshandel en grote volumes).

    Natúúrlijk is het valide om een short-positie innemen, als-in: aandelen (in je bezit) verkopen, put opties kopen/call opties schrijven. Maar een short-positie innemen is iets anders dan (naked) short gaan ('shorten' wat 'shorters' doen): iets verkopen wat je niet hebt/ meebepalen over iets waarin je nooit belang had.

    Zelfs gedekt short gaan (ipv naked) is niet zuiver, tenminste zolang naked short gaan is toegestaan, omdat in de uiteindelijke koers niet tot uitdrukking komt of (al dan niet echt bestaande) aandelen gedumpt zijn.

    Wisten jullie dat shorten in NL is 'uitgevonden'? En REEDS IN HET JAAR 1610 door de Staten-Generaal bij wet verboden werd (de allereerste wetgeving omtrent aandelen ter wereld)? Zo niet, lees dan mijn post d.d. 25 feb 2019 om 15:56 nog eens, of zoek het op. En dat tal van landen veel strenger zijn/ een verbod hebben, en dat het (naked) shorten ALS ENIGE financiële instrument in tijden van crisis ineens verboden wordt (ook in NL in 2008 bv)?

    In VERMEENDE financiële theorieën zou shorten goed zijn voor de liquiditeit (verhandelbaarheid) van een fonds. Zelfs de voorzitter VEB kwaakte dit afgelopen week op BNR nog na. Een wetenschappelijke bron ontbreekt echter totaal (kom maar op dan...) Dat kan ook niet, want bij opleidingen Economie, of accountancy for that matter, is precies 0,0 aandacht voor ethiek. De meeste universitair afgestudeerden weten niet eens dat de geldcreatie in handen is van private banken en niet (meer) van de overheid, bijvoorbeeld. Laat staan hoe dit zijn (verrotte) weerslag heeft op de samenleving (de schuldeconomie: > $60 trillion staatsschuld wereldwijd).

    Het tegengestelde is veel logischer: als een shorter zo nodig moet daytraden, en dat doet ie, ONTTREKT HIJ LIQUIDITEIT aan het fonds. Immers, wanneer het instrument shorten niet zou bestaan, en hij zou in het fonds willen handelen, dan had hij éérst moeten kopen, en dán pas verkopen.

    Dat is dus een extra transactie, dus meer (liquide) handel. Met als prettig 'bijverschijnsel' dat hij alleen zou handelen op intrinsieke actuele waarde zoals een échte belegger/trader, ipv contrair handelen om angst/paniek te zaaien (wat hij kan omdat hij én geautomatiseerd handelt én over relatief grote volumes kan beschikken) If it looks like a duck/scam, it walks like a duck/scam, it's probably…

    bartvde maakte toch een lichtelijk paniekerige indruk in zijn laatste berichten, en dat was nog vóór de melding van die nieuwe opdracht;)

    Succes vandaag (van mijn part ook degenen die netjes een short-POSITIE menen in te moeten nemen;)

    Let's go squeeze 'm all!

  2. Shortsqueezer 13 maart 2019 17:31
    quote:

    bartvde schreef op 13 maart 2019 08:34:

    haha shortsqueezer als jij denkt dat ik momenteel short zit dan heb je er niet veel van begrepen.

    Ik wacht gewoon op de volgende rit, 7,x of 8,x als instap mocht die nog komen en anders pech.
    Je bent een echte lolbroek bartvde, ik neem ook wel eens een short-positie in hoor (ik verkoop wel eens mijn eigen aandelen ofzo). Maar waarom zou ik in vredesnaam iets van jouw 'beleid' moeten begrijpen om mijn punt te maken!?

    En als je 'echt zit te wachten op een 'volgende rit' op 7,x of 8,x (nogal een grote marge trouwens) waarom zit je dan in hemelsnaam iedere dag je tijd hier te verdoen? We zitten daar nog wel een eindje vanaf, en we gaan de andere kant op. Weet niet of je dat door hebt?

    Ik probeer altijd op de persoon spelen zoveel mogelijk te beperken. Maar ik kan me bij jouw 'bijdragen' nooit aan de indruk onttrekken dat je (contrair) bij elk voor Fugro positief bericht, ieder enthousiasme de kop in probeert te drukken door je juist op dergelijke momenten op te stellen als een bezorgde aandelen bezitter.

    En met meldingen van bv 'Flinke uitbreiding vd shorts'. Zoals eerder aangegeven doen die %'s er niet zoveel toe (immers kan de hele daghandel bij Fugro al bepaald worden door < 0,5% vd uitstaande aandelen dmv daytraden, en daarbij belooft een uitbreiding voor de (nabije) toekomst juist extra vraag ). Men schermt er wel graag mee op gezette tijden, want angst en paniek kan een hoop opleveren. En is bovendien veel makkelijker dan een positief momentum creëren. Maar iets zegt mij dat jij dát wel begrijpt.

    En als je echt wat wil bijdragen aan de zoektocht naar de intrinsieke actuele waarde van het aandeel, kom dan eens met iets gefundeerds. Je mag bv ook eens proberen de wetenschappelijke onderbouwing aan te leveren voor het VERMEENDE vergroten vd liquiditeit in aandelen die het shorten zou bieden, waarin ik in mijn vorig bericht vroeg en die jij probeert te ontwijken door het gesprek dood te slaan met 'niets van begrepen'... Graag zelfs!

    Succes, en verdoe niet teveel tijd bij het forum van Fugro als je nog niet weet of je op 7 of 8 weer wil instappen. Ga eerst eens bepalen hoeveel jij het nu zelf waard zou vinden, en of er geen aandelen zijn waarbij een dergelijke daling iets waarschijnlijker is :))

    Aan een ieder die het horen wil: let's go squeeze 'm all! :))
  3. forum rang 4 torro 14 maart 2019 15:27

    Bodemonderzoeker gaat spoorwegnetwerk Wales onderzoeken.
    (ABM FN-Dow Jones) Fugro heeft een contract ontvangen van het Britse Network Rail voor de controle van een groot deel van het spoorwegnetwerk in Wales. Dit meldde de Nederlandse bodemonderzoeker donderdag.
    De financiële details van de opdracht werden niet vermeld.
    Fugro gaat meer dan 850 mijl aan spoorweg controleren en zal daarbij de 'gesteldheid' en 'veiligheid' van het netwerk controleren. Deze data zal de opdrachtgever gebruiken voor de introductie van een nieuwe trein.
    Het aandeel Fugro noteerde donderdag op een groen Damrak 0,4 procent hoger op 9,89 euro.
    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
  4. forum rang 6 effegenoeg 14 maart 2019 16:39
    quote:

    IQ schreef op 14 maart 2019 16:36:

    Ondanks of mogelijk dankzij de opdrachten koers in het rood, daaruit kunnen wij opmaken welk vertrouwen beleggers hebben in het bedrijf Fugro, helemaal niets dus, alleen zwarte en zware zwarte cijfers kunne het tij nog keren.
    Puur het werk van algoritmes.
    Het wordt eerdaags losgelaten.
  5. Shortsqueezer 14 maart 2019 17:06
    quote:

    ff_relativeren schreef op 13 maart 2019 18:25:

    Gents and Ladies, shorter Marshall Wace is gestopt met afbouwen. Er zijn 2 shortmeldingen, 1 klein omlaag, en 1 bekende omhoog (Marshall Wace) :

    HBK Investments gaat van 1,62% naar 1,59%.
    Marshall Wace gaat van 1,13% naar 1,25%.

    Thanks for the numbers @ff_relativeren. Ik voel me geroepen om mijn visie op deze ontwikkeling mee te geven. In mijn eigen belang om twee redenen: 1) ik zit long Fugro. 2) I'd love to squeeze 'm all (en naar MIJN mening is dit ook in het ALGEMEEN BELANG).

    Deze uitbreiding is dus positief voor de brave (long) belegger, want bij stijging van de koers (al een aantal dagen) heeft MW toch weer durven uit te breiden (dus er is alweer meer toekomstige vraag gecreëerd). Zoals in mijn eerdere berichten betoogd gaan shorters vaak contrair omdat ze op die manier menen het enthousiasme bij particulieren de kop in te kunnen drukken.

    Zij nemen hiermee uiteraard ook een risico, maar dat is voor hen betrekkelijk omdat zij over grote volumes beschikken en met slechts een klein volume de koers in hoge mate kunnen beïnvloeden (het dag volume in een Fonds als Fugro is nu eenmaal niet zo hoog). Daarbij zijn hun transactiekosten haast te verwaarlozen en staan zij zeer waarschijnlijk al op flinke winst.

    Zij zullen dus moeten wachten op lagere koersen om deze bangmakerij te bekostigen. De vraag is of dit nu waarschijnlijk is, want de volgende mooie opdracht is alweer binnen (thanks @torro) en de olieprijs stijgt door ( ben t eens met @itwm).

    Het lijkt erop, gezien de koersontwikkeling sinds dit laatste bericht over nog een mooie opdracht, dat 'de markt' dit bericht niet positief ontvangt. Niet logisch he, maar ja, da's nou net de verstorende werking van shorters. Ik denk dat we morgen kunnen constateren dat de shorters gemiddeld gezien weer hebben uitgebreid. Maar let op: dit hoeft niet zo te zijn, want ze kunnen hun verkochte stukken natuurlijk ook weer zelf hebben teruggekocht.

    Het hangt er maar vanaf hoeveel partijen(particulieren?) winst hebben genomen/ zich angst hebben laten inboezemen. Voor shorters is het natuurlijk al winst als ze op een dag als deze een koersstijging hebben kunnen voorkomen. Als een volgende dag het nieuws uitblijft of wat minder is (daling olieprijs ofzo) dan kunnen ze achteroverleunen en goedkoop indekken. Het kan dus ook heel goed dat ze per saldo op 0,0% extra opbouw komen. Door hun lage transactiekosten hoeft ze dit niet eens iets te kosten.

    Het enige wat particulieren hiertegen kunnen doen is zich niet gek laten maken door onverklaarbare contraire (of lauwe) bewegingen en vertrouwen op fundamentele gegevens (meer opdrachten bij hogere olieprijs is > winst). Ík ben in ieder geval voornemens om dit toe te passen en ik hoop vele particulieren met mij, want alleen dan kunnen we een shortsqueeze bewerkstelligen! Dat het op langere termijn vanzelf goed komt ben ik van overtuigd, anders zat ik nu niet long.

    Maar begrijp me niet verkeerd, als jij het tijd vind om winst te nemen moet je vooral handelen naar believen. Ik heb ook geen glazen bol, maar:
    - op fundamentele overwegingen,
    - én de pogingen van shorters die ik meen te ontwaren om enthousiasme over goed nieuws de kop in te drukken,
    - én de grote opbouw van shorters (weliswaar deels als hedge voor convertibles)

    meen ik dat als LONG partijen nú volhouden(en ja, 'ze' gaan ons op de proef stellen), er een geweldig momentum bestaat voor het ontstaan van een SHORTSQUEEZE! Hij kan zelfs al aan de gang zijn, want wellicht hebben shorters onderling afspraken om niet al te opzichtig te hoeven indekken (dit jaar toch al zo'n 30% stijging, maar er kan fundamenteel véél meer bij...). Hoe minder er wordt gereageerd op hun pogingen, des te sneller het zal gaan.

    Let op, ze hoeven niet tot 0% in te dekken want een deel(tje) is hedge voor convertibles 2021. Veel succes, geluk &:

    Let's go squeeze 'm all! :))
  6. Shortsqueezer 14 maart 2019 17:12
    quote:

    effegenoeg schreef op 14 maart 2019 16:39:

    [...]

    Puur het werk van algoritmes.
    Het wordt eerdaags losgelaten.
    AB! @effegenoeg (neefje van ff_relativeren?;))

    @IQ: Luister svp naar effegenoeg, en lees mijn laatste bericht. Misschien kan het je wat moed inpraten;) Mij is die regelmatig ook in de schoenen gezonken door totaal onverklaarbare bewegingen, totdat ik ze voor mezelf kon verklaren!

    Op FUNDAMENTELE grondslag kunnen ze dit nooit lang volhouden (of het zijn weldoeners of massochisten;)
  7. itwm 14 maart 2019 17:23
    quote:

    IQ schreef op 14 maart 2019 16:36:

    Ondanks of mogelijk dankzij de opdrachten koers in het rood, daaruit kunnen wij opmaken welk vertrouwen beleggers hebben in het bedrijf Fugro, helemaal niets dus, alleen zwarte en zware zwarte cijfers kunne het tij nog keren.
    300 k aan stukjes, wat verwacht je dan
  8. Stephan010 14 maart 2019 17:51
    quote:

    effegenoeg schreef op 14 maart 2019 16:39:

    [...]

    Puur het werk van algoritmes.
    Het wordt eerdaags losgelaten.
    Eerdaags duurt al tijdje. Olieprijs boven $67,- , nieuwe opdrachten binnen.
    Dit is kleine particulier irriteren zodat zij ogeven en uitstappen.
    Van mij mag het weer naar €7,- maar ook naar €15,- (kan ik met winst uitstappen ;)
11.210 Posts
Pagina: «« 1 ... 53 54 55 56 57 ... 561 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Fugro is het schoolvoorbeeld van een geslaagde turnaround

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links