Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel KPN Koninklijke AEX:KPN.NL, NL0000009082

  • 3,321 19 apr 2024 17:35
  • -0,058 (-1,72%) Dagrange 3,270 - 3,330
  • 13.480.877 Gem. (3M) 13,7M

KPN 2019

1.740 Posts
Pagina: «« 1 ... 39 40 41 42 43 ... 87 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. De Kromme 9 maart 2019 18:52
    Inderdaad, mensen op dit forum kunnen roeptoeteren wat men wil maar de invloed op de koers is Nada, 0,0. Ik denk dat het aandeel in rustiger vaarwater is gekomen. Overname fantasie is er nog wel hoewel de meeste beleggers weten dat ie nooit komt, dividend is een zekerheid, 5G een onzekerheid. Ik blijf lekker zitten, heb bijgekocht op 2.7
  2. M M 10 maart 2019 11:27
    Vodafone deelt gratis geld uit
    Vodafone kwam afgelopen week met een wel erg aanlokkelijk aanbod voor eenieder die bereid is zich de komende drie jaar tegen het bedrijf te positioneren: gratis geld.

    Dat zit zo. Afgelopen dinsdag rondde het telecombedrijf de uitgifte af van twee converteerbare obligaties met een totale waarde van €4 mrd. Deze effecten zullen aan het einde van de looptijd, in 2021 en 2022, vanzelf worden omgezet in aandelen. Tot die tijd gedragen ze zich als obligaties en betalen ze een jaarlijkse coupon van 1,2%.
    Dat lijkt een slechte deal voor beleggers, die er immers ook voor kunnen kiezen direct aandelen te kopen. Dat levert een dividendrendement op van ruim 9%. Maar het feit dat kopers van de obligatie aan het eind van de rit aandelen in handen krijgen, biedt een unieke kans voor hedgefondsen.
    Zij kunnen, simpel gezegd, de aankoop van hun obligatie financieren door de Vodafone-aandelen te shorten. Daarbij lenen ze aandelen van een andere belegger, om die vervolgens te verkopen. Als de omvang van de shortpositie correspondeert met de inleg van de obligatie, is de transactie budgettair neutraal. Na drie jaar wordt de obligatie omgezet in aandelen, die vervolgens kunnen worden teruggegeven aan de belegger van wie de stukken waren geleend.
    In de tussentijd strijkt het hedgefonds de couponbetalingen van 1,2% op. Dat bescheiden rendement kan met het gebruik van hefbomen flink worden opgekrikt.
    Voor Vodafone is de constructie duurder dan de uitgifte van een gewone obligatie. Maar het grote voordeel is dat de nieuwe obligaties niet worden opgeteld bij de schuldpositie; ze worden immers omgezet in aandelen. Daarmee komt het kredietoordeel, dat zich met BBB+ in de lagere regionen van investment grade bevindt, niet in gevaar. En het bedrijf heeft het geld nodig voor de overname van Europese onderdelen van Liberty Global.
    Aandeelhouders kunnen uiteraard wel over een paar jaar een flinke verwatering van hun belang verwachten. Maar ook daar heeft Vodafone iets op bedacht: tegen die tijd zal een grootscheepse aandeleninkoopactie dat compenseren. Hoe Vodafone dat gaat betalen? Door over een paar jaar een gewone obligatie uit te geven. Dan moeten tegen die tijd de financiën wel zijn verbeterd, want anders gaat het kredietoordeel er alsnog aan.
    ADVERTENTIE

  3. forum rang 4 Machiavelli 10 maart 2019 17:15
    Zelfs Arend Jan vindt KPN veel te duur! Dumpen maar die handel!!

    KPN is echt duur voor wat een defensief fonds is geworden en dat geldt misschien ook voor Philips.
    Cyclical ASML is het duurst, maar dat groeit wel hard. En voorziet herstel in H2 2019. Als een van de weinigen, want de meeste bedrijven durfden bij nun cijfers niet concreet te zijn.

    Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX.
  4. [verwijderd] 10 maart 2019 18:31
    quote:

    Aphrodite01 schreef op 10 maart 2019 17:15:

    Zelfs Arend Jan vindt KPN veel te duur! Dumpen maar die handel!!

    KPN is echt duur voor wat een defensief fonds is geworden en dat geldt misschien ook voor Philips.
    Cyclical ASML is het duurst, maar dat groeit wel hard. En voorziet herstel in H2 2019. Als een van de weinigen, want de meeste bedrijven durfden bij nun cijfers niet concreet te zijn.

    Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX.
    Jij bent er weer eentje die de stijging van KPN mist.
  5. Dr. Bibber 11 maart 2019 00:43
    Wie kan mij vertellen waarom KPN de laatste dagen stijgt tegen de markt in.
    Zelf heb ik ook een bijdrage.
    Het komt door het bericht over de interesse van dat Canadese bedrijf in samenwerking met Nederlandse pensioenfondsen.
    Het komt omdat stijging uitnodigd om blind mee te gaan,(soort van strategie).
    Graag uw visie.
  6. Johannl 11 maart 2019 01:41
    quote:

    Dr. Bibber schreef op 11 maart 2019 00:43:

    Wie kan mij vertellen waarom KPN de laatste dagen stijgt tegen de markt in.
    Zelf heb ik ook een bijdrage.
    Het komt door het bericht over de interesse van dat Canadese bedrijf in samenwerking met Nederlandse pensioenfondsen.
    Het komt omdat stijging uitnodigd om blind mee te gaan,(soort van strategie).
    Graag uw visie.
    KPN is altijd een buitenbeetje, vrijwel altijd tegen de markt in.
    Meestal is er geen peil op te trekken maar wat wel opvalt is dat zoals afgelopen week door slechte economische cijfers cyclische aandelen onderuit gaan, dat men KPN als vluchthaven gebruikt.
    KPN ziet men als veilige haven in zulke gevallen want telecommunicatie zal men altijd nodig hebben, ook in een eventuele economische crisis.
  7. forum rang 4 kooning 11 maart 2019 11:54
    Als die 5G-veiling meevalt dan kan de koers verder omhoog. De overheid heeft eerder al aangegeven niet de hoofdprijs te vragen dus dat zal best wel meevallen. Er is gelukkig weer wat interesse in het aandeel en richting het dividend in April verwacht ik zelf een rustig oplopende koers van KPN.
  8. Peett 12 maart 2019 09:13
    (ABM FN-Dow Jones) KPN moet stoppen met onterechte toeslagen op tarieven voor het doorzetten van gesprekken van andere mobiele aanbieders. Dat stelt de Autoriteit Consument en Markt dinsdag.

    De toezichthouder legt de telecomaanbieder een last onder dwangsom op van 100.000 euro per dag, met een maximum van één miljoen euro.

    "We kiezen in deze zaak voor dit middel omdat we willen dat KPN zijn gedrag aanpast, zodat de betrokken telecomaanbieders niet langer benadeeld worden", stelde bestuurslid Henk Don van ACM. "Daar heeft de consument indirect ook voordeel van."

    KPN vindt dat het toeslagen in rekening mag brengen bovenop maximumtarieven die de toezichthouder heeft vastgesteld voor gespreksafgifte. De ACM denkt daar anders over.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.
  9. appiehappie 12 maart 2019 09:19
    Een ambtenaar die zichdruk maakt om de consument. Dit is een lachertje. Een commercieel bedrijf een boete opleggen omdat dit bedrijf geld moet verdienen. Het wordt steeds gekker met die doorgeslagen ambtenaren .. ga je eigen geld eens verdienen ambtenaartje Henk Don! Overigens, het zou mij niets verbazen dat een groot aantal ambtenaren zelf aandelen Kpn bezitten en voor lancering van een boete hun aandelen gauw verkopen. Bij de overheid is corruptie schering en inslag.
  10. appiehappie 12 maart 2019 12:39
    Hieronder een nuancering en de motivatie van KPN. Lijkt me niet meer dan redelijk. Het ACM is al een dubieuze club en den Ambtenaar Henk Don probeert weer zijn gigasalaris terug te verdienen. Volgens mij een onruststoker. Ben benieuwd of deze Henk ook KPN aandelen bezit.

    Bron tweakers.nl

    In deze kwestie gaat het over de zogeheten Premium Transit Connect Service van KPN. Via deze dienst biedt het bedrijf niet alleen gespreksafgifte, maar ook mobiele gespreksafgifte en transit aan over een enkele ip-interconnectie. Een aantal kleinere telecomaanbieders neemt deze dienst af. Hierbij rekent KPN een toeslag voor de gespreksafgifte, oftewel het doorzetten van gesprekken van een andere aanbieder naar een eindgebruiker van KPN.

    KPN is het niet eens met de bevindingen van de ACM en stelt dat de bewuste dienst niet te beschouwen is als een vorm van mobiele gespreksafgifte zoals beschreven in het Marktanalysebesluit. Volgens KPN is het een transitdienst waarbij sprake is van indirecte interconnectie tegen ongereguleerde transittarieven. De provider stelt dat naast de gespreksafgiftedienst nog een extra dienst wordt geleverd, namelijk het scheiden van de afzonderlijke verkeersstromen in het gemengd aangeleverde verkeer.

    Bij dit gemengde verkeer gaat het om KPN-bestemmingen en mobiele bestemmingen van andere telecomaanbieders. Na het scheiden levert KPN het verkeer af dat bedoeld is voor KPN-bestemmingen. Deze dienst behoort volgens KPN niet tot de verplichting van de aanbieder van gespreksafgifte en valt volgens de provider dan ook niet onder de regels. Het bedrijf zegt dat interconnectiepartijen de scheiding in de verkeersstroom ook zelf kunnen aanbrengen. KPN ziet dit als een extra prestatie en rekent daar aldus een transitvergoeding voor.

    Het gaat bij dit onderwerp om de maximumtarieven die telecomaanbieders elkaar in rekening mogen brengen voor het doorzetten van gesprekken naar elkaars gebruikers. De aanbieder van degene die wordt gebeld, vraagt voor het gebruik van zijn netwerk een vergoeding aan de aanbieder van de bellende kant: het gespreksafgiftetarief. De ACM stelt dat de beller niet kan kiezen door welke aanbieder zijn gesprek wordt afgehandeld en dat iedere aanbieder van deze dienst daardoor een monopolie heeft op zijn eigen netwerk. Daarom is de toezichthouder van mening dat regulering in de vorm van het Marktanalysebesluit nodig is, omdat anders de tarieven voor gespreksafgifte te hoog zouden worden.
1.740 Posts
Pagina: «« 1 ... 39 40 41 42 43 ... 87 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

KPN mist een vleugje ambitie

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links