Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Fortis gedupeerden.

926 Posts
Pagina: «« 1 ... 15 16 17 18 19 ... 47 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. ooievaar49 15 maart 2019 11:43
    Ik heb net een mail gezonden naar de VEB met de vraag of zij iets van druk aan het uitoefenen zijn op de instantie die voor de uitbetaling verantwoordelijk is.
    Ook de vraag of de uitbetaling van Landis, op de site van de VEB is te lezen dat die zal plaats vinden in het 1e kwartaal van 2019, vertraging heeft opgelopen. Nu nog 14 dagen de tijd daarvoor dus als er vertraging zou zijn waarom dan geen informatie. Of kan ik nu eindelijk, vanaf 2002 al aan het procederen, de komende dagen de uitbetaling binnen krijgen?

    Ik heb om een antwoord gevraagd.
    Zal u op de hoogte houden.
  2. ooievaar49 19 maart 2019 10:20
    Onderstaande ontving ik gister van de VEB. Wel een mooie uitleg die ik als VEB-lid ook al wist maar daadwerkelijk de uitbetaling versnellen door meer druk uit te oefenen blijkt hier niet uit. Bij Landis heeft de VEB nu ook in de gaten dat er vertraging van de uitbetaling aan zit te komen. O wee, als wij als leden onze contributie te laat overmaken!!!!
    Bedankt voor uw bericht.

    VEB-actie Fortis
    De VEB onderhoudt frequent contact met partijen over de voortgang van het afwikkelingsproces. Wegens het grote aantal claimanten geschiedt de uitbetaling in batches. In dit kader verwijzen wij u graag naar het volgende bericht op de VEB-website: www.veb.net/artikel/06770/overweldige... De VEB kan de status van individuele claims overigens niet inzien. U kunt navraag doen over uw claim bij de claims administrator door (telefonisch) contact op te nemen met FORsettlement (belast met de afwikkeling van de Fortisschikking). U treft de contactgegevens hier aan: www.forsettlement.com/page/contact. Houdt u er rekening mee dat het even kan duren voordat u een medewerker te spreken krijgt in verband met drukte bij het callcenter.

    Voor informatie over de huidige stand van zaken van de afwikkeling van de Fortisschikking verwijzen wij u graag naar de schikkingswebsite: www.forsettlement.com. U treft daar tevens een sectie aan met veel gestelde vragen over de afwikkeling. Voor de Nederlandstalige versie kunt u daar op de website rechtsboven ‘’NL’’ aanklikken. Zie in dat kader ook het volgende overzicht van de VEB: www.veb.net/acties-menu/actieoverzich... en onze FAQ: www.veb.net/actiecontent/faq-fortis-s...

    VEB-actie Landis
    Momenteel beoordeelt de Claims Administrator de laatste claims, en voor de geldige claims wordt een compensatieberekening gemaakt. Daarna zal de Claims Administrator claimanten berichten over de geldigheid van de claim en worden de uitbetalingen voorbereid. Voor de claimprocedure is vaak veel tijd nodig (zie hier een toelichting: www.veb.net/acties-menu/stap-4-beoord..., en in vergelijking met andere schikkingen uit het verleden is de duur van de Landis-afwikkeling (sinds de claims zijn ingediend) geen uitzondering. U heeft in Effect 1 van januari 2019 kunnen lezen dat uitbetaling naar verwachting in het eerste kwartaal van 2019 kan plaatsvinden. Dit blijft echter een verwachting, en is dus geen toezegging. Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat dit waarschijnlijk het tweede kwartaal zal worden.

    Hopende u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

    Met vriendelijke groet,

    J. (Jos) Gaarenstroom
    Ledenservice
    Vereniging van Effectenbezitters (VEB)
  3. [verwijderd] 24 maart 2019 13:14
    Als dat zo is Peter, dan zou je je absoluut niet meer druk moeten maken over belastingen ed maar je louter bezig moeten houden met de leuke dingen des levens en je prioriteiten beter moeten stellen. Dan ga je zelf toch geen teruggave formuliertjes zitten invullen ? Met zo een bedrag zou ik trouwens eerder voor Monaco oid kiezen dan Lux maar dat is persoonlijk.
  4. forum rang 7 ffff 30 maart 2019 14:57
    Wat kunnen mensen toch totaal anders op een antwoord reageren.

    Ik heb het antwoord van VEB zorgvuldig gelezen en ik vind het een zorgvuldig antwoord. In mijn ogen is daar juist wel aandacht aan besteed. Verder kun je uit het antwoord concluderen dat VEB niet de baas van Fortis is en ook niet meer kan doen dan wat zij heel goed doen: informeren.

    De frustratie over de lange duur van de afhandeling begrijp ik echt wel, maar daar kan VEB toch uiteindelijk niets aan doen. Denk ik dan.

    Bedankt Ooievaar dat je het antwoord hier gepost hebt. Maar ik trek dus een andere conclusie dan jij.

    Peter
  5. ooievaar49 30 maart 2019 15:18
    Probleem met de VEB is, mijn ervaring, dat ik hun m.b.t. Landis er op geattendeerd heb hoe de boel belazerd werd. Pas daarna gingen zij actie ondernemen. In het geval Fortis heb ik geprotesteerd dat op de dag dat het wereldwonder Bos aankondigde dat Fortis gered was en op die dag er weer in Fortis gehandeld kon worden er een fout gemaakt was in de datering van de (eind)dag van handelen. Nu mag die dag meetellen in de claim maar daarvoor kon die dag niet in de claim ingevuld worden. Ik hou er maar mee op want het welles-nietes spelletje heeft mij al veel te veel tijd gekost met het heen en weer mailen met o.a. VEB. Wat ik al eens eerder geschreven heb "ben klaar met de beurs en zal binnenkort mijn aandelen afbouwen en stop er mee". De graaicultuur is aan mij niet besteed. Ik heb vanaf 1996 in verschillende firma's belegd en vind het wel genoeg. Heerlijk met pensioen en geld opmaken.
926 Posts
Pagina: «« 1 ... 15 16 17 18 19 ... 47 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 872,28 -1,33%
EUR/USD 1,0631 +0,05%
FTSE 100 7.813,24 -1,91%
Germany40^ 17.746,00 -1,56%
Gold spot 2.368,86 -0,60%
NY-Nasdaq Composite 15.885,02 -1,79%

Stijgers

Avantium
+4,31%
FASTNED
+2,89%
Arcadis
+1,52%
DSM FI...
+1,39%
B&S Gr...
+1,33%

Dalers

Arcelo...
-7,29%
Aperam
-5,71%
SBM Of...
-4,17%
JUST E...
-3,72%
ALLFUN...
-3,48%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links