Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Galapagos AEX:GLPG.NL, BE0003818359

  • 27,380 17 apr 2024 17:39
  • -0,320 (-1,16%) Dagrange 27,160 - 27,680
  • 104.556 Gem. (3M) 80,5K

Galapagos maart 2019

8.357 Posts
Pagina: «« 1 ... 79 80 81 82 83 ... 418 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 holenbeer 8 maart 2019 18:11
    quote:

    RW1963 schreef op 8 maart 2019 14:51:

    [...]

    Het gaat niet zo zeer om de inhoud, maar meer over het continu herhalen.
    Betere posters zijn o.a. Pe26, NielsjeB, Reykus. Maar die zie je hier niet of nauwelijks meer.

    Maar troost je, er zijn nog veel irritantere personen hier zoals Moneymaker_BX.
    En het ergste soort zie je hier nu even niet: Diegy, Mooiweer, Zwarte Ridder e.a.

    Dus ik zeg niet dat je moet stoppen. Maar minderen mag wel :-)

    Reykus, NielsjeB, Maxen en nog wat andere hooggewaardeerde posters hebben o.a. gisteren uitvoerig en interessant de timing en filingstrategieën van Gilead bediscussieerd, op het Inhoud light draadje.
    Wat mij betreft is dit gewoon een draadje waar alles mag. Het wordt geopend met wat grappen en grollen door Kelewan, en iedereen lucht hier zijn hart. De echte inhoud wordt besproken in andere draadjes, en dat is maar goed ook, want hier sneeuwt het onder.
  2. forum rang 4 holenbeer 8 maart 2019 18:20
    quote:

    asjemenou schreef op 8 maart 2019 18:08:

    @holenbeer: 0.28% over de waarde van je aandelen?
    Ik was niet degene die nu aandelen uitgeleend had. Maar inderdaad, volgens mij was het een percentage over de waarde van je aandelen, op jaarbasis. Niet iets waar je rijk van wordt. Je broker heeft er meer aan. Vandaar ook dat ik ermee gestopt ben. Ik word liever gewoon rijk van de koersjump deze maand :-)

    Ik ga overigens deze keer, als die jump er inderdaad komt,fors in de turbo's short 110 of 120 of zo. Kans is groot dat er een emissie komt of een andere reden waarom het weer 10 of 20 euro omlaag klettert.
  3. BLOO7 8 maart 2019 18:21
    quote:

    holenbeer schreef op 8 maart 2019 18:07:

    [...]
    Mee eens.

    En niemand hoeft iets te lezen, of dit forum te bezoeken. Zo lees ik bij voorkeur de posts van MM BX niet. Je kan er gewoon overheen scrollen. Ik heb thuis een muis, daarmee is dat heel makkelijk, met zo'n wieltje. Zouden meer mensen moeten doen.
    Ah daarvoor dient dat wieletje. :-)
  4. [verwijderd] 8 maart 2019 18:52
    Toelatingseisen voor Filgotinib ziekte van Crohn versoepeld.
    Patiënten worden nu ook toegelaten met een ziektebeeld van 3 maanden in plaats van de eerder gestelde 6 maanden. Gilead maakt zich hard om Filgotinib breed te kunnen uitrollen en bespreekt daarin verschillende mogelijkheden met de FDA om op korte termijn een JAK-1 alternatief op de markt te brengen.
    clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT029145...
  5. forum rang 4 HaBe 8 maart 2019 18:55
    quote:

    lmr schreef op 8 maart 2019 18:52:

    Toelatingseisen voor Filgotinib ziekte van Crohn versoepeld.
    Patiënten worden nu ook toegelaten met een ziektebeeld van 3 maanden in plaats van de eerder gestelde 6 maanden. Gilead maakt zich hard om Filgotinib breed te kunnen uitrollen en bespreekt daarin verschillende mogelijkheden met de FDA om op korte termijn een JAK-1 alternatief op de markt te brengen.
    clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT029145...
    Goed gevonden
  6. forum rang 4 Mippert 8 maart 2019 19:14
    quote:

    Toert schreef op 8 maart 2019 17:27:

    [...]

    ik heb echt geen flauw idee waar jij mee bezig bent, mippert.

    op deze manier zal het echt niet lukken, dit is zelfs geen russische roulette, want dan heb je nog kans dat de kogel niet komt. Wat jij doet is gewoon een geprogrammeerde zelfmoord. jongen toch...

    de resultaten komen eind maart, als ze geen retard zullen hebben. Niet morgen, niet overmorgen, niet volgende week, maar aan het einde van de maand. maar het kan ook april of mei worden, want uit de communicatie van glpg blijkt toch duidelijk dat ze het zelf ook niet weten.

    En zolang de resultaten niet komen gaan we blijven wippen, tussen 85 en 94, of als het wat te heet wordt, tussen 80 en 100, wippen wippen wippen. ik heb al goesting.
    Tja, Toert, je bedoelt het vast niet lullig en ik snap ook wel dat je op een moment als dit een opmerking als deze maakt. Maar zou je dat ook zeggen tegen iemand die op koers 100 euro turbo's 85 kocht?
  7. [verwijderd] 8 maart 2019 21:37
    quote:

    Mippert schreef op 8 maart 2019 19:14:

    [...]

    Tja, Toert, je bedoelt het vast niet lullig en ik snap ook wel dat je op een moment als dit een opmerking als deze maakt. Maar zou je dat ook zeggen tegen iemand die op koers 100 euro turbo's 85 kocht?
    lullig was niet de bedoeling, maar ik begrijp er wel geen snars van, vergeef me.

    Je lijkt op een slackline te lopen die boven een enorm diepe kloof gespannen is, en dat dan nog eens zonder echte zekering. De film "free solo" zou eigenlijk wel iets voor jou zijn. :-)

    Ok, die SL van je, maar als - zoals het oerdegelijke ASML deze ochtend - de boel opent op -3 of -5% ben je gewoon je centjes kwijt. En je lijkt telkens maar die limieten op te zoeken.

    Die persoon die aan 100 met een limiet van 85 gekocht had, zou trouwens al lang doorgerold zijn naar 70 of zo.

    Ook met een lagere SL kan je blijven kopen en verkopen, en de winsten opstapelen. Het voordeel van die lagere hefboom is trouwens dat je inzet ook minder rap wegsmelt als het de verkeerde richting uit gaat. En volgens mij is dat eigenlijk nog belangrijker dan dat bij winst je winst rap aantikt. Bij 50% winst, en 50% verlies ben je nog altijd 25% kwijt he. 100 + 50% = 150, 150 - 50% = 75.

    Ik wens je zowiezo veel succes toe, maar heb er echt geen goed oog in. Je lijkt een vogel voor de kat genaamd Time.
  8. forum rang 4 Mippert 8 maart 2019 22:31
    Beursupdate: AEX op Wall Street

    (ABM FN-Dow Jones) Op Wall Street zijn vrijdag zeven van de negen fondsen hoger gesloten ten opzichte van het slot in Amsterdam.

    Aegon (+0,31%)
    ArcelorMittal (-0,51%)
    ASML (+0,57%)
    Galapagos (-0,19%)
    ING Groep (+0,24%)
    Philips (+0,08%)
    RELX (+0,67%)
    Royal Dutch Shell (+0,31%)
    Unilever (+0,51%)

    Euro/dollar: 1,1233

    Op basis van de bovenstaande koersuitslagen zou de AEX index, die sloot op 530,55 punten, zijn geëindigd op 531,41 punten.
  9. ousen 9 maart 2019 09:15
    Nou, het was me het weekje wel weer met al die dalingen. Voor maandag verwacht ik wel weer een herstel puur statistisch gezien na 4 dagen koersval.
    Ik heb deze week stapsgewijs toch bijgekocht en mijn positie deze week bijna verdubbeld ten opzichte van vorige week. Ik denk dat de yankees toch wat gereserveerder zijn in de verwachtte resultaten als ons clubje op dit forum en daardoor de koers niet stijgt. Ik zoek er niet teveel achter.
    We zitten overigens op dit moment in een stadium dat de koers USA er niet zoveel meer toe doet. We zitten nu in een alles of niets show. Een positieve PB op een hogere koers was natuurlijk wel leuker geweest, maar wat niet is kan nog komen. Ikzelf heb veel vertrouwen. Volgens mij Gilead en Galapagos ook, anders zouden toch niet nu al het verkoop apparaat opzetten en het plaatsen van zoveel, niet geringe, vacatures? Als ze niet zeker waren hadden ze dit ook een paar maanden later kunnen doen, lijkt mij. Ik zou geen personeel aantrekken als ik niet zeker wist dat ik een werk binnen heb. Of is mijn redenering te simpel?

    Zoals gezegd mijn positie stevig uitgebreid. Ik zie het als een ultieme mogelijkheid om er een mooi aandelenjaar van te maken. Het kleine risicopercentage van een mislukking neem ik op de koop toe.

    Succes iedereen,hou uw zenuwen in bedwang en prettig weekend.

  10. [verwijderd] 9 maart 2019 10:22
    Hi Ousen, stel dat het zo logisch als wat is dat de Finch resultaten goed zijn, zou het dan niet zo kunnen zijn dat, met wat (upside) marge dit dan voorlopig de koers is, met een marketcap van EUR 5 mrd? Voor een dergelijke waardering moet je als bedrijf (uiteindelijk) een flinke omzet gaan halen, die er nu nog niet is. Daarnaast, besef dat na goede Finch resultaten er nog een flinke weg te gaan is naar daadwerkelijke verkoop. Filing en goedkeuring in o.a. USA en EU. En in EU, ook USA, moet je na goedkeuring authoriteiten, nog (per land) de prijsonderhandelingen aangaan, en daarna het product gaan uitrollen. Kortom, er zijn nog wel wat hobbels te nemen. Daarna gaan we zien hoe snel dit hopelijk voor langere tijd best in class medicijn geaccepteerd gaat worden door de markt en salesresultaten gaat opleveren. Hoe snel dit allemaal gaat en de eerste kwartalen/jaar omzet zal mijns inziens pas zorgen voor een structureel hogere koers. Goede Finch resultaten zijn dus (helaas) slechts een eerste - wel belangrijke - zekerheid verhogende milestone voor Galapagos. In dat hele traject heb ik vertrouwen, maar geduld zal voor ons allen een belangrijke eigenschap zijn om ten volle de potentiele waarde te zien ontsluiten. Behalve voor de korte termijn aandeelhouders die (even) willen profiteren van een korte spike omhoog na publicatie (positieve) data. Waarom die spike vaak op de dag/dagen na een milestone als Finch soms even tijdelijk wat meer is, is omdat er ook mensen zullen zijn, die gretig instappen en dan al denken dat het vanaf daar alleen maar (snel) verder omhoog kan, en even niet denken aan het complexe traject daarna. Geeft niet, want zo werkt de beurs. En 1 ding heb ik na vele jaren wel geleerd op de beurs: timen is het moeilijkste wat er is. We gaan het zien. Ik zit er voorlopig in, of de koers nu eur 2 omlaag gaat, of eur 6 omhoog. Fijn weekend allen!
8.357 Posts
Pagina: «« 1 ... 79 80 81 82 83 ... 418 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Weinig houvast voor beleggers in Galapagos

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links