Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ING Groep AEX:INGA.NL, NL0011821202

  • 15,144 19 apr 2024 13:37
  • -0,024 (-0,16%) Dagrange 14,916 - 15,258
  • 4.542.456 Gem. (3M) 11,2M

ING Maart 2019

1.487 Posts
Pagina: «« 1 ... 21 22 23 24 25 ... 75 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Erny 8 maart 2019 11:58
    quote:

    Doemebest schreef op 8 maart 2019 01:35:

    [...]Niet serieus nemen, snuf heeft altijd winst als t straks stijgt lult snuf zo de andere kant op. Erny is nog steeds gefrustreerd omdat ie ooit te hoog ingestapt is en geen geduld had, beetje Don Quichot, ziet m alleen bij daling. ING is op weg naar 6 miljard netto winst in 2019 ondanks alle negatieve pogingen van bashers, dat is waar het uiteindelijk omgaat de rest is ruis...
    Leuk , dat op de persoon reageren. Wanneer heeft u voor het laatst een inhoudelijke bijdrage geleverd?

    Alleen een winstcijfer zegt natuurlijk weinig tegen de achtergrond van vele factoren die de winstmarges van banken onder druk zetten en nog gaan zetten. De invoering van PSD2 in 2018, de toetreding van online brokers, de invoering van het tweede Markets in Financial Instruments Directive MIFID 2, de toegenomen kapitaalseisen , de negatieve depositorente van de ECB en de blijvende uitzonderlijk lage rentestanden.

    Fintech en Peer-to-Peer lending zijn in opmars. Nederland kent inmiddels meer dan 400 fintech-bedrijven en dankzij de komst van nieuwe wetgeving zoals PSD2 is het niet ondenkbaar dat dit de komende jaren zal verdubbelen en ook deze hele ontwikkeling kan zeer bedreigend kan zijn voor het businessmodel van banken. Steeds meer marktpartijen krijgen een AFM vergunningen en mogen bijv. ook hypotheken verstrekken.

    Het dalend maatschappelijk vertrouwen in financiële instellingen door alle schandalen, onverwachte boetes en claimprocedures kan hier nog aan worden toegevoegd.

  2. [verwijderd] 8 maart 2019 12:08
    Natuurlijk is het concurrentie veld rond financial vergroot. Terecht. Maar de echte slimme financials anticiperen. Zij Thiery-picking Fintechs (o.a. ING / HSBC...) en zorgen dat zij anticiperen op deze logische marktverschuiving. Daarom is mijn visie op ING juist zo positief. Aanpassen of sterven… ING snapt dat en is er klaar voor. Kijk overigens naar de cijfers van BUNC en andere pogingen… BUNC's eigenaar kijkt nu al uit naar 'cashen " en verkoop aan groter bank....
  3. forum rang 7 Thorgall 8 maart 2019 12:18
    quote:

    Lang Parkeren schreef op 8 maart 2019 11:57:

    Inderdaad. Ben het daar mee eens. Maar relatief is ING qua bank wel vooruitstrevend. Ik zie duidelijke verbetering. Kan altijd nog beter en met meer focus op maatschappelijk 'good conduct'. Ik voel wel dat ze daar de boodschap gaan begrijpen. Die mix maakt ING wel "een toppertje". Daarnaast is er zoiets als echte waardering van het aandeel. Marktsentiment is inderdaad altijd juist omdat de realiteit op de borden staat als koers. Dus ik verwacht ook weer sprongen omhoog. Deze wereld is rond en "energie gaat nooit verloren". Groeitempo fluctureert… maar groeien en draaien blijven wij. Dus ook de waarde van het aandeel.
    ik ben het ook 100% met je eens. De focus op technologie is ook de reden dat ik ING heb verkozen boven ABNAMRO. Ik ben zelf klant bij ING. Ik beleg graag in bedrijven die ik ken en waarvan ik weet wat ze doen. Bij ING weet ik dat, ook de schandalen zijn voorspelbaar. Ik ben thuis in macro-economie en ook de negatieve bijstellingen door de ECB komen bij mij niet als een verrassing. De lage rente dus ook niet. Vervolgens is er weer zoals gewoonlijk paniek onder de gokkers. De lange termijn beleggers hebben geduld, kopen zelfs wat bij nu en wachten weer totdat het aandeel weer gaat stijgen.

    Ik ben tevreden met een koers van 10 eind dit jaar bijvoorbeeld. Dan zit ik wederom op ruim 13% dit jaar zonder stress.
  4. Johan van de keucken 8 maart 2019 13:01
    U ziet hier 1 belangrijk ding over het hoofd ,namelijk grote banken hebben veel eigen geld al die fin bedrijven hebben dat niet en de marges zijn klein .
    Alleen grote banken zoals ING kunnen dit overleven en daarom denk ik dat veel mensen net zo als U redeneren en ING weg doen en daarom is het zo belachelijk goedkoop.
  5. forum rang 5 Hoppschwiiz 8 maart 2019 13:37
    quote:

    Blankfein schreef op 8 maart 2019 13:01:

    U ziet hier 1 belangrijk ding over het hoofd ,namelijk grote banken hebben veel eigen geld al die fin bedrijven hebben dat niet en de marges zijn klein .
    Alleen grote banken zoals ING kunnen dit overleven en daarom denk ik dat veel mensen net zo als U redeneren en ING weg doen en daarom is het zo belachelijk goedkoop.
    Alles is relatief. Het eigen vermogen tov het balanstotaal is 4.4%. Disclaimer: géén sensatiebericht! Maar als je wereldwijd bijvoorbeeld een beroerde krediet- en hypotheken portefeuille op je balans zou hebben staan, dan zie je dat die 4,4% niet zo bijzonder ruim is.
    Nu hoef je je bij ING niet zo’n zorgen meer te maken, maar een reden waarom Draghi niets aan zijn beleid kan veranderen is dat met name de Italiaanse banken niet in staat zijn af te schrijven op hun assets, omdat het eigen vermogen dat niet toelaat. De bekende zombie banken (door de ECB indirect overeind gehouden), die hiermee ook zombiebedrijven overeind houden.
    En een vervelende bijkomstigheid is dat deze technisch failliete bedrijven nog kunnen concurreren met bijvoorbeeld gezonde bedrijven in Nederland
  6. Johan van de keucken 8 maart 2019 15:02
    Ik denk dat men nu een recessie aan het creëren is via de beurs want doordat veel mensen met verliezen zitten durven ze geen geld uit te geven.
    Ik kan mij nog herinneren de financieel crises in Hongkong toen short sellers de beurs daar kort en klein shorten en op een gegeven moment sprong de honkongse overheid in de beurs en kocht alle aandelen op daarna is het alleenmaar omhoog gegaan met de beurs in Honkong en de shortsellers hebben veel geld verloren.
    Dit verwacht ik niet in Europa maar het zou wel een enorme stimulans voor de economie betekenen omdat de mensen die met zware verliezen zitten de knip op hun beurs houden en de bestedingen gaan daardoor omlaag .
    Gelukkig betaald ING een goed dividend en kunnen we daar de verliezen weer met goed maken.
1.487 Posts
Pagina: «« 1 ... 21 22 23 24 25 ... 75 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Misplaatste reactie op cijfers ING Groep

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links