Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel BAM Groep Koninklijke AEX:BAMNB.NL, NL0000337319

  • 4,014 25 apr 2024 09:12
  • -0,006 (-0,15%) Dagrange 4,004 - 4,032
  • 16.326 Gem. (3M) 1,4M

BAM maart 2019

2.231 Posts
Pagina: «« 1 ... 20 21 22 23 24 ... 112 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 HenkdeV 7 maart 2019 15:40
    quote:

    Utreg1960 schreef op 7 maart 2019 15:38:

    BAM wil echt al dagen/weken upperdepup.
    Vertrouwen komt steeds meer terug doordat de korte broeken maar blijven afbouwen.
    In het verleden al een paar keer eerder meegemaakt toen kwamen we uit bij de € 5,40. :-)
    Ik doe ze dan weg op 5,39 euro.
  2. forum rang 6 OnoMatopee 7 maart 2019 16:28
    12, 13 en 14 maart belangrijke stemmingen.
    (ABM FN-Dow Jones) Het belooft een cruciale week te worden in het slepende Brexit verhaal dat nu al bijna drie jaar duurt. Aanstaande dinsdag 12 maart wacht een nieuwe 'meaningful vote' in het Britse Lagerhuis die bepalend is voor de resterende tijd tot 29 maart. Dan vertrekt het Verenigd Koninkrijk officieel uit de Europese Unie.
    In januari verwierp het Lagerhuis het Brexit akkoord die het VK in november vorig jaar sloot met de EU. Tevergeefs probeerde de Britse Theresa May sindsdien om te heronderhandelen over de deal.
    Inzet is een aanpassing van de zogenoemde Ierse backstop. Dit is het vangnet dat moet garanderen dat de grens tussen Noord-Ierland, als onderdeel van het VK, en Ierland als EU-land ook na Brexit open blijft. Dit is zo afgesproken in het zogeheten Goede Vrijdagakkoord van 1998.
    Dat betekent dat de Britten ook na Brexit nog vastzitten aan bepaalde EU-regels terwijl ze in de overgangsfase, die loopt tot 31 december 2020, onderhandelen over de toekomstige handelsrelatie met de EU.
    Backstop heikel punt
    De backstop is een heikel punt voor hardline Brexiteers in het Britse parlement die vrezen dat de maatregel permanent zal blijken. Zolang er namelijk geen handelsakkoord wordt gesloten tussen het VK en de EU, blijft de backstop van kracht om een harde grens tussen Ierland en Noord-Ierland te voorkomen. Britse parlementariërs die tegen de deal zijn, willen dat er een einddatum komt voor de backstop.
    Het lukte May en haar Brexit onderhandelaars tot nu niet om toch een specifiek tijdstip af te dwingen bij de EU. Ook de afgelopen dagen kwam er geen schot in de zaak en de kans is klein dat dit voor aanstaande dinsdag alsnog lukt.
    "De onderhandelingen verlopen moeilijk en er is nog geen oplossing gevonden", zei de Europese Commissie woensdag. "Er is op dit moment nog geen oplossing gevonden die consistent is met het terugtrekkingsakkoord inclusief het protocol rond Noord-Ierland, dat zoals iedereen weet, niet wordt opengebroken."
    Kans op uitstel groot
    En dus stemt het Britse parlement komende dinsdag vermoedelijk opnieuw tegen May's Brexit-deal. En dat met nog minder dan drie weken te gaan tot het vertrek en nog zonder uittredingsakkoord waar het Britse Parlement, het Europees Parlement en de EU-lidstaten mee akkoord moeten gaan.
    Indien 12 maart inderdaad opnieuw tegen de huidige deal wordt gestemd, wil May een dag later een stemming houden over een no-deal Brexit. Verwacht wordt dat het Lagerhuis ook deze optie zal verwerpen. Dan rest volgens May een laatste mogelijkheid: op 14 maart stemmen over een korte verlenging van Artikel 50. In dat geval blijft het VK tot en met juni in de EU.
    De kans op dit scenario is sowieso groot, want zelfs als May er toch in slaagt om haar deal komende dinsdag door het parlement te loodsen, dan is er vermoedelijk te weinig tijd om de boel nog te ratificeren voor het eind van de maand. Brexit-onderhandelaar voor de EU Michel Barnier zei afgelopen weekend in een Spaanse krant dat een technische verlenging van een paar maanden onvermijdelijk is.
    Toch tweede referendum?
    Met een uittredingsdatum die steeds dichterbij komt en de onzekerheid over een akkoord, wordt de roep om een tweede Brexit-referendum luider. Eind vorige maand gaf oppositiepartij Labour aan een nieuw referendum te steunen, wanneer een chaotisch vertrek uit de EU werkelijkheid dreigt te worden. Labour is voorstander van een zachte Brexit, waarbij het VK nauw verbonden blijft met de EU.
    Een eventuele kortstondige verlenging van artikel 50 bleek de afgelopen tijd een steun in de rug voor het Britse pond. Maar, zo waarschuwt valutastrateeg Jane Foley van Rabobank, uitstel betekent niet dat een harde Brexit helemaal van de baan is.
  3. forum rang 6 OnoMatopee 7 maart 2019 16:31

    Opening 3D betonprintfaciliteit
    7 maart BouwTotaal

    De eerste 3D constructieve geprinte betonnen brug ter wereld (Gemert) krijgt een vervolg. In Eindhoven is Europa’s eerste commerciële, industriële productielocatie voor het 3D printen van betonnen elementen voor de bouw gerealiseerd. Weber Beamix en BAM Infra openden 15 januari 2019 hun nieuwe 3D betonprintfaciliteit.

    In de printrij staan verschillende projecten. Waaronder huizen van het project Milestone en toepassingen binnen lopende projecten van BAM. Ook is gestart met een innovatieve samenwerking met de provincie Noord-Holland om een viertal fietsbruggen te printen. De faciliteit wordt hiermee direct op de proef gesteld.

    Volgens de initiatiefnemers wordt door deze manier van werken individuele seriematige productie mogelijk gemaakt met een enorme vergroting van de vrijheid in ontwerpen. Er is minder beton nodig voor hetzelfde resultaat. De printrobot brengt immers alleen beton aan daar waar het constructief nodig is. Minder beton scheelt veel CO2-uitstoot. Ook is er geen bekisting meer nodig, dus is er ook geen afval meer.

    Verder verloopt het gehele proces sneller en neemt de foutmarge af. Tijdens het ontwerpproces kijkt iedereen naar hetzelfde ontwerp. Wijzigingen worden direct digitaal doorgerekend en toegepast. Je drukt aan het einde bij wijze van spreken op ‘Ctrl+P’ en de printer begint direct met de productie. Dat maakt het voor alle betrokken ketenpartners makkelijker en het levert iedereen minder risico op. En iedere ketenpartner is bij het proces betrokken.
    Naast Saint-Gobain Weber Beamix en BAM Infra zijn ook kennispartners Bekaert, Witteveen+Bos, Technische Universiteit Eindhoven en Van Wijnen bij het project betrokken.
  4. Utreg1960 7 maart 2019 16:31
    Groeiverwachting ECB flink omlaag

    (ABM FN-Dow Jones) De Europese Centrale Bank heeft donderdag de groei- en inflatieramingen voor de komende jaren naar beneden bijgesteld, zoals ook werd voorzien door geraadpleegde economen.

    Ging de ECB in december nog uit van een economische groei in de eurozone van 1,7 procent in 2019, rekent de centrale bank nu op een groei van slechts 1,1 procent.

    In 2020 versnelt de groei naar 1,6 procent, licht onder de 1,7 procent waar de ECB drie maanden geleden nog van uit ging. In 2021 groeit de economie in het eurogebied vervolgens met 1,5 procent, gelijk aan de raming uit december.

    Voorzitter Mario Draghi verklaarde in zijn persconferentie dat het groeimomentum op de korte termijn zwakker is dan gedacht en dat er nog steeds neerwaartse risico's zijn voor de groeiverwachtingen voor de eurozone.

    Onderliggende inflatie blijft gedempt

    Ook de inflatieramingen van de ECB gingen donderdag omlaag. In 2019 stijgen de consumentenprijzen in de eurozone vermoedelijk met 1,2 procent, waarna de inflatie in 2020 oploopt naar 1,5 procent.

    Drie maanden geleden rekende de centrale bank voor dit en volgend jaar op prijsstijgingen met respectievelijk 1,6 en 1,7 procent. In 2021 komt de inflatie in de eurozone naar verwachting uit op 1,6 procent. In december ging de ECB nog uit van een inflatie van 1,8 procent voor 2021.

    Draghi zei in zijn toelichting dat de inflatie richting het eind van dit jaar vermoedelijk afzwakt. De kerninflatie zal op de middellange termijn echter wel oplopen, verwacht de ECB.

    De ECB streeft naar een inflatie onder maar dicht bij 2,0 procent.

    De euro is donderdag verder weggezakt. De Europese munt verhandelde tijdens de persconferentie van Draghi op 1,1260.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

2.231 Posts
Pagina: «« 1 ... 20 21 22 23 24 ... 112 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

BAM: sterk slotkwartaal opsteker voor nieuwe strategie

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links