Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Exxon investeert komende tijd tot 65 miljard

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

13 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 6 maart 2019 14:51
    Nee, niet Exxon of Shell vernietigen het klimaat maar wij vernietigen het klimaat. Wij verwarmen ons huis, gaan op (vlieg)vakantie, doen onze was in een wasdroger terwijl het buiten aan de lijn ook kan drogen, rijden auto, eten teveel vlees, drinken een biertje op een terras met terrasverwarming, rijden op electrische fietsen terwijl dat niet hoeft etc...#boteroponshoofd
  2. Noyby 6 maart 2019 15:49
    Waar het om gaat is dat Exxon zeer bewust een jarenlange campagne heeft gevoerd om twijfel te zaaien over de wetenschappelijke onderbouwing van klimaatverandering. Tot en met het omkopen van wetenschappers aan toe. Dan komen er allerlei rapporten dat het 'ergens in de wereld' het afgelopen jaar het koudste was in de afgelopen 40 jaar, dat CO2 plantenvoer is of dergelijke pseudowetenschappelijke rapporten met ditto conclusies wat dan weer mooi voer is voor types als Baudet c.s.

    Ze weten al sinds de jaren 70 dat het fout zit en als ze toen eerlijk waren geweest en we waren begonnen met de transitie dan was het nu niet zo'n ellende geweest. Dus, ja mensen hebben boter op hun hoofd maar ook: Exxon (en andere partijen zoals de Koch bros) hebben mensen jarenlang dom gehouden.
  3. dumpy 6 maart 2019 15:56
    Hallo Noyby
    Ik heb vanmiddag net 'n stukje geschreven en naar vrienden en familie gestuurd zoals ik dat af en toe doe. Ik plaats daarvan 'n stukje hieronder. Je zal dan misschien beseffen dat niet gemakkelijk zal zijn het klimaat ten goede te veranderen

    Hallo
    Ik wil jullie weer even op de hoogte brengen van wat nieuws van de afgelopen week in Thailand.
    Ik heb het de vorige keer gehad over de luchtvervuiling in Bangkok en daarom zullen jullie wel denken dat het beter is om op het platteland te wonen.
    Maar daar is de toestand niet veel beter en in het noorden en noordoosten zelfs nog minder goed. Dat komt omdat de boeren hun land steeds in de fik steken. In de Bangkok Post werd geschreven dat de luchtvervuiling daar zeer ernstig is en leidt tot gezondheidsklachten bij de bevolking. Naar schatting 500.000 mensen hebben in februari de dokters bezocht met ademhalings-, cardiologische en huidklachten. De boeren steken hun rijstvelden, suikerrietplantages en maisvelden in brand nadat ze geoogst hebben. De wegen zijn zwart van het roet. Vroeger spitten ze het land om maar dat is veel werk en ze klagen dat de prijzen die ze krijgen voor hun producten veel te laag zijn om meer personeel aan te nemen. Ik weet niet hoe vaak er mais en suikerriet per jaar wordt geoogst maar rijst in ieder geval minimaal 3 keer per veld.
    En het zijn grote oppervlakten maar dat niet alleen. Vanwege de droogte vliegt er dan ook vaak een aangrenzend stuk bos in brand. De overheid heeft het wel verboden maar doet er verder schijnbaar niets aan. Afgelopen zondag waren er op 280 plekken in Thailand van die branden. En natuurlijk gebeurt dit in alle Aziatische landen die rijst e.d verbouwen. Vaak komt de rook ook vanuit Birma, Laos en Cambodja de grens over. Singapore heeft last van branden op Java. Dus jullie kunnen allemaal wel 2 warmtepompen aansluiten om het Co2 gehalte in de wereld omlaag te brengen. Tel daarbij op de ontbossingen in de rest van de wereld en het wordt in hele klus voor Klaver en Jetten om de wereld te redden. Ontbossing in Thailand valt wel mee, denk ik. Er zijn veel grote nationale parken en die worden goed beschermd. Er is wel illegale houtkap natuurlijk.

  4. Noyby 6 maart 2019 16:54
    hallo dumpy,

    Wat een badinerende opmerking. Ik weet wel degelijk dat het niet makkelijk is en dat het niet alleen aan Exxon ligt. Maar wat wil je hier nu mee zeggen? dat we niet ons best moeten doen of dat warmtepompen (en andere maatregelen) geen zin hebben? Natuurlijk kan verandering wel. Je zegt zelf dat er heel veel mensen last hebben van gezondheidsproblemen daar, dat hebben we ook 'hier' gehad met de "london fog" wat kwam door het stoken van kolen en ook dat is veranderd.
  5. Noyby 6 maart 2019 17:31
    even het grotere plaatje: cleantechnica.com/2017/03/23/global-n...

    is niet snel genoeg, maar nu al is het rendabeler om kolencentrales in india te sluiten en vervangen door zon dan om ze door te laten draaien. Dat besef komt er echt wel hoor, ook in Thailand. Laten we hopen vandaag eerder dan over een jaar.
  6. forum rang 6 Ronald Engels 7 maart 2019 18:15
    @Noybe,

    Man-made CO2 Global Warming is een gigantisch Bedrog, CO2 is zeer waardevol voor onze planeet en moet afgevangen, recycled en terug omgezet worden terug naar brandstoffen, zoals b.v. Methanol, Ethanol, Kerosine, schoon goedkoop en efficient is mogelijk.

    FuelCell Energy Inc. and Exxon Mobil Research en Development zijn hiermee zeer intensief en zeer succesvol mee bezig, zijn geen vervuilers, integendeel.

    Dit wordt de toekomst van schone goedkope brandstoffen en electriciteit via Molten Carbonate Fuel Cells en Synthese Reactors.

    Deze firmas zijn dus aanzienlijk beter bezig als onze nederlandse overheid en politici, die zeer vervuilende gesubsidieerde windmolens bouwen op zee en op land, enzv.
    Je kunt onze Overheid echt verwijten geen verstand te hebben en niet te gebruiken.

    Exxon Mobil en FuelCell Energy zijn goed bezig en hebben de toekomst met deze technologie, die Einstein het "negende Wereldwonder en de toekomst van energie en elektriciteit" zou noemen.

    Overigens als onze planeet al werkelijk opwarmt over de laatste 200 jaar tot 1998, dan was de oorzaak gewoon veel meer zonne-activiteit, sterk minder kosmische straling richting planeet aard en dus veel minder wolkendek vorming in de lagere atmosfeer, enzv., enzv.

    Nu zitten we sinds ruwweg 1998 met onze hele planeet aarde weer gewoon in een longterm Global Cooling, wat bovendien nog versterkt gaat worden door de longterm effecten van de Milankovitch Cycles, enzv., enzv. Dus het wordt gewoon aanzienlijk kouder in alle komende winters op het hele Noordelijk Halfrond en droger/normaal warmer in alle komende zomers Noordelijk Halfrond en veel natter rond de Evenaar, dus een groenere Sahara, dat is de komende toekomst.

    En logisch maar hier praat niemand over, door energie productie en energie consumptie genereer je zeer veel warmte, 60 % van alle gegenereerde en geconsumeerde energie gaat de atmosfeer in als warmte, slechts 40 % of minder wordt omgezet in energie, elektriciteit, enzv, door lage efficienties, ook windmolens, zonnepanelen, batterijen, electrolyzers, enzv., geven zeer veel energie verliezen.

    Dus logisch dat alle overbevolkte stedelijke centra gemiddeld 3 graden celcius warmer zijn als landelijke gebieden met zeer weinig mensen.

    P.s. informeer je eens wetenschappelijk intensief, dan zul je de dwaze daden en onverantwoordelijke beslissingen van Groen Links Politici ook ten zeerste afkeuren.

    Man-made CO2 Global Warming is gewoon puur Bedrog en gaat je straat arm maken, je kunt ook vluchten uit Nederland, wel zo verstandig, voordat onze overheid je klein en zeer nietig/onbeduidend maakt.

    M.v.g. Ronald Engels, Hulst.
13 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. 118,400
    -1,07% -1,280
  2. SBM Offshore 16:21
    14,240
    -4,17% -0,620

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links