Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PostNL Koninklijke AEX:PNL.NL, NL0009739416

  • 1,241 23 apr 2024 17:35
  • +0,016 (+1,31%) Dagrange 1,226 - 1,248
  • 949.579 Gem. (3M) 2,2M

PostNL Maart oogstmaand

2.555 Posts
Pagina: «« 1 ... 25 26 27 28 29 ... 128 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Hansbeleg 6 maart 2019 13:50
    quote:

    Toekomstbeeld schreef op 6 maart 2019 13:34:

    [...]

    Dat laatste heb ik al vaker mijn mening over geventileerd. Om iets te krijgen moet je ook iets geven.

    Om Mona zover te krijgen dat die hardop ging zeggen dat ze artikel 47 zou gaan inzetten, heeft Herna moeten toezeggen dat ze de Postbezorgers van Sandd over ging nemen.

    En wie zegt dat Sandd er laveloos en kansloos voor stond? Ikzelf heb gedroomd over een flits faillissement omdat men eind juni bijna 27 mln aan schuld moet gaan aflossen en omdat ook ik dacht dat men inmiddels wel rode cijfers zou schrijven. Dat Sandd maar liefst 201 mln euro aan omzet heeft gerealiseerd over 2018 was dan ook een vreemde verrassing.

    Tijdens de analisten call echter dachten een analist dat Sandd nog steeds zwarte cijfers schreef (weliswaar marginaal). Zelfs inclusief rekening houdend met de klap die de FNV hun heeft toegebracht.

    Ik zeg dat Sandd als gevolg vd aankondiging nu versneld in een neerwaartse spiraal terecht gaat komen. Zo'n aankondiging slaat het vertrouwen/motivatie uit alles vandaan. Bij de medewerkers in alle functies, bij klanten, bij toeleveranciers, bij verhuurders, bij inhuur noem het maar.

    Herna haar baantje:
    Allemaal onzin wat er gedacht wordt het veiligstellen van baantjes. Herna kan overal naartoe.
    En die 130 mln is gewoon wat Sandd waard is. Met 50 tot 60 mln aan integratiekstn in 1 tot 1,5 jaar, en 500 mln besparingen is dat gewoonweg een meer dan uitstekende businesscase. En let op, besparingen voortkomende uit slechts enkele meest voor de hand liggende synergieën zoals beschreven in de overname documenten.

    In 2022 zullen we zien dat de winsten veel hoger uitkomen dan we nu denken.
    Waarom gaat ze dan niet, mijn zegen heeft ze.

    De winsten/UCOI's komen altijd lager uit dan ingeschat is mijn ervaring. Kijk maar eens terug wat de verwachtingen een paar jaar geleden voor nu waren.

    Al jaren wordt er gezegd dat alles beter zou gaan als veel items uit het verleden zoals pensioenen, dure leningen, EV opgelost zouden zijn. Nu ze zijn opgelost, is de waarde van het aandeel ook opgelost.

    Telkens ligt de pot met goud in de toekomst aan het eind van de regenboog. Alleen een verkoop zal de waarde nog eenmalig kunnen ontsluiten, voor de rest zal het een NUTS bedrijf worden/blijven onder het bewind van Herna.
  2. [verwijderd] 6 maart 2019 14:01
    Rekening fiasco bij Belastingdienst hoger dan gedacht
    Vertrekregeling kost miljoen extra

    De Belastingdienst is nog €1 miljoen extra kwijt aan de mislukte vertrekregeling. Werknemers die eigenlijk al op weg waren naar hun pensioen, krijgen dat bedrag toch nog uitgekeerd.

    Hahaha wat is het ook een ZOOI daar...
  3. [verwijderd] 6 maart 2019 14:02
    Short kan goed coveren op deze koersen want de hele laat staat propvol. Maar ze hebben er geen zin in. Gelijk hebben ze, HV heeft ze een tweejarig contract aangeboden door het dividend te schrappen en met goede kans op verlenging ook nog.
    HV is een nachtmerrie voor de aandeelhouders gebleken. En toch wordt ze zo meteen herkozen ook. De rapen zijn gaar.
    Met het aankomend dividend komt de 2 euro weer akelig dichtbij en zie het ook nog niet ingelopen gaan worden. Koers onder de 2 houden en dan de beleggers langzaam uitroken, dat is short tactiek optima forma.
  4. forum rang 4 DWB Happy 6 maart 2019 14:04
    quote:

    Parisien schreef op 6 maart 2019 13:53:

    Eentje voor de liefhebbers : PostNL BNP Booster long 2.329
    Een tijdje terug zo'n gokje gewaagd, de dag erna ging de koers regelrecht naar die stoploss toe:(

    Maar omgekeerd als koers uitbreekt kan je relatief veel verdienen met een kleine inleg!

    Trouwens deze 2,329 is een oude die al uitgestopt is!
  5. [verwijderd] 6 maart 2019 14:12
    quote:

    DWB Happy schreef op 6 maart 2019 14:04:

    [...]

    Een tijdje terug zo'n gokje gewaagd, de dag erna ging de koers regelrecht naar die stoploss toe:(

    Maar omgekeerd als koers uitbreekt kan je relatief veel verdienen met een kleine inleg!

    Trouwens deze 2,329 is een oude die al uitgestopt is!
    Idd deze is reeds uitgestopt, te vlug geweest met mijn reactie
  6. forum rang 6 prinszicht 6 maart 2019 14:21
    quote:

    Hansbeleg schreef op 6 maart 2019 13:40:

    We moeten maar op het onderstaande vertrouwen, zoals we altijd op Herna moeten vertrouwen, met veel succes tot nu toe. :-(

    De positie van de Raden met betrekking tot bpost’s finale voorstel

    "Wij willen herhalen dat de Raden niet principieel tegen een overname van het bedrijf zijn.
    De Raden zijn zich terdege bewust van hun fiduciaire verplichtingen en van het belang van zijn stakeholders. Dit blijkt ook uit onze bereidheid eerder dit jaar om met bpost in gesprek te gaan."


    www.iex.nl/Nieuws/ANP-060319-202/Staa...

    Dan voeg ik er deze maar aan toe. Bpost was totaal ongeschikt vanwege het feit dat het een semi-overheidsbedrijf was. Dat zeiden Rutte en Kamp. Maar als ze het WEL uitkomt, voor de verkiezingen, doen ze er zelf aan mee en heeft een privaat bedrijf als Ryanair het nakijken. Een kabinet zonder visie. Of juist wel, namelijk een visie op de tanende positie in de polls.

    Oh ja, en HV vond het te weinig. En ik geloofde haar. Das mijn fout geweest. Maar de pest is wel, in het bijzonder, dat ze van de door de overheid gecreëerde problematiek nooit een win win heeft weten te maken en zelfs nu met voorstellen komt die aandeelhouder onvriendelijk zijn. Ook in het etaleren van je visie. De postzak van de PostNL medewerker was half leeg en toch nemen we de 16.000 man over. De ACM is een sta in de weg voor consolidatie en een gezonde marge en toch nemen we over tegen de hoofdprijs met hetzelfde zwaard van Damocles boven het hoofd. We worden beroofd van een gezonde marge door AMM en toch dienen we geen claim als zelfs de rechter ons in het gelijk stelt. Progressief dividend in mijn belofte voor meer aandeelhouderswaarde en toch schrap ik het voor 12 tot 24 maanden. Het telt alleen maar op en nooit eens een winst op onderdeel a, b of c. Zie huidige koers.

    HV kan overal naar toe. Jazeker. Bedrijven met een hoge mate van overheidsinvloed: ABN, Schiphol en ga zo maar door. Niet bij echt geprivatiseerde bedrijven die keihard moeten presteren. Daar had ze het niet overleefd of was een Elliot ingestapt om de waarde te ontsluiten.
  7. forum rang 4 Toekomstbeeld 6 maart 2019 14:24
    quote:

    Hansbeleg schreef op 6 maart 2019 13:56:

    Voor de éen een held voor de ander een last.

    boercroon.nl/12631-2/
    Heb een maandje geleden eens een Blokker filiaal gebeld of ze ook gewone Sandd zegels verkochten. Het antwoord, "Nee, we hebben alleen kerstzegels verkocht....voor zover er vraag was"

  8. williedevil 6 maart 2019 14:35
    Nog zo'n mooide zin uit dat achterlijke epistel:

    "De Raden zijn van mening dat de invloed van de Belgische overheid in samenhang met een gecompliceerd governance model op verschillende bestuursniveaus de combinatie inefficiënt maakt en dus slecht in staat om effectief te reageren op uitdagingen."

    Alsof PostNL nu wel effectief reageert op uitdagingen, laat me niet lachen, treurig is het gewoonweg.
  9. forum rang 6 prinszicht 6 maart 2019 14:36
    Ik heb een week geleden gevraagd naar de status van een claim. Richting de ACM. We zijn nu 6 maanden verder, 3 september, en hebben niets gehoord. Moeten we dit bedrag optellen bij de Sandd deal? Plus dividend. Personeel. Dan gaan we richting de 400 miljoen. Schatting. Vandaag nog maar eens ir gemaild.
  10. forum rang 6 prinszicht 6 maart 2019 14:38
    quote:

    williedevil schreef op 6 maart 2019 14:35:

    Nog zo'n mooide zin uit dat achterlijke epistel:

    "De Raden zijn van mening dat de invloed van de Belgische overheid in samenhang met een gecompliceerd governance model op verschillende bestuursniveaus de combinatie inefficiënt maakt en dus slecht in staat om effectief te reageren op uitdagingen."

    Alsof PostNL nu wel effectief reageert op uitdagingen, laat me niet lachen, treurig is het gewoonweg.
    Ja. En nu weer terug naar de casus af KLM. Dat wordt er een stuk makkelijker op. Prima zet om je in te kopen. Maar ga dan niet tegelijk verder met de afbreuk van een ander koninklijk bedrijf. Einde AMM, vorderen claim, saneren en hups.
  11. forum rang 4 Toekomstbeeld 6 maart 2019 14:42
    Ik heb gisteren het transcript vd analisten call maar eens gelezen. Veel interessante en leerzame info zoals gebruikelijk nav de vragen vd analisten.

    Twee punten echter waar ik nog steeds de ballen van begrijp. Iemand?

    1. heeft PostNL nou wel of niet in de 2019 UCOI van 170 tot 200 mln, geanticipeerd op wederom een situatie met AMM?

    Er is veel over gesproken tijdens de call en telkens dat ik dacht nu snap ik het, dacht ik bij een volgende vraag en antwoord, nee / ja / nee / ja

    Kom er niet uit.

    2. de pensioenen. Al veel op het forum besproken was dat men in 2019 nog 1 keer 33 mln moet storten als gevolg vd on-conditionele bijstortingsverplichting aangegaan in 2015.

    Maar het restantsaldo vd pensioen verplichting van 263 mln over 2019 en 2020 wat is dat nou? En dat bedrag leidt dan tot een cash-out die rond de 70 mln of zo ligt.
    Uit welke afspraak komt dat bedrag nou precies?

    Iemand die iets zinnigs kan zeggen over 1 vd beide punten?

  12. [verwijderd] 6 maart 2019 14:43
    quote:

    prinszicht schreef op 6 maart 2019 14:38:

    [...]

    Ja. En nu weer terug naar de casus af KLM. Dat wordt er een stuk makkelijker op. Prima zet om je in te kopen. Maar ga dan niet tegelijk verder met de afbreuk van een ander koninklijk bedrijf. Einde AMM, vorderen claim, saneren en hups.
    Mocht er inderdaad een claim de deur uit gedaan worden van enkele honderden miljoenen. Dat zou echt een zetje in de rug kunnen geven. PostNL heeft er immers ook recht op. De geleden schade zit al in de boeken..
  13. forum rang 4 Toekomstbeeld 6 maart 2019 14:52
    quote:

    Dr. Oogkloot schreef op 6 maart 2019 14:43:

    [...]Mocht er inderdaad een claim de deur uit gedaan worden van enkele honderden miljoenen. Dat zou echt een zetje in de rug kunnen geven. PostNL heeft er immers ook recht op. De geleden schade zit al in de boeken..
    Een hoop geld voor iets wat pas sinds 1 augustus 2017 effectief werd. De onomkeerbare schade agv ACM regulering van 40 tot 45 mln jaarlijks bestaat voor het overgrote deel uit niet claimbare schade.

    Simpelweg omdat van de drie reguleringsmaatregelen welke de ACM sinds mid 2015 heeft ingevoerd, er 2 helemaal niets met AMM te maken hadden en ook niet door een rechter zijn gecorrigeerd. De schade uit 2 maatregelen is defacto niet te claimen.

    Ik hou het maximaal op een miljoentje of 20 tot 30 aan schade welke PostNl al dan niet kan aantonen als gevolg vh onterecht invoeren van de derde maatregel zijnde AMM per 1 augustus 2017.

  14. forum rang 4 Toekomstbeeld 6 maart 2019 15:03
    De sinds mid 2015 ingevoerde drie ACM reguleringsbesluiten waarvan de eerste 2 nog steeds gelden en aanzienlijk grotere schade aan PostNL hebben toegebracht (en toebrengen) dan besluit nr 3 de AMM.

    Drietraps raket van idiote ACM besluiten:

    1. in juni 2015 werd PostNL verplicht om inzage te geven aan de concurrenten in haar tarieven. Andersom hoefde niet.
    Killing natuurlijk als je offertes uitbrengt. Dat zal veel klanten gekost hebben. Zelf geen ogen op de tegenstander terwijl de tegenstander volle inzage heeft in wat PostNL ging doen bij aanbestedingen;
    Dit besluit kwam voort uit een aanbesteding door de gemeente Rotterdam. PostNL heeft er nog een rechtszaak over gevoerd maar verloren.

    2. in 2015 heeft de ACM ook bepaald dat andere postbedrijven hun klanten post mochten gaan bundelen tot 1 grote aanbieding aan PostNL. Dus van meerdere klanten bij elkaar harken en dan in bulk aanbieden bij PostNL om te sorteren en te bezorgen. Hierdoor konden die postbedrijven genieten van de grote klanten kortingen;

    3. Eind 2017 kwam daar dan overheen het AMM besluit door de ACM. Ingevoerd per 1 augustus 2017.
    Gevolg dat zelfs de genoemde onderlinge (bulk) tarieven (zie punt 2 hierboven) op kostprijs plus een kleine marge werden vastgesteld. De 7,5 mln.

    Bovenstaand gevraagd ter verificatie en bevestigd gekregen. Dus hou maar op over 200 mln of 400 mln. Maximaal een bedragje van 20 tot 30 mln vanaf 1 augustus 2017. En zeer moeilijk aan te tonen omdat het weggelopen volumes betreft agv een maatregel.

    Van: ir ir@postnl.nl
    Verzonden: maandag 17 december 2018 13:43
    Aan: ''
    Onderwerp: FW: PostNL 40-45 mln

    Geachte heer ....,

    De verwachte financiële impact, waar PostNL voor het eerst aan refereerde in oktober 2015, heeft betrekking op het AMM besluit en eerdere ACM besluiten / rechtszaken over de regulering van toegang van andere postvervoersbedrijven tot het netwerk van PostNL.
  15. forum rang 6 prinszicht 6 maart 2019 15:56
    quote:

    Toekomstbeeld schreef op 6 maart 2019 15:03:

    De sinds mid 2015 ingevoerde drie ACM reguleringsbesluiten waarvan de eerste 2 nog steeds gelden en aanzienlijk grotere schade aan PostNL hebben toegebracht (en toebrengen) dan besluit nr 3 de AMM.

    Drietraps raket van idiote ACM besluiten:

    1. in juni 2015 werd PostNL verplicht om inzage te geven aan de concurrenten in haar tarieven. Andersom hoefde niet.
    Killing natuurlijk als je offertes uitbrengt. Dat zal veel klanten gekost hebben. Zelf geen ogen op de tegenstander terwijl de tegenstander volle inzage heeft in wat PostNL ging doen bij aanbestedingen;
    Dit besluit kwam voort uit een aanbesteding door de gemeente Rotterdam. PostNL heeft er nog een rechtszaak over gevoerd maar verloren.

    2. in 2015 heeft de ACM ook bepaald dat andere postbedrijven hun klanten post mochten gaan bundelen tot 1 grote aanbieding aan PostNL. Dus van meerdere klanten bij elkaar harken en dan in bulk aanbieden bij PostNL om te sorteren en te bezorgen. Hierdoor konden die postbedrijven genieten van de grote klanten kortingen;

    3. Eind 2017 kwam daar dan overheen het AMM besluit door de ACM. Ingevoerd per 1 augustus 2017.
    Gevolg dat zelfs de genoemde onderlinge (bulk) tarieven (zie punt 2 hierboven) op kostprijs plus een kleine marge werden vastgesteld. De 7,5 mln.

    Bovenstaand gevraagd ter verificatie en bevestigd gekregen. Dus hou maar op over 200 mln of 400 mln. Maximaal een bedragje van 20 tot 30 mln vanaf 1 augustus 2017. En zeer moeilijk aan te tonen omdat het weggelopen volumes betreft agv een maatregel.

    Van: ir ir@postnl.nl
    Verzonden: maandag 17 december 2018 13:43
    Aan: ''
    Onderwerp: FW: PostNL 40-45 mln

    Geachte heer ....,

    De verwachte financiële impact, waar PostNL voor het eerst aan refereerde in oktober 2015, heeft betrekking op het AMM besluit en eerdere ACM besluiten / rechtszaken over de regulering van toegang van andere postvervoersbedrijven tot het netwerk van PostNL.
    Je weet het ongetwijfeld beter. Maar je redeneert wel heel erg op de hand van. Alsof je het licht hebt gezien.

    Enkele statements: de tas van onze bezorger is halfvol, nu nog minder gevuld, maar toch is het volstrekt logisch dat we de mensen overnemen. Terwijl je zelf pleitbezorger was voor massale exit.

    De schade was 40 tot 50 miljoen. Zonder nuance. Per jaar. Dat is 150 miljoen. Kassa. Oh nee. Toch niet. Nee, bij nader inzien. 20 tot 30 miljoen. Totaal. Dus ach....laat maar zitten.

    Dat het frame of anders, het verdraaien van feiten. Dat zijn we ook wel gewend. International bij afwijzen Bpost. Prognose marge 2 - 4 procent. Oh nee. Een jaar later 1 - 3. Oh nee, vet verlies.

    Ik zie je nu keer op keer dezelfde fout maken. Sandd is goed namelijk 500 miljoen. Dat wordt dadelijk 250 miljoen. En na 12 maanden zonder dividend....verlies!

    Blijf bij de les zou ik willen zeggen. Die claim is ons met hoofdletters voorgeschoteld. Niets anders....
2.555 Posts
Pagina: «« 1 ... 25 26 27 28 29 ... 128 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Het is water naar de zee dragen: prognose PostNL valt vies tegen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links