Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Russische tak ING betrokken bij witwasmachine'

Lees over dit aandeel ook

  1. 12 apr Goldman Sachs haalt ABN en ING van de kooplijst 1
  2. 01 feb Misplaatste reactie op cijfers ING Groep

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

15 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 6 maart 2019 10:22
    'Kleine rol ING en ABN bij witwassen'
    Gepubliceerd op 5 mrt 2019 om 13:25 | Views: 8.125

    Artikel
    Reacties (9)
    Gerelateerde instrumenten
    05 mrt - 'Kleine rol ING en ABN bij witwassen'
    ING 09:57
    10,94 -0,30 (-2,69%)

    AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De reactie van beleggers op het feit dat ING en ABN AMRO genoemd worden in een witwasonderzoek is een beetje paniekerig. Dat zeggen analisten van Mediobanca die erop wijzen dat het bij de Nederlandse banken om kleine bedragen gaat.

    De marktvorsers denken daarom dat de zaak, die de 'Troika Laundromat' is gedoopt, weinig gevolgen zal hebben voor de Nederlandse banken. ING heeft vorig jaar al een schikking getroffen met het Openbaar Ministerie over onregelmatigheden bij het signaleren van witwassen. Als de nieuwe feiten onder dezelfde tak vallen, zou dat geen nieuwe problemen moeten opleveren. In het geval van ABN AMRO werd het geld bij een onderdeel gestald dat volgens de bank al sinds 2008 onderdeel is van het Britse RBS.
  2. Dododo 6 maart 2019 10:23
    Om dan toch maar een rechts geluid te laten horen; de mores was, is en zal tot in lengte van jaren GRAAIEN blijven bij dit soort handelsbanken. We've ain't seen nothing yet. Topje van de ijsberg. Zolang integere personeelsleden geblokkeerd worden bij promoties, zolang targets heilig worden verklaard ongeacht de herkomst van de middelen... zolang blijven dit soort handelsbanken bij tijd en wijle onderwerp van opduikende schandalen, zoals woekerpolissen, exorbitante plaatsingsfee's, offshore-finance, belastingontduiking, witwasaffaires en zelfs omkoping.
  3. CV-tje 6 maart 2019 10:26
    Het is oud nieuws. Maar wat een reacties tegen links. Wil dat dan zeggen dat rechts het allemaal wel best vindt en ook gelooft dat de banken nu echt braaf zijn? Zal toch niet?
    Gisteren hebben we grote invalsacties gezien tegen 'kleine' witwas criminelen. Wanneer is er ooit een bankier op die manier van zijn bed gelicht? Welke bankier zijn auto is in beslag genomen? De bank betaald de boete en dat is dat. Geen strafblad, niets. Maak mij niet wijs dat die bankiers iets hebben geleerd, behalve dat ze iets meer moeten oppassen dat het niet in de gaten loopt. De mazen van het net zijn wat kleiner geworden, maar ze zijn er nog steeds. Het is wachten op het volgende 'schandaal(tje)' dat wordt afgekocht.
  4. Sapling 6 maart 2019 10:59
    Zolang er geen geloofwaardige persoonlijke sanctie's opgelegd worden voor direct betrokkenen en verantwoordelijken (dus de bak in)maar de sanctie een geldboete voor een instituut is, is het de aandeelhouder en dus eigenlijk via de pensioenfondsen , de gepensioneerden die voor dit wangedrag opdraaien. De politici, die zo hard schreeuwen, blijven dit risikoloos onwettig gedrag gedogen/promoten.
15 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

ING Groep

15,048 15 apr
0,000 0,00%
Premium

Misplaatste reactie op cijfers ING Groep

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links