Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Rusland

63.435 Posts
Pagina: «« 1 ... 37 38 39 40 41 ... 3172 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 9 josti5 14 februari 2019 11:22
    Amerikaanse senaat wil nieuwe sancties opleggen aan Rusland

    De Amerikaanse Senaat heeft vandaag een wetsvoorstel aangenomen waarmee nieuwe sancties aan Rusland opgelegd kunnen worden. De sancties zijn gericht tegen financiële instellingen in het land, maar ook tegen Russische projecten voor vloeibaar aardgas buiten Rusland. Ook worden er sancties opgelegd aan de cybersector en aan Russische staatsobligaties. Tot slot worden er ook beperkingen opgelegd aan personen die door de Verenigde Staten worden verdacht van ‘illegale en corruptie activiteiten die direct of indirect worden uitgevoerd in de opdracht van Poetin’.

    Het wetsvoorstel werd ingediend door de Republikeinse senator Lindsey Graham en zijn collega Bob Menendez van de Democraten. Het is een zwaardere versie van het wetsvoorstel dat vorig jaar aan het senaat werd voorgelegd, maar dat er niet doorheen kwam. Het nieuwe voorstel werd wel aangenomen en wordt nu ter goedkeuring voorgelegd aan het Congres. Tot slot moet de president het document nog ondertekenen.

    ‘Duidelijk signaal afgeven’
    Volgens Menendez zijn de nieuwe sancties nodig om een duidelijk signaal af te geven aan Rusland. Hij verwijst naar de vermeende rol van Rusland in de humanitaire crisis in Syrië, de ‘Russische agressie’ ten aanzien van Oekraïne en een ‘voortdurende erosie van internationale normen’ door Rusland.

    Het wetsvoorstel legt ook beperkingen op aan president Trump. Als hij dit wetsvoorstel tekent kan hij de Verenigde Staten niet meer eigenhandig uit het NAVO bondgenootschap halen. Daar moet dan eerst een tweederde meerderheid voor worden gehaald in een stemming in het Senaat. Hieronder een passage uit het wetsvoorstel:

    “Het uitgebreide wetsvoorstel beoogt de economische, politieke en diplomatieke druk op de Russische Federatie te vergroten als reactie op de Russische inmenging in democratische processen in het buitenland, haar kwaadaardige invloed in Syrië en de agressie tegen Oekraïne, onder meer in de Straat van Kertsj.

    De wetgeving legt een alomvattend beleidsantwoord vast dat de Amerikaanse regering beter positioneert om de agressie van het Kremlin aan te pakken, door nieuwe beleidskantoren op te zetten voor cyberdefensie en sanctiecoördinatie. Het wetsvoorstel komt op voor de NAVO en voorkomt dat de president de Verenigde Staten uit het bondgenootschap zet zonder een stemming in het Senaat. Het verhoogt ook de sanctiedruk op Moskou vanwege haar inmenging in democratische processen in het buitenland en voortdurende agressie tegen Oekraïne.”

    Sancties tegen Rusland
    De Amerikaanse president stemde in 2017 in met een wetsvoorstel om sancties op te kunnen leggen aan Rusland. De eerste sancties werden al in 2014 opgelegd, nadat de Krim zich via een referendum bij Rusland had aangesloten. Volgens de Verenigde Staten was dit referendum niet rechtsgeldig en daarom spreken zij van een annexatie. Ook de regering in Kiev weigert het schiereiland te erkennen als Russisch grondgebied.

    Ook de EU heeft in 2014 sancties opgelegd aan Rusland, die iedere zes maanden opnieuw worden beoordeeld. In december besloten de 28 regeringsleiders van de EU unaniem om de sancties opnieuw te verlengen. Ondanks deze sancties neemt het handelsverkeer tussen Rusland en de EU de laatst jaren weer toe. Volgens de Russische minister van Economische Ontwikkeling steeg het handelsvolume vorig jaar met 21%.

    www.geotrendlines.nl/amerikaanse-sena...

    Jaja: ook Russisch vloeibaar gas mag niet meer van Amerika...

  2. forum rang 10 DeZwarteRidder 21 februari 2019 13:22
    Rusland: Amerikaanse topinvesteerder is fraudeur

    Door ANP/Reuters
    1 uur geleden in FINANCIEEL

    Moskou - Een Russische aanklager heeft de Amerikaan Michael Calvey, de oprichter en baas van investeringsmaatschappij Baring Vostok Capital Partners, formeel in staat van beschuldiging gesteld wegens fraude.

    De 51-jarige Calvey behoort tot de grootste particuliere investeerders in Rusland. Hij werd 16 februari gearresteerd, verdacht van het verduisteren van omgerekend circa 34 miljoen euro. Hij zit in voorlopige hechtenis tot 13 april.

    De zaak draait volgens waarnemers vooral om een civielrechtelijk conflict van Calvey over de fusie zijn Russische bank die vooral in het Verre Oosten actief is geweest, de Vostotsjni (Oriëntaalse) Bank. De nu omstreden leenbank wordt ook de Orient Expressbank genoemd.

    Calvey is in conflict met twee invloedrijke zakenmannen die betrokken waren bij de fusie van de in problemen geraakte ’Oriënt Express’ met de eveneens in zwaar weer verkerende Uniastrum Bank van Artem Avetsjian. Hij is een van de zakenlui die zeggen door Calvey te zijn benadeeld.
  3. forum rang 10 DeZwarteRidder 4 maart 2019 18:52
    Nederlandse banken genoemd in Russische witwaszaak
    1 uur geleden in FINANCIEEL

    AMSTERDAM (ANP) - Nederlandse banken vormden een schakel in een grote Russische witwaszaak, waarbij miljarden euro's werden witgewassen in Europa en de Verenigde Staten. Dat zou blijken uit 1,3 miljoen gelekte banktransacties, contracten en mails van twee Litouwse banken.

    De documenten zijn in handen van journalistencollectief OCCRP en in Nederland gedeeld met Platform voor onderzoeksjournalistiek Investico, dagblad Trouw en De Groene Amsterdammer.

    Miljoenen van het witgewassen geld kwamen volgens het onderzoek terecht bij de cellist Sergei Roldoegin, een goede vriend van de Russische president Vladimir Poetin en peetoom van diens eerste dochter. Hij dook eerder op in de Panama Papers en zou worden gezien als stroman voor Poetin. In totaal vloeide naar verluidt tussen 2006 en 2013 zo’n 3,5 miljard euro aan betalingen door wat de onderzoekers de Troika Laundromat hebben genoemd.

    Rabobank-rekening

    Er zou 3 miljoen euro zijn gegaan naar de Rabobank-rekening van scheepsbouwer Heesen in Oss, voor de bouw van twee jachten voor de Russische senator Valentin Zavadnikov. Dit lid van de Russische Federatieraad liet uit de witwasmachine betalen voor zijn luxe jachten. Ook ING en ABN AMRO waren volgens de onderzoekers betrokken bij betalingen die kenmerken hebben van witwassen.

    Hart van de witwasoperatie zou de Russische Troika-bank zijn geweest. Die gebruikte naar verluidt de Litouwse banken Ukio Bankas en Snoras AB tussen 2006 en 2013 als toegangspoort naar Europa. De Litouwse financiële opsporingsdienst zou zijn omgekocht. Vanuit de Litouwse banken stroomde bijna een miljard naar Nederlandse bankrekeningen, grotendeels via de door Russen geleide Amsterdam Trade Bank en de Nederlandse vestiging van de Turkse GarantiBank.

    Fraude

    Een deel van het geld in de witwasmachine is volgens de onderzoekers rechtstreeks afkomstig van bedrijven die betrokken waren bij georganiseerde misdaad of fraude in Rusland. Zo zou er op de Litouwse bankrekeningen 100 miljoen zijn binnengekomen van bedrijven die betrokken zijn bij de zaak rond de Russische advocaat Sergei Magnitski. Die overleed in 2009 onder verdachte omstandigheden in een Russische cel, nadat hij een enorme belastingfraude had ontdekt.

    Ook zouden miljoenen zijn overgemaakt die afkomstig zijn van een fraude op het vliegveld van Moskou, waar brandstofprijzen kunstmatig werden verhoogd.
  4. forum rang 10 voda 18 april 2019 18:11
    Russische economie groeit trager

    Gepubliceerd op 18 apr 2019 om 17:55 | Views: 60

    MOSKOU (AFN/BLOOMBERG) - De groei van de Russische economie is in het eerste kwartaal behoorlijk afgezwakt: de economie groeide met nog 0,8 procent ten opzichte van een jaar eerder. In het voorgaande kwartaal was de groei op jaarbasis nog 2,7 procent.

    Russen zagen hun koopkracht onder druk staan mede omdat de uitbetaalde salarissen, geschoond voor inflatie, amper groeiden. In het laatste kwartaal van afgelopen jaar steeg de pot met salarissen nog met zo'n 4 procent. Daarnaast nam de inflatie een hap uit de koopkracht. De prijzen stegen sterk vanwege de verhoging van de btw.

    Russen hielden daardoor de hand meer op de knip. Zo groeide de detailhandel in maart trager dan in de twee voorgaande maanden. Vooral de verkopen van producten buiten levensmiddelen verliepen stroever.

    Volgens het Russische ministerie van Economische Zaken groeit het land dit jaar met 1,3 procent.
  5. forum rang 10 voda 18 april 2019 19:22
    Russen willen weg: ‘Ik hou van de Nederlandse natuur, alles is dichtbij’

    Een vijfde van de bevolking wil Rusland verlaten als ze de kans krijgt. Dat blijkt uit een opinieonderzoek van het internationale onderzoeksgroep Gallup. De afgelopen twaalf jaar lag dat percentage nog nooit zo hoog. Vooral jongeren willen weg. De bereidheid van mensen in de leeftijd van 30 tot 45 jaar om te vertrekken steeg van 7 tot 22 procent. Drie Russen vertellen waarom ze specifiek naar Nederland willen.

    Joost Bosman 18-04-19, 15:00

    Lees ook
    'Er heerst angst op de Russische tv-redacties'
    Lees meer
    Jekaterina Neritina (25, personeelsadviseur)
    Jekaterina Neritina © Joost Bosman

    ‘’Eigenlijk vertrek ik een beetje toevallig naar Nederland terecht. Mijn vriend is Nederlander en daarom had ik geluk dat ik er een baan vond. Niet dat ik Rusland echt zo nodig móest verlaten. Als dat al zo was, dan zou het zijn vanwege de politieke situatie hier. De corruptie, het gebrek aan democratie, dat je niet kunt beslissen door wie je wordt geregeerd. Rusland noemt zich wel democratisch, maar is het niet. Toch heb ik in Moskou een goed leven, daarvoor hoef ik niet weg.

    In Nederland spraken Amsterdam en Utrecht me erg aan. Ook de internationale oriëntatie van het land. En de mensen, iedereen spreekt Engels en is bereid te helpen. Nederland staat vijfde op de lijst van gelukkigste inwoners ter wereld, dat heeft een reden natuurlijk. De gezondheidszorg is er geweldig en de verhouding tussen kosten en inkomsten goed.

    Ik hou ook van de Nederlandse natuur en de uitzichten. Alles is dichtbij, je bent met een halfuur op het strand. Er is veel groen, er zijn tulpenvelden langs de wegen en een dorps-lifestyle op Texel. Dat kende ik niet omdat ik uit Moskou kom.

    Met liberalisme en tolerantie van Nederland heb ik geen moeite. Ik had al veel gereisd voordat ik in er arriveerde en ik ben open minded.‘’

    Rinat Jakoepov (31, jongerenwerker)
    Rinat Jakoepov
    Rinat Jakoepov © Joost Bosman
    ‘’Nee, ik ben er zelf nog nooit geweest. Maar vrienden, die als toerist in Nederland waren, hebben me er over verteld. Ik zoek ook vaak op internet. Nederland is een vrij land, een democratie. Bij ons is dat er allemaal niet. We hebben zogenaamd een democratie, maar als je hier probeert je handel op te zetten, dan wordt het je lastig gemaakt. Mijn hart ligt in Nederland, ik weet niet waarom.

    Ik wil hoe dan weg uit Rusland, mijn droom verwezenlijken. Je kunt hier niet zomaar zelf iets opzetten, want dan krijg je meteen ambtenaren of zelfs de geheime dienst FSB achter je aan. Die gaan vragen stellen. Ik zou iets willen doen in het jeugdwerk, jongeren met problemen helpen en van de drank afhouden, ze opvoeden tot sporters (Jakoepov houdt zich bezig met kickboxen, red.). Op die manier zou ik iets goeds willen doen voor de maatschappij, maar dat staan ze in Rusland gewoon niet toe.

    Ik spreek geen Engels, al heb ik het op school ooit wel geleerd. Misschien trouwen met iemand die me kan helpen de taal te leren. Dat zou het makkelijker maken. Ze spreken bij jullie toch Engels? O, jullie hebben je eigen taal? Nou ja, die leer ik dan wel.’’

    Oleg Toeljakov (35, arts/psychiater)
    Oleg Toeljakov
    Oleg Toeljakov © Joost Bosman
    ‘’Nederland is een liberaal en tolerant land, dat vind ik prettig. Het land heeft veel bereikt in de geschiedenis, ik heb er veel over gelezen. De vrijheidsstrijd tegen de Spaanse kroon, de reformatie, het calvinisme, de afscheiding van België. Daarnaast liggen jullie aan zee, die is op de enorme landmassa van Rusland moeilijk te vinden. Jullie hele geschiedenis, cultuur en thematiek is verbonden met de zee. Ik ben nog nooit in Nederland geweest, maar voel me er thuis. Ik heb ook al twee keer per week Nederlandse les. Misschien was ik wel een Nederlander in een vorig leven (lacht).

    Ik ben diep in Siberië geboren en wist al rond mijn zestiende dat ik weg wilde uit Rusland. Aller eerst vanwege de economische omstandigheden hier. Maar ook vanwege de onvrijheid. Daarnaast heeft de LGBT-gemeenschap het in Rusland niet makkelijk. Misschien dat ik als vluchteling naar Nederland kan. Nee, ik heb nooit echt iets naars meegemaakt vanwege mijn geaardheid. Maar het is niet makkelijk in deze samenleving om homo te zijn. Al besef ik, dat ook dat in Nederland steeds lastiger wordt.

    Het liefst zou ik mijn beroep blijven uitoefenen, al zal dat lastig worden. Want juist in de psychiatrie gaat het erom de juiste woorden te vinden, de taal en de cultuur van de cliënt te kennen. Misschien kan ik Russen met psychische problemen in Nederland helpen.’’

    De leden van Pussy Riot speelden protestliedjes in een kerk en werden in 2012 in een strafkamp gezet. Is Rusland daarmee een dictatuur? In het westen denken veel mensen van wel, maar is dat echt zo? En hoe denken de Russen er zelf over. Prof. dr. André Gerrits van Universiteit Leiden heeft antwoorden.

    www.ad.nl/buitenland/russen-willen-we...
  6. forum rang 10 voda 26 april 2019 14:35
    Russia expects operating licence for floating nuclear power plant in July

    World Nuclear News reported that after a series of successful and comprehensive tests, including on its twin KLT-40 reactor system, the floating nuclear power plant Akademik Lomonosov is ready to start commercial operations. Russia's Rosatom said that the plant's two reactors were successfully brought up to 100% capacity on 31 March. These tests confirmed the operational stability of the main and auxiliary equipment of the plant, as well as the automatic process control systems.

    Mr Andrei Petrov, director general of Rosenergoatom, Rosatom operator subsidiary, said an acceptance certificate for the unit would now be issued by the regulatory authorities with a view to the granting of an operating licence in July.

    Rosatom said that at the same time, onshore and hydraulic structures for the plant, as well as infrastructure ensuring the transmission of electricity to the local grid and heating for the city’s network, are scheduled to be completed by the end of this year in Pevek, which is the Chukotka region of northern Russia. Engineering work is running to schedule.

    The plant is scheduled to be towed to the Port of Pevek during the summer shipping season where it will replacing the outgoing capacities of the Bilibino nuclear power plant and the Chaunskaya combined heat and power plant. It is expected to be connected to the power grid in December.

    Source : World Nuclear News
  7. forum rang 10 DeZwarteRidder 13 mei 2019 10:11
    ‘Trollenleger stuurde 65.000 tweets met nepnieuws over MH17-ramp’

    De eerste twee dagen na het neerhalen van vlucht MH17 van Malaysia Airlines in juli 2014 zijn minstens 65.000 tweets verstuurd waarin Oekraïne de schuld krijgt. Sommige van de verhalen waarnaar de berichten verwezen, zijn zo hardnekkig dat ze nog steeds opduiken. Ook al is bewezen dat het om nepnieuws gaat.
    Buitenlandredactie 13-05-19, 08:10 Laatste update: 08:29

    Aanvankelijk werd gemeld dat het om 1400 Russische Twitter-berichten zou gaan. Ze zijn verstuurd door medewerkers van een zogenoemde trollenfabriek in Sint-Petersburg, meldt De Groene Amsterdammer op basis van een eigen analyse. Trollen zijn verspreiders van nepnieuws op internet.

    De tweets zijn volgens het weekblad grotendeels Russisch en bieden inzicht in een even centraal gecoördineerd als kortstondig informatie-offensief. Vanuit een kantoorpand in een buitenwijk van Sint-Petersburg mengen honderden medewerkers zich dag in, dag uit in online discussies.

    Het is hun taak om gesprekken op de spits te drijven en tweespalt te zaaien. Tijdens de grootschalige desinformatiecampagne rond MH17 moesten Russische trollen de wereld ervan overtuigen dat Oekraïne het toestel neerschoot als provocatie, waarbij alle 298 inzittenden om het leven kwamen.

    Hardnekkig verhaal

    Een van de hardnekkigste verhalen waarnaar de trollen in hun tweets verwezen is het relaas van de Spaanse verkeersleider ‘Carlos’, dat werd geschreven door blogster Katya Timofeeva. De Spanjaard twitterde vlak na het neerstorten van de MH17 twee straaljagers te hebben waargenomen naast het toestel.

    Het verhaal werd gretig overgenomen door Russische media. Wereldwijd verwezen blogs en twitteraars ernaar. Een jaar later zou Vladimir Poetin er zelfs naar hebben verwezen in een interview met filmmaker Oliver Stone, Oekraïne aanwijzend als veroorzaker van de vliegramp. Het blog van Timofeeva bestaat nog, maar is niet actief.
    Vervolgd voor fraude

    Zodra het verhaal online was verschenen, werd het in een zestal minuten zo'n honderd keer geretweet. Zestig daarvan gebeurden in dezelfde minuut, volgens De Groene Amsterdammer. De schijn van een gecoördineerde actie is groot en ook van Timofeeva wordt gedacht dat het een trol is.

    Luchtleider Carlos, die claimde al vijf jaar voor de luchtverkeersleiding in Kiev te werken, bleek in werkelijkheid in Roemenië te wonen en wordt aldaar en door Spanje vervolgd voor fraude, zo blijkt uit onderzoek van Radio Free Europe. Toch duikt zijn ‘verzinsel’ onder complotdenkers nog steeds op.
  8. forum rang 10 DeZwarteRidder 17 mei 2019 15:25
    Nederland krijgt miljoenen van Rusland wegens onterecht enteren Greenpeace-schip

    Nederland heeft een schikking getroffen met Rusland in de Arctic Sunrise-zaak, die al speelt sinds 2013. Greenpeace krijgt binnen afzienbare tijd een schadevergoeding van 2,7 miljoen euro. Het onder de Nederlandse vlag varende Greenpeace-schip The Arctic Sunrise werd in 2013 wereldberoemd toen de Russen het schip aan de ketting legden en de gehele bemanning arresteerden. Onder hen waren twee Nederlanders.
    Bonne Kerstens 17-05-19, 15:07 Laatste update: 15:20

    Minister Blok heeft de schikking vandaag getroffen met zijn Russische collega Sergej Lavrov.
    ,,Vandaag heb ik met collega Lavrov overeenstemming bereikt in de Arctic Sunrise-zaak. Rusland en Nederland onderstrepen het recht op demonstratie op zee. Belangrijk ook in roerige tijden met elkaar in gesprek te blijven om resultaten te kunnen bereiken’’, reageert Blok.

    Het in Den Haag gevestigde Permanente Hof van Arbitrage bepaalde in 2015 dat Rusland onrechtmatig had gehandeld met het vastleggen van het schip en het arresteren van de bemanning. De te betalen schadevergoeding bedroeg toen 5,4 miljoen euro. Rusland liet toen weten de autoriteit van het hof niet te erkennen en werkte op geen enkele manier mee aan het proces. Nederland had een schadevergoeding van 7 miljoen euro geëist. Daar is nu 2,7 miljoen van over.
    Barentszzee

    Het schip werd in september 2013 geënterd tijdens een protestactie bij een boorplatform van het Russische staatsoliebedrijf Gazprom in de Barentszzee. De Russische marine betrad Arctic Sunrise en nam de dertig bemanningsleden mee, onder wie twee Nederlanders: campagneleidster Faiza Oulahsen en chef machinekamer Mannes Ubels.

    Het schip werd aan de ketting gelegd en aan land werden de betogers aangeklaagd voor piraterij, waar vijftien jaar celstraf op staat. De verdachten kregen uiteindelijk amnestie. Het schip werd nog maandenlang vastgehouden en kwam pas in augustus 2014 terug in Amsterdam.

    Faiza Oulahsen reageert verheugd op de uitspraak. Zelf zat ze maanden vast in Rusland na haar arrestatie. ,,Yes! Na zes jaar erkent Rusland eindelijk dat de entering van het Greenpeace-schip en onze detentie onterecht was. Een overwinning voor het recht op protest”, aldus Oulahsen. De VVD spreekt van een realistisch resultaat. ,,Ferm en zakelijk zijn, de kern van een realistisch buitenlandbeleid. Een goed resultaat’’, aldus een woordvoerder van de partij.
  9. forum rang 10 voda 3 juni 2019 17:13
    Gazprom Announces Financial Results For Q1 Of 2019

    Gazprom said that it’s sales, net of excise tax, VAT and customs duties, increased by RUB 153,490 million, or 7%, to RUB 2,291,821 million for the three months ended March 31, 2019 compared to the same period of the prior year. The increase in sales was mainly due to an increase in sales of gas to Europe and other countries and sales of crude oil and gas condensate and refined products.

    Net sales of gas increased by RUB 83,298 million, or 7%, to RUB 1,303,823 million for the three months ended March 31, 2019 compared to the same period of the prior year that was mainly due to an increase in average prices in the segment “Europe and other countries”.

    Net sales of gas to Europe and other countries increased by RUB 79,089 million, or 10%, to RUB 837,396 million for the three months ended March 31, 2019 compared to the same period of the prior year. The change was due to the increase in average prices (including excise tax and customs duties) denominated in the Russian Ruble by 30% that was partially compensated by the decrease in volumes of gas sold by 13% or 9.1 bcm. At the same time average prices denominated in US Dollar increased by 12%.

    Net sales of gas to Former Soviet Union countries increased by RUB 6,018 million, or 5%, to RUB 117,497 million for the three months ended March 31, 2019 compared to the same period of the prior year. The change was due to the increase in average prices (including customs duties) denominated in the Russian Ruble by 25% (average prices denominated in US Dollar increased by 8%). At the same time, volumes of gas sold decreased by 13%, or 1.9 bcm.

    Net sales of refined products (net of excise tax, VAT and customs duties) increased by RUB 37,365 million, or 8%, to RUB 506,909 million for the three months ended March 31, 2019 compared to the same period of the prior year. The increase in net sales of refined products was mainly due to an increase in average prices denominated in the Russian Ruble in all geographic segments.

    Net sales of crude oil and gas condensate (net of VAT and customs duties) increased by RUB 39,917 million, or 27%, to RUB 190,389 million for the three months ended March 31, 2019 compared to the same period of the prior year. The increase in sales of crude oil was mainly due to an increase in average prices denominated in the Russian Ruble in all geographic segments and an increase in Gazprom neft Group sales volumes to customers in Europe and other countries and in the Russian Federation.

    Source : Strategic Research Institute
  10. forum rang 10 voda 4 juni 2019 15:23
    Russische staalgigant groter dan ArcelorMittal

    Gepubliceerd op 4 jun 2019 om 09:58 | Views: 4.721

    ArcelorMittal 15:05
    13,85 +0,54 (+4,02%)

    MOSKOU (AFN/BLOOMBERG) - Het Russische staalconcern Novolipetsk Steel (NLMK) is staalgigant AcelorMittal voorbij gestreefd in marktwaarde. Dat is volgens kenners een nieuw signaal dat de Russische staalindustrie bloeit terwijl de Europese industrie, waar ArcelorMittal een speler van belang is, worstelt.

    De Russen maken veel minder staal dan ArcelorMittal, maar profiteren van lagere kosten en een sterke vraag. Dat komt bijvoorbeeld omdat Rusland zijn uitgaven aan infrastructuur flink heeft opgevoerd. ArcelorMittal heeft daarentegen veel last van de zwakke Duitse auto-industrie en goedkope import uit onder meer China. ArcelorMittal is de grootste staalproducent ter wereld.

    Dat zet de aandelen in beweging. De koers van NLMK is de afgelopen tijd stevig aangedikt en de onderneming heeft een marktwaarde van ongeveer 15,9 miljard dollar. De aandelen ArcelorMittal staan juist onder druk en de marktwaarde van het bedrijf is circa 15,3 miljard dollar.
  11. forum rang 10 voda 4 juni 2019 19:24
    Russia & China First Bridge Joined Together

    Siberian Times reported that historic USD 307 million road link across the Amur River known in China as the Heilongjiang River will open in April 2020. The long awaited bridge more than one kilometre long connects the Russian city of Blagoveshchensk, and Heihe, a key border city in northeast China's Heilongjiang Province. It is the first bridge linking the two countries.

    Mr Alexander Kozlov, Minister for the Development of the Russian Far East, said that the bridge ‘should be fully constructed in December 2019’ paving the way for an opening in April 2020. The connection of the Russian and Chinese parts of the bridge across the Amur River is an historical moment. This is not just a new transport route between Blagoveshchensk and Heihe, which will certainly give a powerful impetus to the development of trade relations and tourism.”

    Mr Kozlov said that “The first bridge between Russia and China is a symbol of friendship between our peoples, trust, a symbol of aspiration for the future.”

    Source : Siberian Times
  12. forum rang 10 voda 4 juni 2019 19:25
    Russia Holds 2% Of Rare Earths Of Global Production

    Bloomberg reported that with rare earths in the cross hairs of the US-China trade war, there’s a sharp focus on who else can sell the critical minerals. Russia could become one supplier. The country accounts for less than 2% of global production, but owns the world’s fourth-biggest reserves, according to the US Geological Survey. There are two projects that could come online by 2023, but they’ve been set back by delays.

    President Vladimir Putin has pushed Russia to develop its own rare earth production, calling it an issue that’s "critically important to the defense capability of the country." He’s previously said Russia ranks second in total reserves around the world.

    Mr Boris Krasnojenov, chief of research at Alfa Bank JSC in Moscow said that "Despite the fact that the projects are difficult and being postponed, the supplies are unlikely to reach the US.”

    The biggest one is run by TriArk Mining Co, a venture owned by Russian billionaire Alexander Nesis and Russian state owned giant Rostec State Corp, which is under US sanctions. It’s developing a project in Russia’s Far East that hopes to produce 14,000 tonnes of ferroniobium and 16,000 tonnes of rare earth metals oxides a year, said spokesman Andjey Krasutsky. That would account for 10% of global production, according to the company.

    Mr Andrey Korobov, the head of Rostec’s RT-Business Development, said in an interview in 2015 that the plant will make Russia self-sufficient in rare-earth elements used in wind turbines and hybrid cars. Exports to Japan and China might be an option.

    The second, smaller rare-earth project is being developed by ZAO Technoinvest Alliance, which is partially owned by steel pipe maker ChelPipe PJSC. The goal is to extract tantalum and niobium as well as oxides of rare earth metals from the Zashikhinskoye deposit in the Irkutsk region and use some of the materials in pipe making. The project aims to process 1 million tons of ore per year. In January, the regional government said plant opening was delayed to 2023, according to Tass.

    Source : Bloomberg
  13. forum rang 10 DeZwarteRidder 4 juni 2019 19:35
    quote:

    voda schreef op 4 juni 2019 19:25:

    Russia Holds 2% Of Rare Earths Of Global Production

    Bloomberg reported that with rare earths in the cross hairs of the US-China trade war, there’s a sharp focus on who else can sell the critical minerals. Russia could become one supplier. The country accounts for less than 2% of global production, but owns the world’s fourth-biggest reserves, according to the US Geological Survey. There are two projects that could come online by 2023, but they’ve been set back by delays.

    President Vladimir Putin has pushed Russia to develop its own rare earth production, calling it an issue that’s "critically important to the defense capability of the country." He’s previously said Russia ranks second in total reserves around the world.

    Mr Boris Krasnojenov, chief of research at Alfa Bank JSC in Moscow said that "Despite the fact that the projects are difficult and being postponed, the supplies are unlikely to reach the US.”

    The biggest one is run by TriArk Mining Co, a venture owned by Russian billionaire Alexander Nesis and Russian state owned giant Rostec State Corp, which is under US sanctions. It’s developing a project in Russia’s Far East that hopes to produce 14,000 tonnes of ferroniobium and 16,000 tonnes of rare earth metals oxides a year, said spokesman Andjey Krasutsky. That would account for 10% of global production, according to the company.

    Mr Andrey Korobov, the head of Rostec’s RT-Business Development, said in an interview in 2015 that the plant will make Russia self-sufficient in rare-earth elements used in wind turbines and hybrid cars. Exports to Japan and China might be an option.

    The second, smaller rare-earth project is being developed by ZAO Technoinvest Alliance, which is partially owned by steel pipe maker ChelPipe PJSC. The goal is to extract tantalum and niobium as well as oxides of rare earth metals from the Zashikhinskoye deposit in the Irkutsk region and use some of the materials in pipe making. The project aims to process 1 million tons of ore per year. In January, the regional government said plant opening was delayed to 2023, according to Tass.

    Source : Bloomberg
    Tegen de tijd dat er een Russische REE-mijn open gaat, is de Chinese boycot allang voorbij.

    Er ligt trouwens een kant- en klare Amerikaanse REE-mijn klaar voor heropening; dat gaat in ieder geval een stuk sneller.
  14. forum rang 10 voda 5 juni 2019 19:49
    Russian Railways' Network Loading Down by 0.7% In January-May 2019

    The network of Russian Railways loaded 532.1 million tonnes of cargo, down 0.7%, YoY in January-May 2019.

    In the reporting period the railways shipped the following goods: coal – 159.2 million tonnes +0.8% YoY; coke – 4.6 million tonnes +2.2%; crude oil and oil products – 97.1 million tonnes -1.7%; iron and manganese ore – 49.6 million tonnes +6%; ferrous metal – 32.2 million tonnes -2.5%; ferrous metal scrap – 5.6 million tonnes +4.7%; chemical and mineral fertilizers – 25.4 million tonnes +0.7%; cement – 9.6 million tonnes +5%; timber – 18.7 million tonnes -4.6%; grain – 8.4 million tonnes -32%; construction cargo – 49 million tonnes -5.6%; non-ferrous ore and sulphur feedstock – 8.1 million tonnes -2.1%; chemicals and soda – 11.1 million tonnes -2.9%; industrial feedstock and moulded materials – 14 million tonnes -3.1%.

    From the beginning of 2019, freight turnover totaled 1,101 billion tariff tonne km +2.7%. Freight turnover taking into account empty wagon run – 1,402.2 billion tonne km +2.7%.

    Source : Strategic Research Institute
  15. forum rang 10 DeZwarteRidder 8 juni 2019 10:52
    Amerikaanse tv-serie over ramp Tsjernobyl maakt Kremlin-haviken razend

    Het Amerikaanse kijkerssucces van de Amerikaans-Britse miniserie Tsjernobyl blijft niet onbeantwoord. Rusland gaat een eigen versie draaien, waarin de CIA achter de wereldschokkende kernramp van 1986 zou blijken te zitten.
    Bob van Huët 8 jun. 2019 Laatste update: 10:29

    In de Verenigde Staten is de succesvolle, vijfdelige, miniserie van de zenders HBO en Sky Atlantic net beëindigd. De Amerikaanse media waren in het algemeen vol lof over de manier waarop de gebeurtenissen rond de Oekraïense stad (toen nog Sovjet-Unie) zijn gereconstrueerd en vooral over de wijze waarop het lijden en de moed van burgers en soldaten in beeld is gebracht.

    Zoals in elke historische serie wordt er, om het allemaal in het verhaal te passen, soms wat met de waarheid gespeeld. Ook werden er wat dramatische, niet bestaande, figuren het verhaal ingeschreven. Op sociale media zijn daar door kijkers naar de serie al heel wat bomen over opgezet.
    Moskou

    Maar nu komen er reacties uit Moskou, waar ten tijde van de meltdown de besluiten werden genomen, over de aanpak van de ramp. Sommige reacties zijn niet mis. De felste Kremlin-haviken zien in de Amerikaanse serie de zoveelste aanval op Rusland met de bedoeling het land zwart te maken.

    Columnist Anatoli Wasserman zegt op de website Teleprogramma dat als het westen een film maakt over Russen dat per definitie nooit de waarheid zal zijn. ,,Omdat ze ons niet mogen en omdat ze ons niet kunnen begrijpen”, aldus Wasserman.

    De staatskrant Komsomolskaja Pravda ziet achter de HBO-serie een complot. Uiteraard gefinancierd door de concurrenten van Rosatom, het Russische staatsbedrijf, om de Russische reputatie op het gebied van kernenergie te bezoedelen. Desondanks trekt de serie veel kijker in Rusland, ook al is die alleen te zien achter een betaalmuur.

    Snaar

    De serie raakt ook een andere gevoelige snaar, melden westerse correspondenten in Moskou. Sommige Russische recensenten hebben er duidelijk nog steeds moeite mee achteraf praktijken uit het communistische verleden te rechtvaardigen. De Sovjet-Unie informeerde burgers helemaal niet of pas veel later en half over de risico’s van de ramp.

    De Russische krant Izvestia vond de westerse versie van de grootste kernramp in de geschiedenis daarom alvast ‘realistischer’ dan wat Russische films er meestal van maken. Dat de heldenmoed van gewone Russen centraal staat, wordt zeer gewaardeerd. “Het leven in de Sovjet-Unie is nog nooit zo accuraat door een westerse - en zelfs Russische - film weergegeven. Kleren, objecten en zelfs het licht komt precies uit de jaren 80 van Oekraïne, Wit-Rusland en Moskou”, aldus een jubelende Svetlana Aleksiëvitsj, de Wit-Russische Nobelprijswinnares in The New Yorker.

    Puntjes op de i

    De Russische nieuwszender en spreekbuis van het Kremlin RT heeft uiteraard veel aan te merken. Aardig is dat dat gebeurt in de vorm van een interview met generaal Nikolaj Tarakanov, destijds een sleutelfiguur in het bestrijden van de ramp. Tarakanov heeft heldenstatus, hij was ter plaatse, leidde speciale troepen, werd besmet met een hoge dosis radioactiviteit maar overleefde.

    Op zijn 85ste heeft hij de serie gezien en vond die niet slecht, maar zet wel wat puntjes op de i. Dat er in de serie koeien en andere dieren in de stad worden doodgeschoten, klopt bijvoorbeeld niet. Besmette dieren werden door zijn speciale eenheid inderdaad afgeschoten maar in het bos, inclusief gevluchte koeien en herten.

    Tarakanov zegt dat het tamelijk absurd is dat een net in Tsjernobyl aangekomen groentje die taak kreeg. Ook was het niet zo dat mijnwerkers zonder kleren een tunnel onder het complex groeven. Voor de rest is de held van Tsjernobyl eigenlijk best tevreden. De Schotse acteur Ralph Ineson die hem speelt, doet dat prima zo vindt hij.

    Gorbatsjov

    De generaal is het ook eens met het beeld dat de serie schept van de Russische leider Gorbatsjov. Hij wordt neergezet als een twijfelaar die nimmer echt verantwoordelijkheid neemt. Tegen RT zegt hij: ,,Wat kan ik over zijn karakter zeggen… ik kende hem goed. Het ontbrak hem aan greep op de dingen zoals bijvoorbeeld Boris Jeltsin die wel had. Generaals kunnen dat ook hebben, dat ze orders geven en weten wat er moet gebeuren.’’

    Gorbatsjov ging volgens Tarakanov zelf niet eens kijken, maar stuurde premier Nikolaj Ryzjkov en Boris Sjerbina, vice-voorzitter van de ministerraad ter plaatse om de zaken te regelen. ,,Hij wist niet wat er speelde, hij onderschatte het gevaar voor de burgers en de impact van de ramp. Hij hoopte vooral dat het snel voorbij zou gaan’’, aldus de generaal.

    ‘Wat er echt gebeurde’

    Volgens westerse correspondenten in Moskou zitten de Russen toch wel met deze serie in hun maag. Een nieuwe generatie had nooit, of heel weinig, over de ramp gehoord omdat de hele gang van zaken bepaald geen reclame voor het oude regime is. Tsjernobyl is inmiddels een toeristische attractie geworden en onder Russische jongeren is het zelfs hip erheen te gaan en er foto's en selfies te maken.

    Het laten zien van het geknoei past evenmin in het streven van sommige staatsmedia om het Sovjet-verleden weer te idealiseren. Elke vorm van kritiek op de Sovjet-aanpak wordt in die kringen gezien als hekeling van de huidige ideologie van president Poetin. Die werpt zich op als erfgenaam van de goede oude tijden. Kritische Russen zijn echter van mening dat het nepnieuws uit het Kremlin van vroeger niet zo heel veel verschilt met de trollenfabrieken van nu.

    De Russische filmmaker Aleksej Muradov heeft de handschoen opgenomen en belooft een Russische documentaire over ‘wat er echt gebeurde’. Volgens hem was er op de dag van de explosie een CIA-agent werkzaam in de kerncentrale.

    De meeste westerse experts zijn het erover eens dat de serie een behoorlijk waarheidsgetrouw beeld geeft van de ramp waarbij officieel 'slechts’ 31 doden vielen. Over het werkelijke aantal slachtoffers wordt nog heftig gespeculeerd. Volgens een rapport van Greenpeace zou het aantal aan de ramp gerelateerde kankerdoden rond de 93.000 zou liggen - tegenover de 4000 tot 9000 extra sterfgevallen als gevolg van kanker die in een VN-rapport werden genoemd.
  16. forum rang 10 voda 10 juni 2019 16:39
    Russia US Dispute Over Steel Aluminium Duties Unlikely To End By Winter - Minister

    TASS reported that Russian Economic Development Minister Maxim Oreshkin told that Russia’s dispute with the United States on aluminium and steel duties imposed by Washington in March 2018 is unlikely to end by December 2019. He said "We are continuing our litigation, the procedures are not quick. It’s clear that most likely the US will oppose the decisions. This issue generally bumps into the WTO’s reforms and settling the issue with an appeal authority. This dispute is unlikely to be ironed out by December.”

    The United States imposed duties on March 23, 2018. Currently, 25% duties are in effect for steel products from all countries except Australia, Argentina, Brazil and South Korea, and 10% duties are in effect for aluminium imports to the US from all countries except Australia and Argentina.

    In June 2018, Russia filed a lawsuit with the WTO to challenge extra US duties on steel and aluminium.

    Source : TASS
63.435 Posts
Pagina: «« 1 ... 37 38 39 40 41 ... 3172 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 875,55 +0,18%
EUR/USD 1,0724 +0,25%
FTSE 100 8.089,27 +0,61%
Germany40^ 18.001,80 -0,48%
Gold spot 2.325,15 +0,39%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

Flow T...
+5,07%
UNILEV...
+4,69%
NX FIL...
+3,09%
Fugro
+1,83%
Aegon
+0,80%

Dalers

ADYEN NV
-13,14%
WDP
-4,62%
VIVORY...
-4,13%
IMCD
-2,51%
AZERION
-1,78%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links