Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PostNL Koninklijke AEX:PNL.NL, NL0009739416

  • 1,236 16 apr 2024 16:33
  • -0,024 (-1,90%) Dagrange 1,232 - 1,250
  • 1.006.049 Gem. (3M) 2,2M

PostNL 2019

3.400 Posts
Pagina: «« 1 ... 165 166 167 168 169 170 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 1 februari 2019 13:28
    Ik dacht aan deze

    Zak es lekker door, zak es lekker door, dat is toch zo fijn
    Zak es lekker door, zak es lekker door, da's goed voor je lijn
    Zak es lekker door, zak es lekker door, het doet heus geen pijn
    Wie af en toe es doorzakt, wordt nooit een chagerijn

    De trimclub "ouwe taaie" laat je trainen
    Tot je groen en geel voor je ogen ziet
    De dikke buiken en de stijve benen
    Die zie je bij de ouwe taaie niet
    Want of je tachig bent, of nog een jonge vent
    Eénieder is daar in z'n element

    Zak es lekker door, zak es lekker door, dat is toch zo fijn
    Zak es lekker door, zak es lekker door, da's goed voor je lijn
    Zak es lekker door, zak es lekker door, het doet heus geen pijn
    Wie af en toe es doorzakt, wordt nooit een chagerijn

    En is het trimmen 's avonds afgelopen
    En kan geen mens meer op z'n benen staan
    Dan gaan ze nog een lekker pintje kopen
    Voordat ze weer naar moeders pappot gaan
    En in de nacht heel laat dan hoor je langs de straat
    Dit ritme dan in kennelijke staat

    Zak es lekker door, zak es lekker door, dat is toch zo fijn
    Zak es lekker door, zak es lekker door, da's goed voor je lijn
    Zak es lekker door, zak es lekker door, het doet heus geen pijn
    Wie af en toe es doorzakt, wordt nooit een chagerijn

    Zak es lekker door, zak es lekker door, dat is toch zo fijn
    Zak es lekker door, zak es lekker door, da's goed voor je lijn
    Zak es lekker door, zak es lekker door, het doet heus geen pijn
    Wie af en toe es doorzakt, wordt nooit een chagerijn

    Read more: muzikum.eu/nl/123-519-8589/de-deurzak...
  2. [verwijderd] 1 februari 2019 16:10
    quote:

    Liromijo schreef op 1 februari 2019 11:14:

    [...]

    Leg me nou eens uit wat het voordeel van een maanddraad is. Achteraf altijd maar zoeken tussen de maanden, niet precies weten in welk maand iets was etc. Ik vind de voorkeur voor een maanddraad buitengewoon dom. Alles in een jaardraad, niets tussendoor aan te maken en alles in het jaar terug te vinden. Heb het idee dat de verstandelijke reikwijdte van sommigen geen jaar aankan maar dat is geen reden voor een maanddraadje, zo lekker fijn en klein, denk eens wat groter. Van maanddenken wordt je heel moe omdat er doorgaans in een maand niets gebeurd.
    Wel grappig dat je het over het verstand van anderen hebt maar gebeurt nog niet kunt spellen. Sommigen schamen zich ook nergens voor.
  3. [verwijderd] 1 februari 2019 18:02
    quote:

    Overtake schreef op 1 februari 2019 16:10:

    [...]
    Wel grappig dat je het over het verstand van anderen hebt maar gebeurt nog niet kunt spellen. Sommigen schamen zich ook nergens voor.
    Klopt, helemaal gelijk. Maar.....ik heb heb les gehad van belangrijke mensen met niet allemaal een goede taalbeheersing. Na een uitvoerige uitleg op het bord zei een leerling: maar meneer gebeurd moet met een een t en niet met een d. Toen vroeg de man aan de bijdehand, kun je mij uitleggen waar het verhaal over gaat? Ja meneer, ik snap het helemaal!!! Wat lul je dan nog over een d of t!!!!!!!
  4. forum rang 4 Machiavelli 2 februari 2019 08:56
    fd.nl/weekend/1287704/hoe-webwinkels-...

    Hoe webwinkels worstelen met onze retouren
    Dagelijks gaan absurde hoeveelheden kleding en andere artikelen terug naar hun afzenders. Dat kost de consument immers niets. Hoe lang houden webwinkels dat vol?

    Foto's: iStock / Beeldbewerking: FD Studio
    Onhoudbaar en ongezond. Zo wordt de eindeloze retourenstroom die webwinkelen met zich meebrengt vaak genoemd.
    Onhoudbaar: voor het verdienmodel van webwinkels, die gemiddeld €10 tot €15 kwijt zijn aan het ophalen, controleren, oplappen en opnieuw verpakken van één retourtje. Zeker in de mode, waar bijna de helft van de kleding wordt teruggestuurd, is de nood hoog. Het Duitse Zalando moest in 2018 twee winstwaarschuwingen afgeven vanwege tegenvallende verkopen. Het Nederlandse Wehkamp leed vorig boekjaar €60 mln verlies, mede door het gratis verzenden en laten retourneren.

    Ongezond: voor het klimaat, omdat er nog altijd teruggestuurde kleding wordt vernietigd en omdat busjes af en aan rijden om retouren op te halen (nare bijwerking: verkeerscongestie). En ongezond voor medewerkers op de retourenafdelingen van distributiecentra, die tot hun afschuw geregeld vieze gebruikte/gedragen producten moeten verwerken.

    Toch is de simpelste oplossing voor al deze kwaden nog mijlenver uit zicht: klanten ‘gewoon’ laten betalen voor retourneren.

    Dat wil niet zeggen dat webwinkels niets doen om het tij te keren. Zelfs Amazon, Coolblue en Bol.com, die vanwege hun assortiment (vooral boeken, elektronica, witgoed en speelgoed) relatief minder terugkrijgen dan Zalando en Wehkamp, proberen het aantal ‘boomerangs’ terug te dringen.

    Met deze strategieën gaan webwinkels die stroom aan retouren te lijf:

    1. Technologie
    Hetzelfde technisch vernuft dat webwinkels aanwenden om klanten zo vaak, veel en makkelijk mogelijk te laten bestellen, kan natuurlijk ook worden ingezet om de golf aan retouren met dijken te stutten. De professionele catwalkvideo’s die het Britse Asos inzet om zijn 80.000 kledingstukken door modellen in verschillende maten te showen - van goedkope sloffen tot dure hoeden - kosten het bedrijf veel geld. Maar zien hoe kleding valt en beweegt op een lopend mens voorkomt miskopen en dus retouren.

    Hoewel de video’s van Asos vaak als voorbeeld van een ‘retourenstopper’ worden genoemd, hebben ze niet voldoende effect. In december ging £1,4 mrd van Asos' beurswaarde in rook op na een winstwaarschuwing. Maandag liet het concern weten fraude harder aan te pakken. Wanneer 'beruchte' klanten kleding terugsturen, inspecteren medewerkers nu zelfs hun Facebook- en Instagram-pagina's. Zo weten ze of die nieuwe jurk niet gewoon op dat feestje was.

    In Nederland zet ook elektronicawebwinkel Coolblue in op online instructievideo’s. Omdat ‘mannen die hun technische vaardigheden overschatten’ vaak interne harde schijven bestellen - Coolblue’s meest geretourneerde product - stuurt het bedrijf nu installatiefilmpjes mee. Hierdoor halveerde het aantal terugzendingen. De nieuwste innovatie van het bedrijf is een augmented reality-app (AR), waarmee je apparaten virtueel in de woonkamer kan plaatsen, zoals een flatscreen. Ook dat moet retouren schelen: nu kopen mannen vaak een grotere tv dan hun partner lief is, die daarna vaak retour afzender gaat (de tv, niet de man). Ook Asos gebruikt sinds kort AR, om kleding op mensen met verschillende lichaamstypen te laten zien.

    Andere - nog niet veel gebruikte - innovaties die retourzendingen kunnen voorkomen zijn een app waarmee je een 3D-scan van je voeten kunt maken en een futuristisch bolletjespak dat een scan van je lichaam doorgeeft aan je telefoon. Zo kan je schoenen en kleding precies op maat bestellen.

    Uiteindelijk kan technologie het retourenprobleem beheersbaar maken, denkt retailexpert Henk Hofstede van ABN Amro. ‘Als webwinkels dat “koop maar, koop maar” loslaten en met innovaties zorgen dat aangekochte spullen ook passen, is het logischer om de kosten van de overgebleven retouren met de klant te delen. Die weet dan immers vrij precies wat hij bestelt.'

    Algoritmes die gebruikers herkennen en de juiste kant op sturen zouden ook kunnen helpen. Een programma van het Amsterdamse softwarebedrijf Unless identificeert fanatieke retourzenders en deelt bezoekers in groepen in, zodat webwinkels het getoonde aanbod op hen kunnen aanpassen. ‘Iemand die zelden schoenen koopt, moet je die niet laten zien’, zei de ceo begin januari tegen het FD. ‘Dat vergroot de kans op een verkeerde, impulsieve aankoop, en daarmee op terugsturen.’

    2. Échte winkels
    Om retouren te voorkomen gebruikt Coolblue niet alleen technologie, maar ook een welbekend concept in de retail: fysieke winkels. Daar kunnen klanten terecht met vragen en klachten, maar ook een dure koptelefoon uitproberen. Al die voordelen van offline winkels kunnen een retourtje magazijn schelen.

    Ook Hunkemöller gelooft dat een goede samenwerking tussen 'web en stenen' miskopen kan verhinderen. Bij lingerie luistert het immers nauw. Daarom moedigt het bedrijf vrouwen die online setjes bestellen aan om deze in de winkel te komen passen en ophalen, via 'click & collect'. Zo kopen ze daar meteen de juiste maat. En hopelijk ook iets extra’s, nu ze er toch staan.

    Fysieke winkels kunnen ook helpen om retouren weg te werken. In Zalando’s outlet stores in thuisland Duitsland worden naast restpartijen kleding en defecte artikelen ook retouren verkocht, tegen kortingen van 70%. En met succes: de komende twee jaar opent de webwinkel nog eens zes nieuwe outlet stores in Duitsland, het dubbele van nu. Koopjes- en retourenoutlets in andere landen sluit het bedrijf niet uit.
  5. forum rang 4 Machiavelli 2 februari 2019 08:57
    3 stok
    Voor sommige groepen retourzenders heeft de retail inmiddels eigen jargon: ‘serial returners’. Nog erger: serial returners die ook nog aan ‘wardrobing’ doen (nieuwe kleding naar een of meer gelegenheden dragen en dan weer terugsturen), puur voor de ‘fysieke likes’ (complimentjes). Tegen deze mensen treden veel webwinkels steeds strenger op. Half januari kondigde Zalando een experiment met enorme etiketten op borsthoogte aan. Die moeten aan de kleding blijven om te kunnen retourneren, maar staan expres niet leuk op een feestje.

    Maandag bleek uit onderzoek dat bijna honderd Britse retailers zwarte lijsten voor ‘draaideurretourzenders’ gaan opstellen, waaronder Asos en Harrods. Ook Amazon blokkeert ‘serial returners’ en probeert zijn retourpercentage (nu 5,5%) laag te houden door leveranciers die veel artikelen terugkrijgen van zijn platform te weren.

    Al met al is duidelijk een verschuiving gaande. Toen modemerk Esprit in 2016 een retourquotum aankondigde, een koopverbod voor mensen die meer dan 90% van hun bestellingen terugstuurden, werd dat nog abnormaal genoemd. Volgens andere retailers lag de verantwoordelijkheid voor retouren bij henzelf, niet bij de klant. Drie jaar later gaan veel bedrijven alsnog 'om'.

    Dat geldt echter (nog) niet voor de grote Nederlandse webwinkels. Hoewel Nederlanders 9% van hun bestellingen terugsturen en daarmee ‘Europees kampioen terugsturen’ zijn, lijken Bol.com, Wehkamp en Coolblue niet zozeer in straf te geloven. Zij zoeken de oplossing vooral in betere informatievoorziening en het verminderen van milieuschade. Bijvoorbeeld met robots die verpakkingen precies op maat snijden (te ruime dozen nemen onnodig veel plek in bestelbusjes in) en afspraken met pakketbezorgers die retouren weer meenemen.

    Zo’n milde opstelling hóéft niet naïef te zijn. Uit onderzoeken blijkt dat gratis retourneren voor extra klanten en hogere orderwaardes zorgt, net als de mogelijkheid om achteraf te betalen. Een ruimhartige retourperiode zorgt bovendien juist voor mínder retouren, want van uitstel komt vaak afstel, ook met spullen terugsturen.

    Voor Bol.com en Coolblue, die minder dan 5% van hun producten terugkrijgen (zie tabel), is coulance dus een houdbaar groeimodel. Voor Wehkamp, dat een retourpercentage van 42% en dieprode cijfers heeft, ligt dat anders. Maar terwijl de maat voor de branchegenoten Zalando en Asos duidelijk vol is, blijft Wehkamp herhalen 'de shopervaring van de klant het allerbelangrijkste te vinden'.

    Te afwachtend zijn is onverstandig, vindt Hofstede van ABN Amro. ‘Ik geloof ook heel erg in de goedheid van de mens, maar bij dit soort percentages moet je maatregelen nemen.’

    4. Laten betalen
    Aan de ultieme ontmoediging – geld vragen – waagt nog bijna niemand zich. Van de grote spelers experimenteert alleen Zalando met betaalde retouren, maar alleen in Italië en alleen bij bestellingen onder de €25. Italianen zouden relatief vaak goedkope pakketjes bestellen.

    'Webwinkels zetten volledig in op groeien, wat in het begin misschien werkte', zegt retailexpert Jorg Snoeck. 'Maar nu er zoveel rode cijfers zijn, zie je dat het beursklimaat argwanender wordt. Aandeelhouders denken: op een gegeven moment moet je wel boven water komen. Daarvoor zul je toch geld voor kostbare diensten moeten gaan vragen. Anders ben je een bubbel aan het creëren en wordt het gevaarlijk.'

    Ondanks die zorgen zien Snoeck en Hofstede het niet snel gebeuren dat grote webwinkels omgaan. Omdat de anderen dat ook niet doen. Totdat een speler à la Amazon verzend- en retourkosten gaat rekenen houden onlineverkopers elkaar in de houdgreep, verwachten ze, en is de vraag wiens zakken diep genoeg zijn om het vol te houden.

    En wanneer de consument zijn verantwoordelijkheid neemt.
  6. kurdistan 25 februari 2019 12:06
    ik heb mijn aandelen verkocht op €2.18, heb nu wel spijt van, maar ik denk na om ze opnieuw te kopen aangezien er een koop advies van €4 gegeven is, tot hoever is deze advies betrouwbaar en zal ik die overweging maken om ze nu weer te kopen en wachten tot het weer zakt, graag jullie adviezen... bedankt
  7. BASF en BAYER kopen 25 februari 2019 13:58
    quote:

    kurdistan schreef op 25 februari 2019 12:06:

    ik heb mijn aandelen verkocht op €2.18, heb nu wel spijt van, maar ik denk na om ze opnieuw te kopen aangezien er een koop advies van €4 gegeven is, tot hoever is deze advies betrouwbaar en zal ik die overweging maken om ze nu weer te kopen en wachten tot het weer zakt, graag jullie adviezen... bedankt
    Vraag liever eerst advies voor je de aandelen verkoopt.
    Dan had goed het goede advies gekregen hier HOUDEN, vasthouden die aandelen PostNL.
  8. forum rang 8 Leefloon 25 februari 2019 14:24
    Bij €130 mln. hoop ik dat ik mij vergis in de synergie, en dat PostNL voor de post niet slechts letterlijk een paar jaar uitstel van executie heeft gekocht. Meer zekerheid vind ik daarom positiever dan dit feestje voor een eigenaar van Sandd. Synergie zal er zijn, maar het blijft beleggen in een krimpmarkt.
3.400 Posts
Pagina: «« 1 ... 165 166 167 168 169 170 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Het is water naar de zee dragen: prognose PostNL valt vies tegen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links