Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Vluchtelingen ramp voor Europa,eerste muur word nu gebouwd.

36.060 Posts
Pagina: «« 1 ... 1701 1702 1703 1704 1705 ... 1803 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 izdp 23 februari 2019 11:39
    Je overdrijft grandioos rene.
    Als ik kijk naar de koopsector in jouw grote dorp moet je wel uiterst beroerd verdienen wil je niet iets kunnen kopen.
    Ik zie prijzen van ver onder de 2 ton voor gezinnen tot zelfs onder de ton voor 2-kamerappartementen.
    Ik snap best dat velen graag gesubsidieerd in een sociale huurwoning willen wonen, maar ik vind veel oneigenlijk gebruik maken.

    De vluchtelingen is andere koek, vanwege hun inkomsten.
    Enne de hele VS is opgebouwd met gelukszoekers.
    Veelal arme plattelanders zonder enige scholing.
  2. forum rang 10 DeZwarteRidder 23 februari 2019 12:34
    Meer mensen met migrantenafkomst aan het werk
    Vandaag, 08:18 in FINANCIEEL

    DEN HAAG (ANP) - Nederlanders met een niet-westerse afkomst doen steeds meer mee op de arbeidsmarkt. Mensen met een migratieachtergrond uit landen in Afrika, Latijns-Amerika en Azië kwamen in de afgelopen jaren vaker aan betaald werk. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in een rapport.

    Tijdens de crisis vielen relatief meer mensen met een niet-westerse migratieachtergrond buiten de boot op de arbeidsmarkt. Maar dit is al een tijdje aan het herstellen. Inmiddels is de kloof tussen het aandeel werkenden met een niet-westerse migratieachtergrond en dat met een Nederlandse achtergrond geslonken naar het laagste niveau sinds 2008.

    Kloof

    Mensen met een Marokkaanse en Turkse migratieachtergrond zorgden voor het verkleinen van de kloof. De arbeidsparticipatie van deze twee groepen staat volgens het CBS hoger dan op het hoogste punt voor het begin van de financiële crisis. Daarentegen blijft het aantal personen met een Antilliaanse, Arubaanse en Surinaamse migratieachtergrond achter bij het voorlopige hoogtepunt, dat volgens het statistiekbureau in 2008 werd bereikt.

    In 2018 hadden zo'n zes op de tien mensen met een niet-westerse migratieachtergrond betaald werk. Bij mensen met een Nederlandse achtergrond was dat ongeveer zeven op de tien, wat een verschil van 8,2 procentpunt betekent tussen de twee groepen. In totaal hadden vorig jaar zo'n 6,9 miljoen mensen met een Nederlandse achtergrond en bijna 1 miljoen mensen met een niet-westerse achtergrond een baan.
  3. forum rang 10 rationeel 23 februari 2019 15:35
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 23 februari 2019 10:28:

    Braindrain door Brexit

    Nu zijn geen twee massa-emigraties gelijk, maar om te begrijpen wat Londen staat te wachten zouden de brexiteers toch wel even naar de geschiedenis mogen kijken. We moeten wat slagen om de arm houden, maar de brexit zou weleens gelijkenis kunnen gaan vertonen met de beslissing van Lodewijk XIV in de zeventiende eeuw die tot de vlucht van de Hugenoten uit Frankrijk leidde. Het veroordeelde Parijs tot tientallen jaren van economische achterstand en politiek isolement.

    Stoommachine

    Met het Edict van Nantes van 1598 hadden de Hugenoten als protestantse minderheid in het katholieke Frankrijk burgerrechten en de vrijheid gekregen om hun godsdienst te belijden. Zij oefenden vaak de hooggeschoolde beroepen van die tijd uit: het waren zijdewevers, goud- en wapensmeden, drukkers en horlogemakers. Maar in 1685 trok Lodewijk het Edict in. Nog geen week later vaardigde de keurvorst van Brandenburg een decreet uit waarin de Hugenoten werden uitgenodigd zich op zijn grondgebied te vestigen. Nederland lokte ze met de belofte dat ze onmiddellijk het burgerschap zouden verkrijgen en drie jaar lang minder belasting hoefden te betalen.

    Zo’n 150.000 Hugenoten zouden zich uiteindelijk in Nederland, Zweden, Pruisen en Ierland vestigen, en nog eens 50.000 vonden hun weg naar het VK. Terwijl de Franse economie tientallen jaren in zwaar weer zat, sloegen de Britten munt uit het talent van de Hugenoten. Het was een van de Franse gevluchte Hugenoten, Denis Papin, die de voorloper van de stoommachine uitvond. En veel anderen hielpen bij het verfijnen van de technieken die de Engelse weverij, drukkerij en architectuur zouden opstuwden tot ’s werelds meest geavanceerde bedrijfstakken.

    ‘Noord-Europese landen hopen te profiteren van de plotselinge vlucht van menselijk kapitaal’

    Nu staat de wereld opnieuw aan het begin van een technologische revolutie, topprofessionals kunnen in de hele wereld terecht. Algemeen wordt aangenomen dat de landen met de hoogst geschoolde beroepsbevolking en het hoogste intellectuele vermogen een grote voorsprong hebben in de technologische wedloop van de 21e eeuw. In het geval van de brexit hopen de Noord-Europese landen opnieuw te profiteren van de plotselinge vlucht van menselijk kapitaal in hun regio.

    De overeenkomst tussen de brexit en de intrekking van het Edict van Nantes houdt daar niet mee op. Beide gebeurtenissen zijn een uitdrukking van politieke conflicten. Lag de politieke breuklijn in Europa drie eeuwen geleden tussen de protestanten en de katholieken, nu ligt deze tussen de voor- en tegenstanders van het Europese project.
    Status

    Voor Lodewijk paste de vervolging van de Hugenoten in zijn visie voor een katholiek Europa, die nog sterker werd toen zijn uiterst katholieke neef Jacob II de Engelse troon besteeg. Lodewijk probeerde de Hugenoten te dwingen zich tot het katholicisme te bekeren. Maar de Hugenoten vluchtten liever. En toen ze eenmaal in het buitenland waren, stookten ze de toorn van de Europese protestanten tegen Frankrijk op. Jacob II verloor de troon bij de Glorieuze Revolutie van 1688 aan stadhouder Willem III, de Prins van Oranje. Als nieuwe Engelse vorst smeedde hij een coalitie met het Oostenrijk van de Habsburgers en met verscheidene Duitse protestantse landen om de Fransen met een reeks religieuze oorlogen te overspoelen.

    In juni 2016 leek het brexit-referendum Groot-Brittannië de kans te verschaffen om de door crisissen geteisterde EU in te ruilen voor een meer dynamische ‘anglosfeer’. De brexiteers beloofden om een einde te maken aan de immigratie van laaggeschoolden uit Oost-Europa, en dat telde meer dan al het andere. Als topprofessionals Londen zouden verlaten, zou dat als een aanvaardbaar verlies worden beschouwd. Vanaf het begin ging het bij de brexit in de kern om onverdraagzaamheid jegens ‘de ander’.

    ‘Het is nooit verstandig om historische vergelijkingen al te ver door te trekken’

    In tegenstelling tot de Hugenoten behoren degenen die zich nu opmaken om Londen te verlaten tot de welgestelde mondiale elite. Daardoor kan alleen al hun vertrek tot een onmiddellijke en snelle erosie leiden van de internationale status en invloed van het VK. De Franse protestanten moesten honderd jaar meedoen met bloedige godsdienstoorlogen om hun moederland net zo’n krachtige klap toe te brengen.

    Het is nooit verstandig om historische vergelijkingen al te ver door te trekken. Maar de Britten zouden er niettemin goed aan doen om de woorden van de hertog van Saint-Simon ter harte te nemen: ‘Door de intrekking van het Edict van Nantes, zonder enige aanleiding of noodzaak, nam de bevolking van het koninkrijk met een kwart af, werd de handel ten gronde gericht en verzwakte het land totaal.’ Door de brexit zullen minder mensen worden verdreven, maar de impact ervan zou weleens veel groter kunnen zijn.

    Edoardo Campanella is een Future of the World Fellow bij het Center for the Governance of Change van de IE Universiteit in Madrid.

    © Project Syndicate, 2019. Vertaling: Hans Moerbeek.
    LINKJE?
  4. forum rang 10 rationeel 23 februari 2019 15:39
    www.scientias.nl/eerst-commerciele-la...

    De Israëlische maanlander Beresheet is deze nacht gelanceerd en moet in april voet op de maan zetten.

    Het is eindelijk zo ver: de eerste commerciële maanlander is vertrokken! De Israëlische sonde werd afgelopen nacht afgeschoten vanaf Cape Canaveral Air Force Station in Florida. De lander liftte mee op een Falcon 9-raket waarmee gelijktijdig een satelliet werd gelanceerd. En nu is Beresheet onderweg naar zijn definitieve eindbestemming: de maan.

    Prestatie
    Dat het team het tot dit punt heeft geschopt, is een hele prestatie. Het hele project duurde in totaal zo’n acht jaar, waarin een kleine groep wetenschappers en ingenieurs met enorme toewijding aan Beresheet werkte. Eerst gebeurde dat in het kader van de Google Lunar XPrize. Maar toen deze zonder winnaar ten einde kwam, besloot SpaceIL toch door te zetten en er alles aan te doen om Beresheet op de maan te krijgen. En als het allemaal goed verloopt, wordt Israël het vierde land – na de Verenigde Staten, Rusland en China – dat een vaartuig op de maan zal zetten.

    Reis
    Beresheet is maar klein van stuk; zo is hij slechts 1 meter hoog en 2,3 meter breed. De lander zal eerst meerdere rondjes rond onze eigen planeet draaien. Op die manier gebruikt Beresheet de zwaartekracht van de aarde om zichzelf voor te stuwen. Na ongeveer een maand rond de aarde gecirkeld te hebben, zal de lander aan de zwaartekracht van de aarde ontsnappen en zich door die van de maan laten vangen. “Als we eenmaal in de baan van de maan zijn gekomen, zullen we gedurende een week om de maan draaien en een aantal manoeuvres uitvoeren,” legt Eran Smidt uit, hoofd van grondcontrole team van SpaceIL. “Vervolgens zal de lander beginnen aan een autonome daling die 20 tot 30 minuten zal duren.”

    Landing
    Beresheet zal tussen 11 en 12 april touchdown maken in een donker gebied op de maan dat Mare Serenitatis heet; een oud vulkanisch gebied dat zichtbaar is vanaf de aarde. In 1972 zette ook NASA’s Apollo 17-astronauten in de buurt van deze regio voet aan de grond. Hoewel het primaire doel van de missie is om veilig op het maanoppervlak te landen, zou het helemaal mooi zijn als de sonde ook wat wetenschappelijk onderzoek kan uitvoeren. Veel tijd is hier niet voor uitgetrokken. Zo is Beresheet slechts voor drie dagen bestand tegen de immense hitte. Echter wil het team toch proberen om gassen die door Beresheet vrijkomen te analyseren. Ook zal de lander foto’s maken van de landingsplek en onderzoek doen naar het magnetische veld van de maan.

    Lang was de ruimte het domein van door overheden gefinancierde ruimtevaartorganisaties. Maar dat is de laatste jaren flink veranderd, mede door ruimtevaartbedrijven als SpaceX. De maan heeft echter nog nooit een bezoek gehad van een commercieel ruimtevaartuig. En daar gaat nu dus verandering in komen. “Felicitaties aan SpaceIL en aan de Israëlische Space Agency,” zegt Jim Bridenstine van NASA. “Dit is een historische stap voor alle landen en de commerciële ruimtevaart.”

  5. forum rang 6 NewKidInTown 23 februari 2019 18:45
    quote:

    rationeel schreef op 23 februari 2019 15:39:

    www.scientias.nl/eerst-commerciele-la...

    De Israëlische maanlander Beresheet is deze nacht gelanceerd en moet in april voet op de maan zetten.

    Het is eindelijk zo ver: de eerste commerciële maanlander is vertrokken! De Israëlische sonde werd afgelopen nacht afgeschoten vanaf Cape Canaveral Air Force Station in Florida. De lander liftte mee op een Falcon 9-raket waarmee gelijktijdig een satelliet werd gelanceerd. En nu is Beresheet onderweg naar zijn definitieve eindbestemming: de maan.

    Prestatie
    Dat het team het tot dit punt heeft geschopt, is een hele prestatie. Het hele project duurde in totaal zo’n acht jaar, waarin een kleine groep wetenschappers en ingenieurs met enorme toewijding aan Beresheet werkte. Eerst gebeurde dat in het kader van de Google Lunar XPrize. Maar toen deze zonder winnaar ten einde kwam, besloot SpaceIL toch door te zetten en er alles aan te doen om Beresheet op de maan te krijgen. En als het allemaal goed verloopt, wordt Israël het vierde land – na de Verenigde Staten, Rusland en China – dat een vaartuig op de maan zal zetten....
    Inderdaad een bijzondere prestatie, zo'n klein land met zo weinig inwoners.

    Dat zie ik geen van de omringende landen doen de komende jaren.

    Hoe zou dat komen: IQ, doorzettingsvermogen ?
  6. forum rang 10 DeZwarteRidder 23 februari 2019 19:38
    quote:

    NewKidInTown schreef op 23 februari 2019 18:45:

    [...]
    Inderdaad een bijzondere prestatie, zo'n klein land met zo weinig inwoners.

    Dat zie ik geen van de omringende landen doen de komende jaren.

    Hoe zou dat komen: IQ, doorzettingsvermogen ?
    Binnenkort kan ieder land en iedere persoon met wat geld een ding laten landen op de maan.
  7. forum rang 7 rene l 24 februari 2019 16:58
    quote:

    izdp schreef op 23 februari 2019 11:39:

    Je overdrijft grandioos rene.
    Als ik kijk naar de koopsector in jouw grote dorp moet je wel uiterst beroerd verdienen wil je niet iets kunnen kopen.
    Ik zie prijzen van ver onder de 2 ton voor gezinnen tot zelfs onder de ton voor 2-kamerappartementen.
    Ik snap best dat velen graag gesubsidieerd in een sociale huurwoning willen wonen, maar ik vind veel oneigenlijk gebruik maken.

    Logisch dat je zo'n reactie geeft izdp, maar ik zal je de situatie eens nader toelichten, ik heb namelijk geleerd dat je niet mag liegen.

    De 2-kamerappartementen onder de ton waar je het over hebt zijn juist luxe verzorgingsflats voor welgestelde ouderen.
    Ze zijn namelijk verplicht om wanneer ze deze kopen er een all-in pakket bij te nemen voor volledige ondersteuning.

    En ja, er zijn 2 of 3 kamerappartementen te koop net boven een ton.
    Het lijkt dus een koopje, maar waarom staan ze dan al een poosje op Funda, je zou dus verwachten dat de mensen er voor in de rij staan.

    Meestal zijn het verouderde hokken waarbij het beton als een holle klankkast fungeert, enkel glas, geen lift, en sommigen hebben zelfs nog gaskachels.

    Ook hebben woningbouwverenigingen verscheidene appartementen op verzoek van de gemeente in achterstandswijken te koop aangeboden.
    Het zou goed zijn voor de integratie en het niveau zou er hierdoor opgetild worden.
    Op zich kun je er prima wonen, je moet er echter geen probleem mee hebben dat nagenoeg geen enkele buur tegen je praat, je er alleen buitenlands hoort, en dat je het niet erg vind dat je auto op de parkeerplaats bekrast wordt door de jeugd en er de zoveelste deuk in wordt gereden.
    Drughandel en andere ongeoorloofde activiteiten in het trappenhuis, niet prettig als je 's nachts laat thuis komt en er langs moet.
    En daarnaast hoor je in de zomer tot 's nachts laat de muziek van Hazes luid door de omgeving galmen, dronken mensen op het balkon het is natuurlijk een kwestie van wat je mooi vind.

    Verder zijn er nog wat goedkope appartementen in het centrum te vinden, een prima locatie voor de jeugd, meestal word je echter opgezadeld met hoge servicekosten omdat je verplicht wordt om de parkeerplaats in de kelder er bij te nemen.

    En dan de éénsgezinswoningen, er is inderdaad een redelijk aanbod ruim onder de 2 ton.
    Hiervoor geldt hetzelfde, er moet veel aan verbouwd worden, jaren 60 woningen zijn vaak nog voorzien van asbest dakbeschot.
    Bij de woningen met platte daken uit de jaren 70 ontstaan de laatste jaren juist lekkages omdat het aan vervanging toe is.
    En dat is nu het probleem, het zijn er vaak een stuk of 10 op een rij, allemaal een eigen eigenaar, en iederéén moet meedoen, water loopt tenslotte altijd naar het laagste punt.
    Je bent vaak ook nog weer een halve ton kwijt om de woning volledig op orde te krijgen.

    Het is gewoon een feit, ben je op zoek naar een 2- of 3 appartement waar je direct in kunt en waarbij je een realistisch bedrag aan servicekosten betaalt ben je minimaal anderhalve ton kwijt.
    Voor een nette éénsgezinswoning begint dit bij twee en een halve ton.

    En hier nu ligt juist het knelpunt in onze regio.
    We hebben bij ons geen Zuid-As waar je een vermogen kunt verdienen.
    Er wordt wel gezegd dat het zo fantastisch gaat op de arbeidsmarkt.
    Nou, dat valt bij ons best nog wel mee.

    Ik kan je gewoon zeggen, de jongeren tussen de 25 en 30 hebben de mooie baantjes echt niet voor het uitzoeken omdat ze er bijna niet zijn.
    En dit geldt zowel voor MBO als HBO niveau.
    Om eens een voorbeeld te geven, ik schat dat het gemiddelde salaris voor bovengenoemd groep bij ons in de regio op ca. 2250 Euro bruto per maand ligt bij een 40-urige werkweek.
    Daarnaast hebben velen een jaarcontract, of een nul-uren contract.
    Ze hebben dus geen enkele baanzekerheid en kunnen niet opbouwen voor de toekomst en lopen vaak van baantje naar baantje.

    Iemand die op zichzelf wil gaan krijgt bij bovengenoemd salaris een maximale hypotheek van volgens mij ergens in de buurt van de 125.000 en kan dus geen normaal appartement kopen.
    Voor de tweeverdieners die toe zijn aan kinderen geldt eigenlijk precies hetzelfde, ze zullen allebei niet meer full-time kunnen werken tenzij ze roofbouw op hun leven willen plegen.

    Zelf ben ik overigens gewoon van mening dat je gewoon hard moet werken voor je eerste woning.
    Ik heb dit vroeger ook zo gedaan, veel overwerken in de beginjaren, gewoon nog even thuis blijven wonen, je kunt dan gewoon per jaar een flink bedrag sparen.
    En wees eerlijk, wanneer je een huis koopt met een lage hypotheek kun je gewoon een betere rente bedingen en je hoeft geen gekke verzekeringen af te sluiten.
    En wanneer je huis even onder water komt te staan, het maakt niet uit.

    En het allerbelangrijkste, met een lage hypotheek heb je ook lagere maandlasten en ben je op termijn veel goedkoper uit dan met huren.

    Het zal mij benieuwen hoe het de arbeids- en huizenmarkt gaat als de volgende crisis uitbreekt.
    De eerste haarscheuren dienen zich aan.

    En ik kan je wel zeggen, 2009 was slechts een voorproefje van wat ons nu te wachten staat.
  8. forum rang 6 izdp 24 februari 2019 20:50
    Aha rene, je geeft dus al onmiddellijk toe dat er eisen zijn die het aanbod afwijzen.
    Mijn ouders niet gedaan en ik niet gedaan en gepakt wat we konden pakken.
    In vergelijk met nu is het nu een veel luxer probleem.
    Jij die zo je beroept op de basis van handjes en helaas vroeg is gedumpt, zou juist moeten protesteren ipv klagen.
    Mijn ouders begonnen veel beroerder dan ik.
    Ik begon veel beroerder dan nu zou kunnen.

    Waarover lul je in godsnaam?
    Heb jij je kinderen beroerder afgezet?

    Kortom ik word echt doodziek van de treurnisverhalen al la rene.
    Oude sikkeneurige typen die jammer maar helaas aan de zijlijn zijn komen te staan.
    Ik zie anders en volop jeugd die heel veel beter starten dan ooit tevoren.
    En ik ben de eerste om op te komen voor mensen die getroffen worden door het onrechtvaardige van onze samenleving.
    Maar heel veel is doodgewoon goedkoop klagen en zouteloos zakkerig gedrag,.
  9. forum rang 6 izdp 24 februari 2019 22:16
    quote:

    rene l schreef op 24 februari 2019 16:58:

    [...]

    Logisch dat je zo'n reactie geeft izdp, maar ik zal je de situatie eens nader toelichten, ik heb namelijk geleerd dat je niet mag liegen.

    De 2-kamerappartementen onder de ton waar je het over hebt zijn juist luxe verzorgingsflats voor welgestelde ouderen.
    Ze zijn namelijk verplicht om wanneer ze deze kopen er een all-in pakket bij te nemen voor volledige ondersteuning.

    En ja, er zijn 2 of 3 kamerappartementen te koop net boven een ton.
    Het lijkt dus een koopje, maar waarom staan ze dan al een poosje op Funda, je zou dus verwachten dat de mensen er voor in de rij staan.

    Meestal zijn het verouderde hokken waarbij het beton als een holle klankkast fungeert, enkel glas, geen lift, en sommigen hebben zelfs nog gaskachels.

    Ook hebben woningbouwverenigingen verscheidene appartementen op verzoek van de gemeente in achterstandswijken te koop aangeboden.
    Het zou goed zijn voor de integratie en het niveau zou er hierdoor opgetild worden.
    Op zich kun je er prima wonen, je moet er echter geen probleem mee hebben dat nagenoeg geen enkele buur tegen je praat, je er alleen buitenlands hoort, en dat je het niet erg vind dat je auto op de parkeerplaats bekrast wordt door de jeugd en er de zoveelste deuk in wordt gereden.
    Drughandel en andere ongeoorloofde activiteiten in het trappenhuis, niet prettig als je 's nachts laat thuis komt en er langs moet.
    En daarnaast hoor je in de zomer tot 's nachts laat de muziek van Hazes luid door de omgeving galmen, dronken mensen op het balkon het is natuurlijk een kwestie van wat je mooi vind.

    Verder zijn er nog wat goedkope appartementen in het centrum te vinden, een prima locatie voor de jeugd, meestal word je echter opgezadeld met hoge servicekosten omdat je verplicht wordt om de parkeerplaats in de kelder er bij te nemen.

    En dan de éénsgezinswoningen, er is inderdaad een redelijk aanbod ruim onder de 2 ton.
    Hiervoor geldt hetzelfde, er moet veel aan verbouwd worden, jaren 60 woningen zijn vaak nog voorzien van asbest dakbeschot.
    Bij de woningen met platte daken uit de jaren 70 ontstaan de laatste jaren juist lekkages omdat het aan vervanging toe is.
    En dat is nu het probleem, het zijn er vaak een stuk of 10 op een rij, allemaal een eigen eigenaar, en iederéén moet meedoen, water loopt tenslotte altijd naar het laagste punt.
    Je bent vaak ook nog weer een halve ton kwijt om de woning volledig op orde te krijgen.

    Het is gewoon een feit, ben je op zoek naar een 2- of 3 appartement waar je direct in kunt en waarbij je een realistisch bedrag aan servicekosten betaalt ben je minimaal anderhalve ton kwijt.
    Voor een nette éénsgezinswoning begint dit bij twee en een halve ton.

    En hier nu ligt juist het knelpunt in onze regio.
    We hebben bij ons geen Zuid-As waar je een vermogen kunt verdienen.
    Er wordt wel gezegd dat het zo fantastisch gaat op de arbeidsmarkt.
    Nou, dat valt bij ons best nog wel mee.

    Ik kan je gewoon zeggen, de jongeren tussen de 25 en 30 hebben de mooie baantjes echt niet voor het uitzoeken omdat ze er bijna niet zijn.
    En dit geldt zowel voor MBO als HBO niveau.
    Om eens een voorbeeld te geven, ik schat dat het gemiddelde salaris voor bovengenoemd groep bij ons in de regio op ca. 2250 Euro bruto per maand ligt bij een 40-urige werkweek.
    Daarnaast hebben velen een jaarcontract, of een nul-uren contract.
    Ze hebben dus geen enkele baanzekerheid en kunnen niet opbouwen voor de toekomst en lopen vaak van baantje naar baantje.

    Iemand die op zichzelf wil gaan krijgt bij bovengenoemd salaris een maximale hypotheek van volgens mij ergens in de buurt van de 125.000 en kan dus geen normaal appartement kopen.
    Voor de tweeverdieners die toe zijn aan kinderen geldt eigenlijk precies hetzelfde, ze zullen allebei niet meer full-time kunnen werken tenzij ze roofbouw op hun leven willen plegen.

    Zelf ben ik overigens gewoon van mening dat je gewoon hard moet werken voor je eerste woning.
    Ik heb dit vroeger ook zo gedaan, veel overwerken in de beginjaren, gewoon nog even thuis blijven wonen, je kunt dan gewoon per jaar een flink bedrag sparen.
    En wees eerlijk, wanneer je een huis koopt met een lage hypotheek kun je gewoon een betere rente bedingen en je hoeft geen gekke verzekeringen af te sluiten.
    En wanneer je huis even onder water komt te staan, het maakt niet uit.

    En het allerbelangrijkste, met een lage hypotheek heb je ook lagere maandlasten en ben je op termijn veel goedkoper uit dan met huren.

    Het zal mij benieuwen hoe het de arbeids- en huizenmarkt gaat als de volgende crisis uitbreekt.
    De eerste haarscheuren dienen zich aan.

    En ik kan je wel zeggen, 2009 was slechts een voorproefje van wat ons nu te wachten staat.

    Vandaag weer een prachtige klaagzang gehoord in jouw stijl rene.
    Wachtlijst Amsterdam voor een sociale huurwoning al meer dan 15 jaar.
    Op mijn onzin roepen was het gedaan met het gesprek, want hij persoonlijk ervaren.
    Wel eerder verteld waar allemaal niet willen wonen in de stad.
    Wel eerder verteld van waar overal in de wereld geweest.
    Wel eerder verteld van waar en uit eten.
    Wel veel vertellen van gemeen van anderen die hem passeren.
    Nou mijn mening is dat zo'n iemand het verdient.
    Hoe weet ik niet, maar hij woont al zijn hele leven in Amsterdam en niet bij zijn ouders.

    Mijn mening is dat de gemeenschap niet hoeft te zorgen voor zo'n zouteloze zak, die met subsidie wil wonen waar hij wenst.

    Voor al het overige en je noemen van bedragen ben je bij mij niet thuis.
    Of je nu in de randstad werkt of daarbuiten verdien je evenveel dankzij de CAO.
    Voor de gewone banen die veel genoemd worden: de politieagent, verpleegster, onderwijzer, loodgieter etc.
    Jouw dorp is een koopje en je zou meer recht hebben als huilebalk in een echte stad in het westen.
    Immers daar wonen ook gewone mensen als politieagent etc etc.

    Heb je kinderen rene? En zijn die slechter af dan jij?
    Of ben jij een teleurgestelde en niets meer dan dat?

  10. forum rang 6 NewKidInTown 25 februari 2019 08:20
    quote:

    izdp schreef op 24 februari 2019 22:16:

    ...Heb je kinderen rene? En zijn die slechter af dan jij?
    Binnenkort zijn de kinderen beter af dan wij.
    De Donald Duck verschijnt voortaan met lbtg-enz-enz-ers. Gelukkig maar, het was me al jaren een doorn in het oog....

    //sarc mode off
  11. forum rang 10 DeZwarteRidder 25 februari 2019 12:27
    ’Nederlander rijker geworden van de euro’

    Door ANP/Reuters
    Updated 22 min geleden
    23 min geleden in FINANCIEEL

    Berlijn - Nederlanders zijn rijker geworden dankzij de introductie van de euro. Sinds 1999 heeft elke burger circa 21.000 euro meer te besteden dan wanneer we nog met de gulden zouden betalen, heeft de Duitse denktank Centre for European Politics berekend.

    Naast Nederland heeft ook Duitsland geprofiteerd van de euro, aldus de denktank, die naar acht eurolanden keek. De twee landen profiteerden van aanhoudend ruim monetair beleid in het eurogebied, wat tot langdurige periodes van groeiende kredietverlening en hogere investeringen leidde.

    De prestaties van Europese landen werden afgezet tegen een vergelijkbare groep landen buiten de munteenheid. Duitsland werd bijvoorbeeld vergeleken met Japan en het Verenigd Koninkrijk. De prestaties van Nederland werden afgezet tegen die van Denemarken en Nieuw-Zeeland.

    Volgens de studie zijn Italianen en Fransen er in de meetperiode gemiddeld tienduizenden euro's op achteruitgegaan. Een doorsnee-Griek heeft een fractie meer te besteden dan in 1999. Griekenland was vanwege de financiële crisis eerder genoodzaakt om een noodpakket aan te vragen.
  12. forum rang 10 rationeel 25 februari 2019 14:16
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 25 februari 2019 12:27:

    ’Nederlander rijker geworden van de euro’

    Door ANP/Reuters
    Updated 22 min geleden
    23 min geleden in FINANCIEEL

    Berlijn - Nederlanders zijn rijker geworden dankzij de introductie van de euro. Sinds 1999 heeft elke burger circa 21.000 euro meer te besteden dan wanneer we nog met de gulden zouden betalen, heeft de Duitse denktank Centre for European Politics berekend.

    Naast Nederland heeft ook Duitsland geprofiteerd van de euro, aldus de denktank, die naar acht eurolanden keek. De twee landen profiteerden van aanhoudend ruim monetair beleid in het eurogebied, wat tot langdurige periodes van groeiende kredietverlening en hogere investeringen leidde.

    De prestaties van Europese landen werden afgezet tegen een vergelijkbare groep landen buiten de munteenheid. Duitsland werd bijvoorbeeld vergeleken met Japan en het Verenigd Koninkrijk. De prestaties van Nederland werden afgezet tegen die van Denemarken en Nieuw-Zeeland.

    Volgens de studie zijn Italianen en Fransen er in de meetperiode gemiddeld tienduizenden euro's op achteruitgegaan. Een doorsnee-Griek heeft een fractie meer te besteden dan in 1999. Griekenland was vanwege de financiële crisis eerder genoodzaakt om een noodpakket aan te vragen.

    Eerst beginnen met een definitie van DE NEDERLANDER.

    En een linkje geven, zou jou ook niet misstaan
  13. forum rang 10 rationeel 25 februari 2019 14:18
    Relatie Israel...Egypte:

    SISI: 'ALS JODEN TERUGKEREN NAAR EGYPTE, BOUWEN WE SYNAGOGEN'
    "President Sisi sprak niet alleen enthousiast over de levendige Joodse gemeenschap in Egypte, maar zei ook dat er een heropleving van de Joodse gemeenschap in Egypte zou moeten zijn."

    Waar Joden zijn floreert de economie:)

    www.jpost.com/Middle-East/Sisi-If-Jew...
  14. forum rang 7 rene l 25 februari 2019 15:50
    quote:

    izdp schreef op 24 februari 2019 20:50:

    Mijn ouders begonnen veel beroerder dan ik.
    Ik begon veel beroerder dan nu zou kunnen.

    Waarover lul je in godsnaam?
    Heb jij je kinderen beroerder afgezet?

    En volgens mij ben je er zelf momenteel ook flink beroerd aan toe izdp.

    Je bent afgelopen nacht flink los gegaan op meerdere forums.
    Voor mij een indicatie dat je niet lekker in je vel zit en een probleem hebt dat je niet kunt overzien.

    Neem eens een beetje afstand, ga bijvoorbeeld schoffelen in de tuin, of ga een lekker stukje fietsen en trakteer jezelf onderweg op een ijsje.
    Het maakt je hoofd los van de waan van de dag en brengt je misschien tot andere gedachten.

    Ik meen het serieus en bedoel het alleen maar goed voor je.
36.060 Posts
Pagina: «« 1 ... 1701 1702 1703 1704 1705 ... 1803 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0657 +0,12%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,69%
Gold spot 2.391,88 +0,53%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links