Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Nigeria eist miljarden van oliebedrijven'

Lees over dit aandeel ook

  1. 15 apr Video: correctie in aandeel Shell
  2. 03 apr Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 21 februari 2019 14:34
    Sorry maar ik vind dat Shell zeker mag dokken in Nigeria en alle landen die ze uitgebuit hebben. Laat ze onze Groningers eerst maar eens 5 miljard betalen en achterstallige belasting in Nederland voldoen dan praten we over tientallen wellicht honderden miljarden. Einde Shell zou ik zeggen.
  2. Roepieroepie 21 februari 2019 15:09
    Jammer Realist2018, Volgens mij heb je er geen verstand van. Shell had geen shell geweest als de vraag naar brandstof halverwege de 19e eeuw niet vanuit de bevolking was gekomen. Men wilde nl. ook 's avonds wat licht in de duisternis. Daarna kwam de wens (ook weer vanuit de bevolking) om zich mobiel te vervoeren.
    Herhaaldelijk worden de olie bedrijven als een pest ziekte behandeld. maar die zijn er door bovenstaande redenen gekomen en groot geworden door de vraag naar brandstof, daar zijn jouw voorouders dan ook mede schuldig aan.
    Nigeria is een corrupt land. De overheid vult daar zijn vuile zakken en de bevolking denkt gaatjes te boren in de olie leidingen (die ze gezamenlijk met de dorps bewoners uitgraven).
    Laatste verzoek aan jou: Wil je alles waar jij van denkt dat dit door die olie bedrijven is gemaakt bij het grof vuil zetten?
    Ik vermoed dat je niet veel huisraad over houdt.
  3. barondehuile 21 februari 2019 16:12
    quote:

    Realist2018 schreef op 21 februari 2019 14:34:

    Sorry maar ik vind dat Shell zeker mag dokken in Nigeria en alle landen die ze uitgebuit hebben. Laat ze onze Groningers eerst maar eens 5 miljard betalen en achterstallige belasting in Nederland voldoen dan praten we over tientallen wellicht honderden miljarden. Einde Shell zou ik zeggen.
    Nou, nou, wat een onzin. Blijkbaar meer een gefrustreerde Groninger dan een realist. Je rijdt zeker ook geen auto meer, hebt een dikke trui aan in de winter, want stoken doe je niet meer, gaat lopend op vakantie naar andere oorden, enz.
    Man toch !! Je doet je alias naam geen eer aan.
  4. chogogo 21 februari 2019 16:16
    Zo dan komen we te zitten met een bedrijvenloze wereld. ING vanwege witwassen, J&C vanwege poederschandaal, Aegon etc. vanwege woekerpolis, Philips met omkoopschandalen, alle duitse autobedrijven met hun sjoemelpraktijken en kartelvorming, SBM Offshore, DE Master blenders, Imtech(maar die zijn al weg), Randstad met zijn Polen, Brunel. Ik doe dit even uit mijn hoofd maar er zullen er nog legio meer zijn.

    Oh ja! niet te vergeten de politiek met zijn criminele activiteiten en uitzuigerij. Zullen we die als eerste sluiten?
  5. Humans R underrated 21 februari 2019 16:48
    Meningen? hier wat feiten. Er heeft geen grondstof zo bijgedragen aan het welzijn van mensen als olie en gas. Zonder olie en gas zouden we niet zo welvarend zijn, leefden we niet zulke lange, gezonde levens, zouden we bij lange na niet genoeg voedsel hebben om ieder te voeden (50% vh voedsel danken we aan uit fossiele brandstoffen gecreeerde kunstmest).
    Olie en gas wordt over gedaan alsof Big Tobacco is, maar in tegenstelling tot dat heeft olie en gas ons veel meer gebracht dan het ons kost.
  6. VDV2018 22 februari 2019 14:47
    quote:

    Realist2018 schreef op 21 februari 2019 14:50:

    Ik vind als je belegt in het aandeel Shell dat je medeplichtig bent aan het verwoesten van onze planeet en alle corruptie schandalen. Er zijn meer dan genoeg alternatieven voor Shell. Hebzucht maakt blind en eerloos.
    Als je oliegerelateerde producten gebruikt vind ik dat je medeplichtig bent aan het verwoesten van onze planeet en alle corruptieschandalen. Er zijn meer dan genoeg alternatieven. O wacht, nee die komen nu pas langzaam op gang en zijn nog niet voldoende voor handen..
  7. [verwijderd] 22 februari 2019 21:37
    Éen ding: als een bedrijf zoals Shell Nigeria per de 1e van de volgende maand de rug zou toekeren, dan zou het (nog meer dan nu al het geval is) pas goed mis gaan met dat land. Overigens ben ik (zoals al eerder op dit discussieforum door mij geschreven) van mening dat Shell zo snel als mogelijk Nigeria zou moeten verlaten. Het wordt namelijk tijd dat de Nigerianen het zelf gaan doen, en alle gevolgen en problemen daarvan zelf onder ogen gaan zien en zelf gaan oplossen. Misschien dat er dan een eind gaat komen aan de de al decennia lang gecorrumpeerde overheid met z'n gecorrumpeerde ambtenarenapparaat?
11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

SHELL PLC

33,465 16:35
-0,005 -0,01%
Premium

Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links