Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Brunel International AEX:BRNL.NL, NL0010776944

  • 10,080 24 apr 2024 17:35
  • +0,020 (+0,20%) Dagrange 10,000 - 10,120
  • 34.011 Gem. (3M) 63,5K

Brunel 2019

1.703 Posts
Pagina: «« 1 ... 30 31 32 33 34 ... 86 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 19 februari 2019 20:35
    quote:

    Beursspeculant schreef op 19 februari 2019 20:20:

    [...]

    Ik begrijp Brand ook niet, hij vindt het ondergewaardeerd en Brunel veel meer waard en toch onderneemt hij al jaren geen actie
    Precies, is i.d.d. heel vreemd; wel heeft hij ervoor gezorgd dat zijn opvolger Brunel weer uit het moeras getrokken heeft. Dan zou je zeggen dat nu het moment is om te cashen. Gelet op de vooruitzichten hoeft maar enig overnamegerucht een enorme stijging van de koers veroorzaken. Hij zou toch eens wat kunnen loslaten hoe hij zijn eigen toekomst bij Brunel ziet, wanneer hij definitief afscheid neemt. Maar misschien is hij achter de schermen al lang bezig hiermee en worden wij de komende maanden dientengevolge aangenaam verrast.
    Eens zal de aap uit de mouw komen en daarom blijf ik in Brunel belegd. Zodra de calls december op de markt komen, zal ik de juni calls daarheen doorrollen, om op het vinkentouw te blijven zitten.
    Overigens wel een heel vreemd koersverloop afgelopen vrijdag en ook daarna. Met heel weinig volume de koers ruim 3% laten dalen betekent, dat de shorters hun gang mogen gaan; ik denk dat ze met open ogen in de val lopen en als eindelijk een overnamebod op tafel komt ze alleen met een enorme short squeeze ervan af komen.
    Mooi toch zo'n fantasie?
  2. BASF en BAYER kopen 19 februari 2019 20:36
    Dingen om hand Jan Brand bij Brunel
    — Nieuw jaar, nieuwe kansen voor Brunel. De weg naar boven is gevonden en er is een opvolger gevonden voor ceo Jan Arie van Barneveld – na zeventien jaar en zeker twee gewezen kroonprinsen. Grootaandeelhouder Jan Brand hoopt in september zeventig te worden. Zakenbankiers verdringen zich rond de Brunel-oprichter. Wanneer geeft hij de opdracht om zijn belang van 63% te verkopen?

    Door MARTIJN KLERKS
    17 feb. 2018 in FINANCIEEL

    Nieuw jaar, nieuwe kansen voor Brunel. De weg naar boven is gevonden en er is een opvolger gevonden voor ceo Jan Arie van Barneveld – na zeventien jaar en zeker twee gewezen kroonprinsen. Grootaandeelhouder Jan Brand hoopt in september zeventig te worden. Zakenbankiers verdringen zich rond de Brunel-oprichter. Wanneer geeft hij de opdracht om zijn belang van 63% te verkopen?

    Aan vrijers op de stoep van de detacheerder geen gebrek. Een hoge manager binnen Brunel zelf laat er, op voorwaarde van anonimiteit geen twijfel over bestaan: de afgelopen jaren is er meer dan eens interesse geweest van mogelijke kopers. Brunel was, zeker toen de olieprijs ver boven de $100 stond, niet alleen beurslieveling, maar ook een bedrijf dat volgens sommige analisten klaar was voor een overname.

    De koers piekte boven de €25, maar grootaandeelhouder Jan Brand droomde van €32 per aandeel, een premie van 30%. In dat geval zou zijn aandelenpakket €1 miljard waard zijn. Maar dat was 2014.

    In elk geval heeft Adecco de laatste jaren interesse in Brunel getoond. Vanuit het Nederlandse hoofdkantoor in Zaltbommel is minstens één brief naar Zürich gestuurd, naar de financieel topman van ’s werelds grootste uitzender, de Nederlander Hans Ploos van Amstel: die detacheerder, is dat niet iets voor ons? De Zwitsers hebben contact gezocht met Brunel, klinkt het op de Zuidas, maar een bron daar betwijfelt of het ooit meer is geweest dan ’belletje trekken’.

    Brandstad

    Kopjes koffie met landgenoot Randstad zijn er al meer dan dertig jaar. De anekdote over de geklapte onderhandelingen met Frits Goldschmeding, toen nog topman van dat bedrijf, doet nog steeds de ronde in uitzendersland. De deal zou zo goed als beklonken zijn geweest, toen de topman van Brunel een laatste voorstel op tafel legde: het nieuwe bedrijf, kon dat geen Brandstad gaan heten?

    „Het was een grapje”, vertelt Brand vanaf zijn Zwitserse vakantieadres. „Ik werd naar de uitgang geëscorteerd. Het hoofdkantoor van Randstad was toen nog nieuw en onderweg van de negende verdieping naar de begane grond begaf de lift het. Toen heb ik drie kwartier vastgezeten met de persoonlijke secretaresse van Goldschmeding. Ik heb toen veel over Randstad geleerd, hoor.”

    Anno 2018 lijkt een deal met de Diemense nummer twee van de uitzendmarkt onwaarschijnlijker dan ooit. Scheidend financieel topman Robert Jan van de Kraats heeft de boot altijd afgehouden, al was het maar omdat Randstad amper ervaring heeft in de olie- en gassector, Brunels belangrijkste markt.

    Na de overname van Monster in 2016, een deal van een slordige $400 miljoen, beperkt Randstad zich tot kralen rijgen. De zogenoemde professionals-tak, het deel van Randstad dat met Brunel concurreert, kan „op termijn kleine of middelgrote overnames” plegen, zo heette het deze week bij de presentatie van Randstads jaarcijfers. De bewegingsruimte van Van de Kraats’ opvolger, de van Unilever afkomstige Henry Schirmer, lijkt dus bij voorbaat beperkt.

    „Maar zodra Brunel in de verkoop gaat, zal Randstad zeker gaan rekenen”, zegt een zakenbankier in de cirkel rond Brand. Diezelfde bankier verbaast zich er over dat Brunel niet op de top van de markt verkocht is. „De vorige keer dat de markt op zijn top stond, dat was hét moment geweest”, zegt hij. Het aandeel Brunel heeft sinds 2014 een heftige rit achter de rug, een rit die naar beneden ging. Van de oude topkoers was gisteren, een week voor de presentatie van de cijfers over 2017, nog €15,62 over. Brands aandelenpakket is nog krap een half miljard euro waard.

    Aan de prijs

    En zelfs daarmee is Brunel behoorlijk aan de prijs: het fonds koerst momenteel op 32 keer de verwachte winst voor 2018. Dat is abnormaal hoog, zeker voor een bedrijf dat niets meer bezit dan kaartenbakken vol flexibel inzetbaar personeel: werknemers die op elk moment een vast contract bij hun opdrachtgever kunnen krijgen of kunnen overstappen naar een concurrerende detacheerder.

    „Die hoge multiple staat een overname in de weg”, meent een bron die al sinds het begin van de eeuw bij Brunel betrokken is. Dat ziet een zakenbankier anders: „Bekijk het als een huis dat veel te duur te koop staat. Er zijn altijd mensen in dat huis geïnteresseerd, omdat het precies is wat ze altijd al zochten.”

    „Er moet dit jaar iets in de uitzendbranche gebeuren”, meent een zakenbankier met contacten in de sector. In september wordt Jan Brand zeventig jaar. De twee jaar oudere Alex Mulder verkocht op die leeftijd zijn laatste aandelen USG People aan het Japanse Recruit. Hij stort zich tegenwoordig volledig op de jaarlijkse uitvoering van de Mattheüs Passie in een manege bij hem thuis in België, en op het voortdurende musicalsucces Soldaat van Oranje.

    Brand klampt zich vast aan het bedrijf dat hij in 1975 zelf oprichtte. Dat is niet nieuw: in de begindagen van Brunel voerde de grootaandeelhouder naar eigen zeggen elk jaar een toneelstukje op om aan de militaire dienst te ontkomen. Ondernemen vond Brand veel leuker, en dus moest er elk jaar op de dag dat de inspecteur van defensie – aangekondigd – op bezoek kwam duidelijk worden gemaakt: Brunel kan niet zonder zijn oprichter.

    „Hij kan ook niet zonder het bedrijf”, verduidelijkt de kennis in de bancaire wereld. „Maar hij moet oppassen dat de ouderdom hem niet inhaalt. Dan zou hij gedwongen worden om zijn belang te verkopen en bepaalt de koper de prijs.”
  3. [verwijderd] 20 februari 2019 04:40
    quote:

    alrob schreef op 19 februari 2019 20:35:

    [...]
    . Hij zou toch eens wat kunnen loslaten hoe hij zijn eigen toekomst bij Brunel ziet, wanneer hij definitief afscheid neemt. Maar misschien is hij achter de schermen al lang bezig hiermee en worden wij de komende maanden dientengevolge aangenaam verrast.
    Eens zal de aap uit de mouw komen en daarom blijf ik in Brunel belegd.
    Dft had in januari contact met Brand:

    www.telegraaf.nl/financieel/3052425/b...

    "De verwatering heeft volgens Brand al lang geleden plaatsgevonden, maar hij heeft nu pas zijn AFM-registratie laten aanpassen."

    Inhakend op je fantasie kun je afvragen waarom nu pas aanpassen? Is dit een signaal naar de markt dat hij bereid is zijn belang te verkleinen / een uitnodiging dat een partij nu niet 37% maar 41,2% op de markt kan kopen?

    Het antwoord is denk ik NEE: Brand heeft Brunel nog nooit verkocht dus op deze lage koers ook niet denk ik
  4. [verwijderd] 20 februari 2019 09:35
    Ik denk dat signalen over verkoop van grote belangen als Brand heeft, nooit via de markt gaan. Dus dat die aanpassing nu pas plaatsgevonden heeft, lijkt me geen signaal naar de markt te zijn, maar enkel een nalatigheid die bij het opmaken van het boekjaar gebleken is.
    Wel is denk ik de neergang van de koers sinds vrijdag een signaal naar de markt dat hier vreemde zaken aan de gang zijn. Een bedrijf meldt betere cijfers en vooruitzichten, de olieprijs herstelt zich verder, maar de koers daalt met kleine volumes. Animo om te kopen is er blijkbaar niet meer, ook al waren de cijfers waren daar wel aanleiding voor, en de animo om te verkopen is wel groter geworden, maar wel in een mate dat de koers niet direct naar de 10.23 zakt.
    Ik snap deze koersbeweging niet. ik blijf dan ook maar zitten want fundamentele redenen zijn er niet voor een koersverlaging, enkel t.a. redenen en dan ook maar vanwege de lage volumes in beperkte mate. Zou een schijnbeweging kunnen zijn. Naar de oorzaak is het gissen.
  5. [verwijderd] 20 februari 2019 10:11
    quote:

    alrob schreef op 20 februari 2019 09:35:

    Ik snap deze koersbeweging niet. ik blijf dan ook maar zitten want fundamentele redenen zijn er niet voor een koersverlaging, enkel t.a. redenen en dan ook maar vanwege de lage volumes in beperkte mate. Zou een schijnbeweging kunnen zijn. Naar de oorzaak is het gissen.
    T.a. staat een nieuwe stijging ook niet bepaald in de weg zoals ik het zie. Onder 12,40 misschien iets zwakker geworden maar het is nog geen 17:30 uur. Ik hou het op winstnemingen binnen de nieuwe stijgende trend, de dalende trend van 2018 is in afgelopen maand gebroken.
  6. [verwijderd] 20 februari 2019 15:02
    John Beijer 20 feb 2019

    www.belegger.nl/Column/292383/Fugro-i...

    Shell, SBM Offshore en Fugro (en indirect ook Brunel) hebben een directe correlatie met de olieprijs. Brunel is als uitzender nauw betrokken bij de oliesector voor het leveren van hoogwaardig personeel en de koers mag wat ons betreft richting de 16 euro.

    Ja van wie niet?
  7. [verwijderd] 20 februari 2019 15:10
    quote:

    Beursspeculant schreef op 20 februari 2019 15:02:

    John Beijer 20 feb 2019

    www.belegger.nl/Column/292383/Fugro-i...

    Shell, SBM Offshore en Fugro (en indirect ook Brunel) hebben een directe correlatie met de olieprijs. Brunel is als uitzender nauw betrokken bij de oliesector voor het leveren van hoogwaardig personeel en de koers mag wat ons betreft richting de 16 euro.

    Ja van wie niet?
    Ja, ik denk niet van degenen die verkopen.
  8. [verwijderd] 21 februari 2019 12:19
    Computerhandel of niet; Brunel volgt volgens mijn de t.a. op dag- en weekgrafiek naadloos met de terugtest van 12,40 en nu staat er een hogere bodem in de stijgende trend. Geen technisch expert en ik doe aan wishful thinking want ik zit genadeloos long in Brunel dus misschien kan iemand anders er ook naar kijken.
  9. [verwijderd] 21 februari 2019 12:27
    quote:

    MR. Brunel schreef op 21 februari 2019 12:20:

    dat gebeurt bij heel veel aandelen. Zo staan er ook vaak grote aantallen bij de bied en wordt er verkocht door iemand en zijn die aantallen in ene weg.
    okee, toch manipulatief maar AFM zal het goed vinden.

    die 28.800 verkoop op 12,80 duurt met deze omzet nog wel even
1.703 Posts
Pagina: «« 1 ... 30 31 32 33 34 ... 86 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Management Brunel lijkt wat overvallen door mindere markt

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links