Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Neways 2019

592 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 30 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 effegenoeg 21 februari 2019 09:59
    quote:

    Toddemij schreef op 21 februari 2019 09:56:

    Prima cijfres en nog belangrijker de goede outlook waarbij 2019 de resultaten van 2018 gaan verslaan. Schijnbaar zit er veel meer potentie in dit bedrijf en dat komt er nu eindelijk uit. Koers kan weer met gemak naar 15 euro.
    Koers was al in een maand 20% gestegen.
  2. forum rang 6 effegenoeg 21 februari 2019 10:15
    quote:

    Dongen schreef op 21 februari 2019 10:05:

    [...]
    vorig jaar rond deze datum stond de koers op 17,15......
    Geheel waar.
    Als het over halfgeleiders gaat kun je ook Besi als voorbeeld nemen.
    Exact een jaar geleden 45€
    Op de huidige prijs nog een keer zo duur als Newway.
    Maar dan wel met 1,67€ aan dividend en een stuk spannender.
  3. [verwijderd] 21 februari 2019 10:31
    Toch wel mooie cijfers hoor. Book to Bill is 4e kwartaal mooi op peil gebleven. Marges zijn aan het verbeteren. Ondanks dat het economisch wereldwijd wat minder gaat, blijft een schaarste aan componenten volgens Neways een zorg. Ik trek dan maar voorzichtig de conclusie dat de vraag naar de specifieke producten van Neways op een hoog niveau blijft.
  4. Stephan010 21 februari 2019 12:39
    quote:

    yieldcurve schreef op 21 februari 2019 10:31:

    Toch wel mooie cijfers hoor. Book to Bill is 4e kwartaal mooi op peil gebleven. Marges zijn aan het verbeteren. Ondanks dat het economisch wereldwijd wat minder gaat, blijft een schaarste aan componenten volgens Neways een zorg. Ik trek dan maar voorzichtig de conclusie dat de vraag naar de specifieke producten van Neways op een hoog niveau blijft.
    Alleen de waardering en stijging van koers is wel laag (3.3%).
    Mooi dividenduitkering.
  5. GrindNshiP 21 februari 2019 12:51
    quote:

    effegenoeg schreef op 21 februari 2019 10:15:

    [...]

    Geheel waar.
    Als het over halfgeleiders gaat kun je ook Besi als voorbeeld nemen.
    Exact een jaar geleden 45€
    Op de huidige prijs nog een keer zo duur als Newway.
    Maar dan wel met 1,67€ aan dividend en een stuk spannender.
    Dividend is uiteraard niet zaligmakend, maar een stijging van 37% is niks mis. Tevens was de CAPEX over 2018 12.1 MIO, waardoor er een lagere netto kasstroom is tov 2017. Echter, als ik het verslag lees zijn de investeringen voor de uitbreiding in Tsjechië hier al grotendeels in opgenomen. Zodoende grote kans dat de CAPEX bij huidige omstandigheden in 2019 weer (een stuk) lager zal liggen wat de kans op netto kasstroom (en hoger dividend) vergroot.

    Wat mij betreft wederom bemoedigende cijfers met mooie outlook:

    Dividend van 0.48 (c.a. 3.9% op koers van 12.35)
    WPA van 1.20 (K/W van 10.3)

    Ervan uitgaande dat de omzet en het bedrijfsresultaat conform verwachting 2018 zullen overtreffen, is dit een mooi moment om een positie te nemen of wat uit te breiden. Gezien de afhankelijkheden welke Neways in de keten zou ik er uiteraard niet vol op inzetten.
  6. MicJo 21 februari 2019 13:09
    NIBC Markets herhaalt het koopadvies voor Neways
    donderdag 21 februari 2019 - 09:55u

    NIBC Markets verlaagt het koersdoel van Neways naar € 14,50 van € 15,50. Het koopadvies van dinsdag 30 oktober 2018 wordt herhaald.

    Ondanks dat koersdoel € 1,- naar beneden wordt bijgesteld geeft dit toch nog ruimte voor een stijging van zo'n € 2,- t.o.v. de huidige koersen. Laat dat dan maar gebeuren!
  7. forum rang 8 Leefloon 21 februari 2019 13:32
    quote:

    Dongen schreef op 21 februari 2019 09:23:

    "Neways vindt het van groot belang om particuliere (kleine en grote) en institutionele beleggers zo goed mogelijk over de bedrijfsresultaten van Neways te informeren" aldus de eigen site van Neways. Een nieuwsbrief kennen ze niet....
    Wat is er mis mee dat Neways geen bedrijfsresultaten lekt via een 'nieuwsbrief'?

    Overigens had Neways de reputatie dat het inderdaad bovengemiddeld veel deed, van Open Dag tot en met enthousiaste deelname aan evenementen voor beleggers. Zeker geen bedrijf dat altijd alleen het meest minimale, verplichte deed.
  8. forum rang 8 Leefloon 21 februari 2019 14:08
    quote:

    MicJo schreef op 21 februari 2019 13:09:

    NIBC Markets verlaagt het koersdoel van Neways naar € 14,50 van € 15,50.
    Overigens een indirect door Neways betaald advies. De agenda van het voormalige SNS Securties volgt bedrijven waarvan zij contractueel de liquidity provider zijn. Bij SNS was inzake beperkt mogelijk, maar bij NIBC allang niet meer. Nu moet je het geluk hebben dat een journalist bij NIBC na een eventueel opvallende koersreactie om een toelichting vraagt, van een overigens redelijk serieus advies. Het is geen verplicht nummertje dat er wordt opgevoerd.

    Ik zou bedrijven willen aanmoedigen om o.a. NIBC meer uit door deze bedrijven betaalde analistenrapporten vrij te laten geven, maar zo werkt het helaas niet. Free publicity, verkoop van gespecialiseerde adviezen aan derden, et cetera.
  9. [verwijderd] 22 februari 2019 09:25
    quote:

    Leefloon schreef op 21 februari 2019 13:32:

    [...]
    Wat is er mis mee dat Neways geen bedrijfsresultaten lekt via een 'nieuwsbrief'?

    Overigens had Neways de reputatie dat het inderdaad bovengemiddeld veel deed, van Open Dag tot en met enthousiaste deelname aan evenementen voor beleggers. Zeker geen bedrijf dat altijd alleen het meest minimale, verplichte deed.
    wat jij het "minst minimale" noemt is voor mij de publicatie van een nieuwsbrief.
    En inderdaad: dat is he minst minimale, alleen al om te vernemen wat nieuwe ontwikkelingen zijn. Niets mis mee zoals ieder zichzelf respecterend bedrijf dit soort publicaties pleegt te doen.
    Het is alweer twee jaar geleden dat Neways in het nieuws bracht (neen niet via een nieuwsbrief) dat ze een nieuwe methode hadden beproefd (en daarin geslaagd) van het aanbrengen van een verbinding op micro-niveau. (ik zeg het in mijn eigen woorden) Dat zou revolutionair zijn en een grote toekomst hebben. Niets meer van gehoord.
    Niet iedereen is in de gelegenheid beleggerdagen bij te wonen, dus publicatie van nieuwigheden daar vermeld, zouden prima onder aandeelhouders verspreid kunnen worden in een nieuwsbrief. Dat speelt concurrenten echt niet in de kaart.
    Prettig weekend voor straks....
  10. Toddemij 22 februari 2019 09:57
    Hier eens een interessant stuk:

    www.linkmagazine.nl/15644-2/ voor het gehele artikel waar versch. topmensen aan het woord zijn.over machinebouwers en gebruikers.

    Ook Ceo Huub v/d Vrande (Ceo van Neways) aan het woord:

    Een klant van de bouwers van productiemachines en -apparaten is Neways Electronics International. ‘Snel reageren op uw behoeftes en het moeiteloos aanpassen van productie- en testfaciliteiten is een vereiste voor uiteindelijk succes’, aldus de website van de Eindhovense onderneming, die productievestigingen heeft in Nederland, Duitsland, Oost-Europa en China. Neways investeert jaarlijks voor tientallen miljoenen euro’s in vierkante meters en equipment. Zo’n zestig procent daarvan betreft vervangingsinvesteringen. De rest zijn specifieke investeringen, voor een specifieke klant. Juist daar ligt de strategische focus van zijn onderneming, maakt ceo Huub van der Vrande duidelijk. ‘De karakteristieken van dit bedrijf zijn niet voor niets: customer intimacy, technology partner en operational excellence. Dáármee willen we voor de lange termijn strategische relaties aangaan met onze klanten.’ Voor zulke klanten worden vaak specifieke investeringen in productiemachines gedaan op een moment dat er nog geen keiharde orders liggen.

    Gevóel van zekerheid

    Maar dat betekent niet, aldus Van der Vrande, dat er dan geen zekerheden zijn. ‘Tussen het eerste contact van mijzelf of een van onze business developers met – idealiter – de ceo van de potentiële klant en de eerste order kan gemakkelijk twee jaar zitten. In die periode wordt er met regelmaat overlegd. Bijvoorbeeld over de vraag of wij, met ons aanbod van productiefaciliteiten in West-Europa, waarmee we tegen Oost-Europese condities kunnen werken, iets in huis hebben dat de klant wil. Over de vraag of we dat werk met een bepaald niveau van reinheid en nauwkeurigheid kunnen verrichten en daarvoor de benodigde investeringen zouden willen doen. En of die klant dan bereid is een langetermijnrelatie met ons aan te gaan. Tegelijk praten ik of mijn business developers met andere potentiële klanten in andere markten. Dan kan blijken dat bepaalde investeringen voor de ene klant gecombineerd kunnen worden met die voor anderen klanten en markten.’

    Zo werkt Neways met de klant toe naar het moment dat er een intentieverklaring wordt ondertekend. ‘En vervolgens naar het moment dat je voldoende gevoel van zekerheid hebt om die klantspecifieke investeringen daadwerkelijk te gaan doen. Een gevóel van zekerheid, ja. Je bent dan voor, laat ik zeggen, 85 procent zeker. Vergelijk het met een huwelijk. Ik was onlangs veertig jaar getrouwd, maar dat ik en mijn vrouw zo lang samen zouden zijn, daarover hadden we – toen we een half jaar verkering hadden – ook alleen maar een gevóel van zekerheid. En vergeet niet, ook je klant moet het daarmee doen. Immers, wij geven aan dat we die series met die bepaalde kwaliteit voor hem kunnen maken, maar ook hij heeft daarover dan geen honderd procent zekerheid.’

    Die voortdurende interactie mondt uiteindelijk uit in het tekenen van levercontracten en een datum: de start of production (SOP). ‘Nadat we, samen met de machinebouwer, diverse ontwikkel- en prototyperingsfases hebben doorlopen en zeker weten dat we de technologie beschikbaar hebben om die productie te kunnen uitvoeren, spreken wij met onze klant af per wanneer we hem gaan leveren. Die datum halen we altijd! Want geeft onze machinebouwer aan dat niet te kunnen halen, dan gaan we óf naar een ander, óf we spreken een andere SOP af.’

    Te vroeg: wacc-kosten

    ‘Dat we te vroeg zijn, komt echter wel regelmatig voor. Dan blijkt de ontwikkeling van het product dat over onze lijnen zou moeten gaan vertraging te hebben opgelopen, of de klant van de klant nog niet zover te zijn. In onze contracten nemen we altijd een clausule op voor het door de klant vergoeden van de wacc, de weighted average cost of capital. Die wacc-kosten zijn hier zo’n twaalf procent van de klantspecifieke investeringen – dan heb je het dus over miljoenen per jaar – en zijn natuurlijk pure waste. We doen er dus alles aan die te voorkomen of zo laag mogelijk te houden. Door te zorgen dat we ook andere klanten voor die specifieke investering hebben. Maar belangrijker is na het afspreken van de SOP met de klant zeer regelmatig contact te houden: ‘Loopt het bij jullie nog steeds conform planning?’ Zo niet, dan kan ik mijn machinebouwer nog bellen met de vraag: ‘Zitten die onderdelen al op de boot? Nee, wacht dan nog even.’’

    Die twaalf procent wacc-kosten zijn relatief hoog, weet Van der Vrande. ‘Bij andere grote technologieondernemingen is dat acht, negen procent. Maar dat heeft alles te maken met onze strategische focus op een positie hoger in de waardeketen van innovatieve klanten die in hun markt in de kopgroep zitten. Die strategie zorgt voor groei van omzet en winst, maar vraagt ook een hogere risicobereidheid.’ Wellicht dat moderne digitale plannings- en forecastingstools nog een klein verschil kunnen maken, maar veel lager verwacht hij dat percentage niet te krijgen. ‘Een bepaald niveau van onzekerheid moet je accepteren. Dat is nu eenmaal ondernemen.’

    Dit geeft een aardig inkijkje over het wel en wee van orders.en orders afsluiten.
  11. forum rang 8 Leefloon 22 februari 2019 10:19
    quote:

    Dongen schreef op 22 februari 2019 09:25:

    wat jij het "minst minimale" noemt is voor mij de publicatie van een nieuwsbrief.
    Een (onschuldige) verdraaiing van mijn woorden, want je laat "verplichte" weg en vervangt "meest" door "minst". Wat er evengoed voor een nieuwsbrief overblijft, is koersongevoelig en nietszeggend gepruttel voor fans van een bedrijf en/of aandeel.

    Wat ik "minst maximale" zou kunnen noemen, is het zelf oprichten van een vereniging van aandeelhouders Neways. Met een eigen nieuwsbrief casu quo clubblad. En dan maar hopen dat IR bereid is om deze vereniging te voeden. Met een personeelsblad. Met als computerachtergrond geschikte foto's. Met een uitnodiging voor een elektronica-beurs. Et cetera. Een recent initiatief voor zoiets is niet van de grond gekomen voor Nederland.

    Investeert in Nederland een bedrijf geld in een nieuwsbrief voor aandeelhouders, dan wordt dat bijna slijmerig en riskant. Zonnekoninggedrag van een CEO, of IR met een probleem. In slechter presterende landen bestaat zoiets wel, bijv.: www.suez.com/en/finance/individual-sh... (SUEZ, Frans bedrijf).

    Het niveau-nieuwsbrieven. Waar, terecht aangestipt, een concurrent echt geen zak aan heeft. Meer iets voor fans van het bedrijf of aandeel. En voor analisten, die misschien zo door IR gefilterde artikelen in allerlei gespecialiseerde vakbladen kunnen ontvangen.

    Neways deed al opvallend veel, had/heeft daardoor absoluut geen status van een gesloten oester, in tegendeel, en hoe ik zoiets wel zou noemen is een clubblad van een vereniging van aandeelhouders, gesponsord of niet, en liefst met voeding door IR. Net zoals een fanclub van een artiest gevoed moet worden door een managementbureau van die artiest.

592 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 30 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 865,36 0,00%
EUR/USD 1,0643 0,00%
FTSE 100 7.877,05 0,00%
Germany40^ 17.671,40 -0,93%
Gold spot 2.384,42 +0,21%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Dalers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links