Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Alfen N.V. AEX:ALFEN.NL, NL0012817175

  • 35,770 24 apr 2024 10:20
  • +0,170 (+0,48%) Dagrange 35,270 - 36,000
  • 37.104 Gem. (3M) 274,2K

Forum Alfen geopend

5.970 Posts
Pagina: «« 1 ... 12 13 14 15 16 ... 299 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Ferdinand 62 20 februari 2019 11:52
    Ik denk dat de daling met de behaalde winst te maken heeft. Deze is lager dan verwacht. Niet raar overigens voor een bedrijf in ontwikkeling. Maar ja, veel beleggers kijken op korte termijn en vinden het dan mogelijk tegenvallen. Volgens mij is de omzetontwikkeling veel belangrijker voor nu en deze is prima. De stijging van de koers komt dus zeker weer.
  2. Ferdinand 62 20 februari 2019 13:27
    Zojuist verschen bij Binck. Ik denk dat na morgen het koersdoel van Berenburg verder omhoog zal worden gezet. Een goed perspectief voor een verdere stijging op korte termijn.

    Beursblik: goed toekomstperspectief Alfen

    (ABM FN-Dow Jones) Na opnieuw een jaar met sterke groei, kan Alfen met optimisme vooruitkijken naar 2019. Dit stelden analisten van Berenberg woensdag.

    De analisten van Berenberg wezen op de groeiversnelling in 2018. Die was weliswaar minder sterk dan verwacht, maar dat kon het management goed verklaren, aldus de zakenbank. Het lijkt te gaan om tijdelijke factoren.

    Positief noemde Berenberg een aantal grote contracten die Alfen binnenhaalde. Ook de snelle groei buiten de thuismarkt is een pluspunt volgens de bank.

    Volgens Berenberg weerspiegelt de huidige koers dan ook niet de potentie van Alfen.

    De bank heeft een koopadvies op Alfen met een koersdoel van 20,00 euro. Donderdag is Berenberg op roadshow met de producent van laadpalen voor elektrische auto's, transformatoren en opslagsystemen voor energie en na afloop zullen de analisten hun taxaties herzien.

    Het aandeel Alfen daalde woensdag 3,8 procent naar 13,47 euro.
  3. forum rang 5 DNFTT 20 februari 2019 15:47
    quote:

    havik of duif schreef op 20 februari 2019 10:21:

    Groeibedrijf zet mooie prestatie neer en daardoor zeker in de laadpalenindustrie een zekere overname kandidaat.
    De beursnotering is nog niet eens droog en je hebt al een overname nodig... Geeft mij te denken.
    Voor wat betreft de winst laat Alfen mij zien dat zij in het hoekje van VolkerWessels en Engie passen.
  4. W@ston 20 februari 2019 16:57
    FD 20-2-2019

    Alfen heeft last van grote drukte bij netbeheerders
    Tevreden? Misschien had er wel meer in gezeten, zegt Marco Roeleveld, bestuursvoorzitter van Alfen. Het bedrijf uit Almere kwam vorig jaar naar de beurs. Alfen maakt laadpalen en systemen voor energieopslag. Dat is de toekomst. Dus is de strategie van het bedrijf in een woord samen te vatten: groei.

    En Alfen groeide. Afgelopen jaar kwam de omzet uit op €102 mln. Een jaar eerder was dat €74 mln. En in 2015 was dat €50 mln. Een verdubbeling in een paar jaar - het gros der beursfondsen zal er jaloers op zijn.

    Druk
    Die omzet had nog harder kunnen stijgen. Alfen levert aan bedrijven als Alliander, Enexis en Stedin. Bestellingen van deze netbeheerders, onder meer op het gebied van slimme netten, lieten zich lange tijd goed voorspellen. Maar afgelopen jaar was het ineens druk.

    ‘Er waren wat verstoringen in de toevoerketen’• Marco Roeleveld, topman Alfen.
    Netbeheerders meldden vanaf de zomer een hausse aan nieuwe opdrachten. Zonneweides die aangesloten moeten worden op het netwerk, maar ook gewoon nieuwe woonwijken - de economie gaat goed, de bouwt stampt voort. Netbeheerders kunnen het werk amper aan. En dat vertaalt zich naar problemen in de hele aanvoerketen. Dus ook bij Alfen.

    Doorgeschoven
    'Er waren wat verstoringen in de toevoerketen', zegt Roeleveld. 'Er zijn meer bestellingen binnengekomen, en complexere zaken. Dat hebben we niet zomaar opgelost. We moesten meer investeren. Een deel van het werk en dus de inkomsten, is doorgeschoven naar 2019.'

    En er werden mensen aangenomen over de volle breedte: van verkoop- tot productiemedewerkers, van mensen in het magazijn tot investor relations. Uiteindelijk zijn er ruim honderd nieuwe medewerkers gekomen, vooral in Almere. Daarmee is Alfen naar eigen zeggen klaar om de drukte aan te kunnen. Het gevolg is wel dat de personeelskosten met bijna de helft gestegen zijn.

    Kosten
    En Alfen was ook meer kwijt aan IT-systemen en andere investeringen in het bedrijf. Die hogere kosten drukken de resultaten. Ondanks de hogere omzetten is het aangepaste bruto bedrijfsresultaat, (adjusted ebitda, een belangrijke maatstaf voor de winstgevendheid) met ruim 25% gedaald. In 2018 kwam die uit op €3,6 mln.

    Maar dat is een tijdelijke terugval, verwacht Roeleveld. Uiteindelijk is het de intentie om op de vaste kosten een hefboom te zetten. Leverage. Anders gezegd: tegen dezelfde kosten moet Alfen steeds meer gaan produceren. Dan gaat de marge omhoog en wordt het bedrijf dus winstgevender.

    Schuld
    Vorig jaar kocht Alfen in Finland het bedrijf Elkamo, een ontwikkelaar en producent van elektriciteitsdistributiesystemen. Financiële details werden niet bekendgemaakt, al sloot Alfen wel een lening van €5 mln voor de transactie.

    Mede daardoor is de schuldpositie gestegen naar een kleine €17 mln, iets dat verder samenhangt met de stijging van het werkkapitaal. Anders gezegd: Alfen leent om te groeien. Al nuanceert Roeleveld de omvang van de schuld: 'Die was eind 2017 ook wel heel erg laag.' De nettoschuld van het bedrijf bedroeg dat jaar €3,1 mln.

    De koers van Alfen staat aan het einde van de ochtend een kleine 4% lager. In maart vorig jaar was de beursgang. Eerste koers: €10. Woensdag schommelt de koers rond de €13,50. Vindt Roeleveld het jammer dat de waarde van het aandeel een tik krijgt? Hij blijft diplomatiek: 'Wat er gebeurt met de koers op de beurs, daar heb ik geen invloed op.'
  5. forum rang 5 havik of duif 20 februari 2019 22:13
    quote:

    Japio_ schreef op 20 februari 2019 15:47:

    [...]

    De beursnotering is nog niet eens droog en je hebt al een overname nodig... Geeft mij te denken.
    Voor wat betreft de winst laat Alfen mij zien dat zij in het hoekje van VolkerWessels en Engie passen.
    Het laat mij persoonlijk volkomen koud een overname of geen overname. De realiteit is dat deze markt zeer hot is en de grote spelers alles opkopen voor een snellere groei waar de markt om vraagt en waar nauwelijks aan voldaan kan worden.
  6. W@ston 22 februari 2019 08:42
    Beursblik: ABN AMRO haalt Alfen van kooplijst
    vrijdag 22 februari 2019 08:16
    Koersdoel omlaag naar 13,50 euro.

    (ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO heeft vrijdag het advies voor Alfen verlaagd van Kopen naar Houden en stelde het koersdoel neerwaarts bij van 14,80 naar 13,50 euro.

    De analisten van ABN AMRO spraken van teleurstellende resultaten van Alfen in 2018, met een mix van een zwakker dan verwachte omzet en hoger dan voorziene kosten. Dat was reden voor de analisten om de ramingen voor 2019 en 2020 te verlagen. Voor de EBITDA gingen de taxaties met circa 40 procent omlaag.

    ABN AMRO gelooft nog altijd in de producten van Alfen, maar denkt ook dat er een discipline is vereist om de afgegeven EBITDA-doelen te halen.

    Het aandeel Alfen sloot donderdag op 13,10 euro.

    Door: ABM Financial News.
  7. forum rang 5 DNFTT 22 februari 2019 09:14
    quote:

    havik of duif schreef op 20 februari 2019 22:13:

    [...] Het laat mij persoonlijk volkomen koud een overname of geen overname. De realiteit is dat deze markt zeer hot is en de grote spelers alles opkopen voor een snellere groei waar de markt om vraagt en waar nauwelijks aan voldaan kan worden.
    Alfen is een radartje in een keten en loopt tegen dezelfde problemen aan als de infra jongens van o.a. Volker Wessels.
    Als je de excuses leest waarom de winst achterblijft dan ligt dit er toch duimendik bovenop.
    De laadpalen zijn een laagje chroom, opslag en balancering van netten hebben wel meer potentie.
  8. forum rang 6 effegenoeg 22 februari 2019 09:28
    quote:

    Japio_ schreef op 22 februari 2019 09:14:

    [...]

    Alfen is een radartje in een keten en loopt tegen dezelfde problemen aan als de infra jongens van o.a. Volker Wessels.
    Als je de excuses leest waarom de winst achterblijft dan ligt dit er toch duimendik bovenop.
    De laadpalen zijn een laagje chroom, opslag en balancering van netten hebben wel meer potentie.

    Zo makkelijk als het van de kooplijst af kan, is het een maand later weer een andere zienswijze.
    De groeivooruitzichten zijn bepalend.
  9. forum rang 5 havik of duif 22 februari 2019 09:36
    Er is een duidelijke verklaring gegeven waarom de winst zo laag is. De groei van het bedrijf daar wordt hard aan gewerkt en het is overal zo dat eerst de kosten gemaakt moeten worden wil je kunnen groeien. En dat het een groeimarkt is heeft dit bedrijf al jaar op jaar bewezen en ook de groeiverwachtingen zijn zo goed dat men deze nauwelijks denkt te kunnen bijhouden. Wie wel geduld heeft en niet zo gauw in de angst modes schiet gaat een heel mooi rendement te gemoed.(ongeduld is de ziekte bij veel beleggers)
5.970 Posts
Pagina: «« 1 ... 12 13 14 15 16 ... 299 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Vochtprobleem drijft Alfen in het nauw

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links